Ιοί

Status
Not open for further replies.
Μήπως σε έχουν προγραμματίσει για το μονοδοσικό της Τζόνσον;
Αυτο παντως για τωρα ειναι η καλυτερη περιπτωση. Το κανεις με μιας και θεωρητικα αναπτυσσεις τα αντισωματα πιο γρηγορα απο τα υπολοιπα οπως της ΑΖ που πρεπει να περιμενεις 3μηνο.

Στο μελλον παντως λογικα θα επικρατησουν τα mrna
 

ΕΟΔΥ Τετάρτη 21/4/2021

Στοιχεία Ημέρας (σε σχέση με χθες)
PCR: 17.452 (-6.171), Rapid: 43.871 (-10.934). Σύνολο: 61.323 (-17.105)
Κρούσματα: 3.015 (-774). Τα 16 εισαγόμενα.
Θετικότητα: 4,92% (+0,09%)
Διασωληνωμένοι: 831 (-16)
Θάνατοι: 86 (-1)

Test and Cases.png

Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών (σε σχέση με ΚΜΟ 7 ημερών για Τετάρτη 14/4/2021)
PCR: 16.226 (+199), Rapid: 38.082 (+1.104). Σύνολο 54.308 (+1.303)
Κρούσματα: 2.793 (+47)
Θετικότητα: 5,14% (-0,04%)
Διασωληνωμένοι: 835 (+47)
Θάνατοι: 83 (+8)

Positivity Rate.png
 
 
@stel67 Στέλιο, εδώ και καμμιά εβδομάδα, ο ΕΟΔΥ στην ημερήσια αναφορά του, εκτός απο να τα ενσωματώνει στα συνολικά, αναφέρει ΚΑΙ ξεχωριστά τα ραπιντ τεστ των ΚΟΜΥ.
Αναφέρονται αριθμός τεστ, αριθμός κρουσμάτων απο τα ΚΟΜΥ_τεστ και ποσοστό (οπου μάλιστα φαίνεται οτι τα "τυχαία" αυτά τεστ δίνουν μια θετικότητα κοντά στο 2%).
Μήπως θα μπορούσε αυτό να αξιοποιηθεί για να έχουμε καλύτερη εικόνα ?. Νομίζω οτι εξηγούνται πολλές απο τις "μυστήριες" διακυμάνσεις ..
 
@Γιαρίμης Ηλίας τι έχεις στο μυαλό σου?
Κατ'αρχήν αν γίνεται να φαίνονται ξεχωριστά στην συγκεντρωτική αναφορά που βγάζεις (ημερήσιο και 7ημέρου .. ή μόνο 7ημ) .. ισως και με δικό τους διάγραμμα ..
Τα υπόλοιπα οπως τωρα .. αν και ίσως θα ηταν χρήσιμο να αφαιρoύνται τα KOMY_test σε επιπλέον παράγραφο.
Οπως το σκέφτομαι .. αυτά τα τεστ είναι αρκετά τυχαία (αν και επηρρεάζονται απο το εκάστοτε πόστο των συνεργείων ειδικά στις ημερήσιες τιμές, αλλά σε 7ημερο εξομαλύνεται ικανοποιητικά νομίζω το όποιο bias) και αρα δίνουν καλύτερη εικόνα του επιπολασμού. Το κακό είναι οτι είναι λίγα ..
BTW .. Οι Κύπριοι που κάνουν πάρα πολλά (40% του πληθυσμού κάθε βδομάδα) επίσης βγάζουν θετικότητα γυρω στο 2% .. ( .. τωρα πως ο Μαγιορκίνης αναφέρει για Ελλάδα, επιπολασμό λιγότερο από 1% δεν το καταλαβαίνω ..)
Τα υπόλοιπα (τα κλινικά) επειδή γίνονται σε μεγάλο βαθμό σε υποπτες περιπτώσεις βγάζουν μεγάλη θετικότητα .. υπάρχει βέβαια και στα κλινικά τεστ μερίδιο τυχαίων (π.χ. αυτοί που κάνουν για επαγγελματικούς λόγους ή για να γίνουν δεκτοί σε δομές υγείας για λόγους εκτός covid).

Δεν έχω καθαρές σκέψεις όπως καταλαβαίνεις ..
 
ecdc-positivity-PHOTO-2021-04-22-13-33-23-1.jpg



 
Εδέησε και έκλεισα τελικά 06/06 την 1η δόση και 29/06 την 2η.

Μέχρι χτες γινόταν σφαγή. Χτες το βράδυ έβαλαν στο σύστημα νέα time slots όπως επίσης τον προμηθέα 2, κέντρο ξιφασκίας 2 κτλπ.
 
Σαββατο ανοιγει το γκρουπ 50-54

Και μεγαλη εβδομαδα κι αλλα γκρουπ. Ειναι αισιοδοξοι και γκαζωνουν ή παρελαβαν ξαφνικα πολλα εμβολια ?

Το J&J εγω θα εκανα αν εβρισκα να ξενοιαζω για αρχη....
 
Σαββατο ανοιγει το γκρουπ 50-54

Και μεγαλη εβδομαδα κι αλλα γκρουπ. Ειναι αισιοδοξοι και γκαζωνουν ή παρελαβαν ξαφνικα πολλα εμβολια ?

Το J&J εγω θα εκανα αν εβρισκα να ξενοιαζω για αρχη....
Μάλλον περίσσεψαν πολλά απο τους παππούδες και τα διαθέτουν στις νεώτερες ηλικίες για να προστατευθουν όσοι τουλάχιστον το θέλουν.
 

Στοιχεία ΕΟΔΥ Πέμπτης 22/4/2021

Στοιχεία Ημέρας (σε σχέση με χθες)
PCR: 19.779 (+2.327), Rapid: 43.269 (-602). Σύνολο: 63.048 (+1.725)
Κρούσματα: 2.759 (-256). Τα 6 εισαγόμενα.
Θετικότητα: 4,38% (-0,54%)
Διασωληνωμένοι: 822 (-9)
Θάνατοι: 75 (-11)
Test and Cases.png


Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών (σε σχέση με ΚΜΟ 7 ημερών για Πέμπτη 15/4/2021)
PCR: 16.078 (-342), Rapid: 37.951 (+432). Σύνολο 54.029 (+90)
Κρούσματα: 2.640 (-193)
Θετικότητα: 4,89% (-0,37%)
Διασωληνωμένοι: 836 (+41)
Θάνατοι: 78 (-2)
Positivity Rate.png

Tubed Deaths Positivity Rate.png
 
Εδέησε και έκλεισα τελικά 06/06 την 1η δόση και 29/06 την 2η.
Δοκίμασε πάλι. Στην Αθήνα υπάρχουν ημερομηνίες και νωρίτερα. Είχα κλείσει για τη γυναίκα μου 2/6 την πρώτη δόση και 23/6 τη δεύτερη. Σήμερα βρήκα ραντεβού 15/5 και 5/6
 
ecdc-positivity-PHOTO-2021-04-22-13-33-23-1.jpg



Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το ECDC στα τεστ μάλλον περιλαμβάνουν και τα μαζικά τεστ που γίνονται στα σχολεία. Για την προηγούμενη εβδομάδα έχουν για την Ελλάδα 878.820 τεστ, ενώ ο ΕΟΔΥ δίνει ότι έγιναν την ίδια εβδομάδα (PCR + Rapid) 380,009 τεστ.

Αυτή είναι η εικόνα για την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με το ECDC

1619107975572.png
 
Ενημέρωση:
Όταν ανοίγουν καινούργια εμβολιαστικά κέντρα -τα οποία προφανώς είναι πρόσφατα εφοδιασμένα με ικανό αριθμό εμβολίων- δημιουργείται μία ευκαιρία για επίσπευση εμβολιασμού, αλλάζοντας κέντρο.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση μου.
Άλλαξα κέντρο. Με νεοϊδρυθέν. Η ημερομηνία εμβολιασμού μου ήλθε νωρίτερα. Από 15 Μαΐου πήγε 6 Μαΐου.
Και η υπόλοιπη οικογένεια από 27 Μαΐου πήγε επίσης 6 Μαΐου. Όλοι μαζί!

Η πληροφορία όμως πότε ανοίγει καινούργιο εμβολιαστικό κέντρο σε περιοχή που μας βολεύει δεν δημοσιεύεται κάπου. Είναι "ράδιο-αρβύλλα"! Και οι καλές, οι σύντομες (σχετικά) ημερομηνίες είναι μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων!
 
Εγώ που μένω Ωρωπό, μπήκα χθες το μεσημέρι στην Πλατφόρμα... Αθήνα δεν έβρισκα πουθενά, πλην στην περιοχή μου, όπου είναι ενεργά τα ΚΥ Οινοφύτων και Σχηματαρίου , βρήκα αμέσως και έκλεισα για το Σάββατο.

Βέβαια, τα κέντρα υγείας έχουν όλα Άστρα Ζενεκα, που προσωπικά δεν με ενοχλεί.

Αν λοιπόν κάποιος ενδιαφέρεται για άμεσο εμβολιασμό, μπορεί να βάζει ΤΚ 19015, ( ο δικός μου, για παράδειγμα) και να εμβολιάζεται άμεσα.
 
Το μονο κακο με το ΑστραΖένεκα ειναι οτι κανεις την δευτερη δοση σε τρεις μηνες αρα για να αποκτησεις τα περισσοτερα αντισωματα που μπορει να σου δωσει αυτο το σκευασμα θα περιμενεις κανα 4μηνο !!!! απο την ημερομηνια της πρωτης δοσης....

Μονο και μονο για αυτο καλα εκανε και το εκοψε η ΕΕ.

 
  • Like
Reactions: Sonus Naturalis
Status
Not open for further replies.