Ιοί

Status
Not open for further replies.
Στέλιο τι πρόβλεψη δίνεις για μέσα τελη Μαΐου;
Tο IHME προβλέπει μέσα Μαΐου γύρω στους 70 νεκρούς καθημερινά. Προβλέπουν ότι τα χειρότερα πέρασαν, αλλά για καιρό θα έχουμε καθημερινά πάνω από 60 νεκρούς την ημέρα. Με τόσους διασωληνωμένους, αυτή είναι πολύ λογική πρόβλεψη.
1619446646768.png

Για ποιό λόγο αυτή η προτίμηση;

Για συντομευση της διαδικασιας παραγωγης αντισωματων προφανως. ΑΝ και ενταξει τωρα οι 20 ημερες δεν ακουγεται μεγαλο διαστημα αλλα μετα το Πασχα που βλεπω να ανοιγει η αγορα (αρα και πιθανον η εργασια μας.....) ακομα θαμαστε εντελως απροστατευτοι.

Για εμβολιο mrna υπολογιζω πολυ χονδρικα οτι τελος Ιουνιου-μεσα Ιουλιου θα εχουν φτασει στην πληρη παραγωγη αντισωματων με τις ημερομηνιες που εχουμε κλεισει οι περισσοτεροι της ηλικιας μου.

Το μονοδοσικο οπως και να το δεις πιο γρηγορα θα το φτασει αυτο.

Στοιχεία ΕΟΔΥ Δευτέρας 26/4/2021

Στοιχεία Ημέρας (σε σχέση με χθες)
PCR: 6.044 (-2.503), Rapid: 16.329 (+1.770). Σύνολο: 22.373 (-733)
Κρούσματα: 1.317 (-83). Τα 7 εισαγόμενα.
Θετικότητα: 5,89% (-0,17%)
Διασωληνωμένοι: 811 (-5)
Θάνατοι: 80 (+23)
Test and Cases.png

Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών (σε σχέση με ΚΜΟ 7 ημερών για Δευτέρα 19/4/2021)
PCR: 15.950 (-612), Rapid: 38.448 (+698). Σύνολο 54.399 (+87)
Κρούσματα: 2.519 (-320)
Θετικότητα: 4,63% (-0,6%)
Διασωληνωμένοι: 820 (-6)
Θάνατοι: 78 (-5)
Positivity Rate.png

Σήμερα είναι νομίζω η πρώτη φορά που οι κυλιόμενοι μέσοι όροι 7 ημερών και στους 3 δείκτες (νεκροί, διασωληνωμένοι, θετικότητα) είναι "πράσινοι".

Το j&j χρειάζεται 28 μέρες για τη μέγιστη προστασία.
Τόσο χρειάζεται και της Pfizer (1 βδομάδα μετά τη δεύτερη δόση).
Για ποιο λόγο να κάνεις το αρχέγονο με τον αδενοιό που έχει και χαμηλότερα νούμερα προστασίας?
Σιγά μην κάνουμε και της Astra Zeneca.
Astra, μη με θρομβώνετε! :geek:
Εντάξει, πλάκα κάνω.
Ο μόνος λόγος να κάνει κάποιος το j&j είναι να βαριέται να πάει δεύτερη φορά.

• Like
Reactions: Kosh
Το j&j χρειάζεται 28 μέρες για τη μέγιστη προστασία.
Τόσο χρειάζεται και της Pfizer (1 βδομάδα μετά τη δεύτερη δόση).
Γιατι θυμαμαι εγω τα mrna να χρειαζονται κανα 20μερο μετα την 2η δοση ?

Δεν βάζω link γιατί είναι από διαγνωστικά κέντρα, αλλά έτσι αναφέρεται παντού:
"Pfizer από την 12η ημέρα μετά την πρώτη δόση η προστασία ήταν 52% και από την 7η ημέρα μετά τη δεύτερη δόση φτάνει στο 95%."
Αν όμως μπορείς να κλείσεις με το j&j στις 6 Μαίου, τότε ίσως αξίζει.

Για όσους ειναι στην άυλη συνταγογράφηση στο ηλιακό γκρουπ 30-39, η πλατφόρμα ειναι διαθέσιμη για AstraZeneca.

Προβλέπουν ότι τα χειρότερα πέρασαν
Αυτη η φραση, που πολυ θα ξελαμε να ισχυει, δεν αποδίδει την πραγματικοτητα. Ειθισται να λεγεται οταν κατ' ελαχιστο εχει ξεπεραστει το μεγαλυτερο μερος του προβληματος. Με προβλεψη 60 και 70 νεκρους ημερησιως δυστυχως ειμαστε πολυ μακρια απο το να θεωρησουμε οτι
" περασαν τα χειροτερα". Ευχομαστε ολοι να πεσουν εξω σε αυτες τις τρομακτικες προβλεψεις.

• Like
Reactions: stel67
Για όσους ειναι στην άυλη συνταγογράφηση στο ηλιακό γκρουπ 30-39, η πλατφόρμα ειναι διαθέσιμη για AstraZeneca.
Δίπλα μου, παλικάρι ετών 27 έκλεισε κανονικά ραντεβού γιά 1/6 με Pfizer.
Άσχετο με το 30-39 αλλά και σχετικό ταυτόχρονα.
Εννοείται χωρίς υποκείμενα/προϋπάρχοντα νοσήματα.

Economist:
Συγκρίσεις μεταξύ των διαφόρων εμβολίων.
Ο πίνακας δίνει τη σύγκριση αποτελεσματικότητας από τις κλινικές δοκιμές φάσης 3. Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάποια παρέχει και την ενδιάμεση αποτελεσματικότητα, μεταξύ 1ης και 2ης δόσης.

In clinical and real world trials, China’s Sinovac underperforms

20210417_woc543.png

Apr 15th 2021
THE LATEST results for China’s CoronaVac vaccine, developed by Sinovac Biotech, a Beijing-based pharmaceutical company, were disappointing for the aspiring scientific and technological powerhouse. Phase-three trials, which were conducted on health-care workers in Brazil, yielded an efficacy rate of just 50.7% (with a 95% confidence interval of 35.7% to 62.2%), just barely above the 50% threshold set by the World Health Organisation for covid-19 vaccines (see chart). The results of a real-world trial released a week earlier were even worse: the vaccine was estimated to be just 49.6% effective (11.3% to 71.4%) against symptomatic covid-19 cases; when asymptomatic infections were included, this figure dropped to a dismal 35.1%.

The Chinese authorities’ reaction did little to boost confidence. After news broke of the discouraging results, Gao Fu, head of the Chinese Centre for Disease Control and Prevention, admitted at a conference on April 10th that current vaccines “don't have very high rates of protection”, and suggested that vaccines could be mixed to improve efficacy. Mr Gao later backtracked from the comments, claiming that it was “a complete misunderstanding”.

Και καλως τις παρενεργειες μετα απο 12 ωρες με το Astra.
Ριγη και πονος στο χερι !!! 🤐

Καλό είναι, όποιος εμβολιάζεται, όποιο εμβόλιο και αν κάνει, να φροντίζει να έχει επικοινωνία με το γιατρό του, πριν και μετά.

Υ.Γ. Εύχομαι τα καλύτερα προς όλους τους εμβολιαζόμενους. Παίρνω σειρά την επόμενη εβδομάδα!

Το ξέρω Πανο, είχα ενημερωθεί !
Ηδη τελος η ριγη, εχει μεινει μονο ο πονος στο χερι που δεν ειναι και τπτ

• Like
Reactions: kbouk
Δίπλα μου, παλικάρι ετών 27 έκλεισε κανονικά ραντεβού γιά 1/6 με Pfizer.
Άσχετο με το 30-39 αλλά και σχετικό ταυτόχρονα.
Εννοείται χωρίς υποκείμενα/προϋπάρχοντα νοσήματα.
Μήπως εργάζεται σε πόστο το οποίο θεωρείται επικίνδυνο? Η κουνιάδα μου κόβει εισιτήρια για τα πλοία και τους έχουν γκρουπάρει σε ειδική κατηγορία.
Όλοι από τη δουλειά τους πήγαν για Pfizer. 27άρης μου φαίνεται δύσκολο να μπορεί να κλείσει έτσι ραντεβού, εκτός και αν έχει δηλωμένο υποκείμενο νόσημα.

Status
Not open for further replies.