athlon6401
AVClub Addicted Member
- 12 December 2018
- 2,515
Οι 36 πέθαναν από τον ιό και είναι θλιβερό. Η Γλυκερία πέθανε από τους ανθρώπους όμως. Το κράτος δηλαδή θες να μου πεις ότι σκέφτεται αυτούς που πεθαίνουν και γι' αυτό θα πρέπει να τους εμβολιάσει υποχρεωτικά; Τότε πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα υποχρεωτικά, πχ να απαγορευτεί το αλκοόλ, το κάπνισμα και άλλα. Δεν έχω πρόβλημα με όποιον θέλει να εμβολιαστεί, με την υποχρεωτικότητα έχω πρόβλημα και με το ότι δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη αν στραβώσει το πράγμα.Αυτές οι παρενέργειες ανακαλύφθηκαν σχετικά πρόσφατα, μετά το 1950. Η ασπιρίνη υπάρχει απο το 1897, στη φυσική της μορφή, απο το φλοιό της ιτιάς τη χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης από τον 5ο αιώνα π.Χ. Αν άνοιγες το λινκ που ανέβασα θα το ήξερες. Προτείνεις λοιπόν να περιμένουμε κανα δυο αιώνες μέχρι να βεβαιωθούμε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή;
Η Γλυκερία είναι μία, αν δεχθούμε ότι πέθανε απο το ΑΖ. Χτες μόνο στην Ελλάδα πέθαναν 36 άτομα απο Covid, όλοι τους ανεμβολίαστοι. Σήμερα θα πεθάνουν μάλλον άλλοι τόσοι, επίσης ανεμβολίαστοι. Αλλά εντάξει, ας περιμένουμε μερικά χρόνια ακόμη, να πεθάνουν άλλα 5-6 εκατομμύρια μέχρι να πεισθεί ο κάθε πανύβλακας ότι το εμβόλιο είναι αναγκαίο και δεν έχει παρενέργειες...
edit: Και για να σε προλάβω, μη μου πεις ότι πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά για να μην υπάρχει διασπορά, γιατί διασπορά υπάρχει και από τους εμβολιασμένους. Το αν είναι μικρότερη ή ίδια είναι θέμα μελέτης ακόμα (υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν είτε τη μία είτε την άλλη εκδοχή).
Επιπλέον να επισημάνω πως οι μελέτες προσωπικά δε μου λένε τίποτα. Έχουμε δει μελέτες του παρελθόντος, πληρωμένες από τις καπνοβιομηχανίες, να αναφέρουν ότι δε κάνει κακό το κάπνισμα. Ή μελέτες να αναφέρουν ότι το DDT δεν κάνει κακό. Χρειάστηκαν 20 χρόνια για να διαπιστωθεί ότι το DDT είναι καρκινογόνο. Οπότε να περιμένουμε 20 χρόνια για το εμβόλιο; Όχι, όποιος θέλει το κάνει. Υποχρεωτικό δε μπορεί να είναι.
Last edited: