iOS 11

Ναι μια χαρα δουλευει. Ακομη και σε κληση, skype, viber, κτλ, ουτε καν διακοπτεται δευτερολεπτο η κληση

Ναι μια χαρα δουλευει. Ακομη και σε κληση, skype, viber, κτλ, ουτε καν διακοπτεται δευτερολεπτο η κληση

Καλά η κλήση είναι το εκνευριστικότερο απ'όλα τα συμπτώματα. Χρησιμοποιώ πολύ facetime/viber λόγω Ελλάδας, και εννοείται ΠΑΝΤΑ κόβεται η κλήση στη μέση βγαίνοντας απ'το κτίριο (ή ακόμα και μέσα στο κτίριο, περνώντας από σημείο που το Wifi για κάποιο λόγο δεν έχει καλό σήμα το wifi ενώ το LTE είναι καμπάνα).

Εντάξει, αυτό δεν είναι και τόσο τρομερό όμως, αφου δεν χάνεις notifications. Με ένα απλό swipe up κλείνεις το WiFi και αυτόματα μπαίνει 4g αν πραγματικά χρειάζεσαι ταχύτητα.

Εντάξει, προφανώς δεν είπα ότι είναι και θέμα ζωής και θανάτου. Απλά είναι κάτι τραγικά εκνευριστικό όταν συμβαίνει σε καθημερινή βάση, και όπως προανέφερα, τελικά με κάνει να τρώω τσάμπα απ'το data package γιατί απλά ξεχνάω να ξανανάψω το WiFi όταν γυρνάω γραφείο ή σπίτι.

Περί Android, νομίζω ότι αυτή η λειτουργία προσθέθηκε επί εποχής Galaxy S4. Τότε, εξ'οσων θυμάμαι από ίδια εμπειρία, δε νομίζω ότι δούλευε ιδανικά. Από τότε όμως έχουν περάσει κοντά 5 χρόνια, οπότε σας πιστεύω.

Απάντηση: Re: Apple iOS 11

Μιας που ρωτήσατε, στο S8 πχ έχει μια λειτουργία, το smart switch που καταλαβαίνει πότε δεν έχει είτε καλή σύνδεση το wifi είτε καθόλου internet και ενώ παραμένει συνδεδεμένο στο ασύρματο δίκτυο, γυρνάει τα data σε cellular. Αντιστοίχως, εάν δει ότι συνδέεσαι για μεγάλες περιόδους σε κάποιο WiFi σε ρωτάει εάν θέλεις να συνδέεται ακόμα και όταν το wifi είναι κλειστό.

Ωραίες λειτουργίες που δεν είναι καμιά επιστήμη, βασικά πράγματα που θα έπρεπε να τα έχουν όλα.

έχει διαφορά αυτό με το είδη υπάρχον δεδομένα>βοήθεια Wi-Fi

Έχεις δίκιο, υπάρχει το WiFi assist εδώ και καιρό. Το είχα ξεχάσει τελείως γιατί το είχα απενεργοποιήσει από φόβο μήπως μου αδειάσει το data plan.
Μήπως να το δοκιμάσει ο Maestro?

Re: Απάντηση: Apple iOS 11

Έχεις δίκιο, υπάρχει το WiFi assist εδώ και καιρό. Το είχα ξεχάσει τελείως γιατί το είχα απενεργοποιήσει από φόβο μήπως μου αδειάσει το data plan.
Μήπως να το δοκιμάσει ο Maestro?

On το έχω μονίμως. Δεν λειτουργεί. Ή, αν μη τι άλλο, δε λειτουργεί όπως πρέπει, αφού στον "κουμπαρά" γράφει ότι έχει όντως φάει 294ΜΒ, οπότε που και που μάλλον δουλεύει.

Οποτε ίσως τελικά αυτοί οι τρόποι αυτόματης εναλλαγής wifi/cellular να μην είναι και τόσο αξιόπιστοι στην πράξη..

Σε 7αρι τρέχει super smooth.
Μαλλον λύθηκε το ζήτημα με το wifi (που κρατούσε το δίκτυο του 1ου οροφου στον 3ο).

Re: Απάντηση: Apple iOS 11

Οποτε ίσως τελικά αυτοί οι τρόποι αυτόματης εναλλαγής wifi/cellular να μην είναι και τόσο αξιόπιστοι στην πράξη..

Το ότι δεν λειτουργεί στο iOS επιτρέπει τη γενίκευση του ότι δεν λειτουργεί καμία υλοποίηση σωστά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Apple iOS 11

Το ότι δεν λειτουργεί στο iOS επιτρέπει τη γενίκευση του ότι δεν λειτουργεί καμία υλοποίηση σωστά;

Όχι βεβαια, αλλα συνήθως το IOS υλοποιεί πολύ καλα όλες αυτές τις τεχνολογίες, οποτε αν δεν παίζει σωστά στο IOS πιθανόν να μην παίζει πουθενά απολύτως σωστά.
Εξαλλου έγραψα ίσως, όχι σίγουρα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Apple iOS 11

Όχι βεβαια, αλλα συνήθως το IOS υλοποιεί πολύ καλα όλες αυτές τις τεχνολογίες, οποτε αν δεν παίζει σωστά στο IOS πιθανόν να μην παίζει πουθενά απολύτως σωστά.
Εξαλλου έγραψα ίσως, όχι σίγουρα.

Τυγχάνει να είναι πάνω στο area of study μου. Για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο μπορείς είτε να ορίσεις thresholds στην ισχύ του σήματος (επί παραδείγματι κάτω από -105dbm σε baseband να συνδέεται σε διαθέσιμο wifi εάν υπάρχει αυτόματα) είτε εκτός από τα thresholds σήματος να ορίσεις ελάχιστα αποδεκτά throughputs. Το S8 επειδή το ξαναλέω με ενδιαφέρει επιστημονικά το πως επιλέγει μεταξύ baseband και 802.11, το έχω δοκιμάσει εργαστηριακά και λειτουργεί όπως πρέπει, θα κάνω το ίδιο και σε ένα iphone 6 που έχω αν και για να μην λειτουργεί σωστά -σχεδόν σίγουρα- απλα έχουν θέσει thresholds με βάση στάθμη σήματος.

Το πως διαχειρίζεται το κινητό κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σημαντικό για υλοποιήσεις VoWiFi και τις εναλλαγές αυτού με το cell network.

Οπότε η υπεραπλούστευση ''είναι iOS, αν δεν παίζει σωστά εκεί μάλλον δεν παίζει πουθενά'' δεν είναι το case σε αυτή τη περίπτωση. Επίσης μπορούμε να είμαστε λίγο πιο ανοιχτοί στη περίπτωση του να έχει κάνει κάποιος καλύτερη υλοποίηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Apple iOS 11

Τυγχάνει να είναι πάνω στο area of study μου. Για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο μπορείς είτε να ορίσεις thresholds στην ισχύ του σήματος (επί παραδείγματι κάτω από -105dbm σε baseband να συνδέεται σε διαθέσιμο wifi εάν υπάρχει αυτόματα) είτε εκτός από τα thresholds σήματος να ορίσεις ελάχιστα αποδεκτά throughputs. Το S8 επειδή το ξαναλέω με ενδιαφέρει επιστημονικά το πως επιλέγει μεταξύ baseband και 802.11, το έχω δοκιμάσει εργαστηριακά και λειτουργεί όπως πρέπει, θα κάνω το ίδιο και σε ένα iphone 6 που έχω αν και για να μην λειτουργεί σωστά -σχεδόν σίγουρα- απλα έχουν θέσει thresholds με βάση στάθμη σήματος.

Το πως διαχειρίζεται το κινητό κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σημαντικό για υλοποιήσεις VoWiFi και τις εναλλαγές αυτού με το cell network.

Οπότε η υπεραπλούστευση ''είναι iOS, αν δεν παίζει σωστά εκεί μάλλον δεν παίζει πουθενά'' δεν είναι το case σε αυτή τη περίπτωση. Επίσης μπορούμε να είμαστε λίγο πιο ανοιχτοί στη περίπτωση του να έχει κάνει κάποιος καλύτερη υλοποίηση.

Μια χαρα ανοικτοί είμαστε, καθόλου δεν αποκλείω το αντίθετο. Μίλησα γενικά, από την εμπειρία μου στο iOS.
By the way, θυμάμαι ότι όταν είχα πρωτοδοκιμάσει το Wifi assist, μου είχε κάνει εντύπωση πως δεν διακόπηκε η κλήση μου σε facetime όταν έφυγα από το wifi του γραφείου και γύρισε αυτόματα σε cellular.
Έχω όμως να ασχοληθώ πολύ καιρο, τόσο που ξέχασα την ύπαρξη του...