iOS 11

Την πέρασα το πρωί ως developer beta program που είμαι all time.
3c8ccdf802c697b0ecbeeeb4994b2cc8.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Αυτό θα γραφτεί στην ιστορία ... Saturday update iOS 11.2

Apple Pay Cash (US Only)
Send, request, and receive money from friends and family with Apple Pay in Messages or by asking Siri

Other improvements and fixes
– Adds support for faster wireless charging on iPhone 8, iPhone 8 Plus, and iPhone X with compatible third-party accessories
– Introduces three new Live wallpapers for iPhone X
– Improves video camera stabilization
– Adds support in Podcasts to automatically advance to the next episode from the same show
– Adds support in HealthKit for downhill snow sports distance as a data type
– Fixes an issue that could cause Mail to appear to be checking for new messages even when a download is complete
– Fixes an issue that could cause cleared Mail notifications from Exchange accounts to reappear
– Improves stability in Calendar
– Resolves an issue where Settings could open to a blank screen
– Fixes an issue that could prevent swiping to Today View or Camera from the Lock Screen
– Addresses an issue that could prevent Music controls from displaying on the Lock Screen
– Fixes an issue that could cause app icons to be arranged incorrectly on the Home Screen
– Addresses an issue that could prevent users from deleting recent photos when iCloud storage is exceeded
– Addresses an issue where Find My iPhone sometimes wouldn’t display a map
– Fixes an issue in Messages where the keyboard could overlap the most recent message
– Fixes an issue in Calculator where typing numbers rapidly could lead to incorrect results
– Addressed an issue where the keyboard could respond slowly
– Adds support for real-time text (RTT) phone calls for the deaf and hard of hearing
– Improves VoiceOver stability in Messages, Settings, App Store, and Music
– Resolves an issue that prevented VoiceOver from announcing incoming Notifications

Λογικό είναι....

Θυμάμαι τα πρώτα χρόνια των drone, που επαναπρογραμμάτισε μόνος μου τα esc για να δίνουν ισχύ στα μοτέρ, ανάλογα με τη στάθμη της μπαταρίας.
Τώρα οι εταιρείες το κάνουν μόνες τους.

Last edited:
Λογικό είναι....

Είναι λογικό αντί να σου αλλάζει την μπαταρία στη συσκευή που ξαφνικά κλείνει ενώ έχει υπόλοιπο στη μπαταρία να βγάζει software update που κάνει underclock και το πρόβλημα εξαφανίζεται, win win για την Apple, ούτε έξοδα για αντικατάσταση μπαταρίας και το πιθανότερο είναι να αγοράσει νέα συσκευή αφού θα σέρνεται η παλιά και χωρίς να ξέρει ο καταναλωτής ότι απλά αλλάζοντας την μπαταρία θα έχει ξανά τη συσκευή που είχε πριν το update

Το να χάνεις 10% πχ σε μια συσκευή με τόσο γρήγορο επεξεργαστή, για να διατηρεί καλά τη μπαταρία και να έχει επαρκή αυτονομία, δεν το βρίσκω περίεργο.
Αν μια μπαταρία είναι ελαττωματική, δε νομίζω ότι σώνεται με τέτοια κόλπα.
Κάθε μπαταρία κινητού, έχει ζωή 2με 3 χρόνια το πολύ, μετά πρέπει να την αλλάζεις.
Στη διάρκεια αυτής της ζωής , το να χάσεις ένα μικρό ποσοστό ισχύς , για να έχεις σταθερή διάρκεια , είναι θεμιτό.

Το να χάνεις 10% πχ σε μια συσκευή με τόσο γρήγορο επεξεργαστή, για να διατηρεί καλά τη μπαταρία και να έχει επαρκή αυτονομία, δεν το βρίσκω περίεργο.
Αν μια μπαταρία είναι ελαττωματική, δε νομίζω ότι σώνεται με τέτοια κόλπα.
Κάθε μπαταρία κινητού, έχει ζωή 3 με 4 χρόνια το πολύ, μετά πρέπει να την αλλάζεις.
Στη διάρκεια αυτής της ζωής , το να χάσεις ένα μικρό ποσοστό ισχύς , για να έχεις σταθερή διάρκεια , είναι θεμιτό.

Sorry Γιάννη αλλά το 6s δεν ήταν κινητό 3 χρόνων όταν βγήκε το 10.2.1 για διόρθωσε το θέμα με το ξαφνικό κλείσιμο, ξεκίνησε πρόγραμμα αντικατάστασης αλλά ήταν φθηνότερο να βγάλει software update και να εξαφανίσει διαφορετικά το πρόβλημα
Και όχι, δεν είναι θεμιτό να κάνει κάτι τέτοιο χωρίς να σε ενημερώσει, αν αρχίσει να σέρνεται το τηλέφωνο το πιθανότερο είναι κάποιος να το αλλάξει και όχι να αλλάξει μπαταρία αφού δεν ξέρει ότι ο λόγος που σέρνεται είναι η μπαταρία

Έχεις λοιπόν ένα κινητό 2 - 3 χρόνων, που προφανώς η μπαταρία θέλει αλλαγή.
Έχεις 2 επιλογές ... αλλάζεις τη μπαταρία ή δέχεσαι να έχεις μια συσκευή που λειτουργεί ικανοποιητικά όλη την ημέρα, αλλά με μειωμένες επιδόσεις.

Διαλέγεις και παίρνεις.

Όλοι νομίζω ξέρουν ότι μετά από τόσο καιρό θέλεις αλλαγή μπαταρίας...
ΗApple δεν κερδίζει τίποτα, σ αυτή τη περίοδο κανείς δε καλύπτει με εγγύηση τη μπαταρία.

Έχεις 2 επιλογές ... αλλάζεις τη μπαταρία ή δέχεσαι να έχεις μια συσκευή που λειτουργεί ικανοποιητικά όλη την ημέρα, αλλά με μειωμένες επιδόσεις.

Διαλέγεις και παίρνεις.

ΗApple δεν κερδίζει τίποτα, σ αυτή τη περίοδο κανείς δε καλύπτει με εγγύηση τη μπαταρία.

Να το γράψω ξανά, το 6s όταν βγήκε το 10.2.1 δεν ήταν 3 χρόνων συσκευή, η Apple ξεκίνησε πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταρίας σε συσκευές που έκλειναν ξαφνικά, όταν έβγαλε το software update το πρόβλημα εξαφανίστηκε, πως αυτό δεν είναι κέρδος για την Apple? Και το πιθανότερο είναι αν σέρνεται το κινητό σου να αγοράσεις άλλο και όχι να αλλάξεις τη μπαταρία αφού δεν ξέρεις ότι ο λόγος που σέρνεται είναι η μπαταρία

Το 6s βγήκε το 15 και το 10.2.1 βγήκε το 17.
Οι Μπαταριες των κινητών κρατάνε περίπου , από 300 έως 500 φορτίσεις.
Σ αυτό το διάστημα λοιπόν, ήδη έχει φτάσει στα όρια της η μπαταρία, και προφανώς δε καλύπτεται από εγγύηση...
Αν επίσης κάποιος φορτίζει μερικές μέρες και 2 φορές τη μπαταρία, όπως συχνά συμβαίνει , τότε έχει υπερβεί ακόμα και το όριο.
Το να έχεις μειωμένη απόδοση είναι προτιμότερο από το να σου κλείνει συνεχώς το κινητό....

Και δε νομίζω ότι ζούμε 30 χρόνια πριν...όλοι μας ξέρουμε ότι οι μπαταρίες θέλουν αλλαγή σε κάποια στιγμή.

Το 6s βγήκε το 15 και το 10.2.1 βγήκε το 17.
Οι Μπαταριες των κινητών κρατάνε περίπου , από 300 έως 500 φορτίσεις.
Σ αυτό το διάστημα λοιπόν, ήδη έχει φτάσει στα όρια της η μπαταρία, και προφανώς δε καλύπτεται από εγγύηση...
Αν επίσης κάποιος φορτίζει κάποιες μέρες και 2 φορές τη μπαταρία, όπως συχνά συμβαίνει , τότε έχει υπερβεί ακόμα και το όριο.
Το να έχεις μειωμένη απόδοση είναι προτιμότερο από το να σου κλείνει συνεχώς το κινητό....

Σεπτέμβριος 2015 με Ιανουάριο 2017 δεν είναι 2 χρόνια, και όπως έγραψα η Apple ειχε ξεκινήσει πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταρίας
Από αυτά που διαβάζω και σε άλλα forum μπορώ να πω και λίγα σας κανει

Αυτό που δέχομαι είναι,ότι θα μπορούσε να ενημερώσει ότι αν παρατηρηθεί έντονη μείωση στις επιδόσεις , να ελεγθει η μπαταρία.
Ένα μήνυμα μέσω software θα ήταν το καλύτερο.

Σεπτέμβριος 2015 με Ιανουάριο 2017 δεν είναι 2 χρόνια, και όπως έγραψα η Apple ειχε ξεκινήσει πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταρίας

Το εξήγησα παραπάνω.... δεν έχει να κάνει τόσο με το χρόνο , όσο με τον αριθμό φορτισεων . Σ αυτό το διάστημα, αν κάποιος φόρτιζε 2 φορές το κινητό , κάποιες μέρες, άνετα φτάνει σ αυτό το νούμερο.

Διαλέγεις και παίρνεις.

Σόρρυ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν διαλέγεις εσύ, αλλά σου επιβάλλει η Apple τι θα κάνεις.

Χωρίς να σε ενημερώσει κανείς, βλέπεις τις επιδόσεις του κινητού σου να πέφτουν, χωρίς κανέναν προφανή λόγο.

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Μας το είπα , θα ήθελα ένα μυνημα software που να σου λέει ότι έχεις θέμα με μπαταρία....αλλά η επιλογή είναι σωστή να κάνει undervotling.

Για παράδειγμα το 5s της γυναίκας μου, πάνω από 4 χρόνια κινητό, έχει πολύ πεσμένη μπαταρία, και το geekbench δείχνει μια μείωση επιδόσεων 20%...όμως η γυναίκα μου δεν έχει προσέξει τίποτε σε καθημερινή χρήση.
Της κρατάει παρόλα αυτά ολόκληρη μέρα με μέτρια χρήση.
Άρα δεν έχει κάποιο θέμα....

Θα ήθελα όμως μια υπενθύμιση για τη μπαταρία, σ αυτό συμφωνώ.

Αλήθεια, υπάρχει κάποιος κατασκευαστής που να ενημερώνει για τη κατάσταση της μπαταρίας ?

Νταξ για αυτό υπάρχει η κοινότητα για να ανακαλύπτει ότι δε θέλει η Apple να μοιραστεί μαζί μας.

Γιάννη πάντως παραπάνω θα δεις ότι δεν συζητάμε για πτώση 10% , αλλά και για 30% και παραπάνω. Στην κατανομή παραπάνω φαίνεται μεγάλη ποσότητα συσκευών που έχουν πέσει από το 2500 σκορ στο 1500.

Throttling για battery saver, ένα κάρο συσκευές κάνουν, όταν πέφτει η μπαταρία κάτω από ένα ποσοστό. Μόνιμο throttling ακόμα και όταν είσαι στο 100% φορτισμένος, επειδή η μπαταρία έχει πέσει δε θυμάμαι άλλου. Καλά δεν το έχω καταλάβει αυτό δε συζητάμε?
Περεταίρω να σου θυμίσω ότι υπάρχουν sites που μετράνε το throttling under low battery σε καινούρια κινητά.
Άρα είναι λογικό να υπάρχει ενδιαφέρον για όποια υλοποίηση. Και συμφωνουμε μια καλήτερη ενημερωση από την apple θα έλυνε όποια προβλήματα.

Τέλος, φέτος είδαμε το Throttling να αναλύεται λίγο περισσότερο και σε laptops και σε άλλες συσκευές καθώς και τις φορτισεις
https://www.pcmag.com/news/357519/gaming-on-surface-book-2-will-drain-the-battery-even-when-ch

Όσο προοράμε προς το μέλλον, τόσο πιο δύσκολο θα είναι μνα αναλύουμε όλα αυτά τα τερτίπια και τα τεχνάσματα
Δεν είμαστε στην εποχή του it just works , κατά την άποψή μου συνεχίζει να ισχύει το the devil is in the details – το τι κρύβεται στα ψιλά γράμματα

Μας το είπα , θα ήθελα ένα μυνημα software που να σου λέει ότι έχεις θέμα με μπαταρία....αλλά η επιλογή είναι σωστή να κάνει undervotling.

Για παράδειγμα το 5s της γυναίκας μου, πάνω από 4 χρόνια κινητό, έχει πολύ πεσμένη μπαταρία, και το geekbench δείχνει μια μείωση επιδόσεων 20%...όμως η γυναίκα μου δεν έχει προσέξει τίποτε σε καθημερινή χρήση.
Της κρατάει παρόλα αυτά ολόκληρη μέρα με μέτρια χρήση.
Άρα δεν έχει κάποιο θέμα....

Θα ήθελα όμως μια υπενθύμιση για τη μπαταρία, σ αυτό συμφωνώ.

Αλήθεια, υπάρχει κάποιος κατασκευαστής που να ενημερώνει για τη κατάσταση της μπαταρίας ?

ε αυτό είναι το πρόβλημα, όπως λες και εσύ,
λόγω του undervolting, δεν καταλαβαίνεις 'οτι έπεσε η μπαταρία, αφού κρατάει το ίδιο,
νομίζεις ότι η μπαταρία αντέχει ακόμη (άλλωστε σύμφωνα με τον αστικό μύθο η αππλε βάζει καλύτερες μπαταρίες),
οπότε πιστεύεις ότι οι επιδόσεις είναι θέμα κινητού και πας για καινούριο χωρίς να το χρειάζεσαι στην πραγματικότητα