iOS 5 - 5.0.1 battery life . Καλύτερα , χειρότερα ή το ίδιο ;

Απάντηση: Re: iOS 5 - 5.0.1 battery life . Καλύτερα , χειρότερα ή το ίδιο ;

5.01 και Remote services κλπ: OFF

-50% σε λιγότερο από 12 ώρες (οι ~10 από τις οποίες σε standby mode)

Διαφορα σε απόκριση (4S με ''καθαρο'' iOS 5 vs 4 με iOS 4.X και τα κερατα του απο παλαιότητα / φορτωμενα πραγματα): 0 (για την αρκιβεια το 4 παιζει να ηταν και λιγο πιο σβελτο)

Δεν παμε καλα....

(μου φαινεται το 4S ειναι η πιο μουφα αναβάθμιση που εκανα ποτε....)

Αυτο είναι το πιο άκυρο σχόλιο ever.. :p
Ελπιζω να έχεις κρατήσει το παλιο να το κάνουμε Α-Β, για να γελάσουμε :p
Μου θυμίζεις τότε που ισχυριζόσουν ότι το HTC σου είναι εξίσου γρηγορο με το παλιο iphone στο web browsing και όταν τα βάλαμε διπλα-διπλα έχω διάβαζα την ιστοσελίδα και εσύ ακόμα φόρτωνες την διεύθυνση.. :p

Re: Απάντηση: Re: iOS 5 - 5.0.1 battery life . Καλύτερα , χειρότερα ή το ίδιο ;

Roulis, παίζει να έχεις ελλατωματικη μπαταρια.. Εγω θα το έστελνα για αντικατάσταση.
Εμενα πλέον, ευτυχώς η μπαταρια είναι σε λογικότατα πλαισια και μου βγάζει περίπου 1 1/2 μερα με την χρήση που πάντα έκανα. Λιγο χειρότερο δλδ από το 4αρι στην αρχή, διότι μετά από ένα χρόνο το φόρτιζα κάθε βραδυ.
Yeah right...σιγουρα η μπαταρια φταιει και οχι οι παπαριες της Apple σε όλα τα αλλα (2core, firmware κλπ)...

Re: Απάντηση: Re: iOS 5 - 5.0.1 battery life . Καλύτερα , χειρότερα ή το ίδιο ;

Αυτο είναι το πιο άκυρο σχόλιο ever.. :p
Ελπιζω να έχεις κρατήσει το παλιο να το κάνουμε Α-Β, για να γελάσουμε :p
Μου θυμίζεις τότε που ισχυριζόσουν ότι το HTC σου είναι εξίσου γρηγορο με το παλιο iphone στο web browsing και όταν τα βάλαμε διπλα-διπλα έχω διάβαζα την ιστοσελίδα και εσύ ακόμα φόρτωνες την διεύθυνση.. :p
Οτι θυμάσαι, χαιρεσαι που λένε...:p

Ακυρο - ξε-ακυρο, ισχύει (μπορείς βέβαια να συνεχείς να προσπαθείς να το αλλάξεις μέσω post :p)

Εννοείται φυσικά ότι μιλαω για όλα τα προγραμματα που είχα πανω στο 4 / εχω στο 4S (καμια 15αρια ''normal'' apps, οχι πχ για κανα game ή τπτ αλλο ''ιδιαίτερο'' / βαρύ) - αν και εκεί πρεπει λογικά το προγραμμα να ειναι γραμμένο για να εκμεταλλέυεται τον διπύρηνο - υπενθυμίζω ότι στα PC ακόμα ειναι ζήτημα πόσο / αν εκμεταλλευόμαστε τους 2 από τους 4+ πυρήνες που έχουμε διαθέσιμους πολλα χρονια τωρα (αν και βεβαια λογικά η Apple θα το εχει ηδη καταφέρει - ειναι θεμα αρχής :p)

Συριε, ΟΛΑ τα προγράμματα ανοίγουν πιο γρήγορα, από λίγο έως πολύ.. Εαν έκανες τον κόπο να τα συγκρίνεις real time θα το διαπίστωνες μονος σου.. Δεν είναι τίποτα μαγικο, απλα θέμα ταχύτερης CPU/GPU... Το να ισχυρίζεσαι ότι το 4αρι είναι πιο σβέλτο, είναι πέραν λογικής...

Re: Απάντηση: iOS 5 - 5.0.1 battery life . Καλύτερα , χειρότερα ή το ίδιο ;

Καλα, κρατα το εσύ τότε! :p

FYI, το 3gs μου είχε ελλατωματικη μπαταρια και το είχα αλλάξει..
Προφανως θα το παρακολουθησω.

Αλλα προς το παρόν ειναι προφανες ότι ο 1ος υποπτος ειναι το firmware και οχι η μπαταρια.

(αν συνεχιζω ετσι θα αποκαλύψεις ποσες φορες σου εχουν χαλασει iPhone και θα πέσει στα μάτια μας το φοβερό και τρομερό Q / QC της Apple :p)

Απάντηση: Re: Απάντηση: iOS 5 - 5.0.1 battery life . Καλύτερα , χειρότερα ή το ίδι

Προφανως θα το παρακολουθησω.

Αλλα προς το παρόν ειναι προφανες ότι ο 1ος υποπτος ειναι το firmware και οχι η μπαταρια.

(αν συνεχιζω ετσι θα αποκαλύψεις ποσες φορες σου εχουν χαλασει iPhone και θα πέσει στα μάτια μας το φοβερό και τρομερό Q / QC της Apple :p)
Δεν έχω κρύψει τίποτα βρε! Δυο φορές το έχω αλλάξει, μια το 3G και μια το 3GS! :p
Το θέμα όμως είναι πως και τις δυο φορές, πηρα πίσω νέο τηλεφωνακι χωρίς πρόβλημα και αυτό μετράει για εμενα... ;)

Re: Απάντηση: iOS 5 - 5.0.1 battery life . Καλύτερα , χειρότερα ή το ίδιο ;

Συριε, ΟΛΑ τα προγράμματα ανοίγουν πιο γρήγορα, από λίγο έως πολύ.. Εαν έκανες τον κόπο να τα συγκρίνεις real time θα το διαπίστωνες μονος σου.. Δεν είναι τίποτα μαγικο, απλα θέμα ταχύτερης CPU/GPU... Το να ισχυρίζεσαι ότι το 4αρι είναι πιο σβέλτο, είναι πέραν λογικής...
Ωχου....

Σιγα μη τα βαλω διπλα διπλα για να μετρήσω ms.

Σου λεω ότι δεν παρατηρω την παραμικρή διαφορα (με βάση όσα είπα επαλαμβάνω - μην αρχίσεις να μου λες για games, βαρια apps κλπ).

Στην αρχη δε το 4S εκανε πολλα ''κομπιάσματα'' (τωρα πλεον τα κανει πολυ σπανια) - εξ' ου και το 4 ειχε καλυτερη αισθηση.

Τακη, το αποτελεσμα στη χρηση μετράει:

Και πολύ απλα, αν δεν μου το λεγε κανεις, δεν θα παρει χαμπάρει οτι εχω 4S και όχι 4!

Αυτό τα λέει όλα.

(ναι ναι ξερω, εγω ειμαι βλακας και δεν καταλαβαινω τη διαφορα, ενω ο δικος σου, Apple optimized, εγκεφαλος την αντιλαμβάνεται :p)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: iOS 5 - 5.0.1 battery life . Καλύτερα , χειρότερα ή το ίδι

Δεν έχω κρύψει τίποτα βρε! Δυο φορές το έχω αλλάξει, μια το 3G και μια το 3GS! :p
Το θέμα όμως είναι πως και τις δυο φορές, πηρα πίσω νέο τηλεφωνακι χωρίς πρόβλημα και αυτό μετράει για εμενα... ;)

εεε δε τα λες ολα, και το 4 έχεις αλλάξει....

Ωχου....

Σιγα μη τα βαλω διπλα διπλα για να μετρήσω ms.

Σου λεω ότι δεν παρατηρω την παραμικρή διαφορα (με βάση όσα είπα επαλαμβάνω - μην αρχίσεις να μου λες για games, βαρια apps κλπ).

Στην αρχη δε το 4S εκανε πολλα ''κομπιάσματα'' (τωρα πλεον τα κανει πολυ σπανια) - εξ' ου και το 4 ειχε καλυτερη αισθηση.

Τακη, το αποτελεσμα στη χρηση μετράει:

Και πολύ απλα, αν δεν μου το λεγε κανεις, δεν θα παρει χαμπάρει οτι εχω 4S και όχι 4!

Αυτό τα λέει όλα.

(ναι ναι ξερω, εγω ειμαι βλακας και δεν καταλαβαινω τη διαφορα, ενω ο δικος σου, Apple optimized, εγγεφαλος την αντιλαμβάνεται :p)

Καλα κρασιά... Δεν τα έβαλες διπλα και λες ότι το 4 είναι πιο σβέλτο.. Μου θυμίζεις τους τυπους που συγκρίνουν προβολείς "εξ οπτικής μνήμης"... :p
Οποτε θες, θα βρούμε ένα 4αρι, θα το βάλουμε διπλα στο δικό σου και θα δεις και μονος σου. Μαλιστα, θα βάλουμε και ένα στοίχημα. Αν χάσεις, θα το χαρίσεις στον Γιαννη Σπυρου! :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: iOS 5 - 5.0.1 battery life . Καλύτερα , χειρότερα ή το

Κρύβεις τουλάχιστον 1 φορά :p (σοβαρα, το ενα από τα 2, σου είχε χαλάσει 2 φορες - για θυμήσου καλύτερα)

Και τελικά πως το βλέπεις εσυ το quality της Apple; σε 3-4 συσκευες είχες 3 βλάβες....not bad, ε......;

ΑΧΧΑ για ποσα ms Μιλάμε takisot? ειλικρινα τώρα τοσο αργο ηταν το 4????

Φρανκι, το 4s αυτή την στιγμή είναι το ταχύτερο τηλέφωνο στην αγορα βάσει benchmarks. Οποτε ναι, είναι πιο γρηγορο από το 4αρι :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: iOS 5 - 5.0.1 battery life . Καλύτερα , χειρό

Κρύβεις τουλάχιστον 1 φορά :p (σοβαρα, το ενα από τα 2, σου είχε χαλάσει 2 φορες - για θυμήσου καλύτερα)

Και τελικά πως το βλέπεις εσυ το quality της Apple; σε 3-4 συσκευες είχες 3 βλάβες....not bad, ε......;

Ποιο είχε χαλάσει δυο φορές βρε; :p
Αλλα πες μου εσύ που είσαι και πολύξερος... Ποια εταιρία θεωρείς ότι έχει καλύτερο QC από την apple αυτή την στιγμή βάσει της δικης σου εμπειρίας;
Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν υπάρχει εταιρία χωρίς αστοχιες υλικού. Απλα, το θέμα είναι πως αντιμετωπίζεται το θέμα, όταν σκάσει η βλάβη.

Απάντηση: Re: iOS 5 - 5.0.1 battery life . Καλύτερα , χειρότερα ή το ίδιο ;

Ειπαμε ο εγκέφαλος του Τακη, when it comes 2 Apple, αντιλαμβάνεται ms αλλα ξεχνάει βλάβες :p

:p

Το 4αρι δεν το έχω αλλάξει, ξεκολλάτε! :p

Παντως, τα smartphones είναι, λόγω μεγέθους/φορητοτητας/πολλων εξαρτημάτων, αρκετά ευαίσθητα προιοντα, οποτε εάν μπορείς να τα "ανανεώνεις" κάθε χρόνο (μέσω μεταπωλησης/επιδοτησης) δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, ειδικά όταν πχ η μπαταρια μετά από ένα χρόνο έχει φυσιολογικά μεγάλη πτώση στην διάρκεια της. Βεβαια, δεν ξέρω αν διαβάσατε πως η apple πειραματίζεται με fuel-cell μπαταριες, που σημαίνει τρελες αυτονομίες στο μέλλον! :p

http://www.cnet.com.au/apple-fuel-cell-patents-envision-weeks-without-refuelling-339328661.htm

Εγώ πάντως που αναβάθμισα σε 4s (έχω κρατήσει και το 4άρι -δώρο στη γυναίκα) δεν διαπίστωσα καμία αλλαγή σε ταχύτητα. Για να εξηγούμε,στις εφαρμογές που είχα και στο 4 (navigon,vlc,dreamboxlive,skype..κ.τ.λ),όπως επίσης και κάτι πυξίδες ,ipod κ.τ.λ. Φυσικά δεν γνωρίζω κατα πόσο όλες οι παραπάνω εφαρμογές αξιοποιούν τον διπύρηνο επεξεργαστή.
Τώρα εαν υπάρχει διαφορά nano second δεν είμαι σε θέση να την καταλάβω.
Επίσης,σε τεστ σερφαρίσματος που γίνεται σχεδόν καθημερινά (σερφάρουμε οπου βρεθούμε και όπου σταθούμε με το έτερο ήμισυ :BDGBGDB55:)πραγματικά και χωρίς να θέλω να γίνω γραφικός,το 4 είναι ελαφρώς πιο γρήγορο ( δίπλά-δίπλα στον ίδιο router) άλλα αυτό δεν λέει τίποτα φυσικά .
Ισως σε παιχνίδια (δεν έχω) το 4s όντως να δείχνει τα δόντια του.

Εάν κάποιος κάτοχος και των δύο συσκευών έχει αντίστοιχες εμπειρίες ,ας κάνει ένα ποστ,γιατί μου φαίνεται ότι ήταν η πιο λάθος αναβάθμιση που έκανα μέσα στο 2011:antlers:

Απο μπαταρία επίσης που ξέχασα να αναφέρω παραπάνω ,δεν έχω διαπιστώσει διαφορά. Βέβαια το 4s είναι δύο εβδομάδων και το 4άρι 1.5 χρόνου περίπου,και τα δύο κρατάνε περίπου 1,5-2 μέρες ανάλογα τη χρήση (έχω την εντύπωση ότι το 4άρι στην αρχή κρατούσε παραπάνω,άλλα μπορεί να του κάνω και μεγαλύτερη χρήση τώρα).