iOS 5 - 5.0.1 battery life . Καλύτερα , χειρότερα ή το ίδιο ;

Από "παιχνίδι" με το 4s, διαφορές ταχύτητας διαπίστωσα σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα, όπως πχ η αποθήκευσης της φωτογραφίας σε HDR μορφή. Βέβαια υποτίθεται ότι ολοένα θα βγαίνουν και περισσότερες εφαρμογές που θα ρουφάνε τους δύο πυρήνες, οπότε λογικά έχουμε να δούμε και πιο εντυπωσιακά πράγματα, κυρίως σε gaming. (ΟMG, αν μου'λεγε κάποιoς πριν 5 χρόνια ότι θα χρησιμοποιούσα την παραπάνω πρόταση αναφερόμενος σε κινητό, θα κλεινόμουν σε ψυχιατρείο :D )

Re: Απάντηση: iOS 5 - 5.0.1 battery life . Καλύτερα , χειρότερα ή το ίδιο ;

Παντως, τα smartphones είναι, λόγω μεγέθους/φορητοτητας/πολλων εξαρτημάτων, αρκετά ευαίσθητα προιοντα, οποτε εάν μπορείς να τα "ανανεώνεις" κάθε χρόνο (μέσω μεταπωλησης/επιδοτησης) δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, ειδικά όταν πχ η μπαταρια μετά από ένα χρόνο έχει φυσιολογικά μεγάλη πτώση στην διάρκεια της. Βεβαια, δεν ξέρω αν διαβάσατε πως η apple πειραματίζεται με fuel-cell μπαταριες, που σημαίνει τρελες αυτονομίες στο μέλλον! :p

http://www.cnet.com.au/apple-fuel-cell-patents-envision-weeks-without-refuelling-339328661.htm
Συμφωνούμε.

Να σημειώσουμε βέβαια (απαντώντας και σε αυτά που είπες / ρωτησες πριν) ότι:

1. Στα περισσότερα αλλα SP η μπαταρία βγαίνει και αλλάζει

2. Κανένα από όσα κινητά / SP είχα στο παρελθόν δεν μου είχε βγάλει βλάβη

3. Το 4αρι δεν θυμάμαι αν σου είχε βγάλει βλάβη, αλλά το 3G ή το 3GS το είχες αλλάξει 2 φορές

Από τα παραπάνω ειναι προφανες οτι στα μάτια μου η Apple δεν έχει καλό ιστορικό στα SP.

Αν δε βάλεις και την ιστορία με το MΒ μάλλον δεν με εχει πείσει καθόλου για την ποιότητά των προιόντων της (η οποία δεν εξαντλείται σε γυαλισμένα αλουμίνια κλπ).

Αν προσθέσεις τον 1 χρονο εγγύηση και όσα τράβηξε ο φιλος στο αλλο νήμα (αλλα και τις γνωστες ιστοριες στο παρελθόν), προφανως δεν εχω καλα λόγια όχι μόνο για την ποιότητα αλλά και την μετέπειτα υποστηριξη.

Από εκεί και πέρα αλλος μπορεί να έχεις αλλες εμπειρίες και αλλος (οχι εγώ - ακόμα τουλάχιστον) μπορεί να αποφάσιζε να μην ξαναγοράσει Apple για τους παραπάνω λόγους.

4. Τα fuel cells ειναι το μελλον (μαλλον). Αν θυμαμαι καλά η Hitachi ή η Toshiba είχαν βγάλει / ανακοινώσει προ καιρού commercial χρησεις. Να δούμε. Μαλλον όλοι εκεί θα πάνε (κάποια στιγμή). Ας ειναι και η Apple μέσα σε αυτές (και 1η να ναι, εγω δεν θα στενοχωρηθώ - ο Φρα.Πε. παλι ίσως :p)

Εγώ πάντως που αναβάθμισα σε 4s (έχω κρατήσει και το 4άρι -δώρο στη γυναίκα) δεν διαπίστωσα καμία αλλαγή σε ταχύτητα. Για να εξηγούμε,στις εφαρμογές που είχα και στο 4 (navigon,vlc,dreamboxlive,skype..κ.τ.λ),όπως επίσης και κάτι πυξίδες ,ipod κ.τ.λ. Φυσικά δεν γνωρίζω κατα πόσο όλες οι παραπάνω εφαρμογές αξιοποιούν τον διπύρηνο επεξεργαστή.
Τώρα εαν υπάρχει διαφορά nano second δεν είμαι σε θέση να την καταλάβω.
Επίσης,σε τεστ σερφαρίσματος που γίνεται σχεδόν καθημερινά (σερφάρουμε οπου βρεθούμε και όπου σταθούμε με το έτερο ήμισυ :BDGBGDB55:)πραγματικά και χωρίς να θέλω να γίνω γραφικός,το 4 είναι ελαφρώς πιο γρήγορο ( δίπλά-δίπλα στον ίδιο router) άλλα αυτό δεν λέει τίποτα φυσικά .
Ισως σε παιχνίδια (δεν έχω) το 4s όντως να δείχνει τα δόντια του.

Εάν κάποιος κάτοχος και των δύο συσκευών έχει αντίστοιχες εμπειρίες ,ας κάνει ένα ποστ,γιατί μου φαίνεται ότι ήταν η πιο λάθος αναβάθμιση που έκανα μέσα στο 2011:antlers:
Δεν μας ενδιαφέρουν αυτα.

Να πας να κοιταχθείς.

Το θεμα ειναι τι λεει ο Τακης.

:p :p :p

Ετσι λοιπον φτανουμε στο συμπερασμα οτι καθενας κρινει απο τη δικη του εμπειρια.

Αυτο ειναι σωστο και λαθος ταυτοχρονα... γιατι εσυ μπορεις ν ανηκεις σε μια μικρη μεριδα .

Εγω πχ, δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα με ολα τα iphone που ειχα, και τα ειχα ολα... απο το πρωτο iphone μεχρι και το 4 που εχω τωρα.

Οσον αφορα τα ΜΒ ειχα επισης αρκετα, απο τα απλα ασπρα MB μεχρι τα πιο επαγγελματικα MBP , mac mini kai imac .

Ποτε δεν ειχα καποιο προβλημα , με εμπειρια 10 χρονων, παρα μονο σ ενα MBP , με γνωστο προβλημα στη καρτα γραφικων , που μαλιστα αλλαχτηκε ΑΜΕΣΩΣ (χωρις εγγυηση , αγορασμενο απο Αμερικη) , μετα απο 4 χρονα σχεδον !!!
Για μενα λοιπον, η εμπειρια μου λεει αλλα Συριε....και δε μιλαω μονο εκ μερους μου, στη δουλεια μου εχουν παρει πολλοι φιλοι και συναδελφοι προιοντα Apple χωρις να εχει κανεις προβλημα (και μαλιστα πολλοι εχουν παρει μεταχειρισμενα).

Ο καθενας φυσικα εχει τη δικια του αποψη , λογω προσωπικων εμπειριων... κανενα προβλημα.

Συριε, τα έχουμε ξαναπεί, το ποσο ποιότικα ή όχι είναι τα προιοντα της apple φαίνεται από τα consumer surveys που κάθε χρόνο βγάζουν την apple με διαφορα πρωτη σε customer satisfaction. Φυσικα αυτό δεν σημαίνει ότι τα προιοντα της είναι απροβλημάτιστα, απλα έχει καλύτερο track record σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Τωρα, εάν θέλετε να πιστεύετε ότι το 4 και το 4s έχουν ιδια ταχύτητα και επιδόσεις, τι να κάνουμε, δικαίωμα σας. Πεταει ο γάιδαρος; Πεταει..
Αν βάλετε διπλα-διπλα τα τηλεφωνα, αυτές τις διαφορες θα δείτε:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Οταν βγουν εφαρμογές που θα εκμεταλλεύονται πλήρως τους δυο πυρήνες, θα δείτε ακόμα περισσότερες (τι συζητάμε εδώ μεσα Θεε μου.. :p )

Μα τι μας δειχνεις το 90% ειναι ποσο γρηγορα... κατεβαζει σελίδες η data μεσω internet... αυτο δε μπορει να ειναι αντικειμενικο επουδενί!

Φυσικα δεν αντιλέγω οτι ειναι ποιο γρηγορο Overall ουτε οτι λέμε οχι σε xtra υπολογιστική ισχύ.... μην αρχίσεις πάλι.

PS δε μου απάντησες κάτι ποιο πίσω.... :P

Η διαφορά στο σερφάρισμα που υπάρχει στο video,σε εμένα είναι αντίστροφη ,υπέρ του 4. Λέτε να κάνω κανά restore?Να έχω πέσει σε κανά ελατωματικό? Επίσης ,κάτι που διαπίστωσα χθές είναι ότι το 4άρι ανοίγει πιο γρήγορα (έκλεισα και τα δύο και τα ξανάνοιξα).

Σημερα ετυχε να το δουλεψω λιγο παραπανω (οσο θα το δουλευε στοιχειωδως δλδ καποιος που ειναι εκτός γραφείου).

Μη φανταστείτε δλδ τπτ σπουδαιο, μιλαμε για ληψη 2-3 email την ώρα (μεσω WiFi) και κανα 5-10 λεπτο την ώρα τηλ).

Αυτά και με το BT και Location Services OFF επιβεβαίωσα τα νουμερα που ειχα και όταν το χα πρωτοπάρει:

Η μπαταρία πέφτει 10% / ώρα!

Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις δλδ.

Ακόμα και η προσεγγιση σοβαρης επαγγελματικής χρήσης ειναι ουτοπία με αυτό το τηλέφωνο.

(ναι ναι ξερω, ''δεν συμβαινει σε όλους'' κλπ κλπ....λες κι αλλαζει κατι αυτό δλδ (αν ισχύει βέβαια...γιατι τα φανμπους ειναι γνωστα για την προθυμία τους να κράζουν τέτοιες τραγικές καταστάσεις...)

Αι στα διαλα, με σύγχυσε η κ@λ@εταιρία πάλι.....

(το iPad 3 πότε έρχεται; :p)

Σύριε, πρέπει να είσαι άτυχος και να έπεσες σε ελλατωματικη μπαταρια.
Εμενα έχει στρώσει και έχει πολύ φυσιολογική απόδοση (λίγο χειρότερη από το του 4αριου).

Με ολα αυτα για το 4S και το 5, ειλικρινα σου κάνει αυτό πιο πιθανό;

Τί να σου πω, μακάρι αλλά χλωμότατο το κόβω (και απο τεχνικής άποψης δλδ....μπαταρια που απλως να κραταει λιγότερο δεν εχω ακούσει γενικά....)

Με αυτα τα δεδομενα, δε νομίζω οτι αξίζει η ταλαιπωρία της αποπειρας αντικατάστασης.

Ας δουμε και το 5.1 και βλέπουμε.

Τωρα που το σκέφτομαι και το iPad 2 σαν να εχει τελευταία (iOS 5) πολύ μικρότερη αυτονομία. Εκεί που το φόρτιζα μια φορα την εβδομάδα χοντρικά τώρα θέλει (με την ιδια χρηση περιπου) μια φορα καθε 2-3 ημέρες. Δεν ξερω όμως, εδω δεν κόβω και το κεφάλι μου (αλλά νομίζω ότι ισχυει).

Το 10% την ώρα είναι πολύ τραβηγμενο εκτος εάν κανεις full χρήση και έχεις και κάνα navigator να τρέχει από πίσω. Εγώ θα το έστελνα για αντικατάσταση.

Re: Απάντηση: iOS 5 - 5.0.1 battery life . Καλύτερα , χειρότερα ή το ίδιο ;

Το 10% την ώρα είναι πολύ τραβηγμενο εκτος εάν κανεις full χρήση και έχεις και κάνα navigator να τρέχει από πίσω. Εγώ θα το έστελνα για αντικατάσταση.
Ανέφερα τη χρηση (και χωρις Navigator προφανως).

Και μαλιστα σε σταθερο σημειο και με καλή λήψη (και GSM και WiFi).

Τεσπα, εξήγησα γιατι θεωρώ ότι (κατά 80+%) ειναι θεμα λειτουργικού.

Εγω παντως με ios5 σε iphone 4 kai ipad 2 , δε βλεπω αλλαγες.
Αλλα οχι και μια φορα τη βδομαδα ρε Συριε... εγω και η γυναικα μου το ipad2 ειδικα, τοχρησιμοποιουμε συνεχως και φυσικα το φορτιζω καθε νυχτα, οπως και το ιphone.

Με τη χρήση που του κάνω εγω πάντως, τόσο κρατούσε το iPad....anyway

Έτυχε όμως και μόλις συναντήθηκα με αυτόν που έχει εδω και λίγο καιρο το πρώην δικό μου 4αρι

Λοιπόν, πριν το δώσω με iOS 4.XX κρατούσε 2 μέρες, αντε 2 παρα κάτι (καραφορτωμενο με ένα σωρό παπαριτσες)

Όταν το έδωσα του πέρασα iOS 5 (clean install).

Πλέον με αντίστοιχη ή και μικρότερη χρήση (πχ το BT μόνιμα off σε σχέση με το on που το χα εγω / ένα μόνο παράδειγμα) δεν βγάζει τη μέρα (εννοείται παντα location services etc off)!

Εξακολουθειτε να πιστεύετε ότι το iOS 5 δεν τα χεί μαμησει όλα με την αυτονομία;

Εγω (me to iphone 4) εχω location on, παντα με 3G kai edge ανοιχτο, αρκετες παπαριτσες ανοιχτες και παλι μια μερα βγαζω... οσο εβγαζα και μετο 2G - 3G - 3GS...

Με location κλπ δεν μου κανει ιδιαίτερη εντύπωση (πιθανολογώ ότι τοσο θα μου κρατούσε και το 4 αν τα είχα ανοιχτά).

Προφανως το θεμα του iOS 5 ειναι η τρελή κατανάλωση ακόμη και χωρίς ''βαριά'' (πχ GPS) πράγματα ανοικτά...