iOS 6

Και εγώ παρατήρησα κάτι παρόμοιο. Σε διαφορες εφαρμογές που είχα κατεβάσει υλικό (πχ. άτλαντα ανατομίας) το είχε κάνει ρεσετ και έπρεπε να το κατεβάσω πάλι.

flyover-121005-1.jpg
LOL!

Ειχα δει κατι φωτο να κυκλοφορουν αλλα νομιζα οτι ηταν πλακα!

Καλα, σοβαρα τωρα, αυτες τις ''λεπτομερειες'' δεν τις ειχαν παρει χαμπαρι πριν το βγάλουν;

Κατα τα αλλα η beta του Siri μας μάρανε (που κατα Apple βέβαια δεν ειναι beta αλλα ''introducing'' (still)...γαμω τα marketing, δεν λεω...:p)

Απάντηση: Re: iOS version 6

LOL!

Ειχα δει κατι φωτο να κυκλοφορουν αλλα νομιζα οτι ηταν πλακα!

Καλα, σοβαρα τωρα, αυτες τις ''λεπτομερειες'' δεν τις ειχαν παρει χαμπαρι πριν το βγάλουν;

Κατα τα αλλα η beta του Siri μας μάρανε (που κατα Apple βέβαια δεν ειναι beta αλλα ''introducing'' (still)...γαμω τα marketing, δεν λεω...:p)

Έχεις και παραπόνα για τη Beta … κάποια google είναι σε beta πάνω από 5 χρόνια…

Syrie,τι να πρωτοτσεκαρεις ?
Μιλαμε για χαρτες ολοκληρης της Γης…. οχι ενα απλο προγραμμα .
Ακομη και τωρα οι χαρτες της Google εχουν ατελειες και ανακριβειες….. τi περιμενες ?
Δεν γινονται ολα τα πραγματα με τα χρηματα…. απαιτειται εμπειρια και χρονος.
Επειδη εχω ασχοληθει αρκετα με τον προγραμματισμο, ποτε δε καταφερα να βγαλω ενα προγραμμα bug free εξ αρχης, οσο και να προσπαθουσα!
Και μιλαμε για απλα προγραμματα, οχι τετοιο project.

Επισης, η πολυπλοκοτητα του συγκεκριμενου εγχειρηματος , ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και για ενα ακομη λογο.
Τα δεδομενα , δεν προερχονται απο μια εταιρεια μονο (Apple, Tom tom ) αλλα απο τουλαχιστον 10 …. και το δυσκολο ειναι πως αυτα μεταφραζονται ,συγκετρωνονται και αξιοποιουνται. Εκει ειναι το μεγαλο μπερδεμα.

Επαναλαμβανω ομως, για ολους αυτους που φωναζουν, οτι δε δοκιμασαν τους χαρτες , εγω που τους εχω απο πολυ πριν, δεν εχω δει μεγαλες διαφορες, αντιθετα , βλεπω ταχυτερα τους χαρτες, εχω διακινηση μικροτερου ογκου δεδομενων σε 3G, δυνατοτητα περιστροφης και flyover, εχω πια navigation turn by turn με ομιλια κλπ
Πραγματα που δεν θα τα ειχα με τους χαρτες της google …

Το ιδιο εγινε και περσι με το FCPX (το εχω ξαναπει…) , ολοι το κραξανε στην αρχη, αλλα οι δυνατοτητες που απεκτησε στη πορεια του εδωσαν τεραστια ωθηση σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

Αυτο , οντως ειναι πιο σημαντικο , μακαρι να ειχαμε Ελληνικο Siri !
Oπως καποιοι μιλανε για το google street view, χωρις εμεις στην Ελλαδα να το εχουμε δει καν!

Αντί να γκρινιάζουμε που το Siri δεν υποστηρίζει ελληνικά, μας πειράζει που δεν φαίνονται σωστά τα flyover Αμερικλανιστάν.....

Εγώ μια χαρά τους δοκίμασα τους χάρτες, τους χρησιμοποιώ καθημερινά.

Δεν βρίσκω τον λόγο όμως να δικαιολογήσω καμία εταιρία για οτιδήποτε. Αναφέρω οτι σε σχέση με το πρόγραμμα που μου προσέφερε πριν, αυτό που προσφέρει έχει μεγάλες ατέλειες. To Navi είναι ευπρόσδεκτο αλλά και πάλι δεν συγκρίνεται με ένα κανονικό Navi. Θα εξακολουθώ να χρησιμοποιώ στο αμάξι το Navi μου που έχει και πληροφορίες για τα όρια ταχύτητας, κίνηση, βενζινάδικα, έργα, ώρα άφιξης και όλα όσα έχουν τα Navi εδώ και χρόνια.

Οι χάρτες έχουν σοβαρές ατέλειες. Εμένα ώς καταναλωτής το αποτέλεσμα με ενδιαφέρει. Διαπιστώνω οτι δεν κάνω την δουλειά μου με τόση ευκολία όσο την έκανα πριν. Το οτι έχει flyover στην Νέα Υόρκη, όσο εντυπωσιακό και αν είναι (που είναι), με αφήνει αδιάφορο.
Το οτι θα γίνει σε δυο χρόνια καλύτερο, είναι μια δήλωση. Δεν είναι δικαιολογία. Και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δικαιολογούμε μια εταιρία που για τον αλφα βήτα λόγο παρουσιάζει ένα προϊόν με προβλήματα. Δεν τους κοροϊδεύω. Αλλά δεν θα κάτσω να τους συγχαρώ κιόλας και να σωπάσω. Την εμπειρία μου περιγράφω.

Κανεις δε σε υποχρεωσε να τη χρησιμοποιησεις.
Αν δε σ αρεσει υπαρχουν πολλες αλλες εφαρμογες, που η ιδια η apple προτεινει.
Η google θα βγαλει και τη δικη της εφαρμογη επισης.

Δε διακιολογω καμια apple, γιατι δεν υπαρχει λογος..... εμενα μου αρκει η εφαρμογη.

Syrie,τι να πρωτοτσεκαρεις ?
Μιλαμε για χαρτες ολοκληρης της Γης…. οχι ενα απλο προγραμμα .
Ακομη και τωρα οι χαρτες της Google εχουν ατελειες και ανακριβειες….. τi περιμενες ?
Δεν γινονται ολα τα πραγματα με τα χρηματα…. απαιτειται εμπειρια και χρονος.
Επειδη εχω ασχοληθει αρκετα με τον προγραμματισμο, ποτε δε καταφερα να βγαλω ενα προγραμμα bug free εξ αρχης, οσο και να προσπαθουσα!
Και μιλαμε για απλα προγραμματα, οχι τετοιο project.

Επισης, η πολυπλοκοτητα του συγκεκριμενου εγχειρηματος , ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και για ενα ακομη λογο.
Τα δεδομενα , δεν προερχονται απο μια εταιρεια μονο (Apple, Tom tom ) αλλα απο τουλαχιστον 10 …. και το δυσκολο ειναι πως αυτα μεταφραζονται ,συγκετρωνονται και αξιοποιουνται. Εκει ειναι το μεγαλο μπερδεμα.

Επαναλαμβανω ομως, για ολους αυτους που φωναζουν, οτι δε δοκιμασαν τους χαρτες , εγω που τους εχω απο πολυ πριν, δεν εχω δει μεγαλες διαφορες, αντιθετα , βλεπω ταχυτερα τους χαρτες, εχω διακινηση μικροτερου ογκου δεδομενων σε 3G, δυνατοτητα περιστροφης και flyover, εχω πια navigation turn by turn με ομιλια κλπ
Πραγματα που δεν θα τα ειχα με τους χαρτες της google …

Το ιδιο εγινε και περσι με το FCPX (το εχω ξαναπει…) , ολοι το κραξανε στην αρχη, αλλα οι δυνατοτητες που απεκτησε στη πορεια του εδωσαν τεραστια ωθηση σε σχεση με τον ανταγωνισμο.
Γελαω ρε Γιάννη γιατι μιλάμε για NY και τα κεντρικότερα σημεία.

Κοροιδεύω δε γιατι η Apple το παίζει ''δεν βγαζουμε κατι αν δεν δουλευει σωστα'' και τωρα τα κανε μπάχαλο.

Κοροιδεύω επισης πως παίζει με τα λόγια για το Siri, που αντί να το πει (καρα)Beta (ειδικά πέρυσι) λέει ''introducing'' για να μη φανει άσχημα (στους ηλιθιους καταναλωτες).

Το θεμα με τους χάρτες μου ειναι προσωπικά αδιάφορο. Αν χρειαστεί (σπάνια) θα βάλω μια 3η εφαρμογή.

Και προφανώς αυτό δεν ειναι deal breaker για το iPhone (για εμένα).

Δεν την κρίνω τεχνικά δλδ αλλά ''καταναλωτικά''.

Για να θυμίσω, για μια ακόμη φορά. ότι, όσο προσπαθεί να δώσει το κάτι παραπάνω (κάτι που αναγκάζεται να κάνει λόγω ανταγωνισμού), κάτι έξω από τα, πολύ κλειστά, νερά της, τόσο θα έχει προβλήματα, που θυμίζουν MS και λοιπούς, τα οποία δε συνάδουν με την εικόνα της και αυτό που (θέλει να) πουλάει εν τέλει (trouble free κλπ).

Για να θυμίσω, για μια ακόμη φορά. ότι, όσο προσπαθεί να δώσει το κάτι παραπάνω (κάτι που αναγκάζεται να κάνει λόγω ανταγωνισμού), κάτι έξω από τα, πολύ κλειστά, νερά της, τόσο θα έχει προβλήματα, που θυμίζουν MS και λοιπούς, τα οποία δε συνάδουν με την εικόνα της και αυτό που (θέλει να) πουλάει εν τέλει (trouble free κλπ).

Επιτέλους το είπες ακριβώς όπως είναι. Ένα πράγμα ξέρει η apple, αυτό ακολουθεί και το κάνει με απόλυτη ευλάβεια και μηδενική απόκλιση. Μόλις σκεφτεί καν να ξεφύγει λίγο, πάντα στην αρχή αποτυγχάνει. Όπως όλοι οι άλλοι.
Απλά η Apple το σερβίρει και καλά ότι θέλει τα προϊόντα της να είναι τέλεια πρώτα. Εάν ήταν έτσι από όλους, ακόμα με το Motorola startak θα ήμασταν.
Και μην ακούσω για καινοτομία της apple με το iphone και το ipad πάλι, πήρε τεχνολογία που υπήρχε (πολλά χρόνια) και την έκανε ένα κλικ καλύτερη. Τώρα πάλι είναι απελπιστικά πίσω και το έχει ρίξει στο ψευτομάρκετινγκ.
Άντε να δούμε τι άλλο θα μας πουλήσει. Α, ναι, μάλλον το Ιpad mini, γιατί τελικά κοίτα να δεις που και η οθόνη των 7" είναι χρήσιμη.

Επιτέλους το είπες ακριβώς όπως είναι. Ένα πράγμα ξέρει η apple, αυτό ακολουθεί και το κάνει με απόλυτη ευλάβεια και μηδενική απόκλιση. Μόλις σκεφτεί καν να ξεφύγει λίγο, πάντα στην αρχή αποτυγχάνει. Όπως όλοι οι άλλοι.
Απλά η Apple το σερβίρει και καλά ότι θέλει τα προϊόντα της να είναι τέλεια πρώτα. Εάν ήταν έτσι από όλους, ακόμα με το Motorola startak θα ήμασταν.
Και μην ακούσω για καινοτομία της apple με το iphone και το ipad πάλι, πήρε τεχνολογία που υπήρχε (πολλά χρόνια) και την έκανε ένα κλικ καλύτερη. Τώρα πάλι είναι απελπιστικά πίσω και το έχει ρίξει στο ψευτομάρκετινγκ.
Άντε να δούμε τι άλλο θα μας πουλήσει. Α, ναι, μάλλον το Ιpad mini, γιατί τελικά κοίτα να δεις που και η οθόνη των 7" είναι χρήσιμη.
Τωρα το τραβηξες και θα αρχίσουμε παλι τα γνωστα...:p :p :p

Για να πούμε και κάτι θετικό, το nike running δουλεύει σωστά.
Να πω την αμαρτία μου φοβόμουν ότι δεν θα δούλευε με όλα αυτά που ακούω.

Η Apple εβγαλε το Μaps σε "Beta" ουσιαστικα εκδοση γιατι θα κερδιζε λεφτα απο τα POIS που κανουνε διαφημιση. Μιλαμε για τρελα λεφτα ομως !!!

Τοσο απλο ειναι γιατι καθεστε και το κουραζετε το θεμα ε?

Last edited:
Απάντηση: Re: iOS version 6

Η Apple εβγαλε το Μaps σε "Beta" ουσιαστικα εκδοση γιατι θα κερδιζε τρελα λεφτα απο τα POIS που κανουνε διαφημιση. Μιλαμε για τρελα λεφτα!

Τοσο απλο ειναι γιατι καθεστε και το κουραζετε το θεμα ε?

FB Apple κ.ο.κ.
Δε μπορούν να συγκριθούν με μια πραγματική διαφημιστική εταιρία σα τη google
:D
Δε πιστεύω ακόμα να νομίζει κανείς ότι η google πουλάει τεχνολογία… διαφημίσεις πουλάει…

Από http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=346409

"Μπορεί η Apple να φαίνεται πως πιάστηκε «απροετοίμαστη» στο θέμα της εφαρμογής των χαρτών που παρουσίασε μαζί με το νέο iPhone 5, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι χρήστες που τους χρησιμοποίησαν, σύμφωνα όμως με αναφορές διαφόρων developer η εταιρεία γνώριζε για αυτά από νωρίς αλλά προτίμησε να μην καθυστερήσει την παρουσίαση της εφαρμογής, αγνοώντας τις όποιες προειδοποιήσεις υπήρχαν.

Με βάση δηλώσεις developer που μίλησαν στο CNET, κάθε ένας από τους οποίους αναπτύσσει εφαρμογές για iOS που χρησιμοποιούν την υπηρεσία χαρτών της Apple, η εταιρεία είχε ενημερωθεί μέσω αναφορών τους από νωρίς για τα προβλήματα που έδειχναν να αντιμετωπίζουν τα Apple Maps, πολύ πριν από την τελική παρουσίαση του προϊόντος μαζί με το iPhone 5. Αυτό έγινε είτε μέσω e-mail, είτε μέσω αναφορών τους στα σχετικά forum της εταιρείας είτε μέσω καταχωρήσεων προβλημάτων στις σχετικές φόρμες. Σύμφωνα με αυτούς, η Apple συνήθως δεν απαντούσε και την μια φορά που το έκανε δεν είχε κάποια ενημέρωση επί του θέματος.

Οι περισσότεροι από τους developers αυτούς, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δεν κατηγορούν την εταιρεία για την απόφαση της να αναπτύξει την δική της εφαρμογή χαρτών. Την κατηγορούν όμως για το ότι αποφάσισε να παρουσιάσει το προϊόν πριν αυτό να είναι έτοιμο, πριν να διορθωθούν τα όποια προβλήματα είχαν εντοπιστεί και με μόνη εναλλακτική την χρήση των χαρτών της Google μέσω του browser. Η Apple δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο σχόλιο για τα παραπάνω.

Πολλοί από αυτούς τους developers ψάχνουν πλέον εναλλακτικές λύσεις, βασιζόμενοι και στο «feedback» που παίρνουν από τους χρήστες των εφαρμογών τους. Η Apple βέβαια ζήτησε συγγνώμη για τα προβλήματα που υπήρξαν, ενώ τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε να ανανεώνει το προϊόν της προσθέτοντας ενημερωμένους χάρτες, περισσότερο 3D περιεχόμενο και διορθώνοντας κάποια από τα θέματα που είχαν παρουσιαστεί, χωρίς όμως να προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος. Ο χρόνος θα δείξει εάν θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών της ή εάν αυτοί θα προτιμήσουν μαζικά κάποια εναλλακτική λύση στο μέλλον."

Ο Jobs θα άφηνε ποτέ κάτι τέτοιο? Ότι λάθη γίναν επί δικής του προεδρίας ήταν εντοπίσημα μόνο μετά, μέσω χρήσης. Μάλλον κάτι άλλαξε δραματικά στο Cupertino.

Ο Jobs θα άφηνε ποτέ κάτι τέτοιο? Ότι λάθη γίναν επί δικής του προεδρίας ήταν εντοπίσημα μόνο μετά, μέσω χρήσης. Μάλλον κάτι άλλαξε δραματικά στο Cupertino.

Δεν θα το άφηνε το καράβι να τσακιστεί, πιστεύω ότι θα είχε αναβάλει την παρουσίαση

Δυστυχως ο Jobs δεν ζει… οποτε δε θα μαθουμε ποτε τι θα εκανε!

Στι θεμα μας τωρα, κανεις δε ξερει ακριβως τι εχει γινει …. αν πχ τελειωσε η συμβαση της Apple - Google (ή εφτανε στο τελος της) και τι ζητησε η καθε μια εταιρεια απο την αλλη σαν ανταλλαγμα.
Η google ειναι γνωστο οτι δεν εδινε αδεια για turn by turn navigation σε συσκευες εκτος Android.
Ειναι επισης γνωστο οτι η Apple εχει εξαγωρασει εδω και καιρο καποιες εταιρειες χρτογραφησης .
Δεν ξερουμε επισης τι οικονομικο οφελος ειχε η google απο τους χαρτες της στις iOS συσκευες μεχρι τωρα.

Οπως και να χει, ο "πολεμος" Apple - Google , δειχνει να ειναι μεγαλος και αυτος που θα κρινει πολλα στο μελλον.

Το οτι εβγαλε γρηγορα την εφαρμογη και παρ ολα τα προβληματα της , ειναι ενα αρνητικο για την Apple , αλλα οχι ικανο για ν ανακοψει την επιτυχια του iphone 5.
To ιδιο εκανε περσι με το FCPX , και απογοητευσε πολλους επαγγελματιες - φανατικους χρηστες της, αλλα κερδισε ΠΟΛΛΟΥΣ περισσοτερους μεσους-απλους χρηστες.