iOS 6

Απάντηση: Re: iOS version 6

To ότι μου κράσαρε κάποιες φορές μετά από το Update για 2-3 μέρες μέχρι να αναβαθμιστούν σιγά σιγά όλα τα apps για 4.2.2 δεν είναι κάτι το μεμπτό. Εξάλλου, ακόμα και τότε, μετά από μισό λεπτό ήταν πάλι up and running.

Είπαμε, θεμιτός ο φανμποϊσμός, όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας, αλλά το να βγάζουμε "λογική" μια τόσο παράλογη γελοιότητα όπως ένας mail client που δε μπορεί να κάνει search στο inbox είναι λίγο τραβηγμένο...! :bigcry:

Παραλογη γελοιοτητα ειναι κατα την γνώμη μου, το να σου κρασαρει το κινητό εν έτει 2013, ειδικα οταν προσπαθεις να το χρησιμοποιησεις επαγγελματικα.
Ειναι γεγονος πως το mail client του IOS δεν έχει search για το περιεχομενο των emails και επιδέχεται προσθήκης δυνατοτήτων. Ειναι ομως επισης γεγονός για οσους απο εμάς το χρησιμοποιουν επαγγελματικα, πως ειναι εξαιρετικα αξιόπιστο και με αριστη υποστήριξη exchange server. Εχει φυσικα δυνατοτητα να διαβάζει flags με dates και να δημιουργει appointments κλπ Αν θες και εξτρα δυνατότητες, υπαρχουν και νεοι εξαιρετικοι mail clients οπως Mailbox αλλα και η native εφαρμογη του gmail.
Γενικα, σε επαγγελματικα εργαλεία το IOS ειναι πολυ μπροστά. Αυτο ασχετα απο φανμποισμους και αλλες ανοησίες...

θα το πω για ακομη μια φορα…. οι ios συσκευες εγιναν ΚΥΡΙΩΣ γνωστες και ετυχημενες για 2 λογους.

Ο πρωτος ειναι η εξωτερικη εμφανιση και η ποιοτητα κατασκευης .

Ο δευτερος ειναι ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ τους.
Υπαρχει σχεδον οτιδηποτε ….. πχ gmail client απο την ιδια τη google.
Tη κατεβαζεις και εχεις αυτο που θελεις.

Απλα!

θα το πω για ακομη μια φορα…. οι ios συσκευες εγιναν ΚΥΡΙΩΣ γνωστες και ετυχημενες για 2 λογους.

Ο πρωτος ειναι η εξωτερικη εμφανιση και η ποιοτητα κατασκευης .

Ο δευτερος ειναι ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ τους.
Υπαρχει σχεδον οτιδηποτε ….. πχ gmail client απο την ιδια τη google.
Tη κατεβαζεις και εχεις αυτο που θελεις.

Απλα!
Συγγνώμη για την παρέμβαση.

Για το πρώτο συμφωνώ.

Για το δεύτερο όμως, αυτό ακριβώς δεν ήταν που σε "ενοχλούσε" στο Android? Το ότι ήθελε εφαρμογές για να το φέρεις εκεί που ήθελες (video player, mail client κλπ)? Γιατί στο iPhone "αποδέχεσαι" το γεγονός ότι θα χρειαστεί κάποιος ενδεχομένως μερικές εφαρμογές για να κάνει καλύτερα τη δουλειά του αλλά αυτό ήταν "πρόβλημα" του android?

Φιλικά πάντα! :-)

O καθένας όπως την βρίσκει, αυτές οι κουβέντες δεν οδηγούν ποτέ πουθενά.

Για 4 κυριως λογους το "αποδεχομαι"

Πρωτον, γιατι ακομη και οι τριτες εφαρμογες στο iphone, ακολουθουν καποιους κανονες (αισθητικους - λειτουργικους) του ios και δεν ειναι αλλα ντ αλλα!

Δευτερον, γιατι οι περισσοτερες δικες μου αναγκες καλυπτονται απο το ios και οχι στο android , με τις ηδη υπαρχουσες εφαρμογες (που περιλαμβανονται εννοω αρχικα).

Τριτον, γιατι ακομη και οι εφαρμογες τριτων στο Andoid ειναι πολυ πισω (στο δικο μου τομεα τουλαχιστον) σε σχεση με το ios .

Tεταρτον, γιατι ακομη και με εφαρμογες τριτων , δεν καλυπτονται ολες οι αναγκες μου στο Android (πχ ψηφιακη μεταφορα-συνδεση κινητου με συστηματα multimedia - car stereo κλπ.)

Συγγνώμη για την παρέμβαση.

Για το πρώτο συμφωνώ.

Για το δεύτερο όμως, αυτό ακριβώς δεν ήταν που σε "ενοχλούσε" στο Android? Το ότι ήθελε εφαρμογές για να το φέρεις εκεί που ήθελες (video player, mail client κλπ)? Γιατί στο iPhone "αποδέχεσαι" το γεγονός ότι θα χρειαστεί κάποιος ενδεχομένως μερικές εφαρμογές για να κάνει καλύτερα τη δουλειά του αλλά αυτό ήταν "πρόβλημα" του android?

Φιλικά πάντα! :-)

Last edited:
Κατάλαβα. Είναι υποκειμενικό το θέμα, όπως έγραψε και ο lun4tic.

No money no honey, όταν έρθει η ώρα για συμβόλαιο αυτό θα κάνω.

Αλλά ως τότε, μια και έχω χρυσοπληρώσει την Apple, φαντάζομαι έχω δικαίωμα να μην είμαι ικανοποιημένος και να ζητάω τα προφανή...!

Ως γνωστόν μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται:

Ouden_lathos_anagnorizete.jpg

:D
(το ίδιο βέβαια ισχύει σε κάθε εταιρία, απλά όταν πληρώνεις ο πόνος της μη ικανοποίησης είναι ανάλογος του ποσού)

Μόνο μην ξεχάσεις όταν έρθει εκείνη η αποφράδα ώρα να πάρεις android, να πάρεις κάτι σε S3 η ανάλογο για να πάρεις και 50GB δώρο για 2 χρόνια. Γιατί αν χρειαστείς αυτόν τον χώρο στην Apple θα πρέπει να δώσεις +200$. :-)

Προφανώς σε κάθε εταιρία ισχύει αυτό, απλά στις κανονικές εταιρίες πέφτει όταν χρειάζεται και λίγο κράξιμο απ'τους πελάτες και κάποια πράγματα διορθώνονται. Στην Apple όλα καταπίνονται αμάσητα ως "σωστά", και διαιωνίζονται διάφορες μπούρδες, όπως η τελευταία που ανέφερα. Η Apple εκτός του ότι μας έμαθε ότι οι αναφορές στα μηνύματα είναι κάτι άχρηστο (ειδικά εδώ που πολλά εργαστήρια είναι υπόγεια χωρίς λήψη και δεν έχεις ιδέα αν ο άλλος πήρε το μήνυμα σου έχει πολλή πλάκα), μας έμαθε πως πρέπει να κρατάμε το τηλέφωνο μας για να δουλεύει (λέγε με death grip), και τώρα μας εμαθε και ότι πρέπει να'μαστε πιο οργανωμένοι γιατί που να ψάχνουν τώρα για ένα search στο mail client τους. :grinning-smiley-043

... το χειρότερο δε είναι ότι αν τολμήσει κανείς να γκρινιάξει, τελικά χαρακτηρίζεται και άσχετος επειδή θεωρησε δεδομένο ότι το mail client του επί 2013 έχει λειτουργία inbox search. Λες και στο δικό μου χωριό δεν χρησιμοποιούμε exchange servers και γενικά δεν έχουμε ιδέα περί ηλεκτρονικών. :grandpa:

Last edited:
πρωτον, κανεις δε σε χαρακτηρισε ασχετο ή κατι παρομοιο.
Κι οχι μονο εσενα, αλλα και κανενα αλλο που εκφραζει καποια παραπονα (και καλα κανει).

Δευτερον, οσοι χρησιμοποιουμε Apple προιοντα, νοιωθουμε τετοια ευχαριστηση και ικανοποιηση , απο το να τα κραταμε, να τ αγγιζουμε , μεχρι να τα χρησιμοποιουμε…. που απλα , καποιες ατελειες ή παραξενιες, απλως δεν μας πειραζουνε.

Αυτο δεν το εχεις με ΚΑΜΙΑ αλλη εταιρεια…. τι να κανουμε ?-bye-

To αντίθετο βλεπω να συμβαίνει.. Οτι στραβο διαπιστωθει περι apple, πεφτει κραξιμο της αρκούδας, ακομα και αν το "στραβό" οφειλεται απλως σε ασχετοσύνη του χρηστη..
Ενώ οταν κατι χοντρο συμβαινει σε αλλο στρατόπεδο (πχ κρασάρισμα του λειτουργικου μετά το νέο official update), κανουμε την παπια και "δεν το θεωρουμε μεμπτό"...

Re: Απάντηση: iOS version 6

...
απο το να τα κραταμε, να τ αγγιζουμε , μεχρι να τα χρησιμοποιουμε….
...
H σειρά που τα έβαλες είναι ο κλασικός ορισμός του form over function! :p

To αντίθετο βλεπω να συμβαίνει.. Οτι στραβο διαπιστωθει περι apple, πεφτει κραξιμο της αρκούδας, ακομα και αν το "στραβό" οφειλεται απλως σε ασχετοσύνη του χρηστη..
Ενώ οταν κατι χοντρο συμβαινει σε αλλο στρατόπεδο (πχ κρασάρισμα του λειτουργικου μετά το νέο official update), κανουμε την παπια και "δεν το θεωρουμε μεμπτό"...
Να πω την αλήθεια και εγώ πιστεύω ότι οι Απλάκηδες είστε κάπως πιο φανατικοί. Ένα κλικ, δύο κλικ, άπειρα κλικ, δεν ξέρω. Αλλά από τον κύκλο μου και μόνο (δεν έχω κάποια στατιστική δλδ) βλέπω ότι ο iPhonάκιας θα δικαιολογήσει πολύ πιο εύκολα από τον androidάκια ή τον παραθυράκια. Π.χ. εγώ παραμένω γιδοβοσκός και χρησιμοποιώ ακόμη το bluetooth. Φίλος μου που ακούγοντας cloud νομίζει ότι μιλάμε για μετεωρολογία και δεν πολυασχολείται με υπολογιστές, μέιλ κλπ, δλδ η ηλεκτρονική ζωή του είναι κυρίως το Iphone προσπαθούσε να με πείσει ότι το ΒΤ είναι περιττό. Όταν προσπαθούσα να του αναφέρω την ευκολία προσπαθούσε να καταρρίψει κάθε σκέψη μου ως άτοπη. Όσο φυσικά αυτός μιλούσε εγώ έστελνα υλικό στον τρίτο φίλο με το Xperia S. Θυμάμαι όταν βγήκε η πρώτη ταινία της Τζούλιας (σινεφίλ) κυκλοφόρησε και σε συμπιεσμένη έκδοση για κινητά. Σε μια παρέα Νοκιάδων την αντάλλασαν με ΒΤ σε ένα καφέ και εγώ κοιτούσα δήθεν αδιάφορος το Iphone μου. Δεν είχα κανά καημό να δω την ταινία (ούτε την έχω δει) αλλά μου είχε "κακοφανεί" που η Απλ με είχε "απομονώσει".

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι η Απλ δημιουργεί "μόδες". Και αυτός ο φανατισμός για το κινητό/ταμπλέτα ΜΟΥ κλπ πλέον δεν είναι προνόμιο μόνο των Απλάκηδων (έστω μερικών). Τα νέα φυντάνια στο θέμα είναι οι Samsungάκηδες. Τώρα που άρχισε να εδραιώνεται η εταιρία και να παίρνει βραβεία (πληρωμένα, απλήρωτα δεν έχει σημασία) έχουν ξεσαλώσει τελείως. Φυσικά δεν μπορεί να υπάρχει κανόνας. Εξαρτάται από τον χαρακτήρα του καθενός μας. Άλλωστε μπορεί σε κάποιο φόρουμ να υπερασπιζόμαστε κάτι φανατικά αλλά όταν είμαστε οι δυο μας μαζί του να του ρίχνουμε περιστασιακά και καμιά μούτζα. :smile:

Last edited:
Αν παρατηρήσεις, θα δεις πως οι applακηδες δεν τρολαρουν σε άλλες κατηγορίες αλλά μένουν στο "corner" τους. Αντιθετα, το αντί-apple μενος ορισμένων, έχει οδηγήσει σε epic καβγάδες σε αυτή ακριβώς την κατηγορία. Τυχαίο; Δεν νομίζω..
Η ουσία είναι πως η αγάπη μας για την apple, πηγάζει από την μεγάλη ικανοποίηση που προσφέρει η εμπειρία χρήσης των προϊόντων της η οποία μας κάνει να συγχωρουμε κάποια φάουλ της όπως πχ η μη αναφορά παράδοσης. Simple as that..

Αν παρατηρήσεις, θα δεις πως οι applακηδες δεν τρολαρουν σε άλλες κατηγορίες αλλά μένουν στο "corner" τους. Αντιθετα, το αντί-apple μενος ορισμένων, έχει οδηγήσει σε epic καβγάδες σε αυτή ακριβώς την κατηγορία. Τυχαίο; Δεν νομίζω..
Η ουσία είναι πως η αγάπη μας για την apple, πηγάζει από την μεγάλη ικανοποίηση που προσφέρει η εμπειρία χρήσης των προϊόντων της η οποία μας κάνει να συγχωρουμε κάποια φάουλ της όπως πχ η μη αναφορά παράδοσης. Simple as that..
Σε αυτό το φόρουμ μέσες άκρες ισχύει αυτό που λες, αν και από όσα έχω δει όσο είμαι μέλος συνήθως οι αντιρρήσεις ξεκινάνε από πρώην οι και νυν κατόχους οπότε έχουν και κάποια βάση. Όταν κάποιος γνωρίζει για τι μιλάει γίνεται καλύτερη συζήτηση. Άλλοτε μπορεί να είναι πιο ήπια, άλλοτε πιο έντονη, δεν έχει σημασία. Σε άλλα φόρουμ όμως οι τρολοπόλεμοι ξεκινάνε και από τις δύο μεριές όπως έχω παρατηρήσει. Και συνήθως είναι ατέρμονοι γιατί και οι δύο μεριές αλληλοκατηγορούνται για πράγματα που δεν ... γνωρίζουν.

Αν παρατηρήσεις, θα δεις πως οι applακηδες δεν τρολαρουν σε άλλες κατηγορίες αλλά μένουν στο "corner" τους. .

Επιβεβαιώνεις κάθε μου λέξη. Δεν κατάλαβα από κι ως που κράζοντας ελλείψεις του iPhone το οποίο ΕΧΩ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ καθημερινά , τρολλάρω. Δηλαδή που θα'πρεπε να μπω να γράψω για τα θέματα του iOS? Στα δορυφορικά;;; Το ότι κάποιοι λατρεύετε μια εταιρία και δε βλέπετε τους παραλογισμούς, δε σημαίνει ότι αυτοί δεν υπάρχουν. Και σόρρυ, αλλά δεν έχω "corner". Γκατζετάκιας είμαι, γουστάρω τα ωραία πράγματα, όποια εταιρία κι αν τα βγάλει, και αντιστοίχως κράζω τα προβληματικά, πάλι για όποια εταιρία.

Last edited:
Re: Απάντηση: iOS version 6

πρωτον, κανεις δε σε χαρακτηρισε ασχετο ή κατι παρομοιο.

Οτι στραβο διαπιστωθει περι apple, πεφτει κραξιμο της αρκούδας, ακομα και αν το "στραβό" οφειλεται απλως σε ασχετοσύνη του χρηστη..

:BDGBGDB55:

...και ναι επιμένω, το να υπάρχουν κρασαρίσματα που οφείλονται σε apps λίγες μέρες από την έλευση νέου λειτουργικού, μέχρι να βγουν τα updates τους, το θεωρώ εκνευριστικό αλλά και κατανοητό παράλληλα.

... το να υπάρχουν bugs του ίδιου του λειτουργικού (βλ. κάθε αναβάθμιση του iOS), που οδηγούν σε απλά προβληματάκια (πχ κακή λήψη WiFi) ή σοβαρότατα (πχ στέγνωμα μπαταρίας σε λίγες ώρες) είναι σίγουρα πιο μεμπτό.

Γκατζετάκιας είμαι, γουστάρω τα ωραία πράγματα, όποια εταιρία κι αν τα βγάλει, και αντιστοίχως κράζω τα προβληματικά, πάλι για όποια εταιρία.

Και για να σου αποδείξω τα λεγόμενα μου, δες την "ερωτικη εξομολόγηση" που'χω γράψει για το macbook retina. Κανένα αντι-αππλ κομπλεξ δεν εχω. Απλά αντίστοιχα, δεν έχω και μετοχές της εταιρίας ώστε να προσπαθώ πάντα να αποδείξω ότι ουδέν μεμπτόν στα "κουφά" της.

Απάντηση: Re: iOS version 6

Επιβεβαιώνεις κάθε μου λέξη. Δεν κατάλαβα από κι ως που κράζοντας ελλείψεις του iPhone το οποίο ΕΧΩ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ καθημερινά , τρολλάρω. Δηλαδή που θα'πρεπε να μπω να γράψω για τα θέματα του iOS? Στα δορυφορικά;;; Το ότι κάποιοι λατρεύετε μια εταιρία και δε βλέπετε τους παραλογισμούς, δε σημαίνει ότι αυτοί δεν υπάρχουν. Και σόρρυ, αλλά δεν έχω "corner". Γκατζετάκιας είμαι, γουστάρω τα ωραία πράγματα, όποια εταιρία κι αν τα βγάλει, και αντιστοίχως κράζω τα προβληματικά, πάλι για όποια εταιρία.

Δεν ειπα οτι τρολαρεις εσυ προσωπικα, αλλα προφανως οποιος έχει την μυγα..
Εχεις καθε δικαιωμα να γραφεις ότι θες, απλα θεωρω πως εισαι λιγο υπερβολικός σε καποια θέματα οπως το παρον (την μη ύπαρξη στο native IOS mail app ενος search engine για το περιεχομενο των email) ενω εισαι ιδιατερα ανεκτικός σε σοβαρό κατ' εμε προβλημα που αντιμετωπισες εσύ στο android (crash). Δεν θελω να φανταστω τι θα εγραφες αν αντιμετωπιζες τετοιο κρασαρισμα με ανάλογο update στο IOS..
Τελος παντων, δεν αξιζει να χαλαμε τις καρδιες μας για τα κινητα. Ο καθενας με τις προτιμησεις του..

ΥΓ. Το ασχετοσύνη που ανέφερα δεν ήταν γενικο για εσένα, αλλα ειδικό, ως προς το οτι δεν γνωριζες κατι πολυ βασικο στο IOS, το πως να εμφανισεις περισσοτερα μηνύματα στο email. Αν ειχες ψαξει 5 λεπτά στα settings θα το ανακάλυπτες.

Last edited:
Να υποθεσω ότι μιλάτε για search σε περιεχόμενο μήνυματος, γιατι στα αλλα πεδία υπάρχει..