iOS 7

Re: Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Eμεις παντα αναφερουμε τη σωστη διαδικασια που πρεπει να κανεις τα πραγματα.... αν εσυ θεωρεις σωστο να κανεις update ετσι απλα ενα κινητο 3ετιας , που προηγουμενως δεν εχει γινει backup, increamentals updates, συγχρονισμος κλπ , τοτε παο πασο!!! :p

Tι να προσθέσω?Οταν μιλάτε εσείς προφανώς δεν χρειάζεται ποτε κανείς φυσικά να προσθεσει κάτι και ουτε κατα διάνοια να διαφωνήσει.
Τα ξέρετε όλα και οι άλλοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το itunes (συνηθως) , ειναι άσχετοι κλπ....
Καντε το κλειστό το κλάμπ , να το χαιρεστε καλύτερα, εκτός αν υπάρχει φετίχ ανωτερότητας και σας αρέσει να την λέτε στους υπόλοιπους ...

Re: Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Οταν κανεις του κεφαλιου σου και ζητας τα ρεστα , ειναι τουλαχιστον αστειο ....
Ουτε κι εγω θα αναλαμβανα να κανω κατι τετοιο ευκολα, ποσο μαλλον εσυ που δεν εχεις την εμπειρια (ειδικα σε PC)
Τις παραλειψεις των αλλων δεν τις φορτωνω στην Apple ουτε σε καμια αλλη εταιρεια....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Αν ήταν υποχρεωτική η σύνδεση με iTunes για την ενεργοποίηση, προφανώς και κάποιος την είχε κάνει. Δεν γνωρίζω ποιος, και ούτε οι ιδιοκτήτες των κινητών γνώριζαν (ή θυμούνται) και θεωρώ ότι δεν έχουν και την υποχρέωση να γνωρίζουν. For all I know μπορεί η διαδικασία να έγινε και στο μαγαζί που είχαν αγοράσει τα τηλέφωνα.

Δεν κάνω καθόλου την τρίχα τριχιά. Το bug είναι αρκετά σοβαρό ώστε να δικαιολογεί κλήση στο support της Apple. Ένας απλός χρήστης που θα έβλεπε τα δεδομένα του να κινδυνεύουν να χαθούν θα πάθαινε εγκεφαλικό. Όπως έγραψα, εγώ έτυχε να έχω backup (δηλαδή το παλιότερο κινητό που είχε ακόμα μέσα τα contacts).

Εσείς από την άλλη είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθείτε να υποβαθμίσετε το γεγονός (το οποίο είναι ξεκάθαρα σοβαρό και διαπιστωμένο και από τρίτο (Σύριο)) και απορώ γιατί.

Ή μάλλον δεν απορώ καθόλου... ;)

Εγώ λοιπόν βλέπω ότι, έκανες κανονικά backup το τηλέφωνο, έκανες κανονικά update από το 4 στο 7, και αφού έκανε επανεκκίνηση το τηλέφωνο στην 7 σε ρώτησε πως να κάνει αποκατάσταση των δεδομένων του χρήστη. Σε αυτήν την φάση επέλεξες την 1η επιλογή που δεν έπαιξε. Μετά επέλεξες την 2η επιλογή και έπαιξε. Άρα όλα οκ. Λέω κάτι λάθος ;

και για να συνεχισουμε, ο χρηστης που αναφερεις δεν ειναι τυπικος χρηστης apple, ειναι τυπικος ασχετος χρηστης που πηρε iphone για μοστρα!!!
Και γι αυτο δεν ασχοληθηκε ΠΟΤΕ με το ινητο του, οπως αλλωστε κανουν και οι περισσοτεροι χρηστες smartphone.
Εγω σε τετοιους χρηστες, απλα αδιαφορω.... για οτι και να λενε.
Το κακο ειναι οτι εσυ ειδικα , θα πρεπε να κανεις το ιδιο και να μην αναλαμβανεις κατι τετοιο , ειδικα αν δεν ξερεις καλα τι κανεις.
Και δε θα πρεπε καν να το αναφερεις σα "κακο" παραδειγμα, γιατι υποβαθμιζεις το φορουμ.

Τσου ρε Λακη! :p
Καταρχήν και μόνο τις παπαριες των win στο HTPC να υπολογισω φτάνει. Ξεχνάς όμως πως έχω και ένα PC στο γραφείο μου (αγορασμένο απο εσένα τρομάρα σου :p ) οπότε μια χαρά επαφή έχω με τα παραθυρια..

Παρων! :grandpa:

Τετοιοι χρήστες Γιάννη ειναι η πλειοψηφία των κατόχων iphone.
Μην ξεχνας οτι ασχέτως των δυνατοτητων της συσκευής , αποτελεί και status για πολλούς.Με αυτο που έγραψες για παραδειγμα ακυρώνεις /αδιαφορείς το 99% του γυναικείου πληθυσμου που εχει iphone...

δεν με απασχολει ιδιαιτερα ξερεις... και γω τη γυναικα μου τη "κυνηγαω" για να κανει τα αυτονοητα (backup, updates, συγχρονισμο μεσω itunes κλπ ).
Για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.
Αν κατι παει στραβα, τουλαχιστον θα ξερω οτι δεν ειναι δικο μου λαθος....

Κ εγώ έχω πολλούς φίλους κ γνωστούς που έχουν iphone κ είναι σε αρχαίες εκδόσεις, ποτέ συγχρονισμό με υπολογιστή, ποτέ backup, κτλ.
Όταν έφτασε η φαση του 7 εκεί είχαν θέμα.
Όσοι είχαν πάει σε έκδοση 5 τότε μπορούν να πάνε με απλό update σε 6 ή 7 μέσω του κινητού χωρίς υπολογιστή.

... και φυσικα κανεις δεν ειπε ΠΟΤΕ εδω μεσα οτι δεν υπαρχει περιπτωση κατι να παει στραβα, αλλα αν εχεις τηρησει τα απαιτουμενα, δε θα χασεις δεδομενα ουτε αλλα κρισιμα στοιχεια. Shit happens all the time...

Ακομη και τωρα που γραφω, το νεο Aperture (προγραμμα διαχειρισης κι επεξεργασιας εικονας οπως το iphoto) , κρασαρει συνεχως στο νεο Mavericks!
Αλλα τουλαχιστον, δεν χανω τιποτα εχοντας κρατησει backup kai ξερω οτι συντομα θα ερθει καποιο update ειδικα για το νεο λειτουργικο.... κακως η apple δεν το εχει βγαλει ακομη, ελπιζω να το κανει συντομα .:smash:

Ειστε απιστευτοι παντως...

Μια (ακόμη) πατάτα του iTunes και αντί να πείτε ''ΟΚ, μαλακια, παμε παρακάτω'' εχετε φαγωθεί να σας φταιει ο Δημήτρης, τα Win, εγώ, ο Σαραβάκος κι εγώ δεν ξερω ποιος αλλος.

Αλλα φυσικά ποτε η Apple.

Και μετα απορείτε για το fanboyz....:p

The 3 musketeers / Guardians of the Flame TM (ο Τακης ειναι ο Νταρτανιαν) :p

(ναι, ξερω ο ΔημΟΥτρης ειναι εμπαθης, εγω ασχετος, ο Χρηστος τρολ (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά :p) κλπ :p)

Δημητρη , επιμενεις σε κατι το οποιο ξερεις εξ αρχης οτι εχεις αδικο, μονο και μονο για να τη πεις!.

Έχω 100000% δίκιο γιατί πολύ απλά ακολούθησα τη διαδικασία του κατασκευαστή κατά γράμμα και η δουλειά μου δεν έγινε.

Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε;

Ξερεις πολυ καλα επισης, οτι τα εκατομμυρια των χρηστων, κανουν ΟΛΕΣ τις αναβαθμισεις οταν αυτες βγαινουν, ειτε μεσω του itunes ειτε μεσω OTA.

Αυτό δεν είναι δικαιολογία τη στιγμή που ο κατασκευαστής δεν επιβάλλει τις αναβαθμίσεις. Για να μη τις επιβάλλει, κάτι θα ξέρει, έτσι δεν είναι; Ή η Apple κάτι δεν κάνει καλά; ;)

Εσυ λοιπον πηρες (κακως) την ευθυνη να κανεις update kai ρεστορε σε κατι που δεν ηταν καν ενημερωμενο, για τα τελευταια 3 χρονια και δεν ειχε ΠΟΤΕ συγχρονιστει με καποιο μηχανημα. ΚΑι το οτι τα καταφερες τελικα, για μενα, ειναι τουλαχιστον εντυπωσιακο... το οτι γκρινιαζεις (οπως κανει και ο φιλος μα ο Συριος) για τις δικες σας "παραληψεις" , ειναι τουλαχιστον γραφικο!

Το γραφικό είναι το ότι παρότι είναι ξεκάθαρο το τι έχει συμβεί και το ποιος φταίει (1000% η Apple) εξακολουθείτε να την υπερασπίζεστε.

Το γράφω για τελευταία φορά. Έκανα ότι μου είπε το iTunes να κάνω, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία της Apple.
Δεν μπορείς τώρα να έρχεσαι (εσύ και οποιοσδήποτε άλλος) και να λες ότι "έπρεπε να το είχες ψάξει περισσότερο". Εσείς φωνάζετε ότι τα Apple είναι "για όλους". Σε αυτούς περιλαμβάνονται και αυτοί που δεν κάνουν όλη την ώρα αναβαθμίσεις (και καλά κάνουν, εφόσον η Apple τους δίνει το δικαίωμα).

To itunes ειναι σιγουρα ενα προγραμμα που εχει "διογκωθει" και αποκτησει τεραστια σημασια και θα πρεπει η apple καποια στιγμη να το ξανασκεφτει.
Oμως αν τηρεις (που ουτε εσυ ουτε ο Συριος κανετε) τις βασικες οδηγιες , δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Βλέπε παραπάνω. Τηρήθηκαν 100% οι οδηγίες.

Eμεις παντα αναφερουμε τη σωστη διαδικασια που πρεπει να κανεις τα πραγματα.... αν εσυ θεωρεις σωστο να κανεις update ετσι απλα ενα κινητο 3ετιας , που προηγουμενως δεν εχει γινει backup, increamentals updates, συγχρονισμος κλπ , τοτε παο πασο!!!

Δεν ειναι θεμα "σωστής διαδικασίας" αλλα λόγικής που να την αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία των κατόχων χωρις να χρειάζεται να απευθύνετε σε εναν Γιαννη,Τάκη ή Δημητρακούδη.
Το οτι με κάποιον τρόπο το Itunes δουλεύει οπως θα έπρεπε , ειναι προφανές.Αυτο ομως δεν καθιστά τον τροπο αυτό φιλικό στον average user ...

και για να συνεχισουμε, ο χρηστης που αναφερεις δεν ειναι τυπικος χρηστης apple, ειναι τυπικος ασχετος χρηστης που πηρε iphone για μοστρα!!!
Και γι αυτο δεν ασχοληθηκε ΠΟΤΕ με το ινητο του, οπως αλλωστε κανουν και οι περισσοτεροι χρηστες smartphone.
Το κακο ειναι οτι εσυ ειδικα , θα πρεπε να κανεις το ιδιο και να μην αναλαμβανεις κατι τετοιο , ειδικα αν δεν ξερεις καλα τι κανεις.
Και δε θα πρεπε καν να το αναφερεις σα "κακο" παραδειγμα, γιατι υποβαθμιζεις το φορουμ.

Δεν αδιαφορείς εσυ Γιάννη αλλα η Apple με το Itunes.Το θέμα ειναι να υπάρχει μια fail safe διαδικάσία που να καλύπτει ολους τους χρήστες και να είναι user friendly.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Εγώ λοιπόν βλέπω ότι, έκανες κανονικά backup το τηλέφωνο, έκανες κανονικά update από το 4 στο 7, και αφού έκανε επανεκκίνηση το τηλέφωνο στην 7 σε ρώτησε πως να κάνει αποκατάσταση των δεδομένων του χρήστη. Σε αυτήν την φάση επέλεξες την 1η επιλογή που δεν έπαιξε. Μετά επέλεξες την 2η επιλογή και έπαιξε. Άρα όλα οκ. Λέω κάτι λάθος ;

Όχι ακριβώς. Επέλεξα την επιλογή "restore backup from iTunes" (2η ή 3η επιλογή) η οποία έπεσε σε λούπα (έλεγε ότι πέτυχε αλλά μετά το reboot του κινητού με ρωτούσε ξανά τι να κάνει (as new, restore, κτλ) και εγώ του έλεγα πάλι "restore from iTunes..". Μετά από κάποιες επαναλήψεις τελικά του είπα να κάνει as new και παρότι έλεγε ότι θα παραλάβω "καθαρό τηλέφωνο" είχε κάνει restore τα δεδομένα.

Οπότε, ξεκάθαρο fail της διαδικασίας.

Δημητρη η οδηγια της Apple, ειδικα για το ios 4->ios 7 ειναι οτι απλα πρεπει να κανεις restore as new !
Αν το ειχες διαβασει αυτο, δε θα απορουσες για τιποτα....

Και σταματηστε πια αυτο με τη "φιλοσοφια" της Apple , ΕΛΕΟΣ!

Οποτε θελουμε ακολουθουμε τη φιλοσοφια της και οποτε δε θελουμε οχι..... δε μπορεις να τα εχεις ολα δικα σου.
Ειτε ακολουθεις ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ τη φιλοσοφια της , ειτε οχι.
Και συ, οπως και ο ΣΥριος , δεν ακολουθειτε τιποτα απ αυτα που λεει η apple.
Αν το κανατε , κατα κανονα, δε θα ειχατε καποιο προβλημα.... και δε χαμε και εμεις να δεχτουμε οτιδηποτε.

Οτι και να λετε, εφοσον κανετε του κεφαλιου σας , δε προκειται να το παρουμε σοβαρα!:ernaehrung004:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Όχι ακριβώς. Επέλεξα την επιλογή "restore backup from iTunes" (2η ή 3η επιλογή) η οποία έπεσε σε λούπα (έλεγε ότι πέτυχε αλλά μετά το reboot του κινητού με ρωτούσε ξανά τι να κάνει (as new, restore, κτλ) και εγώ του έλεγα πάλι "restore from iTunes..". Μετά από κάποιες επαναλήψεις τελικά του είπα να κάνει as new και παρότι έλεγε ότι θα παραλάβω "καθαρό τηλέφωνο" είχε κάνει restore τα δεδομένα.

Οπότε, ξεκάθαρο fail της διαδικασίας.
οκ.
Έτσι όπως το γράφεις τότε έπαιξε λάθος το itunes σε αυτή την περίπτωση !
Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι είναι bug του itunes όταν αναβαθμίζεις από το 4 στην 7.

Δεν φταίει ποτέ η Apple, τι δεν καταλαβαίνετε;

και να φταίει, το διορθώνει αμέσως... ενώ άλλες εταιρίες....

δεν έχει πρόβλημα με την κεραία το iPhone 4, ΕΣΥ το κρατάς λάθος... τελικά το παραδέχεται η εταιρία, αλλά κανένα πρόβλημα σου δίνει bumber... ποια άλλη εταιρία θα έκανε κάτι τέτοιο...

δεν είναι μικρή η οθόνη, έχει το τέλειο μέγεθος, μέχρι το 4S... μετά το τέλειο μέγεθος έγινε λίγο μεγαλύτερο επειδή το είπε η apple... είτε μεγάλωσαν τα δάχτυλα των ανθρώπων...

απαρχαιωμένο UI χρόνια το ίδιο..... τέλειο είναι και δουλεύει τέλεια... ξάφνου το αλλάζει η apple, τέλειο το νέο UI, χρειαζόταν μια αλλαγή όπως μόνο η apple ξέρει να κάνει....

και βέβαια ότι δεν δουλεύει το τηλέφωνο μετά την αναβάθμιση δεν φταίει η apple που έβγαλε ένα λειτουργικό μέσα στα bugs, αλλά οι χρήστες που κάτι κάνουν λάθος...

δεν φταίει το iTunes φταίνε τα windows.... δεν φταίει ο οδηγός και το αυτοκίνητο που τράκαραν, φταίει η πίστα.... δεν το έχει φτιάξει η apple το itunes για windows το έχουν φτιάξει οι εξωγήινοι...

Εσείς πηγαίνετε να με βγάλετε τρελό και άσχετο και κατά τα άλλα εγώ υποβαθμίζω το φόρουμ; :flipout: :flipout: :flipout:

Πάρτε το απόφαση. Η Apple έχει θέμα τη στιγμή που επιτρέπει αναβάθμιση από 4.3 σε 7 χωρίς να δώσει περισσότερες οδηγίες (όπως υποστηρίζετε ότι απαιτείται).

Δηλ. αν καταλαβα ..... τη "λες" στην Apple , επειδη ΤΕΛΙΚΑ εκανες τη δουλεια σου, χωρις να χασεις τιποτα, σε ενα κινητο 3 ετιας, που δεν ειχε γινει ποτε synch, backup, coonect στο itunes , σε PC , με λειτουργικο 3ετιας χωρις ενημερωσεις!!!

.... μαστα.... κατι δε παει καλα με την Apple , ΣΙΓΟΥΡΑ!!!:worshippy:

Φαντασου τι θα λεγες αμα εχανες και τιποτα...

Last edited:
Το μονο λαθος της apple σ αυτη τη περιπτωση ειναι, οτι δε σκεφτηκε οτι θα υπαρχουν ανθρωποι που θα εχουν μεινει σε τοσο παλιο λειτουργικο, χωρις λογο!:worshippy:

Επισης, τρελλος δεν εισαι , αλλα ολιγον ασχετος εισαι (se Apple προιοντα )... :p

Εσείς πηγαίνετε να με βγάλετε τρελό και άσχετο και κατά τα άλλα εγώ υποβαθμίζω το φόρουμ; :flipout: :flipout: :flipout:

Πάρτε το απόφαση. Η Apple έχει θέμα τη στιγμή που επιτρέπει αναβάθμιση από 4.3 σε 7 χωρίς να δώσει περισσότερες οδηγίες (όπως υποστηρίζετε ότι απαιτείται).

Last edited: