iOS 7

Δημητρη η οδηγια της Apple, ειδικα για το ios 4->ios 7 ειναι οτι απλα πρεπει να κανεις restore as new !
Αν το ειχες διαβασει αυτο, δε θα απορουσες για τιποτα....

Και σταματηστε πια αυτο με τη "φιλοσοφια" της Apple , ΕΛΕΟΣ!

Οποτε θελουμε ακολουθουμε τη φιλοσοφια της και οποτε δε θελουμε οχι..... δε μπορεις να τα εχεις ολα δικα σου.
Ειτε ακολουθεις ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ τη φιλοσοφια της , ειτε οχι.
Και συ, οπως και ο ΣΥριος , δεν ακολουθειτε τιποτα απ αυτα που λεει η apple.
Αν το κανατε , κατα κανονα, δε θα ειχατε καποιο προβλημα.... και δε χαμε και εμεις να δεχτουμε οτιδηποτε.

Οτι και να λετε, εφοσον κανετε του κεφαλιου σας , δε προκειται να το παρουμε σοβαρα!:ernaehrung004:

Ας το γράψω άλλη μια φορά γιατί μάλλον μόνο εσύ έχεις μείνει που δεν το έχεις καταλάβει..

Η οδηγία που λες δεν υπάρχει στο iTunes. Ο κόσμος δεν είναι υποχρεωμένος να μυρίσει τα νύχια του και να ψάξει στο Google για να τη βρει. Ξέρει ότι για να αναβαθμίσει το IOS του (ή για να κάνει οτιδήποτε for that matter) πηγαίνει στο iTunes. Αυτή είναι η φιλοσοφία της Apple και αυτή ακολούθησα ευλαβικά. Δεν γίνεται η Apple να έχει "φιλοσοφία" και "οικοσύστημα" όταν μας συμφέρει και όταν δεν μας συμφέρει να λέμε "έπρεπε να το είχες ψάξει στο Google".

Καταλαβαίνω ότι τα iPhone που έχουν ξεμείνει με IOS 4 είναι λίγα ποσοστιαία, περίπου 1%, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία καθότι αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περίπου 2,5 εκατομμύρια iPhones με IOS 4. Δεν είναι δύσκολο να μπει ένα link στο iTunes για αυτές τις περιπτώσεις.

Συμφωνώ με τον Δημήτρη !
Είναι φάουλ την Apple να σε αφήνει να κάνεις κάτι, όταν ξέρεις ότι από την 4 στην 7 υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις. Έπρεπε αυτό να το έχει προβλέψει και να σε οδηγεί στην σωστή διαδικασία. Έβγαλε μεν το κείμενο το οποίο παρέθεσα παραπάνω, αλλά μέσα στις πολλές αναβαθμίσεις του iTunes θα μπορούσε να συμπεριλάβει κ αυτή την αλλαγή.

Από την άλλη πάντως Δημήτρη, τελικά έκανες την δουλειά σου χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να χάσεις κάτι. Απλά έχασες χρόνο, αφού θα μπορούσες να μην κάνεις την 1η ενέργεια αλλά κατευθείαν την 2η.

Κι εγω κατηγορω την Αππλε, επειδη αφηνει ασχετους χρηστες ν αναβαθμιζουν απο τοσο παλιο λειτουργικο στο νεοτερο, χωρις πρωτα να εχουν κανει τ απαιτουμενα!
Θα πρεπε να τους κλεινει τη πορτα στα μουτρα, να τους σβηνει το κινητο τελειως, και να διαγραφει το λογαριασμο τους για παντα ... για να μαθουν αυτοι !:p

Οχι οπως τωρα, που εκανες τη δουλεια σου χωρις να χασεις τιποτα και να τη λες κι απο πανω !:SFGSFGSF:

επισης, οσοι ακολουθουν το "οικοσυστημα" της Αππλε, δε θα ηταν ποτε σε ios 4 ακομη... οι υπολοιποι στη πυρα!:music-smiley-005:

Last edited:
Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Συμφωνώ με τον Δημήτρη !
Είναι φάουλ την Apple να σε αφήνει να κάνεις κάτι, όταν ξέρεις ότι από την 4 στην 7 υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις. Έπρεπε αυτό να το έχει προβλέψει και να σε οδηγεί στην σωστή διαδικασία. Έβγαλε μεν το κείμενο το οποίο παρέθεσα παραπάνω, αλλά μέσα στις πολλές αναβαθμίσεις του iTunes θα μπορούσε να συμπεριλάβει κ αυτή την αλλαγή.

Από την άλλη πάντως Δημήτρη, τελικά έκανες την δουλειά σου χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να χάσεις κάτι. Απλά έχασες χρόνο, αφού θα μπορούσες να μην κάνεις την 1η ενέργεια αλλά κατευθείαν την 2η.

Τελικά τη δουλειά μου την έκανα, αλλά αν είχαν πάει όλα όπως τα περιέγραφε το iPhone (με το setup as new) θα είχαν χαθεί όλα τα δεδομένα. Το ότι δεν χάθηκαν οφείλεται σε.. bug.. ;)

Επίσης, είχα αποδεχτεί ότι θα έχανα τα δεδομένα μου όταν πάτησα το "setup as new" γιατί είχα την "πολυτέλεια" του backup (σε άλλη συσκευή). Άλλοι μπορεί να μην είχαν αυτή την πολυτέλεια..

δεν υπαρχει περιπτωση να εχανες κατι Δημητρη.
Το itunes απο default κανει backup το κινητο οταν το συνδεεις.
Αρα στη χειροτερη θα εκανες restore from backup...

Sto κατω κατω, μιλαμε για "θετικο" bug .:2thumb22sup:

Ειλικρινα δε ξερω τι θα γινοταν αν εχανες τα παντα... μιλαμε θα εκανες μυνηση στην Apple :Banane0:
Και τωρα ομως δεν ειναι αργα... προλαβαινεις!

Ισχύει αυτό που λέει ο Γιαννης εδώ...όταν συνδέεις το κινητό στο iTunes, από μόνο του κάνει backup των δεδομένων του τηλεφώνου, οπότε δεν θα έχανες ποτέ τίποτα.

..οσο έπρεπε για να κράξουμε την apple :p
Αν το ψειρίζαμε τόσο για όλες τις εταιρίες, το forum θα είχε εκατομμύρια επιπλέον posts.. :p

Τελικα μπορεσες να κανεις restore from backup (θετικο)!
ΑΠλα μας επρηξες λιγο... (αρνητικο!) :p

Αυτό το ξέρω, το είδα με το που σύνδεσα το iphone.

Το ανησυχητικό ήταν το ότι παρότι είχα backup (θετικό..) δεν μπορούσα να το κάνω restore (αρνητικό..). :p

Τεσπα, πολύ το ψυρίσαμε.. :p

Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Αν το ψειρίζαμε τόσο για όλες τις εταιρίες, το forum θα είχε εκατομμύρια επιπλέον posts.. :p
Σωστα

(μονο που ψείρισμα = αγορεύσεις υπεράσπισης :p)

ειναι γεγονος οτι εχει χτιστει ενας μυθος γυρω απο την apple και τα προιοντα της.
Εχει αλλωστε ειπωθει πολλες φορες εδω μεσα και απο εμας.

Το περιεργο ειναι, οτι δεν εχει χτιστει απο τουs Apple users , αλλα απο τους υπολοιπους!!!

Κι εξηγουμαι...

Ειναι (και ηταν πολυ περισσοτερο στο παρελθον) τοση η θεληση απο τους υπολοιπους users (υπολογιστων κυριως στο παρελθον) να εχουν κατι που τελικα να μη "κολλαει" , να τρεχει απροβλιματιστα, να μην εχει "μπλε οθονες", να μη εχει Registry, να μη χρειαζεται master για να κανεις πληρη απεγκατασταση ενος προγραμματος, να μη χρειαζεται defragment ή format καθε λιγο κλπ.
Ακομη θυμαμαι τις μερες εκεινες στη δουλεια μου, που οι πιο πολλοι ειχαν καποια PC , που ειχαν ολα τα παραπανω θεματα κι εγω το παιζα (και ημουν ) ανετος!
Ηταν τοση η επιθυμια τους να "πιστεψουν¨οτι κατι τετοιο υπαρχει , που δε τους χαλαγα χατιρι !!!
Τους εδειχνα ολα τα cool πραγματα των Mac, και στο τελος φυσικα αφηνα καποιες υπονοιες οτι δεν ειναι και ολα τελεια!
Αυτοι ομως δεν ακουγαν τα τελευταια λογια μου, αλλα αυτο που ηθελαν... οτι ολα ειναι τελεια δηλ.

Ο μυθος μεγαλωσε και υπαρχει ακομη και σημερα φυσικα , ειδικα με τις ios συσκευες, που εκει ειναι ακομη ισχυροτερος (και με περισσοτερη δοση αληθειας).

Αυτο που τους ελεγα ΠΑΝΤΑ ομως (κι εκει χαλαγε η μαγια) , ειναι οτι για να εχουν κατι τοσο καλο , πρεπει να κανουν καποιες υποχωρησεις και κυριως να δεχτουν ενα νεο τροπο σκεψης.
Οτι. δηλ. πρεπει να ξεχασουν συνηθειες ετων και κυριως να ενστερνιστουν νεες , και ισως "περιεργες" αποψεις.

εκει λοιπον χαλαγιε η δουλεια, μιας και οι περισσοτεροι ηθελαν απλως να κανουν τα ιδια πραγματα , με τον ιδιο τροπο, αυτο φυσικα ηταν αδυνατον.

Ετσι λοιπον, ο μυθος αυτος κυνηγαει ακομη τους υπολοιπους users, οτι δηλ. υπαρχει κατι που δουλευει τελεια, οτι και να γινει... ενω η αληθεια ειναι οτι απλως, υπαρχει κατι , που δουλευει καλυτερα , τις περισσοτερες φορες απο καθε αλλο συστημα.
Τελειο συστημα, ουτε υπαρχει , ουτε θα υπαρξει. Εκτος απο τη φαντασια μας!!!

Και κολλάει, και έχει προβλήματα, και μπλε οθόνες έχει πλεον :P , και defragment χρειάζεται, και φορματ.... αλήθεια trim υποστηρίζουν;

όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε...

επίσης πολύ πιο εύκολα κάνει ο μέσος χρήστης την δουλειά του στα windows παρά στα Mac...

Και κολλάει, και έχει προβλήματα, και μπλε οθόνες έχει πλεον :P , και defragment χρειάζεται, και φορματ.... αλήθεια trim υποστηρίζουν;

όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε...

επίσης πολύ πιο εύκολα κάνει ο μέσος χρήστης την δουλειά του στα windows παρά στα Mac...

Xmmm… δε βρίσκω το λόγο να μην έχουν TRIM.
Τα τελευταία δυο περίπου χρόνια έχουν ξεκινήσει δειλά και τα κινητά / ταμπλέτες να υποστηρίζουν TRIM , εφόσον υποστηρίζει και ο controller.
Κάτω από Linux (και android) υποστηρίζεται σήμερα fstream, κάτω από freebsd επίσης άρα δε βλέπω το λόγο να μην έχει και το iOS7.
Γενικά σύντομα θα είναι χαρακτηριστικό όλων των αντίστοιχων gadgets.

...αφήνωντας λίγο τα flame wars γνωρίζει κάποιος (πάλι) πώς επανέρχεται το spellcheck σε Ελληνικά/Αγγλικά στο ios7;
Ουτε υπογραμμίζει με κόκκινο τιπτ δε κάνει πια.
Πήγα στα international/ keyboard/ τα έβγαλα τα ξαναβαλα αλλά δεν...

Απάντηση: Re: Apple iOS 7

ειναι γεγονος οτι εχει χτιστει ενας μυθος γυρω απο την apple και τα προιοντα της.

Το περιεργο ειναι, οτι δεν εχει χτιστει απο τουs Apple users , αλλα απο τους υπολοιπους!!!

Κι εξηγουμαι...

Ειναι (και ηταν πολυ περισσοτερο στο παρελθον) τοση η θεληση απο τους υπολοιπους users (υπολογιστων κυριως στο παρελθον) να εχουν κατι που τελικα να μη "κολλαει" , να τρεχει απροβλιματιστα, να μην εχει "μπλε οθονες", να μη εχει Registry, να μη χρειαζεται master για να κανεις πληρη απεγκατασταση ενος προγραμματος, να μη χρειαζεται defragment ή format καθε λιγο κλπ.
Ακομη θυμαμαι τις μερες εκεινες στη δουλεια μου, που οι πιο πολλοι ειχαν καποια PC , που ειχαν ολα τα παραπανω θεματα κι εγω το παιζα (και ημουν ) ανετος!
Ηταν τοση η επιθυμια τους να "πιστεψουν¨οτι κατι τετοιο υπαρχει , που δε τους χαλαγα χατιρι !!!
Τους εδειχνα ολα τα cool πραγματα των Mac, και στο τελος φυσικα αφηνα καποιες υπονοιες οτι δεν ειναι και ολα τελεια!
Αυτοι ομως δεν ακουγαν τα τελευταια λογια μου, αλλα αυτο που ηθελαν... οτι ολα ειναι τελεια δηλ.

Ο μυθος μεγαλωσε και υπαρχει ακομη και σημερα φυσικα , ειδικα με τις ios συσκευες, που εκει ειναι ακομη ισχυροτερος (και με περισσοτερη δοση αληθειας).

Αυτο που τους ελεγα ΠΑΝΤΑ ομως (κι εκει χαλαγε η μαγια) , ειναι οτι για να εχουν κατι τοσο καλο , πρεπει να κανουν καποιες υποχωρησεις και κυριως να δεχτουν ενα νεο τροπο σκεψης.
Οτι. δηλ. πρεπει να ξεχασουν συνηθειες ετων και κυριως να ενστερνιστουν νεες , και ισως "περιεργες" αποψεις.

εκει λοιπον χαλαγιε η δουλεια, μιας και οι περισσοτεροι ηθελαν απλως να κανουν τα ιδια πραγματα , με τον ιδιο τροπο, αυτο φυσικα ηταν αδυνατον.

Ετσι λοιπον, ο μυθος αυτος κυνηγαει ακομη τους υπολοιπους users, οτι δηλ. υπαρχει κατι που δουλευει τελεια, οτι και να γινει... ενω η αληθεια ειναι οτι απλως, υπαρχει κατι , που δουλευει καλυτερα , τις περισσοτερες φορες απο καθε αλλο συστημα.

αρα εσυ εισαι η πηγη του κακου!
Απο σενα ξεκιναει ο μυθος!

Κι εξηγουμαι...

Συμφωνω γενικα, ελπίζοντας όμως να μην πιστεύεις ότι ακόμα υπάρχουν θεματα στα Win οπως αυτα που ανέφερες:

'' να εχουν κατι που τελικα να μη "κολλαει" , να τρεχει απροβλιματιστα, να μην εχει "μπλε οθονες", να μη εχει Registry, να μη χρειαζεται master για να κανεις πληρη απεγκατασταση ενος προγραμματος, να μη χρειαζεται defragment ή format καθε λιγο κλπ.''

(registry ή οχι - μας ειναι αδιαφορο τι τρέχει απο πισω - το θεμα ειναι το αποτελεσμα)

Αν πιστευεις ότι υπαρχουν τα παραπανω τοτε εισαι παντελώς ασχετος απο PC (όπως ειναι τώρα η κατασταση δλδ και όχι πριν 10 χρονια)

Η αλήθεια ειναι οτι οι 2 κοσμοι έρχονται ο ενας πιο κοντα στον αλλον:

Η Apple προσπαθει να καλύψει αναγκες που παλιά δεν τολμούσε καν να ακουμπήσει (με αποτέλεσμα να αρχίσει να έχει τα κουσούρια των Win (τα κολλήματα του Safari στο 4S και στο iPad 3 μου πχ ειναι συχνότατο φαινόμενο - μπλε οθόνες (που ειδαμε στο 5S) προ ετών δεν υπήρχαν ούτε στην φαντασία των Apple χρηστών - κλπ)

Φυσικα η Apple καλύπτει ένα πολύ μικρό ποσοστό των αναγκών που καλύπτει ένα PC, εξ' ου και παραμένει ακόμα λίγο πιο ''σταθερή / γρήγορη''.

Ας τολμήσει πχ να αγγίξει το θεμα HTPC (που απαιτεί συνεργασία πολλων μερών) και τότε θα δουμε πως θα καταρρεύσει ο μύθος για το MAC OS σε μια μερα (του οποίου, Mac OS, την τεχνολογία δεν αμφισβητώ φυσικά).

Από την αλλη τα Win έρχονται σιγά σιγά προς την '''ολοκληρωτική'' λογική της Apple (με πιο ατσούμπαλο τροπο από αυτόν που η Apple ''προσεγγίζει'' τα Win, ειναι η αλήθεια).

Με λίγα λόγια, πλέον δεν υπαρχουν χαοτικές διαφορές (οπως και με το Android πχ). Ειναι θεμα του τι ταιριάζει περισσότερο του καθενός.

Μα το ειπα νομιζω... ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
Τωρα εχουν βελτιωθει τα πραγματα προφανως.

Παρ ολα αυτα, προτιμω το ios και το MAC OS , για διαφορους λογους.

Τη δουλεια μου την εκανα (και τη κανω ακομη στον εργασιακο μου χωρο ) και με PC.
Απλα, το θεμα, για μενα, ειναι οτι με τα Apple προιοντα εχω πια "ερωτικη" σχεση - με τα καλα και τα κακα της - και μου δινει απειρως μεγαλυτερη ευχαριστηση η χρηση τους.

Xmmm… δε βρίσκω το λόγο να μην έχουν TRIM.
Τα τελευταία δυο περίπου χρόνια έχουν ξεκινήσει δειλά και τα κινητά / ταμπλέτες να υποστηρίζουν TRIM , εφόσον υποστηρίζει και ο controller.
Κάτω από Linux (και android) υποστηρίζεται σήμερα fstream, κάτω από freebsd επίσης άρα δε βλέπω το λόγο να μην έχει και το iOS7.
Γενικά σύντομα θα είναι χαρακτηριστικό όλων των αντίστοιχων gadgets.

δεν μιλάω για το ios αλλά για το macos

αν θυμάμαι καλά μέχρι ένα σημείο δεν το υποστήριζαν... ήθελες προγράμματα τρίτων κλπ... :P

με τα Apple προιοντα εχω πια "ερωτικη" σχεση
Το προβλημα ειναι ότι αυτή η ερωτική σχεση, είχε και ''καρπούς'' (στον Τακη αναφέρομαι) οι οποίοι με τη σειρά τους μας έχουν ''ερωτεύσει'' από τότε που εμαθαν ποια ειναι η μαμα τους. :p :p :p