iOS 7

Οσον αφορά το HTC, ειναι σαφως πιο όμορφο και καλοκατασκευασμένο αλλά προτιμησα το S4 γιατι τεχνικά ειναι λίγο ανώτερο και κυρίως γιατί το OS του ειναι λίγο πιο φρέσκο και κυρίως πιο όμορφα σεταρισμένο από το Sense (που δεν μου μ αρεσε και πολύ - μου θυμησε λίγο εποχες Win Phone - που θελω να ξεχάσω :p).

spcav σκέφθηκες καθόλου το Oppo?
Αν ναί, γιατί το απέρριψες?

για το Lag ειπα... για τα χρωματα εγω δεν εχω προβλημα.
Αφου σκεφτομαι να παρω το 5C σε κιτρινακι !:p

YG... το ιδιο μου ειπαν και μερικοι συναδελφοι... οτι τους αρεσει pio πολυ το 5c , ακομη και απο το 5s.

Ετσι ειμαστε εμεις οι ηλιθιοι χρηστες, όλο λάθη κανουμε ρε γμτ (σαν τον VaderGR που χθες έκανε το λάθος κι αυτός να εμπιστευει το iTunes και την απλότητα που διατυμπανίζει (γενικα η Apple) και να χάσει όλες τις φωτο που είχε στο iPhone)....

Οπως είπα Γιάννη, το lag ειναι το τελευταίο που με νοιάζει.

Εκτός βέβαια αν πιστεύεις ότι στο 7.1 θα αλλάξουν όλα τα χρωματα, την start screen bar κλπ....

Οσον αφορά το HTC, ειναι σαφως πιο όμορφο και καλοκατασκευασμένο αλλά προτιμησα το S4 γιατι τεχνικά ειναι λίγο ανώτερο και κυρίως γιατί το OS του ειναι λίγο πιο φρέσκο και κυρίως πιο όμορφα σεταρισμένο από το Sense (που δεν μου μ αρεσε και πολύ - μου θυμησε λίγο εποχες Win Phone - που θελω να ξεχάσω :p).

οσον αφορα το htc vs s4 , οι μετρησεις λενε το αντιθετο.
Καθολου lag σε htc, καμποσα σε S4.
Καλυτερη καμερα (αν και με μικροτερη αναλυση) στο ΗΤC.
Λειτουργικο σιγουρα πιο σωστα στημενο, και πιο ελαφρυ .

Ποιος σου ειπε τετοιες ανακριβειες.... περιεργο !

Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Προχθες βασάνιζα ενα s4 να lagαρει και απέτυχα. ειχα διαμάχη οτι θα τα καταφέρω (έχοντας δίπλα το wp8 που φυσικά η λέξη lag ειναι άγνωστη)
οσο αφορα το htc φυσικα ειναι θαυμασια συσκευή αλλα το s4
εχει και ΑΥΤΑ που στην πράξη κάνουν διαφορά.

spcav σκέφθηκες καθόλου το Oppo?
Αν ναί, γιατί το απέρριψες?
Επειδη η υποστηριξη στο Android ειναι μια πληγη, προτιμησα τη ''μαμα'' Samsung από την Oppo.

για το Lag ειπα... για τα χρωματα εγω δεν εχω προβλημα.
Αφου σκεφτομαι να παρω το 5C σε κιτρινακι !:p

YG... το ιδιο μου ειπαν και μερικοι συναδελφοι... οτι τους αρεσει pio πολυ το 5c , ακομη και απο το 5s.

Το κιτρινάκι ειναι το αγαπημένο μου χρωμα (και στο 4S τέτοια θηκη ειχα).

Αλλα το κιτρινακι το κανονικο, οχι αυτο το πεθαμενο της Apple...

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_vs_htc_one-review-913p11.php

Παντως σε θεματα αισθητικης, περί ορεξεως κολοκυθόπιτα..
Αυτο που απλα εγω εγω διαπιστωσει ειναι πως η εμφανιση του iphone με IOS 7 καθοριζεται κατα βαση απο την επιλογη της "ταπετσαριας/φωτογραφιας" που θα επιλέξουμε απο πίσω και εκει ειναι η επιτυχια του διοτι ειναι "χαμαιλέοντας" λογω των δυναμικων menu, fonts, transparency settings κλπ
Το μονο που ξενιζει στην αρχη ειναι μερικα (οχι όλα) απο τα εικονιδια που ειναι υπερ του δεοντος χαρούμενα. Αλλα αυτο το συνηθιζεις μετα απο μια μερα. Αλλωστε ειναι ελαχιστα στον αριθμό.

δεν νομίζω οτι το htc one εχει καλύτερη κάμερα.Κάθε αλλο...
Επισης στα htc καλο ειναι να τα βλέπεις πριν τα αγοράζεις διοτι αν δεν σου κατσει καλά το sense , δεν αλλάζει με custom roms (μέτρια υποστήριξη απο xda λόγω "κλειδωμάτων της htc)

Εχω διαβασει πως εχει καλυτερη αποδοση η καμερα του στα σκοτεινα λογω μεγαλυτερου σενσορα (σε διασταση πίξελ οχι αριθμό)

Καλημέρα σας...
Χθές βράδυ έκανα εν τέλει το update με την διαδικασία που περιγράψατε εδώ (για το 4ρι), δλδ backup -> restore (& update) -> restore from backup
Δεν αντιμετώπισα απολύτως κανένα πρόβλημα.

Αυτό που παρατηρώ από χθές όμως, και είναι αντίθετο με τα όσα διαβάζω, είναι πως δεν έχω πουθενά lag σε σχέση με το iOS 6... σε σχέση με τα 4s/5/5s δεν γνωρίζω γιατί δεν έχω εμπειρία.

Το τηλέφωνο αποκρίνεται φυσιολογικότατα... :nounder:

Εγώ τελικά έκανα την αναβάμθιση χωρίς την παραπάνω διαδικασία. Παρατήρηση στην αρχή η CPU δουλευέ αρκετά. Και τώρα παρατηρώ λιιιιγο lag στα γραφίκα. Λετε άμα κάνω το παραπανω θα δω βελτίωση?

Παντως, Τακη, ακριβώς αυτό έκανα!

Δοκιμαζα μια ωρα ταπετσαριες / backround (κι επαιρνε και κανα λεπτό η καθε αλλαγή....), για να ''στρωσει'' λίγο αισθητικά αλλά τπτ δεν (μου) καθόταν...

Σε καθε περιπτωση η μπαρα κάτω έκανε μπαμ και τα εικονιδια στην αρχική οθόνη δεν ''ταιριαζαν'' με τπτ με κανενα backround.

Δεν μπορούσα να δω την αρχική οθόνη και να την χαρω βρε παιδι μου....

Anyway, το iPad σίγουρα θα μείνει (και το 4S άλλωστε για κάποιο καιρό ακόμα σίγουρα), οπότε θα εχω την ευκαιρία να εχω και τα 2 παράλληλα και να κάνω μια σοβαρή σύγκριση.

ΥΓ Τί, μόνο αυτό; Καμία άλλη αντίδραση; Δεν θα βρίσεις; Τσάμπα φόρεσα πάνες αφού τελείωσα το post; :p

LOL ειμαι ανωτερος άνθρωπος! :p

Τι να σου πω, εμενα δεν με ενοχλει καθολου η διαφανη κατω μπαρα, ακριβως επειδη ειναι.. διαφανη!
Και με διαφορες φωτο που έβαλα ως background είχα πολυ ωραιο αποτελεσμα αισθητικά, σε σημειο που δεν ξέρω ποια φωτο να επιλέξω! :p

Τωρα το delay που αναφερεις ειναι ύποπτο (στο 4αρι ipad παει σφαίρα). Μηπως να κανεις ενα clean install και restore from backup?

Ας πω κι εγώ την εμπειρία μου με το 7.

Μπήκε σε iPad 3 ΟΤΑ (έκανε καμιά ωρίτσα να μπει χοντρικά).

Τεχνικά είναι σαφώς βελτιωμένο (notification center κλπ).

Όλες οι αλλαγές που πρόλαβα να δω είναι στη σωστή κατεύθυνση και με καλύπτουν λειτουργικά.

Από ταχύτητα όμως δεν τα πήγε καλά: Σαφέστατο lag έως και ενοχλητικό (με disable διάφορα κολπάκια που είχατε αναφέρει νωρίτερα στο νήμα).

Καμία σχέση με τη γνωστή εμπειρία Apple (σε οτιδηποτε λιγότερο από 4S / iPad 3 νομίζω οτι θα ειναι απογοητευτική η ταχύτητα - δεν θα εκανα καν το κοπο να δοκιμασω).

Πχ η αλλαγή backround έκανε 10-20 sec να γίνει!

Ωστόσο αυτό (καλώς ή κακώς) δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα γιατί ίσως στρώσει μετά από μερικα reboot (το ανέφερε κάποιος) και γιατί αργά ή γρήγορα θα πάρω το νέο iPad.

Από μπαταρία δεν προλαβα να δω κάτι ιδιαίτερο (αλλά και πάλι στο iPad δεν με καίει και πολύ το θέμα).

Τα floating τερτίπια, πλάκα έχουν αλλά είναι πολύ λιγότερο εμφανή απ όσο νόμιζα (και σίγουρα θα καταλήξουν αδιάφορα στο μέλλον).

Μέχρι εδώ όλα καλά / αναμενόμενα.

ΑΛΛΑ…γιατί υπάρχει ένα μεγάλο αλλά…

Η αισθητική του 7 είναι (για τα γούστα μου) τραγική.

Δεν αναφέρομαι τόσο στο ‛’λιτό’’ των εικονιδίων, αυτό το θεωρώ θετικό (ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το parallax) όσο στις χρωματικές επιλογές.

Sorry αλλά αυτά τα χρώματα είναι παιδικά / κιτς / για Ασιάτες και καταλήγουν και ιδιαίτερα κουραστικά στο μάτι.

Δοκίμασα πχ το κιτρινάκι και νόμιζα ότι είχα Ασιατικό πυρετό (γιατί δεν είναι το ‛’καθαρό’’ κίτρινο αλλά αυτό το ‛’πεθαμένο’’ των Κινέζων ρε γμτ).

Κοιτάω την Home Screen και νομίζω ότι είμαι σε παιδική χαρά σε επαρχία της Ταιβάν.

Το δε άσπρο χρώμα που κυριαρχεί παντού στα menu με κούρασε ιδιαίτερα (νομίζω το ανέφερε και κάποιος παραπάνω). Δοκίμασα να χαμηλώσω φωτεινότητα / ρυθμιση contrast που έχει αλλά δεν ειδα σημαντική διαφορά.

Η δε μπαρα στο κάτω μέρος της home screen είναι τραγική!

Μια γκουμούτσα τεραστίου ύψους και με μηδενικό transparency (στο 5-10% του πάνω μέρους της μόνο – μετά γίνεται solid / απλως με προσαρμοζόμενο χρώμα.).

Νοιώθεις σαν να έχεις βάλει μονωτική ταινία στο κάτω μέρος της οθόνης και η οθόνη να έχει μικρύνει καθ’ ύψος.

Όσο για ρυθμίσεις κλπ, τις έψαξα όλες, τπτ από τα παραπάνω δεν είδα να ρυθμίζεται με αποτέλεσμα (μόνο ένα invert colors – που σε κάνει να παθαίνεις επιληπτικό σοκ σε 1 λεπτό).

Μετά από αυτά δεν τολμώ να το βάλω στο 4S (και για λόγους αισθητικής αλλά και ταχύτητας / κατανάλωσης).

Η αισθητική αυτή γραμμή της Apple ήταν μια μεγάλη, δυσάρεστη, έκπληξη για μένα.

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι θέλει να ανοιχτεί στην Ασιατική αγορά (όπου οι κιτς χρωματικές επιλογές (software και hardware) θα κάνουν σίγουρα θραύση).

Περίμενα πως και πως το 7 να πάρω μια ανάσα από τα κουτάκια των τελευταίων ετών και να παίξω με το 5S αλλά αυτό που κατάφερε η Apple είναι απλώς να παραγγείλω σήμερα ένα Samsung S4 για να δώσω επιτέλους μία σοβαρή ευκαιρία και στο άλλο στρατόπεδο.

Δεν ξέρω πως θα πάει (γιατί από άποψη design hardware το iPhone παραμένει απείρως πιο όμορφο από οτιδήποτε άλλο) αλλά πλέον αισθάνομαι ότι η Apple το / μας παραγάμησε και πλέον είναι και θέμα αυτοσεβασμού να κοιτάξει κάποιος εναλλακτικές λύσεις.

Καλορίζικο!
Αν και... Γιατί υπάρχει ένα αν και
Θεωρώ το htc one πολυ πιο όμορφο από το samsung s4 και σαν συσκευή αλλά και η customized android έκδοση που εχει.

Σαν σχεδιασμό το iOS ειναι γενικά καλαίσθητο με καλύτερη γραμματοσειρά αλλά και καλύτερη οργάνωση από τα android, ΑΛΛΑ εχει ακομα ελλείψεις και θα μπορούσε να εχει customized theme ή τουλάχιστον τρία διαφορετικά skin με διαφορετικά χρώματα εικονιδιων. Ένα συντηρητικό, ένα μοντέρνο (trendy για teenagers) και ένα μοντέρνο χωρίς να ειναι trendy.

Και ένα mini συγκριτικό
http://youtu.be/ZDMLtrLDZsk

Last edited:
Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Τι να σου πω, εμενα δεν με ενοχλει καθολου η διαφανη κατω μπαρα, ακριβως επειδη ειναι.. διαφανη!
Α, ειπα κι εγω.....:p

ΟΚ, αλλοι κάθονται κατω απ τη μπαρα, εσυ βλέπεις μέσα από την μπάρα...τί να πω....:p

Τo transparency της μπάρας ειναι ελάχιστο και μόνο στο πάνω μέρος της.

Αυτό είδα σε όλες τις δοκιμές που έκανα χθες και επισης στην δική σου start screen, αυτη που μου εστειλες πριν λίγο.

Τωρα βεβαια, μερικες που βλεπω στο net, φαινονται λίγο καλύτερα.

Ρυθμιση του transparency πάντως δεν ειδα να παίζει πουθενα, σωστα;

Τωρα το delay που αναφερεις ειναι ύποπτο (στο 4αρι ipad παει σφαίρα). Μηπως να κανεις ενα clean install και restore from backup?

Του Γιαννη του φαινεται φυσιολογικό παντως...

Σε καθε περιπτωση, ενα clean install ειναι στο προγραμμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Α, ειπα κι εγω.....:p

ΟΚ, αλλοι κάθονται κατω απ τη μπαρα, εσυ βλέπεις μέσα από την μπάρα...τί να πω....:p

Τo transparency της μπάρας ειναι ελάχιστο και μόνο στο πάνω μέρος της.

Αυτό είδα σε όλες τις δοκιμές που έκανα χθες και επισης στην δική σου start screen, αυτη που μου εστειλες πριν λίγο.

Τωρα βεβαια, μερικες που βλεπω στο net, φαινονται λίγο καλύτερα.

Ρυθμιση του transparency πάντως δεν ειδα να παίζει πουθενα, σωστα;

Του Γιαννη του φαινεται φυσιολογικό παντως...

Σε καθε περιπτωση, ενα clean install ειναι στο προγραμμα.

Για να μπορεσουμε να συνενοηθουμε, το κεραμιδι χρωμα κατω δεξια το βλεπεις πισω απο την μπαρα; Αν ναι, σημαινει πως ειναι transparent απλα οχι σε μεγαλο βαθμο (ωστε να βλεπεις καθαρα τι ειναι απο πισω):

attachment.php

Και σε τελικη αναλυση, τι ακριβως σε ενοχλει σε αυτο; Οχι μονο δεν εχει χρωμα, αλλα παιρνει και το χρωμα του background image!

Για το transparency δεν υπαρχει ρυθμιστικο του ποσο "διάφανο" θα είναι, αλλα υπαρχει μια επιλογή "increase contrast" στο μενου Accessibility που το σκουραινει καπως..

Για να μπορεσουμε να συνενοηθουμε, το κεραμιδι χρωμα κατω δεξια το βλεπεις πισω απο την μπαρα; Αν ναι, σημαινει πως ειναι transparent απλα οχι σε μεγαλο βαθμο (ωστε να βλεπεις καθαρα τι ειναι απο πισω):

attachment.php

Και σε τελικη αναλυση, τι ακριβως σε ενοχλει σε αυτο; Οχι μονο δεν εχει χρωμα, αλλα παιρνει και το χρωμα του background image!

Ναι, συνεννοούμαστε :p

Tο προβλημα μου ειναι ότι ειναι πολύ θολό με αποτέλεσμα να φαινεται σε μια μεγαλη (ειδικά καθ υψος) μουτζούρα στο κάτω μερος της οθόνης (και να μειωνεται ετσι η αισθηση του μεγεθους και της λειτουργικότητάς της).

Φυσικα, απο τη στιγμη που δεν υπάρχει ρυθμιση (αυτη που λες το κάνει χειρότερο), εξαρτάται καθαρά από τη φωτο / background και τους (άνγωστους) αλγορίθμους του transparency / blurring.

Πχ στη φωτο την δικια σου δεν φαινεται πολύ ασχημο γιατι ειναι απο πισω αμμος της οποίας την εικόνα δεν αλλοιώνει ιδιαίτερα το blurring.

Αν δοκιμάσεις να βάλεις όμως κάτι αλλο για background, ειδικα μια φωτο οχι με "'smooth'' θεμα (οπως η αμμος) αλλά με ''σχηματα'', οπως πχ σχεδον όλες οι ''default'' επιλογές του iPad, η ''μουτζούρα'' γίνεται ενοχλητικά solid - ειναι σχεδον σαν μια μονόχρωμη μπαρα.

Τελος, πιθανολογώ, ότι στο iPhone δεν φαινεται τοσο ασχημα όσο στο ipad (λόγω μεγεθους).

Μα, ετσι και αλλιώς, καμια ιδιατερη λειτουργικοτητα δεν υπαρχει αφου στην home screen εχει απλα εικονίδια..
Και η φωτο που εβαλα πανω ειναι αλλη απο αυτη που σου έστειλα, ακριβως για να φανεί το transparency στα χρώματα, το οποιο, αν προσεξεις ειναι ακριβως ιδιο με το transparency των folders και πιθανολογω πως το εκαναν τοσο blurred ωστε να διαχωριζεται η κάτω μπαρα (που μενει σταθερή) απο τα ανωτέρω εικονιδια καθε σελιδας.

Μα, ετσι και αλλιώς, καμια ιδιατερη λειτουργικοτητα δεν υπαρχει αφου στην home screen εχει απλα εικονίδια..
Και η φωτο που εβαλα πανω ειναι αλλη απο αυτη που σου έστειλα, ακριβως για να φανεί το transparency στα χρώματα, το οποιο, αν προσεξεις ειναι ακριβως ιδιο με το transparency των folders και πιθανολογω πως το εκαναν τοσο blurred ωστε να διαχωριζεται η κάτω μπαρα (που μενει σταθερή) απο τα ανωτέρω εικονιδια καθε σελιδας.
Δε διαφωνούμε, δεν μιλήσα για λειτουργικότητα αλλά για ''αισθηση'' μεγεθους και λειτουργικότητας (νταξ το λειτουργικότητα ήταν πολύ αφαιρετικός χαρακρητισμός :p)

Ναι, αυτη που μου εστειλες ειναι και φαινεται solid αλλά δεν ''χτυπαει'' πολύ λόγω θεματος (άμμος).

Το transparency στα folder δεν το τσεκαρα για να ειμαι ειλικρινης. Εκει βεβαια οτι και να ειναι, ειναι σαφως καλύτερο από το τίποτα που ήταν πριν στο 6. Εκει δλδ ειναι ''+''.

Τα start buttons (imho πάντα) πριν ήταν πολύ καλύτερα γιατι ήταν πάνω σε αυτό το ''3D ραφάκι'' το οποίο εφτανε μέχρι τη μέση τους (καθ' ύψος) και δεν τα ''εγκλώβιζε'' οπως τώρα.

Σε καθε περιπτωση, το θεμα ειναι καθαρα αισθητικό.

Για μενα, μια ρυθμιση του transparency θα ηταν η λύση στο θεμα αυτό.