iOS 7

Διαφωνω Γιάννη.

Ας βάλει η apple ταμπελιτσα οτι το iphone πρεπει να χρησιμοποιειται μονο σε mac computers.
Και σε κάθε περιπτωση θέματα οπώς οι φωτογραφίες πρεπει να μην είναι εύκολα σε κίνδυνο.

Και ακόμα αν στην τελική αναγκαστω να συμβιωσω με το itunes, η χρηση μονο απλουστατη δεν θα είναι.
Και παλι θα μπορω να την κατηγορησω οταν θα κανει πραγματα για τα όποια δεν θα με προειδοποιεί.
Σας το έγραψαν και άλλοι...

κι εγω διαφωνω…

Εκανες κατι που πουθενα δεν εναφερεται απο τη πρωτη μερα κυκλοφοριας του iphone.

Ειναι σα να λες φταιει αυτος που μου πουλησε ενα μαχαιρι και δε με προειδοποιησε οτι μπορει και να κοπω μ αυτο!

Τι λογικη ειναι αυτη?
Η Apple το λεει καθαρα…. για να χρησιμοποιησεις το κινητο σου με υπολογιστη χρειαζεσαι το itunes,για τα παντα.

ΥΓ… αν και τωρα , μπορεις , μεσω icloud, να μην ασχοληθεις με το itunes.

Δηλαδή αν κατάλαβα σωστά από τα παραπάνω , όσοι δεν έχουν Mac και θέλουν να συνδέσουν την συσκευή τους στο pc για να μεταφέρουν φώτο η μουσική αν δεν το κάνουν μέσω iTunes αλλά μόνο με απλό copy paste, τότε μετά από συγχρονισμό τα χάνουν; ( σβήνονται )

Last edited:
μα δεν υφισταται τετοιο πραγμα…δεν βλεπεις πουθενα τη δομη του iphone!
Σε pc μονο, οταν το συνδεσεις , σου βγαζει το γνωστο μυνημα να κανεις import τις φωτο και μονο , το βλεπει δηλ. σαν φωτογραφικη.

Γι αυτο και μονο, σου αποκαλυπτει το φακελο DCIM ( kai tipote αλλο).
Αν εσυ τωρα θελεις να "βαλεις" κατι στο φακελο, μπορεις αλλα δεν θα τις δει ποτε το κινητο.
Αυτα ειναι γνωστα απο τη πρωτη μερα βρε παιδια… ΔΕΝ ΕΧΕΙ copy - paste το iphone.

YG…για μουσικη ετσι κι αλλιως δε βλεπεις (ουτε σε pc) κανενα φακελο .

ΥΓ2… καλο ειναι καποιος να ξαναδιαβασει κανενα οδηγο που εχουμε γραψει στο παρελθον, ειναι κριμα να χανετε δεδομενα απο λαθος.

ο φακελος dcim υπαρχει και στις φωτογραφικες , και ειναι μονο για να φυλασει η μηχανη τις φωτο βγαζεις.
Δεν ειναι σα το φακελο Photos που μπορεις να βρεις σε αλλες συσκευες (Android πχ) και μπορεις να βαλεις εκει καποιες φωτο για να τις δεις μετα με μια εφαρμογη.

Ουτε και στις φωτογραφικες μπορεις να βαλεις πισω στο DCIM dir καποιες φωτο και να τις "δει" η μηχανη.

Γι αυτο και μονο, σου αποκαλυπτει το φακελο DCIM ( kai tipote αλλο).
Αν εσυ τωρα θελεις να "βαλεις" κατι στο φακελο, μπορεις αλλα δεν θα τις δει ποτε το κινητο.

Κανεις λάθος Γιάννη.Τις είδε κανονικα και ονόμασε και ξεχωριστό album το οποίο και έσβησε στο sync.
Ξαναλεω επίσης οτι για αποφυγή τέτοιων περιπτώσεων, η πρόσβαση στις φωτο της κάμερας έπρεπε να είναι read only.
Ελπίζω τώρα να καταννοεις καλυτερα.

Δηλαδή αν κατάλαβα σωστά από τα παραπάνω , όσοι δεν έχουν Mac και θέλουν να συνδέσουν την συσκευή τους στο pc για να μεταφέρουν φώτο η μουσική αν δεν το κάνουν μέσω iTunes αλλά μόνο με απλό copy paste, τότε μετά από συγχρονισμό τα χάνουν; ( σβήνονται )

Αν κανεις copy ΠΡΟΣ το iphone, θα παθεις οτι και εγώ αν συγχρονισεις.
Απο κινητο (πρόσεξε όμως,μονο της κάμερας οι φωτογραφιες) μπορείς να αντιγραψεις πχ στον υπολογιστη σου.

Εντάξει η apple εχει την δική της λογική, και ειμαι κι εγω παθών με χάσιμο φωτογραφιών, αλλα φωτογραφίες που είχα τραβήξει με το iPad και δεν είχα κάνει backup στο PC σε κάποιο δίσκο. Και δικό μου λάθος πιστεύω.
Αλλα cut και paste απο το PC στο κινητό δεν θα το έκανα ποτέ! Δεν εχει καμία λογική για να το γράψω ευγενικά! Οικονομία στα MB κάνετε ρε παιδιά για 200 φωτογραφιες; Τις φωτογραφίες πρέπει να τις έχετε σε τουλάχιστον 2 σημεία σωσμένες! Δηλαδή αν έσκαγε ο δίσκος στο PC θα έφταιγε ο δίσκος η εμείς που δεν εχουμε πάρει backup;

Κανεις λάθος Γιάννη.Τις είδε κανονικα και ονόμασε και ξεχωριστό album το οποίο και έσβησε στο sync.
Ξαναλεω επίσης οτι για αποφυγή τέτοιων περιπτώσεων, η πρόσβαση στις φωτο της κάμερας έπρεπε να είναι read only.
Ελπίζω τώρα να καταννοεις καλυτερα.

Οι φωτο που εβαλες εσυ, δεν εχουν "υπογραφει" απο το itunes, kai gi ayto τις εσβησε απο το κινητο.
Στην ουσια ποτε δεν τις ειδε κανονικα…

Ειναι το ιδιο που συμβαινει πχ αμα εχεις κανει JB το κινητο σου και περασεις "σπασμενες" εφαρμογες …. στο επομενο sync θα σβηστουν γιατι δεν εχουν "περασει" με τον σωστο τροπο.

Αν παντως μετα απο τοσα χρονια, τοσα αρθρα και αψιμαχιες περι iphone-itunes και το τροπο που δουλευει , δεν το εχετε εμπεδωσει… τοτε ειμαστε "κακοι δασκαλοι"!:p

Αυτος αλλωστε ειναι και ενας απο τους βασικους λογους που πολλοι αλλαζουν σταρτοπεδο… επειδη ΟΛΑ περνανε απο το itunes (ή το icloud τωρα).
Απορω πως σου ηρθε να κανεις κατι τετοιο….

Ελπιζω τουλαχιστον τωρα να μη ξανασκεφτεις το copy(cut)-paste kai iphone στην ιδια προταση! :grinning-smiley-043

Εντάξει η apple εχει την δική της λογική, και ειμαι κι εγω παθών με χάσιμο φωτογραφιών, αλλα φωτογραφίες που είχα τραβήξει με το iPad και δεν είχα κάνει backup στο PC σε κάποιο δίσκο. Και δικό μου λάθος πιστεύω.
Αλλα cut και paste απο το PC στο κινητό δεν θα το έκανα ποτέ! Δεν εχει καμία λογική για να το γράψω ευγενικά! Οικονομία στα MB κάνετε ρε παιδιά για 200 φωτογραφιες; Τις φωτογραφίες πρέπει να τις έχετε σε τουλάχιστον 2 σημεία σωσμένες! Δηλαδή αν έσκαγε ο δίσκος στο PC θα έφταιγε ο δίσκος η εμείς που δεν εχουμε πάρει backup;

Έτσι ακριβώς..

Δεν είπα οτι τα εκανα όλα σωστα με την λογική της apple.
Προφανώς και θα υπήρχε κάποιος πολύ συγκεκριμένος τρόπος.
Απλα δεν είναι συμφωνα με την κοινη λογική, όπως παρατήρησαν και άλλοι.
Επίσης βρε Γιάννη, αν δεν είναι signed οι φωτογραφιες, κακώς τις εμφανίζει η συσκευή γιατί δίνει την εντύπωση οτι τα εχεις κάνει σωστα.

ΥΓ.Τάκη σε συγχωρώ :p

Συγνώμη κιόλας,αλλά αν την εξάρτηση από συγκεκριμένη εφαρμογή και λειτουργικό την λέμε φιλοσοφία κι όχι αδυναμία μάλλον πρέπει να γυρίσουμε κάποιες δεκαετίες πίσω.
Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2013 κάτι τόσο μονολιθικό,μη-ευέλικτο και δύσκαμπτο να θεωρείται φιλοσοφία.
Και μάλιστα από μια αμερικάνική εταιρία που αν μη τι άλλο ανήκει σε μια αγορά όπου έχει καθιερώσει τα προϊόντα να είναι user-friendly ακόμα κι από κατηγορίες πληθυσμού που δεν έχουν καν την βασική νοημοσύνη ή τις φυσικές ικανότητες του μέσου όρου του πληθυσμού.
Με προτροπές μάλιστα στα τμήματα σχεδίασης όπως,' δωστο στην 60χρονη μητέρα σου,ή στον 80χρονο παππού σου κι αν δεν τα καταφέρει,ξανασχεδίασε το ώστε να μπορούν.'(Αληθινό περιστατικό ξενιτεμένου νιάτου μας επι πενταετία,μου το έλεγε προ μηνός που ήρθε διακοπές.)
Οκ,το πληρώνουμε,το χρησιμοποιούμε,το χαιρόμαστε,αλλά απέχει χιλιόμετρα απ' το να είναι φιλικό και εύχρηστο για όλους σε κάθε λειτουργία του.

δυστυχως δεν εχετε διαβασει τους λογους που οδηγουν σαυτη τη λογικη και το εχω γραψει πολλες φορες σ αυτο το φορουμ.
Αν το βρω (γιατι ειναι μεγαλα κειμενα) θα τα ξαναβαλω κι εδω…

Ειναι σιγουρο παντως , οτι ακριβως επειδη απευθυνεται σε "Αμερικανικο" κοινο (χωρις παρεξηγηση) , ειναι πολυ πιο απλο απ οτι φανταζεστε.
Απλα επειδη εχετε συνηθισει απο windows , σας φαινεται απλο και λογικο το copy - paste…. δεν ειναι ομως!

Γιάννη ο λογος για την μουσική μου είναι ξεκάθαρος.
Για τις φωτογραφιες ποιος είναι σε συναρτηση με το sync μονο με ενα υπολογιστή?

ειναι απλο … γιατι ολες οι συσκευες ios ειναι βασισμενες στην ιδια λογικη (δεν διαφοροποιουν μουσικη-φωτο-δεδομενα).

Υπαρχουν προγραμματα (κυριως σε mac) που αναλαμβανουν να διαχειριστουν τα δεδομενα… το iphoto για τις φωτο, το itunes για τη μουσικη, to imovie τις ταινιες, κλπ.
Δεν αφηνουν το χρηστη να μπλεχτει με τη διαχειριση τους, ουτε με το που θα μπουν τα δεδομενα… σε ποιο δισκο-φακελο, με ποια ονομασια κλπ.

Οταν πχ. συνδεεις τη φωτογραφικη σου-καμερα, ανοιγει το iphoto-imovie κλπ και αναλαμβανει να τραβηξει ολα τα δεδομενα (photo-movies κλπ) και να τα ομαδοποιησει-ταξινομησει αναλογα με τα metadata που περιεχονται σ αυτα (τοποθεσια - χρονοσ - κλπ).
Τα βαζει στη δικη του βιβλιοθηκη (που μπορει να ειναι οπουδηποτε) κι εσυ δεν ασχολεισαι με τα υπολοιπα… παρα μονο με την επεξεργασια τους .

Οταν λοιπον θελεις να συγχρονισεις μια ios συσκευη , το μονο που κανεις ειναι (μεσω itunes) να τους πεις ΤΙ θελεις να βαλεις(πχ ποιο "γεγονος" - ποια "προσωπα" - ποια "τοποθεσια" - και αυτο βρισκει μονο του που ειναι και πως θα τα βαλει.Εσυ μετα στη συσκευη σου, απλα βλεπεις (παλι τακτοποιημενα ) τα δεδομενα σου… χωρις να σ ενδιαφερει τιποτε αλλο.

Επισης, επειδη ακριβως δουλευει σαν βαση δεδομενων, ειναι πολυ ευκολο και γρηγορο να πλοηγηθεις μεσα σ αυτα και να τα ταξινομησεις αναλογα.
Δημιουργει επισης καποια "κρυφα" αρχεια που αποτελουν συντομευσεις των αρχειων-δεδομενων , κι αυτος ειναι ο τροπος που ξεχωριζει τα "απλα" δεδομενα που μπηκαν τυχαια (οπως εσενα) απ αυτα που εχουν μπει μεσω του itunes.
Αυτα βοηθουν κυριως στη ταχυτερη ευρεση και καλυτερη οργανωση μεταξυ των προγραμματων στις ios συσκευες.
Εκει κρυβεται κι ενας λογος της υπεροχης της Apple οσον αφορα τη ταχυτητα του λειτουργικου της και της ευκολιας που προσφερει στην εναλλαγη πληροφοριων μεταξυ των εφαρμογων της.

Ειναι πιο ευκολο να στα δειξω ολ αυτα , ειδικα σ ενα mac , παρα να τα γραφω..

Γιάννη σε πιστεύω οτι είναι έτσι στα mac.
Αναλογισου όμως οτι το 99% και βάλε των iphone owners έχουν windows os και μετα πες μου αν η apple δεν θα έπρεπε να έχει πιο πολλές δικλειδες ασφαλείας για κάθε περίπτωση.

δε νομιζω οτι ισχυει το ποσοστο αυτο… στις δικες μου παρεες, οι μισοι εχουν Mac.

Ayto που εκανες εσυ, δεν το εχω ξανακουσει… και φυσικα λυπαμαι γι αυτο.

Τουλαχιστον εμαθες τι θελει το iphone κι ελπιζω να μη ξανασυμβει!:ernaehrung004:

Last edited:
Απλά γελάω με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα. Γράφονται κατεβατά ολόκληρα για κάτι που γίνεται με ένα απλό copy paste. Άντε να δω και τις απαντήσεις ότι εμείς δεν έχουμε 64bit :p

Απάντηση: Re: Apple iOS 7

δε νομιζω οτι ισχυει το ποσοστο αυτο… στις δικες μου παρεες, οι μισοι εχουν Mac.

Ayto που εκανες εσυ, δεν το εχω ξανακουσει… και φυσικα λυπαμαι γι αυτο.

Τουλαχιστον εμαθες τι θελει το iphone κι ελπιζω να μη ξανασυμβει!:ernaehrung004:

E αφου στην παρεα σου εχουν οι μισοί δεν θα ισχύει.. :p

111010-desktop-os-now.png

netapplications-desktop-os-stats-june-2012_r1_c1.jpg

Last edited: