iOS 7

αντι να γελας, καλο θα ηταν να βαλεις λιγο το μυαλο σου να σκεφτει γιατι τοτε πολλα εκατομμυρια χρηστες iOS συσκευων προτιμουν "κατι διαφορετικο" …
Αν το βρεις καλως, αν οχι , εδω ειμαστε να στο εξηγησουμε… :p

Απλά γελάω με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα. Γράφονται κατεβατά ολόκληρα για κάτι που γίνεται με ένα απλό copy paste. Άντε να δω και τις απαντήσεις ότι εμείς δεν έχουμε 64bit :p

Οι φωτο που εβαλες εσυ, δεν εχουν "υπογραφει" απο το itunes, kai gi ayto τις εσβησε απο το κινητο.
Στην ουσια ποτε δεν τις ειδε κανονικα…

Ειναι το ιδιο που συμβαινει πχ αμα εχεις κανει JB το κινητο σου και περασεις "σπασμενες" εφαρμογες …. στο επομενο sync θα σβηστουν γιατι δεν εχουν "περασει" με τον σωστο τροπο.

Αν παντως μετα απο τοσα χρονια, τοσα αρθρα και αψιμαχιες περι iphone-itunes και το τροπο που δουλευει , δεν το εχετε εμπεδωσει… τοτε ειμαστε "κακοι δασκαλοι"!:p

Αυτος αλλωστε ειναι και ενας απο τους βασικους λογους που πολλοι αλλαζουν σταρτοπεδο… επειδη ΟΛΑ περνανε απο το itunes (ή το icloud τωρα).
Απορω πως σου ηρθε να κανεις κατι τετοιο….

Ελπιζω τουλαχιστον τωρα να μη ξανασκεφτεις το copy(cut)-paste kai iphone στην ιδια προταση! :grinning-smiley-043

Λύσεις υπάρχουν πολλές και μάλιστα μέσω AppStore. Μπορείς και να πάρεις αλλα και να στείλεις φωτογραφίες στο iPhone χωρίς να μπεις στον κόσμο του iTunes.
Απλα πρέπει να κατανοήσεις και το βασικότερο, να αποδεκτεις την λογική.

Ρε παιδιά, δεν σας καταλαβαίνω πραγματικά. Η Apple (και η κάθε Apple) είναι εμπορική εταιρεία. Με αυτά τα δεδομένα δουλεύει και θα δουλεύει. Το πρώτο που την ενδιαφέρει είναι να βγάλει όσο περισσότερα λεφτά γίνεται. Όταν λοιπόν σου κόβει το drag&drop για να έχεις ένα απλό ringtone, το κάνει γιατί την ίδια στιγμή σου το προσφέρει μέσα από το πρόγραμμα της με μια μικρή επιβάρυνση. Εάν εσένα σου αρέσει ή όχι, εάν κάποιος μπορεί να το παρακάμψει ή όχι, δεν έχει καμία σημασία. Σου το προσφέρει, ακόμα και όταν είσαι στον δρόμο.
Μην κοροϊδευόμαστε, εάν μπορούσανε, όλοι θα κάνανε το ίδιο. Δεν είχες όμως τον Jobs να σου πουλάει φύκια για κορδέλες, και ούτε θα τον ξαναέχεις. Μέχρι λοιπόν όλοι αυτοί που είτε τους αρέσει το οικοσύστημα και δεν έχουν θέμα να πληρώνουν, είτε παραμυθιαστήκανε από τον ρήτορα Jobs, είτε απλά είναι θύματα του μάρκετινγκ, σταματήσουν να πληρώνουν, δεν θα αλλάξει τίποτα.
Κάποια στιγμή όμως θα σταματήσουν, και για να δίνουν τα 700- 800 σε ένα κινητό (και δεν μιλάω μόνο για iphone) θα πρέπει να ανήκουν στην τάξη των ελαχίστων πλουσίων. Τότε να δείτε που ξαφνικά θα μάθουμε ότι ένα κινητό δεν χρειάζεται να έχει της Παναγιάς τα μάτια, αφού το IOS 13 τα κάνει όλα και συμφέρει. Απλά θα είναι όλα στο cloud, οπότε, δεν θα χρειάζεσαι ούτε mac για να ξοδεύεσαι, και θα στα ταχτοποιεί όλα η Apple. Με ένα κινητό τεχνολογίας του 2013 εν έτη 2015 και ένα συμβολικό ποσό του 10 το μήνα για να έχεις καν τα δεδομένα σου.

Σχετικά τώρα με το IOS 7, ένα μόνο θα πω. Από την στιγμή που και ο Γιάννης έγραψε ότι τα bugs θα διορθωθούν στην 7.1 version, όλα τα άλλα περιττεύουν. Κατά τα άλλα η Apple βγάζει κάτι μόνο όταν είναι έτοιμο. Εγώ πάντως δεν το βάζω στο κινητό της γυναίκας. Θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Last edited:
lag ειπα οτι υπαρχουν (oxi bugs) και σε παλιοτερα κινητα - ipad, οχι στις τελευταιες εκδοσεις και οχι κατι σημαντικο.

Οσον αφορα για το τροπο διαχειρισης τα εχω ξαναπει... διαβαζουμε και κανενα νημα μας.
Υπαρχουν πολλα που κερδιζεις απ αυτο το τροπο οργανωσης.
Ειλικρινα για οποιον δε το καταλαβαινει με οσα εχω γραψει, μπορω να σας τα αναλυσω με παραδειγματα και Live :p

φυσικα και ειναι σχετικα.. δες πχ ποσοι προτιμουν win over mac osx !!!

Καλά αυτό το θέμα με το τι προτιμούν εκατομμύρια ας μην το πιάσουμε γιατί τα συμπεράσματα είναι πάντα σχετικά (βλ. εκλογές, μεγάλα ονόματα στο χώρο της μουσικής, κλπ κλπ)

τελικα το θεμα με τις εικονες στις κλησεις ληθηκε... ειχα "διπλες" καταχωρησεις με διαφορετικα ονομα στο ιδιο νουμερο!

Η μπαταρια στο iphone 5 τελειωνει πιο γρηγορα στο Ios 7 , εχει πολλα services ενεργοποιημενα απο default (κυριως location).
To ios 7 προσπαθει να γινει πιο "predictive" , κυριως οσον αφορα τις συνηθειες σας και το που εισαστε καθε στιγμη.
Επισης ανανεωνει στο background πολλες εφαρμογες που ισως δε χρειαζονται - δε θελετε.
Περιπου 20% γρηγοροτερα, περιμενουμε φυσικα 7,01 και 7,02 πολυ γρηγορα... μεχρι τον επομενο μηνα που θα δωθει η "τελικη" 7,1 με την ελευση του νεου ipad και Mavericks.
Εκει επισης θα δωθει και το icloud keychain password που αφαιρεθηκε τελευταια στιγμη.

Η "καλη" version θα ειναι μαλλον η 7.1 τον Οκτωβριο.

Για οσους θελουν απο τωρα να βελτιωσουν λιγο τη μπαταρια .... http://www.imore.com/how-fix-battery-life-issues-ios-7

YΓ... στα iphone 4 - 4s η μπαταρια κραταει σχεδον ιδια με το Ios 6....

lag ειπα οτι υπαρχουν (oxi bugs) και σε παλιοτερα κινητα - ipad, οχι στις τελευταιες εκδοσεις και οχι κατι σημαντικο.

Οσον αφορα για το τροπο διαχειρισης τα εχω ξαναπει... διαβαζουμε και κανενα νημα μας.
Υπαρχουν πολλα που κερδιζεις απ αυτο το τροπο οργανωσης.
Ειλικρινα για οποιον δε το καταλαβαινει με οσα εχω γραψει, μπορω να σας τα αναλυσω με παραδειγματα και Live :p

Γιάννη επειδή κάπου τα μπερδεύεις, δεν μας διευκρινίζεις σε παρακαλώ? Αν μη τι άλλο το να μπορείς να παρακάμψεις το security του lock λόγω του action centre, μόνο bug μπορεί να θεωρηθεί.
Μην λέμε ότι θέλουμε μόνο για να βγάζουμε αυτό που μας αρέσει το καλύτερο.
Το εάν σε κάποιον αρέσει ή όχι το IOS δεν έχει καμία σχέση με το ότι και αυτό έχει προβλήματα (και πολλά μάλιστα) όπως κάθε καινούργιο λογισμικό, και θα διορθωθεί σιγά σιγά.
Το κακό για εμένα είναι ότι τα έχει ενώ απευθύνεται σε απόλυτα ελεγχόμενο και περιορισμένο (όχι από πλευράς ποιότητας βέβαια) hardware. Πέντε τηλέφωνα έχεις να τεστάρεις (αφού του Ipad θα έρθει αργότερα όπως λες), πόσο δύσκολο είναι να μην κάνεις τόσο χοντρά λάθη.

Last edited:
Πάντως, αυτή η πολυδιαφημιζόμενη απλότητα στην χρήση κλπ κλπ παύει να υπάρχει όταν μπαίνει στην συζήτηση το itunes.
Κι άντε, εμείς εδώ έχουμε τον Γιάννη και τον Τάκη και τους τα κάνουμε τσουρέκια και μας εξηγούν κάποια πράγματα.(προφανώς και θα ήθελα κάποια ιδιαίτερα γιατί το μάθημα απο εδώ δεν μου φτάνει αλλά μπορεί να μην είμαι και τόσο έξυπνος τελικά..)
Δεν έχουν όμως όλοι έναν πρόθυμο Γιάννη και Τάκη να τους εξηγεί το κάθε τι..
Και στην τελική ρε παιδιά, δεν μπορούμε να μιλάμε για απλότητα χρήσης όταν αυτό προϋποθέτει την κατανόηση του παράλογου itunes.
Αν το καλοσκεφτείτε, το itunes έχει γίνει ιερή αγελάδα, όλοι μας (πέραν Γιάννη & Τάκη) σκεφτόμαστε διπλά και τρίδιπλα τι θα κάνουμε όταν είναι να ασχοληθούμε με δαύτο..
Εγω πχ, στο Iphone έχω φέρει μετά απο συνχρονισμό με itunes, μέσα στο φάκελο "φωτογραφίες", φάκελο που τον ονομάζει untitled folder κι έχει 23 φωτογραφίες(τραβηγμένες με το αιφόνι) τις οποίες δεν ξέρω ούτε απο που τις τσίμπησε ούτε πως να τις διώξω απο εκεί που ήρθαν.
Επίσης, άντε και δεν τις έστειλα απο εκεί που ήρθαν, γιατί δεν μου δίνει επιλογή μέσα στο κινητό μου να τις βάλω μέσα στο camera roll να ησυχάσω?
Όπως και να'χει, το θέμα itunes είναι σοβαρό "θέμα" της apple και αν θέλουν να στηρίξουν το inοvation που μας πουλάνε τότε πρέπει να αλλάξουν το itunes ρι-ζι-κά !

υ.γ η 7.1 πότε είπαμε βγαίνει για τα αιφόνια?

το itunes φαινεται δυσκολο σε καποιον που ειναι σχετικος με τη τεχνολογια και εχει μαθει εναν ορισμενο τροπο σκεψης.
Ειναι πολυ δυσκολο να αλλαξεις εναν τροπο σκεψης δεκαετιων.

Στον Mac ομως δεν ισχυει αυτο , γιατι ετσι δουλευαμε παντα .

Επισης δεν ισχυει αυτο με "απλους" ανθρωπους , οχι σχετικους με τη τεχνολογια, γιατι δεν εχουν καποιο συγκεκριμενο τροπο σκεψης .
Εκει, βλεπεις ποσο απλα ειναι τα πραγματα ... και ειναι .

Το οτι το itunes ειναι πια μεγαλο και περιλαμβανει πολλα πραγματα ειναι γεγονος. Χρειαζεται ισως μια νεα σχεδιαση , αλλα το βασικο σκεπτικο της apple (αλλα και αλλων εταιρειων πια) δεν θ αλλαξει.

Eγω παντως δε καταφερα να παρακαμψω το security lock... δε ξερω ειλικρινα πως το καταφερε ο τυπος.
Ακομη κι ετσι ομως, το λειτουργικο αυτο ειναι μια πολυ μεγαλη αλλαγη (οχι μονο οπτικα φυσικα) και χρειαζεται λιγος χρονος να διορθωσουν τα οποια λαθη.

Γιάννη επειδή κάπου τα μπερδεύεις, δεν μας διευκρινίζεις σε παρακαλώ? Αν μη τι άλλο το να μπορείς να παρακάμψεις το security του lock λόγω του action centre, μόνο bug μπορεί να θεωρηθεί.
Μην λέμε ότι θέλουμε μόνο για να βγάζουμε αυτό που μας αρέσει το καλύτερο.
Το εάν σε κάποιον αρέσει ή όχι το IOS δεν έχει καμία σχέση με το ότι και αυτό έχει προβλήματα (και πολλά μάλιστα) όπως κάθε καινούργιο λογισμικό, και θα διορθωθεί σιγά σιγά.
Το κακό για εμένα είναι ότι τα έχει ενώ απευθύνεται σε απόλυτα ελεγχόμενο και περιορισμένο (όχι από πλευράς ποιότητας βέβαια) hardware. Πέντε τηλέφωνα έχεις να τεστάρεις (αφού του Ipad θα έρθει αργότερα όπως λες), πόσο δύσκολο είναι να μην κάνεις τόσο χοντρά λάθη.

το itunes φαινεται δυσκολο σε καποιον που ειναι σχετικος με τη τεχνολογια και εχει μαθει εναν ορισμενο τροπο σκεψης.
Ειναι πολυ δυσκολο να αλλαξεις εναν τροπο σκεψης δεκαετιων.

Στον Mac ομως δεν ισχυει αυτο , γιατι ετσι δουλευαμε παντα .

Επισης δεν ισχυει αυτο με "απλους" ανθρωπους , οχι σχετικους με τη τεχνολογια, γιατι δεν εχουν καποιο συγκεκριμενο τροπο σκεψης .
Εκει, βλεπεις ποσο απλα ειναι τα πραγματα ... και ειναι .

Το οτι το itunes ειναι πια μεγαλο και περιλαμβανει πολλα πραγματα ειναι γεγονος. Χρειαζεται ισως μια νεα σχεδιαση , αλλα το βασικο σκεπτικο της apple (αλλα και αλλων εταιρειων πια) δεν θ αλλαξει.

Γιάννη μην είσαι απόλυτος και τόσο σίγουρος για την απλότητα.
Σίγουρα μια μεγάλη μερίδα, όπως εσύ, το βρίσκετε υπέροχο, λειτουργικό, απλό, προσιτό και ότι άλλο.

Υπάρχει όμως και μερίδα που δεν. Και δεν φταίει ότι μάθανε αλλού ή αλλιώς ή δεν έχουν όρεξη.
Εγώ "παλεύω" με τα Μακ περίπου 11 χρόνια... και επαγγελματικά. Έχω μάθει το οικοσύστημα και όλα αυτά.
Έχω μεγάλη εξοικείωση και άνεση μαζί τους. Και απολαμβάνω των θετικών τους.

Ε, το ΑϊΤιουνς θέλω να σβηστεί από τον χάρτη. Δεν με βόλεψε ποτέ και εξακολουθεί να μην με βολεύει.
Έχω καταλάβει πως λειτουργεί. Έχω μπεί στο κλίμα της Απλ... αλλά συμφωνώ με τους υπόλοιπους πώς πρίν από κάθε μου κίνηση το σκέφτομαι 3 φορές στο κεφάλι μου τί συνέπειες θα έχει.

Με κάθε σεβασμό και εκτίμηση.

Βασικά αυτό που είπε ο Σύριος(αν δεν κάνω λάθος) πριν, οτι δηλαδή το sync δεν είναι ουσιαστικά sync αλλά κάτι άλλο, με τρομοκράτησε!!
Δεν το ήξερα κι ομολογώ οτι το βρακί μου το λέρωσα λίγο σκεπτόμενος τι μπορεί να πάει στραβά....

Το itunes, δεν είναι το ευκολότερο πράγμα για τον μέσο χρήστη. Ναι μπορείς να κάνεις πολλά, αλλά πρέπει να έχεις στο μυαλό σου το πως θα το κάνεις. Ειδικά αν δεν είχες συγχρονίσει το iphone με το itunes για πρώτη φορά, υπάρχει η πιθανότητα να πάθεις πανικό.
Είναι πολύ ωραίο πρόγραμμα διαχείρησης υλικού, μουσικής κλπ , αλλά πρέπει να μπεις, ή να σου πουν την λογική του και να μην χρειαστείς να την ανακαλύψεις μόνος σου με δυσάρεστα αποτελέσματα.