iOS 7

Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Γι'αυτόν τον σκοπό υπάρχει εδώ και 2+ χρόνια το Viber, με σοκαριστικά φανταστική ποιότητα, λες και ακούς τον άλλο να μιλάει μπροστά σου. Και δουλεύει με όλον τον κόσμο, όχι με τους κατόχους 5αριών :D

(Εννοείται με 3G, 4G, WiFi και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου)

To γνωρίζω, απλα έσκιζε την μπαταρια και γι'αυτο το έβγαλα.. Επισης μου την εδινε που ειχε προσβαση στα τηλεφωνα μου.
Το facetime audio ειναι βαθια ενσωματωμενο στο IOS οπως και το facetime video και ειναι εξαιρετικα απλο στην χρηση, σαν να καλεις καποιον απο τα contacts σου.
Και υποστηριζονται όλες νομιζω οι IOS 7 συσκευες που εχουν facetime video.

Μωρέ θα με τρελάνετε με την πρόσβαση στα τηλέφωνά σας... που θέλατε να έχει πρόσβαση δηλαδή στη μουσική σας; :P
Και από που κι ως που θεωρείτε ότι το facetime δεν έχει πρόσβαση στα τηλέφωνα αφού είναι "βαθιά ενσωματωμένο" στο iOS?

Μπαταρία όντως ρουφάει αρκετά. Αλλά είναι υπέροχο. Προσωπικά το χρησιμοποιώ πολύ περισσότερο από το κανονικό τηλέφωνο.

Last edited:
Όσοι ενδιαφέρονται για την αριθμητική ένδειξη ισχύος σήματος, λειτουργεί πάλι

καλέστε το *3001#12345#*
κρατήστε πατημένο το on/off μέχρι να εμφανιστεί το slider για απενεργοποίηση.
κρατήστε πατημένο το Home μέχρι να κλείσει η εφαρμογή Field Test.

Photo 908.jpg

Μωρέ θα με τρελάνετε με την πρόσβαση στα τηλέφωνά σας... που θέλατε να έχει πρόσβαση δηλαδή στη μουσική σας; :P

Και από που κι ως που θεωρείτε ότι το facetime δεν έχει πρόσβαση στα τηλέφωνα αφού είναι "βαθιά ενσωματωμένο" στο iOS?

To facetime εχει φυσικα local προσβαση στον τηλεφωνικο σου κατάλογο, ο οποιος εαν επιθυμεις ανεβαινει στο icloud.
Το viber ανεβαζει τα τηλεφωνα στον server μιας τριτης εταιριας και κανει cross-check με τα νουμερα ολου του database για να δει εάν έχεις φιλους με viber. Αυτο και μονο, εμενα με ενοχλούσε..

Ε, καλα, ο κατεσευαστής τα εχει ολα.

Το θεμα ειναι μη βαζουμε και αλλους (app devs) νταβάδες στο κεφαλι μας.

edit

Το viber ανεβαζει τα τηλεφωνα στον server μιας τριτης εταιριας και κανει cross-check με τα νουμερα ολου του database για να δει εάν έχεις φιλους με viber. Αυτο και μονο, εμενα με ενοχλούσε..

Αυτό ακριβώς φοβόμουν.

(θα μου πεις τωρα τι διαφορα εχει να τα ανεβαζει καπου αντί τα εχει ''απευθειας'' απο το κινητο σου....ε, οσο να πεις (καλώς ή κακώς) στην Apple έχω μια μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι δεν θα καταλήξουν τα data στα χερια τρίτων παρά στην (κάθε) ''viber'' (και συνεργάτη της))

Last edited:

Aπο τη πρωτη μερα κυκλοφοριας του ipone , ολοι θαυμασαν την ομαλοτητα και σταθεροτητα του τηλεφωνου.
Ποσο γρηγορα ευρισκε πχ ενα τραγουδι, ποσο ομαλο ηταν το scrolling αναμεσα σε δεκαδες-εκατονταδες φωτο , μουσικες λιστες κλπ.
Αυτο πηρε πολλα χρονια για να γινει εφικτο σε τετοιο βαθμο σε αλλες συσκευες... ξερεις γιατι ?

Γιατι πολυ απλα, οι υπολοιποι κατασκευαστες στηριζονται στο ιδιο το τηλεφωνο-ταμπλετα να κανει τη "βαρια" δουλεια ... κι εξηγω.

Οταν βαλεις "ετσι απλα" με copy (oxi cut προς Θεου !) μερικες εκατονταδες-χιλιαδες τραγουδια και φωτο σε ενα φακελο, το κινητο πρεπει μετα να κανει ενα μεγαλο και χρονοβορο indexing για να φτιαξει μια εσωτερικη βαση δεδοεμνων.
Αυτο απαιτει πορους , ram και μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ, ιδιως σημερα με τη πληθωρα των metadata που εχουν αυτα τα αρχεια (onomata, gps location data, time, code κλπ).
Επισης καθιστα πολυ δυσκολο να εχεις μια αλλου τυπου οργανωση (πχ στις φωτο να βρισκει τα προσωπα και να τα ταξινομει αναλογα), κατι που στις iOS συσκευες γινεται στον υπολογιστη σου (με πολυ μεγαλυτερη ταχυτητα - ανεση) και απλα "μεταφερεται " η βαση , ετοιμη για αναγνωση στο iphone.

Αυτος ειναι ενας πολυ βασικος λογος (οχι ο μοναδικος) που κανει τοσα χρονια τα iphone-ipad τοσο ομαλα, Lag free και ευχρηστα.
Και γιατι αυτο που παραδέχεσαι τωρα εσυ ειναι διαφορετικό απο αυτο που λεμε εδω και χρονια ολοι οι υπόλοιποι;
Ποσες φορες εχουμε γράψει πως αν το ios ειχε την δυνατότητα της παραμετροποίησης ,της επιλογης , των επιπλέον δυνατοτήτων, του ετσι θελω εγω και οχι εσυ, θα ειχε τα ιδια θεματα στο smoothness ;
Απο την μια ενα λειτουργικό που δουλευει στα πουπουλα και απο την αλλη ενα λειτουργικό που θελει και μπορει να τα κανει ολα.
Εδω στην τελευταία αναβαθμιση σας πρόσθεσαν ενα 20% απο android και αρχίσανε τα τρεμοπαίγματα σε 4αρι 4S και υπαρχουν αναφορές και για τα πενταρια...
Και μην μου πεις παλι για συσκευες με παλιο hardware.
Το S2 εκεινων των χρόνων ηταν εκει και ειχε να εκτελέσει τα πενταπλάσια καθήκοντα.
Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν …
Η βαρύτητα είναι αμείλικτη

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την πρόσβαση στις επαφές και πλέον με την προσθήκη του viber για Mac και win είναι το καλύτερο εναλλακτικό video call & SMS προγραμμα.

Σύμφωνοι, δίνεις τα δεδομένα σου (αν και δε θεωρώ τη λίστα επαφών σου ιδιαίτερα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο). Το ζήτημα είναι ότι κερδίζεις σε λειτουργικότητα και δυνατότητες έτσι.

Τι να το κάνω το facetime ή το iMessage όταν μπορώ μ'αυτό να μιλήσω στο 20-30% των επαφών μου; Ενώ το viber όποιος δεν το'χε ανακαλύψει, απλά του στέλνεις ένα λινκάκι και είσαι έτοιμος σε 2 λεπτά. Και τονίζω την απρόσκοπτη λειτουργία οπουδήποτε υπάρχει καλό ίντερνετ, χωρίς περιορισμούς.

Παρεπιπτόντως δεν εμπιστεύομαι περισσότερο την Apple από έναν third party developer. Μάλιστα τη φοβάμαι θα έλεγα περισσότερο, γιατί μια εταιρία που της ανήκει ο πλανήτης είναι ικανή για όλα. Αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα.

Re: Απάντηση: Re: Apple iOS 7

δεν ειναι το ιδιο… εγω αναφερθηκα ΠΩΣ καταφερνει να ειναι smooth το iphone και να λειτουργει ομαλα σαν τηλεφωνο.
Τι σχεση εχει το copy paste με τις πραγματικες δυνατοτητες του iphone σαν τηλεφωνο ?
Ζεις για να παραμετροποιεις το κινητο σου?

Η πραγματικη του αξια φαινεται στις εφαρμογες του που ειναι απλα ασυναγωνιστες.
Για να δεις ποσο δυνατη ειναι η πλατφορμα, βλεπεις τις εφαρμογες της… οχι το αν εχει copy-paste kai δυνατοτητα να "το φτιαξεις οπως θελεις".

Στο κατω - κατω, αν θελεις παραμετροποιηση , υπαρχει το JB.

Και γιατι αυτο που παραδέχεσαι τωρα εσυ ειναι διαφορετικό απο αυτο που λεμε εδω και χρονια ολοι οι υπόλοιποι;
Ποσες φορες εχουμε γράψει πως αν το ios ειχε την δυνατότητα της παραμετροποίησης ,της επιλογης , των επιπλέον δυνατοτήτων, του ετσι θελω εγω και οχι εσυ, θα ειχε τα ιδια θεματα στο smoothness ;
Απο την μια ενα λειτουργικό που δουλευει στα πουπουλα και απο την αλλη ενα λειτουργικό που θελει και μπορει να τα κανει ολα.
Εδω στην τελευταία αναβαθμιση σας πρόσθεσαν ενα 20% απο android και αρχίσανε τα τρεμοπαίγματα σε 4αρι 4S και υπαρχουν αναφορές και για τα πενταρια...
Και μην μου πεις παλι για συσκευες με παλιο hardware.
Το S2 εκεινων των χρόνων ηταν εκει και ειχε να εκτελέσει τα πενταπλάσια καθήκοντα.
Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν …
Η βαρύτητα είναι αμείλικτη

δεν ειναι το ιδιο… εγω αναφερθηκα ΠΩΣ καταφερνει να ειναι smooth το iphone και να λειτουργει ομαλα σαν τηλεφωνο.
.
Και εγω στο smooth αναφέρθηκα …
Tο ιδιο λεμε
Μην μου τα γυριζεις τωρα…

Τι σχεση εχει το copy paste με τις πραγματικες δυνατοτητες του iphone σαν τηλεφωνο ?
Αν το χρησιμοποιείς μονο για τηλέφωνο τοτε όντως δεν εχει σημασία

Ζεις για να παραμετροποιεις το κινητο σου?

Τι παει να πει ζεις για να παραμετροποιεις…;
Το θεμα είναι ότι μπορω , και εχω την δυνατότητα να το φερω στα δικα μου μετρα όπως θέλω οποτε θελω.

Αυτο που λες θα ισχυε αν το iphone ειχε αδυναμο επεξεργαστη , πολυ λιγη ram, και ηταν πισω στα specs.... Προφανως δεν ισχυει αυτο.
Απλα, η apple σχεδιασε κινητο και λειτουργικο για να λειτουργει απροσκοπτα και ομαλα.
Οι οποιε ς ελλειψεις , πχ bluetooth , αδυναμια copy paste μουσικης κλπ επιβαλλονται απο τριτους , κυριως δισκογραφικες , εταιρειες ταινων κλπ. Θεμα δικαιωματων ειναι, και φυσικα καλυτερης και ταχυτερης οργανωσης.

Οσον αφορα τη παραμετροποιηση, αυτο που καταλαβα εγω απο την εμπειρια μου με το android , ειναι οτι πιο πολυ χρονο χανεις ασκοπα , παρα χρησιμοποιεις τη συσκευη σου. Αν θελω φρου.φρου κανω jb.

Με jb όμως η συσκευή συνήθως, γίνεται ασταθής. Πιθανότατα αν η Apple, έδινε κάτι περισσότερο- γιατί μπορεί απλά δεν θέλει- να μην υπήρχε ο λόγος για jb και να ήταν όλοι ευτυχισμένοι.

Με αυτά που γράφονται :cowboy: το πιθανότερο είναι να έχουν συνεννοηθεί για να σου κάνουν πλάκα. Δεν εξηγείται αλλιώς

Ανδρεα, η αληθεια ειναι καπου στη μεση....
Μηπως δε γινεται ασταθες το android οταν το κανεις root , του περνας ενα καρο αηδιες για να μπλοκαρεις διαφημισεις , σπαμ και malware?
Μηπως και στο android δεν υπαρχουν καποι πραγματα που δε γινονται (εχω αναφερει καποια στο παρελθον)?
Οσο υπερβολικοι μπορει να γινομαστε μερικες φορες εμεις, αλλο τοσο ειστε κι εσεις....