iPhone 2.2

Για άλλη μια φορά, αντί να συζητάμε για το τι κάνει το νέο λογισμικό κ το τι δεν κάνει, συζητάμε για τα +/- του ιΦον κτλ...είναι κάτι σαν τις "διαφορές" των gamers με το 360 και το ps3, ή για τις διαφορές των υπολογιστών pc και mac. :slapface:

Ποτέ δεν βγαίνει άκρη στις συζητήσεις αυτές...ο καθένας τα βλέπει υποκειμενικά...από την πλευρά του. :grandpa:

Το θέμα των διπλών χρεώσεων στα μηνύματά σου Φραγκίσκο, είναι πρόβλημα του λογισμικού που 1η φορά χρησιμοποιήσες για να ξεκλειδώσεις παράνομα το κλειδωμένο σου νόμιμα κινητό. Όσο και αν συζητάμε για ξεκλειδώματα κτλ., δεν παύει να είναι παράνομο. -bye-

Τα 3g τηλ που πουλά νόμιμα στην Ελλάδα ξεκλείδωτα η vodafone, δεν έχουν τέτοια προβλήματα. :a0210:

Το ότι δεν υποστηρίζεται η ελληνική γλώσσα, είναι κάτι πραγματικά κακό και μέχρι στιγμής μη αντιμετωπίσημο δυστυχώς... :argue:

Είναι όπως για παράδειγμα με τους υπότιτλους στα dvd, bluray κτλ., όπου αμέσως υποστηρίζουν κάτι γλώσσες από την σκανδιναβία ή την πορτογαλία, που έχουμε τον ίδιο πληθυσμό για παράδειγμα. :guitarist:

Σε αυτό τι μπορούμε να κάνουμε ; Το καλύτερο είναι να μην αγοράζουμε ! Ποιός από εμάς θα το κάνει αυτό ; Αφού μόλις βγει κάτι, σαν μικρά παιδιά τρέχουμε να το αγοράσουμε. :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: iPhone 2.2

Σε αυτό τι μπορούμε να κάνουμε ; Το καλύτερο είναι να μην αγοράζουμε
Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε προφανώς Μιχάλη.

Το κατά πόσον μπορούμε να ʽαντισταθούμεʼ είναι άλλη ιστορία.

Αλλά αν θέλουμε να μας σέβονται και το βασικότερο, να μπορούμε να διεκδικούμε κάτι με αξιώσεις στο μέλλον ως καταναλωτές, αυτή είναι η βασική μας δύναμη.

Εγώ προσωπικά πχ (που μακράν από τύπος που ʽαυτοσυγκρατούμαιʼ μπορώ να θεωρηθώ :p) προσπαθώ πχ και το έχω εφαρμόσει σχεδόν κατά 100% στα προιόντα της Sony (από την οποία είχα άπειρα παραδείγματα στο παρελθόν περί ασέβειας προς τον καταναλωτή). Ακόμα και εάν η Sony έχει το καλύτερο προιόν, συμβιβάζομαι με κάτι λίγο χειρότερο προκειμένου να μην διαιωνίσω την απαραδέκτη πολιτική της (σε πολλά θέματα).

Last edited:
Οι Έλληνες 'τώρα' μαθαίνουμε στα χρήματα, περίπου από την δεκαετία του '90, με εύκολα δάνεια κ.α. Οπότε, είμαστε τώρα στην φάση του να δείξουμε τι έχουμε, να πάρουμε το τζιπ το μεγάλο, το κινητό το γκλάμουρ, το πουκάμισο tommy hilfiger, το παππούτσι το καλό κτλ. Οπότε, ποιός θα αντισταθεί ;
Αποψή μου πάντα....

Εάν δε φόραγε ελληνικά ΔΕΝ θα το έπαιρνα
ΠΡΩΤΑ μου δείξανε iphone με ελληνικά ( σε μαγαζί vodafone παρακαλώ !!) και μετά το αγόρασα γιατί ήταν κατά τι πιο φθηνό από αντίστοιχα τηλέφωνα , και πάνω απ όλα έχει πρόγραμμα data plane ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: iPhone 2.2

Το θέμα των Ελληνικών έχει και μία άλλη διάσταση.

Γιατί άραγε γλώσσες χωρών με μικρότερο πληθυσμό και λιγότερους αγοραστές υποστηρίζονται;

Γιατί, κατά τη γνώμη μου πάντα, εκεί οι καταναλωτές είναι πιο συνειδητοποιημένοι και απαιτούν τα προφανή. Κατʼ επέκταση η αγορά είναι πιο ώριμη και η εκεί ʽαντιπροσωπείαʼ αναγκάζεται να τους ακούσει.

Αντιθέτως, εδώ στην Ελλάδα μας νοιάζει περισσότερο το να πουλήσουμε μούρη ή να παίξουμε απλώς με το νέο γκατζετάκι μας επιτρέποντας στις Χ Apple και Vodafone όχι μόνο να μην μας σέβονται ως καταναλωτές αλλά πάω στοίχημα να μας κοροϊδεύουν κιόλας (στην Vodafone λογικά θα σκέφτονται ως εξής: ʽΓιατί να ζητήσουμε Ελληνικά από την Apple; Αφού έτσι κι αλλιώς οι Ελληνάρες θα το αγοράσουν σαν τρελοίʼ).

Όταν οι ίδιοι λοιπόν (και δεν αφήνω τον εαυτό μου έξω προφανώς – μιας και δεν μιλάω μόνο για το iphone) υποβαθμιζόμαστε μόνοι μας ως καταναλωτές, δεν μπορούμε να περιμένουμε και να απαιτούμε από τις εταιρίες να μας σέβονται.

+1
Απλα το συγκεκριμενο gadget ηταν τοσο θελκτικο (ειδικα οταν υπαρχει τροπος για Ελληνικα) οποτε ειναι δυσκολο να αντισταθεις...
Ειναι παντως εξοργιστικο να σε αγνοουν επιδεικτικα ακομα και αν κανεις την δουλεια σου πλαγιως..
Ισως μονο με νομικη ενεργεια θα εβαζαν μυαλο, τωρα που το σκεφτομαι..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: iPhone 2.2

Ισως μονο με νομικη ενεργεια θα εβαζαν μυαλο, τωρα που το σκεφτομαι..

Κρίμα ρε γμτ που σου ψιλοαρέσει το iphone αλλιώς θα πόνταρα στον Κουλη-Αστραχάν ότι έχω και δεν έχω (ναι και τα ηχεία μου), ότι θα είχαμε Ελλήνικος σε 1-2 ημέρες αφού το είχες πάρει απόφαση :p

Δηλαδή, για να καταλάβω, θεωρούμε οτι το iphone κάνει ικανοποιητικές πωλήσεις στην Ελλάδα;

Και ικανοποιητικές σε σχέση με τι;

Με κάποιο αντίστοιχης τιμής κινητό της Nokia π.χ.;

Διότι η δικιά μου εντύπωση είναι οτι σε σχέση με το μερίδιο που έχει στις αγορές των ξένων χωρών, οι πωλήσεις στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο...

Απάντηση: Re: iPhone 2.2

new pwnage is ready make update 2.2.1

εχει γινει update το pwnage tool σε 2.2.1

Καλησπέρα...

μόλις τώρα διάβασα το θέμα γιατί από την Παρασκευή δεν βρέθηκα σε pc...

άρα ΔΕΝ έχω κάνει την αναβάθμιση...

μια ερώτηση(χαζή μάλλον..για νάμαστε σίγουροι):

Πρώτα κάνουμε την αναβάθμιση και μετά το νέο ξεκλείδωμα??

και αν ΝΑΙ...κλειδώνεται το κινητό χάνονται τα πάντα και μετά τι γίνεται όταν κάνουμε την αναβάθμιση???

έχω μπερδευτεί...please βοήθεια...

Καλησπέρα σας.
Μόλις παρέλαβα ένα iphone 3g 16gb και θέλω να το ξεκλειδώσω(Όσο αυτό είναι εφικτό) ώστε να μπορώ να στέλνω sms μεσώ της vodafone.

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς πρέπει να κάνω και πως.
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την βοήθεια σας

Re: Απάντηση: Re: iPhone 2.2

Καλησπέρα...

μόλις τώρα διάβασα το θέμα γιατί από την Παρασκευή δεν βρέθηκα σε pc...

άρα ΔΕΝ έχω κάνει την αναβάθμιση...

μια ερώτηση(χαζή μάλλον..για νάμαστε σίγουροι):

Πρώτα κάνουμε την αναβάθμιση και μετά το νέο ξεκλείδωμα??

και αν ΝΑΙ...κλειδώνεται το κινητό χάνονται τα πάντα και μετά τι γίνεται όταν κάνουμε την αναβάθμιση???

έχω μπερδευτεί...please βοήθεια...

1.Προσοχή: Εάν έχετε iPhone 3G και επιθυμείτε πιθανό software unlock σύντομα τότε ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε το QuickPwn, και ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε την επίσημη .IPSW ή την διαδικασία για update μέσω iTunes χωρίς να χρησιμοποιήσετε το Pwnage Tool.

2. Διαβάστε το 1 ξανά και ξανά

3. H σειρά των macbook/macbook pro/macbook air του Οκτώβρη '08 έχουν ένα πρόβλημα με το να θέτεις τη συσκευή σε DFU mode. Eίναι εφικτό να πάτε από pwned 2.1 σε 2.2 αλλά να πάτε από αυθεντική 2.1 σε pwned δεν δουλεύει, χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο μηχάνημα

4. Η επιλογή του σωστού εργαλείου είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ. You Have Been Warned

SIM Free/SP Unlocked/Factory Unlocked iPhone 3G

Aυτό ισχύει για όσους έχετε iPhone 3G ξεκλείδωτο, δηλαδή το iPhone 3G λειτουργεί με κάθε πάροχο κινητής τηλεφωνίας (Ελλάδα). Το iPhone έιναι ήδη ξεκλείδωτο άρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αναβάθμιση της baseband. Αναβαθμίστε απλώς σε 2.2 μέσω iTunes και μετά χρησιμοποιήστε το QuickPwn για να κάνετε pwn και jailbreak. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε Cydia/Installer

Locked iPhone 3G - Preserve Baseband

Aυτό ισχύει αν έχετε κλειδωμένο iPhone 3G και επιθυμείτε να αναβαθμίσετε σε 2.2 αλλά να διατηρήσετε την τρέχουσα baseband έχοντας, έτσι, περισσότερες πιθανότητες για κάποιο επερχόμενο software unlock. Για να αναβαθμίσετε το iPhone σε 2.2 και να διατηρήσετε την baseband θα πρέπει να δημιουργήσετε μια custom ipsw με το PwnageTool. Αυτή η custom ipsw δεν θα περιέχει την αναβαθμισμένη baseband αλλά θα έχετε όλα τα χαρακτηριστικά της 2.2
Υπάρχουν αρκετοί οδηγοί γι'αυτό στο Διαδίκτυο, αλλά το PwnageTool περιέχει γραφικό περιβάλλον που είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί από όλους τους χρήστες

Locked iPhone 3G

Αν χρησιμοποιήτε κλειδωμένο iPhone 3G και δεν σας ενδιαφέρει το πιθανόν software unlock, απλά κάντε restore ή update στην 2.2 χρησιμοποιώντας το iTunes και χρησιμοποιήστε μετά το Quickpwn για να κάνετε jailbreak και να προσθέσετε Cydia/Installer

Locked iPhone 2G (1st Generation)

Κάντε restore το iPhone 2G μέσω iTunes και μετά τρέξτε το Quickpwn για να κάνετε jailbreak

iPod Touch 1G (Original iPod Touch)

Aναβαθμίστε σε 2.2 μέσω iTunes και τρέξτε το Quickpwn

iPod Touch 2G (New iPod Touch)

Aκόμα δεν έχει επιτευχθεί jailbreak

http://blog.iphone-dev.org/

Last edited:
Υπάρχει και η εύθυμη πλευρά του πράγματος...

waitingkeyboardgr.png

Πάντως ευτυχώς που υπάρχουν οι "τρίτοι" και έτσι υπάρχει ελληνικό πληκτρλόγιο σήμερα...

Πρόβλημα με update ή και restore

Δεν ξέρω αν είναι το σωστό σημείο που γράφω.
Έχω το εξής πρόβλημα.
Έχω το iphone 3G με την 2.1 jailbreak.
Πάω να κάνω update η restore με το itunes 8.02 και μετά και από το μήνυμα backing up your iphone μου βγάζει σφάλμα λέγοντας οτι δεν μπορεί να συνεχίσει γιατί το iphone είναι disconected!
Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει?

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν δεν ρωτάω στο κατάλληλο section.

Απάντηση: Πρόβλημα με update ή και restore

Δεν ξέρω αν είναι το σωστό σημείο που γράφω.
Έχω το εξής πρόβλημα.
Έχω το iphone 3G με την 2.1 jailbreak.
Πάω να κάνω update η restore με το itunes 8.02 και μετά και από το μήνυμα backing up your iphone μου βγάζει σφάλμα λέγοντας οτι δεν μπορεί να συνεχίσει γιατί το iphone είναι disconected!
Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει?

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν δεν ρωτάω στο κατάλληλο section.

φίλε μου....διάβασε εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=36634

άνοιξα θέμα...την πάτησα κι εγώ..ίσως κι άλλοι...

α!!!..και καλωσήρθες στην παρέα μας!!!

Last edited:
Απάντηση: Re: iPhone 2.2

το τηλ αποκρίνεται πιο γρήγορα σε όλες τις λειτουργίες του σε σχέση με πριν
και ιδίως σε ότι αναφορά το νετ ( όπως ξαναέγραψα ) επίσης παρατήρησα μεγαλύτερο χρόνο διάρκειας της μπαταρίας , παρόλο που το έχω λυσάξει δεν πέφτει εύκολα , το gps έχει ελληνικά στην πλοήγηση σε αντίθεση με ότι λάθος γράφτηκε σε άλλο post και πλέον φαίνεται και είναι πιο ταχύ αυτά

Συμφωνώ με όλα όσα είπες για το update, δεν συμφωνώ όμως με το GPS (google maps). Εσύ, φίλε Βασίλη, τα ελληνικά που τα είδες; Το... turn right at Λεωφόρος Κηφισού then go 78 m, είναι ελληνικά; ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Πριν το update, είχε ελληνικά, και το ξέρω γιατί το είχα χρησιμοποιήσει πολλές φορές για να πάω σε κάτι δουλειές που ήθελα. Αυτά.