Iphone 3G ως GPS

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,310
Παλλήνη
Επειδη ετοιμαζομαι να το παραγγειλω, θα ηθελα τα φωτα των νεων κατοχων για το πως συμπεριφερεται ως GPS.Αυτο φυσικα προυποθετει οτι εχουν χρησιμοποιησει ενα κοινο GPS με πχ destinator και γνωριζουν τις ευκολιες του.

ΥΓ. Αντε μηπως ξεφορτωθω το HTC 3300 που το εχω σε αγραναπαυση! :D

Tάκη , αμα ειχε σωστο gps θα το ειχα παραγγειλει κι εγω!!!!
Aλλα δεν εχει ακομη, μονο το google maps kai φυσικα οχι real time οδηγιες - φωνητικες και μη.
Επισης εχει την αναγκη κι απο internet γιατι οι χαρτες δεν ειναι φορτωμενοι στο κινητο.

Τακη εγω δεν εμπιπτω στην κατηγορια που αναφερεις (δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε destinator) οποτε δεν μπορω να ξερω ποσο καλο ειναι αλλα το δοκιμασα 1-2 φορες και μου αρεσε.
Βεβαια αυτα που κανειειναι πιθανως οτι κανουν κι ολα τ αλλα. Nevertheless του εβαλα το σημειο εκινησης (διεθυνση) και το σημειο τερματισμου και πολυ γρηγορα μου εβγαλε ολη την διαδρομη, αποσταση σε χλμ, και σελιδες με οδηγιες για το που πρεπει να στριβω κλπ. Καθως προχωρουσα η κουκιδα μετακινειτο μεχρι που μ εφερε ακριβως στο σημειο,

Μπορεις να ζητησεις πληροφοριες για ξενοδοχεια πχ και αμεσως σου πεταει καρφιτσουλες στα σημεια που υπαρχουν τα ξενοδοχεια (που ειναι κατεχωρημενα φανταζομαι). Εχει φυσικα και satelite view (η οθονη ειναι κρυσταλο).

δεν εχει φωνητικες οδηγιες, η πλοηγηση γινεται μεσω ιντερνετ (GPRS or 3G). Eγω εχω ενα 1GB δωρεαν.
αυτα τα ολιγα. Αν θες κατι αλλο, το ψαχνω.

Last edited:
Προς το παρόν δεν υπάρχει έκδοση destinator σε άλλη πλατφόρμα, πλην windows mobile. Κάτι έχει ακουστεί πως θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση για symbian, αλλά προς το παρόν ουδέν. Αν υπήρχε σε έκδοση για iphone, θα το είχα πάρει ήδη!

Υπαρχουν πολλα σημεια στην Ελλαδα (στο χωριο μου πχ και στη γυρω περιοχη) που δεν εχει σημα για κινητο, οποτε εκει το ξεχνας.
Επισης στη πολη, ειναι απαραιτητες οι φωνητικες οδηγιες γιατι αλλιως σε βλεπω να στουκαρεις πουθενα προσπαθωντας να δεις που εισαι...ειναι νωρις ακομη Τακη!

Καταλαβα... Θα το αγορασω και θα φυλάξω το παλιο Iphone και το HTC 3300 στο συρτάρι των κινητών ! :D

Re: Απάντηση: Iphone 3G ως GPS

Καταλαβα... Θα το αγορασω και θα φυλάξω το παλιο Iphone και το HTC 3300 στο συρτάρι των κινητών ! :D
Ποιος ο λόγος να σκάσεις τόσο λεφτάκια tm για να πάρεις κάτι ακριβώς ίδιο με αυτό που έχεις;

GPS δεν πολυπαίζει απ' ότι κατάλαβα, από μνήμη δεν νομίζω να μην σε καλύπτει το προηγούμενο (+ το ipod), οπότε;

Πάντως πραγματικά δεν καταλαβαίνω την Apple. Πόσο πρόβλημα θα ήταν να υποστηρίξει τα mms και την μεταφορά αρχείων απο το bluetooth ή να έχει εφαρμόσει μια καλύτερη μέθοδο για το gps;
Γιατι φτιάχνει ένα τόσο ωραίο κινητο και το περιορίζει με αυτες τις χαζομάρες.....

Γιατι καπως πρεπει να βγαλει λεφτα, οπως ολες οι εταιριες. Αν τα εβαζε ολα σε μια εκδοση του iphone τοτε δε θα ειχε τις ιδιες πωλησεις ουτε και τα ιδια κερδη. Απλο...

Ο Jobs απλως, ξερει να κανει πολυ καλα τη δουλεια του. Τα καμωματα του ηταν που εσωσαν την apple απο την πτωχευση.

Απάντηση: Re: Iphone 3G ως GPS

Πάντως πραγματικά δεν καταλαβαίνω την Apple. Πόσο πρόβλημα θα ήταν να υποστηρίξει τα mms και την μεταφορά αρχείων απο το bluetooth ή να έχει εφαρμόσει μια καλύτερη μέθοδο για το gps;
Γιατι φτιάχνει ένα τόσο ωραίο κινητο και το περιορίζει με αυτες τις χαζομάρες.....

Θα συμφωνησω ΑΠΟΛΥΤΑ αλλα οντως ειναι φετιχ το ατιμο......:worshippy::tongue:

Δύο απαντήσεις θεωρώ ποιο πιθανες.
Πρώτον λόγο πνευματικών δικαιωμάτων έχεις κλειδώσει το BT για περιορισμό διακίνησης δεδομένων και συγχρόνος να μας αναγκάζει να πλήρώνουμε τις υπηρεσίες...
Δεύτερον για να υπάρχει και ένα λόγος καλύτερου μοντέλου η αναβάθμισεις στο μέλλον...
Γενικά σκέφτομαι οτι το κινητό κατασκευάστικε απ'οτι πιστεύω με βάση το Αμερικάνικο κοινό,που ίσως να είναι απόλυτα ικανοποιημένο με τις παρούσες δυνατότητες..

Mην ξεχναμε οτη η apple exei kai to itunes ,που αποτελει τεραστια επενδυση και κανει τζιρο δισεκατομμυριων.
Δυστυχως οι συμφωνιες που εχει με τις μεγαλες εταιτειες του θεαματος της επιβαλλουν αυτο το κλειδωμα...

Να ρωτησω κατι ασχετο?

1)οι φωτογραφιες διαγραφονται μονο μεσω pc?
2)video(πχ avi.mp4)που εχω στο pc μου δεν τα δεχεται για μεταφορα-αναπαραγωγη?
3)δεν μπορω να βαλω για ringtone ενα δικο μου τραγουδι?
4)τα ΜΜS υποστηριζονται με καποια εφαρμογη εκτος apple?
5)οταν λεει στο συμβολαιο οτι εχω 500 mb download δωρεαν εννοει απο το καταστημα της apple?δηλαδη οταν μπαινω σε διαφορα site και χαζευω στο ιντερνετ πληρωνω κανονικα και μονο οταν κατεβαζω ειναι δωρεαν?

Αρα, μούφα GPS έχει σε σχέση με τα windows mobile τηλέφωνα (HTC) τελικά;

Μουφα δεν ειναι το google maps, μουφα ειναι οτι θα χρεωνεσαι τα κερατα σου για να πας απο τους Αμπελοκηπους στη Γλυφαδα, γιατι κατεβαζει συνεχως δεδομενα χαρτων. Ενω στα HTC ειναι ηδη φορτωμενα αρα τσαμπα.