iPhone 5: Οι προπαραγγελίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα!

Απάντηση: Re: iPhone 5: Οι προπαραγγελίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα!

κοιτα μιλωντας για τον εαυτό θα ελεγα οτι ποτε δεν τσιμπαω να παιρνω τα κινητα μολις κυκλοφορουν ,αυτο ομως δεν βοηθα οταν μιλαμε για τα μηλοφωνα. Αυτα και 6 μηνες μετα την κυκλοφορια του η τιμη τους εξακολουθει να ειναι κλεψια. Το s3 που κοιταζω τωρα μπας και αλλαξω κινητο μετα απο 2 χρονια, ξεκινησε απο τα 669 - τραγικη τιμη - και τωρα που παιζει στα 450 πλησιαζει την πραγματικη του αξια. Το νοτε 2 που και αυτο με ενδιαφερει στα 570 που ειναι τωρα κατι παει να γινει - 530 το βρισκεις εξω- αν και αυτο που κανει αυτο δεν τα κανει με τπτ κανενα αλλο τηλεφωνο της αγορας , οποτε πιθανον να δικαιολογει τα +500ευρω που ζητα. Το αιφον αστο...

Αυτο ειναι μια οψη του νομίσματος. Η αλλη ειναι πως παροτι τα iphone ειναι τα πιο ακριβά κρατανε την τιμη τους ενω εχουν και την μεγαλυτερη αξια μεταπωλησης.
Φαντασου απο την άλλη εναν φουκαρα που αγοραζει ενα s3 στα 669 ευρω και η ιδια η εταιρια κατεβαζει σε μερικους μηνες την τιμη στα 450! Ποσο θα το πουλήσει, 300 ευρω?
Πάντως, ο ανταγωνισμος στις τιμες καλο ειναι να υπάρχει, γιατι καποια στιγμή θα πεσουν οι τιμες γενικά σε ολους..

Απάντηση: Re: iPhone 5: Οι προπαραγγελίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα!

για το iphone 5 δεν μιλαμε? αυτο δεν ξεκινα απο 739?

Εγραψα παραπανω πως ηταν τυπογραφικό. 739 ξεκινα.

Re: Απάντηση: Re: iPhone 5: Οι προπαραγγελίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα!

Αυτο ειναι μια οψη του νομίσματος. Η αλλη ειναι πως παροτι τα iphone ειναι τα πιο ακριβά κρατανε την τιμη τους ενω εχουν και την μεγαλυτερη αξια μεταπωλησης.
Φαντασου απο την άλλη εναν φουκαρα που αγοραζει ενα s3 στα 669 ευρω και η ιδια η εταιρια κατεβαζει σε μερικους μηνες την τιμη στα 450! Ποσο θα το πουλήσει, 300 ευρω?

Εξαρτάται από το αν ο "φουκαράς" αγοράζει συσκευές (και ειδικά τηλέφωνα) για επένδυση ή για να τα χρησιμοποιεί 1, 2, 3 χρόνια. Αν θέλει να τα αλλάζει κάθε 3-4 μήνες, προφανώς δεν συμφέρει. Από την άλλη μεριά, τηλεοράσεις αλλάζουμε κάθε 4-5 ή και παραπάνω χρόνια, και δεν συζητάμε ποτέ για τη τιμή μεταπώλησης. Γιατί να το κάνουμε στα τηλέφωνα, τόσο μεγάλη είναι η διαφορά του latest, είναι όντως και greatest;

Re: Απάντηση: Re: iPhone 5: Οι προπαραγγελίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα!

Πάντως, ο ανταγωνισμος στις τιμες καλο ειναι να υπάρχει, γιατι καποια στιγμή θα πεσουν οι τιμες γενικά σε ολους..

Yπαρκτη αυτη η λογικη αν και την θεωρω λαθος. Ποτε δεν θα εδινα για ενα κινητο -ας πουμε για τα αι φον που κρατουν περισσοτερο την τιμη τους- που καποιος το εχει 1 -1.5 χρονο και το σερνει πανω του και το ταλαιπωρει ολη την μερα 350 και 400 ευρω που αγοραζουν καποιοι μεταχειρισμενα κινητα ! το θεωρω τελειως παραλογο . Αλλο να παιρνεις δευτερο χερι μια συσκευη που καθεται 1-2 χρονια σε ενα ραφι στατικα, κι αλλο ενα κινητο που ο καθενας το κουβαλα παντου μαζι του...

Για ποτέ λες, μετά από χρόνια; Δεν είναι λογική αυτό. Μπορεί να μην θέλει να πάρει άλλη συσκευή στο μελλον, με το ζόρι;
Πέρυσι κραζαν κάποιοι το iPhone που δεν έχει LTE, τώρα ξαφνικά έγινε αρνητικό το ότι απέκτησε;

Τώρα που μιλάμε, ούτε αρνητικό είναι να μην έχει κάποια συσκευή LTE (εκτός και αν είσαι Αμερικάνος με συμβόλαιο σε συγκεκριμένες εταιρίες που έχουν αντίστοιχα πακέτα LTE), ούτε θετικό είναι (αν είσαι Ελληνας και ζεις Ελλάδα, ακόμα και αν ταξιδεύει συχνά Ευρώπη). Αλλά το να προσπαθεί να δικαιολογήσει κάποιος (Ελληνας) με λογικά επιχειρήματα αν αυτή την στιγμή αξίζει να δώσει 740E - 940Ε για να αγοράσει iphone5 και να βάζει μέσα και το ότι υποστηρίζει LTE... :smash:

Last edited:
Το LTE μας μαρανε οταν ακομα δεν εχουμε παντου 3G πολλες φορες και σε σημεια σε μεγαλες πολεις.

Τώρα που μιλάμε, ούτε αρνητικό είναι να μην έχει κάποια συσκευή LTE (εκτός και αν είσαι Αμερικάνος με συμβόλαιο σε συγκεκριμένες εταιρίες που έχουν αντίστοιχα πακέτα LTE), ούτε θετικό είναι (αν είσαι Ελληνας και ζεις Ελλάδα, ακόμα και αν ταξιδεύει συχνά Ευρώπη). Αλλά το να προσπαθεί να δικαιολογήσει κάποιος (Ελληνας) με λογικά επιχειρήματα αν αυτή την στιγμή αξίζει να δώσει 740E - 940Ε για να αγοράσει iphone5 και να βάζει μέσα και το ότι υποστηρίζει LTE... :smash:

Προσωπικά , εμένα το LTE μου είναι αδιάφορο για την ώρα. Δεν είναι ο λόγος που έκανα το upgrade.
Δεν παύει να είναι ένα feature που έχει το 5αρι σε σχέση με τους προκατόχους του και ενδέχεται να είναι πολύ χρήσιμο σε κάποιο καιρό. Οπως η μετάβαση από 2g σε 3G. Θα διανοουσουν τώρα να είχες τηλέφωνο 2g όπως το πρώτης γενιάς iPhone? Ποιο θα σου ήταν πιο χρήσιμο σήμερα, το iPhone 2g η το 3G?

Yπαρκτη αυτη η λογικη αν και την θεωρω λαθος. Ποτε δεν θα εδινα για ενα κινητο -ας πουμε για τα αι φον που κρατουν περισσοτερο την τιμη τους- που καποιος το εχει 1 -1.5 χρονο και το σερνει πανω του και το ταλαιπωρει ολη την μερα 350 και 400 ευρω που αγοραζουν καποιοι μεταχειρισμενα κινητα ! το θεωρω τελειως παραλογο . Αλλο να παιρνεις δευτερο χερι μια συσκευη που καθεται 1-2 χρονια σε ενα ραφι στατικα, κι αλλο ενα κινητο που ο καθενας το κουβαλα παντου μαζι του...

Αυτή όμως είναι η εμπορική του αξία μεταπώλησης. Πχ εγώ έβαλα αγγελία το 4s 400 ευρώ και είχα 4 τηλέφωνα σε 30 λεπτά! Την επόμενη ημέρα το είχα πουλήσει. Με τα λεφτά αυτά + εταιρική επιδότηση, πήρα το 5αρι βαζοντασ ελάχιστα λεφτά. Το ίδιο κάνω κάθε χρόνο με τα ίδια αποτελέσματα.
Αντίθετα όταν είχα δώσει 600 ευρώ για ένα HTC win phone, δεν βρήκα ποτέ αγοραστή όταν ήρθε η ώρα αλλαγής. Ακόμα στο συρτάρι μου το έχω...

Last edited:
Εξαρτάται από το αν ο "φουκαράς" αγοράζει συσκευές (και ειδικά τηλέφωνα) για επένδυση ή για να τα χρησιμοποιεί 1, 2, 3 χρόνια. Αν θέλει να τα αλλάζει κάθε 3-4 μήνες, προφανώς δεν συμφέρει. Από την άλλη μεριά, τηλεοράσεις αλλάζουμε κάθε 4-5 ή και παραπάνω χρόνια, και δεν συζητάμε ποτέ για τη τιμή μεταπώλησης. Γιατί να το κάνουμε στα τηλέφωνα, τόσο μεγάλη είναι η διαφορά του latest, είναι όντως και greatest;

Δες το προηγούμενο μου post.

Last edited:
Αυτή όμως είναι η εμπορική του αξία μεταπώλησης. Πχ εγώ έβαλα αγγελία το 4s 400 ευρώ και είχα 4 τηλέφωνα σε 30 λεπτά! Την επόμενη ημέρα το είχα πουλήσει. Με τα λεφτά αυτά + εταιρική επιδότηση, πήρα το 5αρι βαζοντασ ελάχιστα λεφτά. Το ίδιο κάνω κάθε χρόνο με τα ίδια αποτελέσματα.
Αντίθετα όταν είχα δώσει 600 ευρώ για ένα HTC win phone, δεν βρήκα ποτέ αγοραστή όταν ήρθε η ώρα αλλαγής. Ακόμα στο συρτάρι μου το έχω...

το γνωριζω οτι ετσι γινεται , αλλα θεωρω για τους λογους που εγραψα πιο πανω, παραλογο για μενα, να δινει καποιος τοσα λεφτα για κινητο απο δευτερο χερι . Εσυ καλα κανεις και κινησε ετσι αφου υπαρχει προθυμο αγοραστικο κοινο.

Ο Συριος τον πήρε!

:p
Μα φυσικά

Η διαφορά (μας) είναι ότι απο την 1η στιγμή ήξερα και παραδεχομουν ότι σαν αγορά ήταν μαλακια.

Σαφώς δλδ και δεν αξίζει τη διάφορα η τιμής απο τον Χ7 πχ

Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα (στην περίπτωση μου)

Ξέρω ομως για ποιο λόγο, ουσιαστικό ή μη (τους "μη" (καυλα πχ) προσπαθώ να τους περιόρισω πλέον για να μη νοιώθω (τόσο) μαλακας :p), αγοράζω κάτι και δεν ψάχνομαι για δικαιολογίες (ακόμα και προς τον εαυτό μου).

Re: Απάντηση: iPhone 5: Οι προπαραγγελίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα!

Υπαρχουν πολλοι λογοι που δεν παει καποιος απο ios σε android σε ios, παρα την διαρκη βελτιωση του τελευταίου.
Ενδεικτικά: Πολυ περισσοτερες εφαρμογές (ειδικα σε tablet υπαρχουν τεραστιες διαφορες), μεγαλυτερη ασφαλεια, σταθεροτερη λειτουργια, απλουστερη λειτουργια. Δεν θα πω για ταχυτητα & smoothness γιατι εκει ειναι πιο κοντα πλέον.
...
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή που δεν έχει το Android αλλά πέρα από την ταχυτήτα-smoothness (που προσωπικά από την 2.3.3 ακόμη δεν είχα κανένα παράπονο, έχοντας δίπλα δίπλα 4-S2) θεωρώ ότι και στα υπόλοιπα δεν υπάρχει καμία υστέρηση πλέον. Για αυτό και μίλησα για πριν 2 χρόνια. Τότε μπορεί να ίσχυαν αυτά. Πλέον όχι.
...
Αλλος σημαντικοτατος λόγος ειναι η ολοκληρωμενη εμπειρια χρησης και συνεργιας στο οικοσυστημα apple: Εαν ζησεις το ποσο καλα επικοινωνουν ολες οι apple συσκευες μεταξύ τους, θα καταλάβεις. Τέλος, η επενδυση σου σε αγορα εφαρμογων απο το appstore δεν παει χαμενη αφου σε ακολουθει σε ολες τις συσκευές.
Οποτε, πραγματικα το να πιστευεις οτι μοιρολογουμε οσοι γουσταρουμε τα iphone/apple/ios μας φαινεται αρκετα χαριτωμένο, αλλα περα για πέρα ανακριβες..
Έχει πολλα καλα το οικοσυστημα της apple και γιαυτο είναι η ν.1 εταιρια στον πλανητη...
Δεν εννοούσα ότι μοιρολόγατε όσοι είστε κάτοχοι αλλά απλά όσοι κάτοχοι μεταπηδήσουν σε Android τότε θα μοιρολογήσουν (χιουμοριστικά το λέω βέβαια, όπως σωστά εντόπισες). Ειδικά αν δεν έχουν πλήρες Apple οικοσύστημα. Μπορεί το σετ Mac-iPad-iPhone να έχει τέλεια συνεργασία αλλά αυτό το σετ δεν το έχουν όλοι (πολλοί έχουν iphone αλλά πισι στο γραφείο και στο σπίτι) αλλά επίσης αυτό ήταν και το δικό μου πρόβλημα παρόλο που είχα πλήρες οικοσύστημα για 1-1.5 χρόνο (Macbook, iPad, 4, iPod). Γιατι να είμαι εγκλωβισμένος εκεί? Και η επένδυση στο Play Store επίσης δεν πάει χαμένη. Οι εφαρμογές σε ακολουθούν πάντοτε όπως στο Appstore. Τέλος, αν εξαιρέσω τα δύο στα τρία σχόλια από σχολιαρόπαιδα στο Play Store, από εκεί και έπειτα το Play το χειρίζομαι με μεγαλύτερη άνεση.

Δεν προσπαθώ να πείσω εσένα ή κάποιον άλλον ότι είναι καλύτερο το Android, απλά ότι πλέον ότι δεν υπάρχει καλύτερο-χειρότερο. Μάλιστα, πρόσφατα φίλος-συνφορουμίστας έκανε την μετάβαση από 4 σε Νοτε2 και από όσα γράφει είναι μάλλον ευχαριστημένος. Περιμένω και την κρίση του σε 2-3 μήνες πάλι. :-)

Υ.Γ. : για το Νο1 δεν έχει να κάνει και πολλά για τον τελικό χρήστη. Πριν 2 χρόνια ήταν η Google. Πριν 5 η Microsoft. Πριν 10 η CocaCola ή η ΒΡ. Σε 5 χρόνια θα είναι κάποια άλλη. Χωρίς να κάνω σύγκριση και ο Πετζετάκης πριν 10 χρόνια Νο1 ήταν στην Ελλάδα και από τις δυνατότερες στην Ευρώπη στον τομέα του. Τώρα εκκρεμεί έφεση για καταδίκη του 10 ετών και η εταιρία πουλήθηκε (μάλλον για ένα κομμάτι ψωμί). :-)

Flaski συμφωνώ όλα έρχονται και παρέρχονται
η γρίνια ξεκινάει από την πολιτική τιμών της apple και εκεί βασίζετε πλέον η διαφορετικότητα της από τις υπόλοιπες εταιρίες του χώρου
android προσπάθησα τρεις φορές από μόλις που βγήκε μέχρι και πέρσι το καλοκαίρι δεν έμεινα ικανοποιημένος και την έκανα
windows 7.5 πολύ καλά σταθερά αλλά βαρετά το ίδιο πάει να γίνει και η apple

Μα φυσικά

Η διαφορά (μας) είναι ότι απο την 1η στιγμή ήξερα και παραδεχομουν ότι σαν αγορά ήταν μαλακια.

Σαφώς δλδ και δεν αξίζει τη διάφορα η τιμής απο τον Χ7 πχ

Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα (στην περίπτωση μου)

Ξέρω ομως για ποιο λόγο, ουσιαστικό ή μη (τους "μη" (καυλα πχ) προσπαθώ να τους περιόρισω πλέον για να μη νοιώθω (τόσο) μαλακας :p), αγοράζω κάτι και δεν ψάχνομαι για δικαιολογίες (ακόμα και προς τον εαυτό μου).

Καλά κανείς. Και εγώ κάνω κατα καιρούς αγορές παρορμητικες (ίσως βέβαια όχι τόσο ακριβές). Η περίπτωση όμως του iPhone δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία διότι απλά δεν μου κοστίζει σχεδόν τίποτα η αναβάθμιση οπότε δεν χρειάζεται να "ψάξω για δικαιολογία" να το αγοράσω. Απλά, κάνω report στα πλαίσια της τεχνολογικής μας καυλας του τι διάφορες διαπιστώνω σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.
Φυσικά, εάν ήταν να δώσω ξερά 739 ευρώ, πιθανότατα να εμένα με παλαιότερο μοντέλο λόγω κρίσης. Τότε βέβαια θα έψαχνα δικαιολογίες για να μην το πάρω! :p

Προσωπικά , εμένα το LTE μου είναι αδιάφορο για την ώρα. Δεν είναι ο λόγος που έκανα το upgrade.
Δεν παύει να είναι ένα feature που έχει το 5αρι σε σχέση με τους προκατόχους του και ενδέχεται να είναι πολύ χρήσιμο σε κάποιο καιρό. Οπως η μετάβαση από 2g σε 3G. Θα διανοουσουν τώρα να είχες τηλέφωνο 2g όπως το πρώτης γενιάς iPhone? Ποιο θα σου ήταν πιο χρήσιμο σήμερα, το iPhone 2g η το 3G?

Γιατί το προσωποποιείς? Δεν είναι "για σένα αδιάφορο για την ώρα", αλλά είναι ΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ για τα επόμενα χρόνια (υπολογίζω ένα με δύο, ίσως και διάστημα τριων χρόνων) για ΟΛΟΥΣ τους 'Ελληνες... Μεχρι να στηθεί πανελλαδικό δίκτυο.
Το 3G που λες, υπάρχει πόσο? καμιά 10αριά χρόνια? (είναι και πρωί τώρα να ψάχνω για να βρω ακριβώς). Τι σχέση έχει το ΤΩΡΑ με το παρελθόν (μιλώντας για 10 χρόνια πίσω), με ένα δίκτυο που λόγω της οικονομικής κατάστασης, μπορεί και να μην βγει ποτέ, ή να αργήσει πολύ περισσότερο?
Για να μην μπω στα τεχνικά του θέματος, ότι το LTE είναι κάτι εντελώς νέο και διαφορετικό, σε σχέση με το ότι ήταν το 3G για το 2G (πολύ πιο εύκολα υλοποιήσιμο...)

Γιατί το προσωποποιείς? Δεν είναι "για σένα αδιάφορο για την ώρα", αλλά είναι ΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ για τα επόμενα χρόνια (υπολογίζω ένα με δύο, ίσως και διάστημα τριων χρόνων) για ΟΛΟΥΣ τους 'Ελληνες... Μεχρι να στηθεί πανελλαδικό δίκτυο.
Το 3G που λες, υπάρχει πόσο? καμιά 10αριά χρόνια? (είναι και πρωί τώρα να ψάχνω για να βρω ακριβώς). Τι σχέση έχει το ΤΩΡΑ με το παρελθόν (μιλώντας για 10 χρόνια πίσω), με ένα δίκτυο που λόγω της οικονομικής κατάστασης, μπορεί και να μην βγει ποτέ, ή να αργήσει πολύ περισσότερο?
Για να μην μπω στα τεχνικά του θέματος, ότι το LTE είναι κάτι εντελώς νέο και διαφορετικό, σε σχέση με το ότι ήταν το 3G για το 2G (πολύ πιο εύκολα υλοποιήσιμο...)

Προσωποιποιω επειδη αναφερθηκες εμμεσα σε εμενα λεγοντας πως "Αλλά το να προσπαθεί να δικαιολογήσει κάποιος (Ελληνας) με λογικά επιχειρήματα αν αυτή την στιγμή αξίζει να δώσει 740E - 940Ε για να αγοράσει iphone5 και να βάζει μέσα και το ότι υποστηρίζει LTE... "
Και προσπαθω να σου εξηγήσω πως για την ωρα μπορει να ειναι αχρηστο το LTE αλλα για καποιον που θα αποφασισει να κρατησει καποια χρονια το κινητο του (όπως πχ η αδελφη μου), ΟΤΑΝ έρθει το LTE στην Ελλάδα, θα ειναι έτοιμος και δεν θα χρειαζεται να αλλαξει συσκευή.
Να σου δωσω ένα αλλο απλο παράδειγμα: Οταν ειχε βγει το πρωτο iphone 2G, το δικτυο 3G ηταν ακομα στα σπαργανα του οποτε δεν ηταν αναγκαια η υποστήριξη του. Τωρα ομως είναι το standard. Τι ειναι πιο future proof, ενα τηλέφωνο 2G ή ενα 3G; Ένα 3G ή ενα LTE?
Συμπτωματικα, μεχρι να μου έρθει το 5αρι χρησιμοποιουσα ένα παλιο 3GS της γυναικας μου. Ειμαι σιγουρος πως εάν αυτο ηταν 2G, θα μου ειχε σπασει τα νευρα..
Αρα, ενα νεο feature, ειναι παντα κατι θετικό, ακομα και αν το χρησιμοποιουσουμε καποια στιγμη στο μέλλον. Απαραίτητο; Σιγουρα όχι, αλλα σαφως ευπρόσδεκτο..

τελευταία προσπάθεια:
2G -> divx
3G -> 720p
LTE -> 1080p
Η διαφορά από το 2G -> 3G είναι τεράστια σε εμπειρία χρήσης... όχι γιατί πάει αναλογικά (βάση των νούμερων στις ταχύτητες), αλλά γιατί φτάνει σε αυτά τα νούμερα που το browsing κλπ είναι αντίστοιχο της εμπειρίας που έχουμε από μια adsl π.χ...

Φυσικά δεν ζεις χωρίς 3G, τώρα, ΧΧ χρόνια μετά την ανάπτυξη του (είπα και πριν ότι δεν θυμάμαι πόσα χρόνια παίζει ακριβώς, νομίζω γύρω στην δεκαετία). Σε mobile συσκευή, σαφώς και ζεις χωρίς LTE, αρκεί να έχεις καλό 3G. Αρα σημαντικότερη ανακοίνωση είναι (το είδα από Vodafone) ότι θα χρησιμοποιηθεί και το φάσμα των 900MHz για 3G (μεγαλύτερη διείσδυση σήματος σε κλειστούς χώρους), παρά το ότι θα αρχίσουν δοκιμές για LTE... Σε 2-3 χρόνια, βλέπουμε... θα υπάρχει το αι-φον 7 τότε. Μπορεί να έχει και αναφορά παράδοσης μηνυμάτων. Ποτέ δεν ξέρεις...

Τελευταία προσπάθεια για τι; Να με πείσεις ότι το LTE δεν είναι feature?
Σου προτείνω να αφήσεις το ειρωνικό ύφος εάν θες να μιλήσουμε σοβαρά..

ότι δεν αποτελεί κριτήριο αγοράς αυτή τη στιγμή!

και αυτό είναι το αρχικό μήνυμα, ώστε να θυμόμαστε από που ξεκίνησε η κουβέντα:

φυσικο ειναι απο το 4 στο 5 αλλα απο 4S σε 5 πιστευω οτι ειναι ασκοπο!

Καθόλου άσκοπο, εάν αναλογιστεις πως έχει διπλάσια ταχύτητα, μεγαλύτερη και καλύτερη οθόνη, μικρότερο βάρος, πιο λεπτό, LTE και καλύτερες κάμερες...

(τα bold δικά μου για να υποδείξουν την διαφωνία μου)

Last edited:
Και επαναλαμβάνω πως το LTE είναι επιπλέον feature παρότι αυτή τη στιγμή είναι άχρηστο. Σε 2 χρόνια πιθανόν να είναι πραγματικότητα και στην χώρα μας.
Πάντως, η apple τουλάχιστον στον υπόλοιπο προηγμένο κόσμο, λάνσαρε το LTE σε συνεργασία με παρόχους που έχουν δίκτυο LTE. Αυτό μου δίνει ελπίδες πως θα έρθει και εδώ νωρίτερα από ότι υπολογίζουμε ( εξ ου και τα test από Cosmote, Vodafone).