Iron Man 3

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0
Re: Iron Man 3 (2013)

Με τις κομικ μεταφορες ειμαι χαλαρος.Δεν περιμενω γενικα πολλα.
Γι'αυτο και δεν καθομαι να σκαω αν ειναι μαπα το καρπουζι (το βλεπω ευχαριστα),ενω στην περιπτωση που εχουμε καλο πραμα ενθουσιαζομαι.
Βεβαια οταν εχουμε "αρτιστικες" μεταφορες (π.χ. τα Μπατμαν του Μπαρτον και του Νολαν) το αποτελεσμα ειναι ενθουσιωδες.
Ο Iron Man σαν κομικ ήρωας δεν ηταν ποτε κατι το τρομερο σε σχεση με το "βαρυ πυροβολικο" (Μπατμαν,Σπαιντερμαν,Σουπερμαν).
Ελα ομως που ο Φαβρω και ο Νταουνι τον εκαναν,κινηματογραφικα,απειρως πιο σημαντικο απο οτι ηταν χαρτινος.
Και μονο γι'αυτο αξιζει καθε credit.
Ο Φαβρω γνωριζε τι ειχε να διαχειριστει και πολυ εξυπνα εβαλε εναν ηθοποιο με εντονη προσωπικοτητα,ωστε να μαγνητισει το κοινο.Τονισε και ενα δυο "ηθικα διληματα" του ολου κονσεπτ - οπως οφειλει καθε κομικ (στο πρωτο ηταν η χρηση της τεχνολογιας στην υπηρεσια του ανθρωπου αλλα και το εμποριο οπλων)-χωρις να γινεται ηθικολογος,με την δεουσα ελαφροτητα και χιουμορ,αφησε τον Νταουνι να αλωνιζει και....εδεσε το γλυκο.
Το δευτερο για μενα ηταν μια χαρα.Το μονο μειονεκτημα του ειναι οτι φαινοταν λιγο βιαστικο και το οτι θυσιαστηκε λιγο για χαρη των επερχομενων Avengers.
O Νταουνι συνεχισε τα δικα του,προστεθηκαν και ενισχυθηκαν περιφερειακοι χαρακτηρες (ο Σαμ Ροκγουελ,η Σκαρλετ,ο Συν/χης,η Πεπερ),εδωσε περισσοτερη σημασια στο ειδυλλιο,ειχε εναν ωραιο κακο αν και θα'πρεπε να τον αναπτυξει περισσοτερο και στο τελος προλαβε να προσθεσει και λιγο προβληματισμο (τι γινεται οταν η τεχνολογια στην υπηρεσια του ανθρωπου πεσει σε λαθος χερια και χρησιμοποιηθει για τους λαθος λογους ειτε αυτοι ειναι ο στρατος,ειτε ενας παραφρων-χωρις πλακα η εξισωση αυτη του σεναριου ειναι εξαιρετικη).Το μειονεκτημα του Iron Man2 ειναι οτι το βαρος επεσε πιο πολυ στον ορυμαγδο και λιγοτερο στο χιουμορ και τον σαρκασμο του,χωρια που η βιασυνη να γινει προπομπος για τις αλλες ταινιες φαινεται απο την ελειψη ρυθμου,καθως δειχνει λιγο μπουνταλαδικη.Κατα τα αλλα ομως για το ειδος της (κομικ ειναι μην το ξεχναμε) ηταν μια χαρα.

Παμε τωρα στο προκειμενο.Θεωρω οτι το 3 εχει μακραν το καλυτερο σεναριο απο τα προηγουμενα.Πανεξυπνο,με χιουμορ και εκπληξεις.
Εννοειται οτι δεν θα πω τιποτα παρα μονο οτι

Για μενα η ολη ιστορια με τον Μανδαρινο ηταν εξαιρετικη.

Η "προβληματικη" του εφυγε απο τα διληματα των προηγουμενων δυο ταινιων και περασε σε πιο προσωπικα για τον ηρωα.Ηταν το αναγκαιο επομενο βημα για μενα.
Το καλο ειναι οτι δεν παιρνει τον εαυτο του πολυ σοβαρα,ωστε να κατανταει γελοιο,συνεχιζοντας τη νοοτροπια του Φαβρω.
Και,ισως,ειναι το ιδανικο σεναριο για να αποχαιρετησει ο Νταουνι (αντε βρες τωρα ηθοποιο να τον αντικαταστησει).
Το προβλημα στο 3 για μενα ειναι η σκηνοθεσια.Που αδυνατει να διαχειριστει το σεναριο στο μετρο που του αρμοζει.Χανει σε ρυθμο ακομα και απο το 2 σε ορισμενα σημεια,και ενω ειναι το ιδανικο σεναριο για να παιξει μεγαλη μπαλα ο Νταουνι,ο σκηνοθετης τα ψιλοκανει μανταρα στο να τον χειριστει.Ειναι θεμα εμπειριας μαλλον.
Ο Φαβρω πιστευω θα εκανε πολυ καλυτερη διαχειρηση και ενας ακομα καλυτερος σκηνοθετης θα ειχε κανει παπαδες.Ενω η ταινια εχει εξαιρετικο χιουμορ πολλες φορες περναει φλατ.Κριμα γιατι θα μιλαγαμε για ταινιαρα στο ειδος της.
Στο overall παντως εμενα δεν με χαλασε καθολου (μην τρελαθουμε κιολας κομικ ειναι) και ανεξαρτητα απο τα προβληματα της βλεπεται πολυ ευχαριστα,κυριως λογω του στορυ.

Απάντηση: Iron Man 3 (2013)

Θα συμφωνησω εν γενει με τον superfly, αν και νομιζω οτι ειναι πολυ επιεικης με το 2ο
μερος της τριλογιας. Το τριτο μου φανηκε αρκετα καλυτερο απο το 2ο αν και σαφως υποδεεστερο του
πρωτου. Βεβαια πρεπει να πω οτι σαν κομικ-ηρωας ο Ironman ποτε δεν μου ελεγε τιποτα.
Συνεπως ειχα πολυ χαμηλες προσδοκιες για το πρωτο και ισως να μετρησε και αυτο ωστε να μου φανει καλυτερο.
Να προσθεσω μονο στην αναλυση του, οτι η "προβληματικη" της καινουριας ταινιας περα απο την εμβαθυνση στο χαρακτηρα (που δεν νομιζω οτι αποτυγχανει μονο εξαιτιας του σκηνοθετη οσο εξαιτιας του χιλιοιδωμενου και χαρτινου τροπου με τον οποιο αυτη παρουσιαζεται σεναριακα) απτεται και αλλων αρκετα ενδιαφεροντων θεματων.
Δυναμη της εικονας, χειραγωγηση της κοινης γνωμης κλπ. Και μονο για αυτα της τα σχολια βρηκα την
ταινια αρκετα θαρραλεα.

Απάντηση: Iron Man 3 (2013)

Δυναμη της εικονας, χειραγωγηση της κοινης γνωμης κλπ. Και μονο για αυτα της τα σχολια βρηκα την
ταινια αρκετα θαρραλεα.

+10

Παντως στο συνολο του και γω πιστευω οτι ειναι καλυτερο απο το 2ο.

Απάντηση: Re: Iron Man 3 (2013)

Τι να τα κάνεις τα μηνύματα όταν όλα τα υπόλοιπα είναι χάλια μαύρα. ..

Σε τετοιες ταινιες βολευομαι και με λιγοτερα.Ιδιως οταν αυτα τα λιγα ειναι αυτα που προτιμω να δω...-bye-

Λοιποοοοον... :Ρ
Ουτε εγω ημουν ποτε 'φαν' του σιδερανθρωπου (σαν ιδεα ουτε πριν ουτε μετα τις ταινιες, που βλεπω απλως για διασκεδαση).
Αλλα προσωπικα η 3η ταινια μου αρεσε πολυ.
(ψηφισα πολυ καλη -- καλυτερα που το εκανα 'αντικειμενικα' γιατι αν εβλεπα οτι δεν ειχε ουτε 1 'εξαιρετικη' μπορει να το εριχνα και εκει :Ρ--)
Σαν στορι, σαν χαρακτηρες, σαν πιο 'σοβαρη' με 'ελαφρυνσεις' και οχι 'ελαφρια' με λιγη 'σοβαροτητα' που ηταν οι προηγουμενες. Σε αντιθεση με το 3ο batman (του Nolan) που αντεγραψε πολλα απο οσα ειχαν ηδη δειξει στα πρωτα 2, το 3ο Iron Man μου φανηκε οτι προσεθεσε σε πρωτοτυπια αλλαζοντας αρκετα το γενικοτερο κλιμα και υφος της ταινιας.
Θα ηταν εξαιρετικη αν δεν ηταν τοσο 'προφανες' (τουλαχιστον για μενα) το κατα τ'αλλα ωραιο twist με τον κακό, καθως και αν δεν επιχειρουσαν αυτο το ψιλοαποτυχημενο 'closure' στην ιστορια. A, και θα ηθελα να ηταν λιγο πιο συντομο εκεινο το -μου φανηκε για- 20λεπτο που περασε στο 'χωριο'

Ο Iron Man σαν κομικ ήρωας δεν ηταν ποτε κατι το τρομερο σε σχεση με το "βαρυ πυροβολικο" (Μπατμαν,Σπαιντερμαν,Σουπερμαν).
Ελα ομως που ο Φαβρω και ο Νταουνι τον εκαναν,κινηματογραφικα,απειρως πιο σημαντικο απο οτι ηταν χαρτινος.

Α θα διαφωνησω καθετα.

Ο Τονυ Σταρκ (ο χαρτινος) ηταν ως χαρακτηρας ο δραμτικοτερος μετα τον Daredevill φυσικα που ηταν η επιτομη του δραματος.

Η δε εποχη του αλκοολισμου του και της παρακμης του (νομιζω στα τευχη της δεκαετιας του 70) τον ειχε κανει απολυτως πιο ενδιαφερων για την εποχη εκεινη και απο Batman και απο spiderman και απο superman.

Ο Batman θυμιζω οτι αποχαζοποιηθηκε δημιουργικα μετα τον Σκοτεινο ιπποτη του Μιλλερ....ο Σουπερμαν ποτε του .....και πιθανως ο Ανθρωπος Αραχνη να ειχε μια περιοδο δραματος με τον θανατο της αιωνιας καλης του Γκβεν αλλα σε καμια περιπτωση οι ιστοριες του δεν ηταν κοντα σε αυτες του Σιδερενιου ανθρωπου.

Και για αυτο οταν ειχε ανακοινωθει ο Νταουνι Τζουνιορ ειχα πει οτι φανταζε ως ιδανικη επιλογη μιας και εχει βιωσει απο πρωτο χερι την ψυχικη καταπτωση του χαρακτηρα (που ομως δεν εχουμε δει στο πανι)

Το ειδα εχτες στα Village και σαφως εφυγα πιο ευχαριστημενος απο οτι στο δευτερο αλλα και παλι ενα 6αρακι του ειναι αρκετο.

Α θα διαφωνησω καθετα.

Ο Τονυ Σταρκ (ο χαρτινος) ηταν ως χαρακτηρας ο δραμτικοτερος μετα τον Daredevill φυσικα που ηταν η επιτομη του δραματος.

Η δε εποχη του αλκοολισμου του και της παρακμης του (νομιζω στα τευχη της δεκαετιας του 70) τον ειχε κανει απολυτως πιο ενδιαφερων για την εποχη εκεινη και απο Batman και απο spiderman και απο superman.

Ο Batman θυμιζω οτι αποχαζοποιηθηκε δημιουργικα μετα τον Σκοτεινο ιπποτη του Μιλλερ....ο Σουπερμαν ποτε του .....και πιθανως ο Ανθρωπος Αραχνη να ειχε μια περιοδο δραματος με τον θανατο της αιωνιας καλης του Γκβεν αλλα σε καμια περιπτωση οι ιστοριες του δεν ηταν κοντα σε αυτες του Σιδερενιου ανθρωπου.

Και για αυτο οταν ειχε ανακοινωθει ο Νταουνι Τζουνιορ ειχα πει οτι φανταζε ως ιδανικη επιλογη μιας και εχει βιωσει απο πρωτο χερι την ψυχικη καταπτωση του χαρακτηρα (που ομως δεν εχουμε δει στο πανι)

Στα κομικ εχεις phd οποτε σε πιστευω.Απλα εγω προφανως τον διαβασα ξωφαλτσα και δεν ειχα εντυπωσιαστει.
Αρα το παιρνω πισω.
Αλλα πιστευω οτι ακομα εστω και με αυτη την αποδοση (σκηνοθετικα και σεναριακα μιλαω οχι ερμηνευτικα) ο Iron Man του Downie ειναι ισως ο πιο ενδιαφερων ηρωας στο πανι.Σε μαγνητιζει ο Downie οπως και να το κανουμε.

Στα κομικ εχεις phd οποτε σε πιστευω.Απλα εγω προφανως τον διαβασα ξωφαλτσα και δεν ειχα εντυπωσιαστει.
Αρα το παιρνω πισω.
Αλλα πιστευω οτι ακομα εστω και με αυτη την αποδοση (σκηνοθετικα και σεναριακα μιλαω οχι ερμηνευτικα) ο Iron Man του Downie ειναι ισως ο πιο ενδιαφερων ηρωας στο πανι.Σε μαγνητιζει ο Downie οπως και να το κανουμε.

+1
Ο μονος απο comicheroes που τον εβρισκα πιο ενδιαφεροντα σαν συνολο χαρακτηρα-ερμηνειας
ηταν ο Μπατμαν του Κητον. Αλλα αυτος ειχε και ολοκληρο Μπαρτον να τον στηριζει.
Μακαρι να ειχε και ο φουκαρας ο Νταουνι καποιον ανταξιο σκηνοθετη διπλα του.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι απογοητευτήκατε τόσο. Ήταν μια κλασσική ταινία Ironman. Χαβαλές, εκρήξεις, γκατζετιές, ατάκες, ποπ κορν. Κι ο κακός ήταν ένας κακός του συρμού, σίγουρα τίποτα το ιδιαίτερο αλλά όχι και χάλια.

Αυτό που θέλω να πω, και ουσιαστικά και το μόνο μου σχόλιο σε μια κατά τα άλλα διασκεδαστικότατη αλλά και πανάλαφρη (με την κακή έννοια) ταινία, είναι το ότι θεωρώ πως ο Ironman θα είναι ο ήρωας που είναι πιο απίθανο από όλους να κάνει reboot σε σειρά ταινιών:

Ο RDJ όχι απλά έχει χτίσει τον χαρακτήρα, αλλά έχει καταφέρει να γίνει κατ εμέ αναπόσπαστο κομμάτι του. Αν δω πραγματικά οποιονδήποτε άλλον στη θέση του ως Ironman θα βρεθώ τόσο αρνητικά προκατειλημμένος που θα τον απορρίψω χωρίς καν να έχω την υπομονή να τον κρίνω.

Και αυτό φυσικά είναι μεγάλη μαγκιά, τόσο του ηθοποιού, όσο και αυτού που είδε πάνω του αυτή τη φοβερή χημεία με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Η ταύτιση του ηθοποιού με τον χαρακτήρα είναι κάτι που νομίζω ότι σε όλες τις ταινίες πρέπει να γίνεται. Για παράδειγμα φαντάσου στο επόμενο indiana jones να είναι κάποιος άλλος και όχι ο Harrison Ford. Ξενέρωμα......

Αν με χάλασε κάτι, αυτό είναι ότι από πολύ νωρίς είχα καταλάβει αυτά που η ταινία σέρβιρε ως ανατροπές...

...το ποιός δηλαδή ήταν ο κακός και η "βιτρίνα" του, καθώς και ότι ποτέ δεν ανησύχησα για το αν πέθανε το κορίτσι μας...

...αλλά σ'αυτό δε μπορώ να πω με βεβαιότητα αν έφταιγε το σενάριο ως σχετικά απλοϊκό, ή το ότι έχω φάει τόσα χρόνια με το κιλό αμερικάνικες περιπέτειες...

Η ταύτιση του ηθοποιού με τον χαρακτήρα είναι κάτι που νομίζω ότι σε όλες τις ταινίες πρέπει να γίνεται. Για παράδειγμα φαντάσου στο επόμενο indiana jones να είναι κάποιος άλλος και όχι ο Harrison Ford. Ξενέρωμα......

Μόνο ως χιούμορ (black) μπορώ να εκλάβω ένα και καινούργιο Indiana jones 😄

Κοιτα, απο την αλλη παλι, αν στην επομενη ξαναπαιξει ο Χαρισον, η ταινια θα λεγεται
Ιντιανα Τζουνς: Το κυνηγι της Χαμενης Τεχνητης Οδοντοστοιχιας...

Εκτος απ´το οτι συμφωνω με οσους τη θεωρουν μετρια και χλιαρη θα ηθελα να σχολιασω το γιατι
ο ηρωας iron man ειχε μεγαλυτερη επιτυχια σαν κινηματογραφικος και οχι τοσο σαν χαρτογραφημενος.
Πολυ απλα διοτι ο θεατης μπορει να ταυτιστει πολυ πιο ευκολα με εναν ηρωα του οποιου τη ζωη θα
ηθελε να ζει.
Τι ειναι προτιμοτερο, να εισαι ενας μονομανης κομπλεξικος με ψυχολογικα προβληματα
και καταθλιψη (batman) και ενας σπασικλας που σκαρφαλωνει με κολαν στους τοιχους των κτιριων (spiderman),
η ενας supercool τυπος, πανεξυπνος, υπερβολικα πλουσιος, τιγκα στις ωραιες γυναικες και στα high end gadjets;
Ο iron man απολαμβανει μικροτερης επιτυχιας χαρτογραφημενος διοτι τα κομικς δεν ειναι για ολους, ειναι για μια
πολυ συγκεκριμενη κατηγορια ανθρωπων.

Το θεμα ειναι πως οι κυριοι που ασχοληθηκαν με την τριλογια γενικοτερα, τα εκαναν απολυτως θαλασσα σε αρκετους
τομεις. Μπορουσαν να ικανοποιησουν και τους κομικαδες και τους απλους σινεφιλ πολυ ευκολα μιας και ο Downie
μπορουσε να στηριξει τα παντα και ο ηρωας τους εδινε τεραστια ελευθερια. Λιγο δραμα παραπανω και προσοχη σε
(πραγματικα αστειες που ο πιο κουτος θα μπορουσε να προσεξει) λεπτομερειες θα ειχε ενα αποτελεσμα πολυ καλυτερο απο οποιαδηποτε μεταφορα υπερηρωα στη μεγαλη οθονη.
Πραγματικα κριμα

Re: Απάντηση: Re: Iron Man 3 (2013)

Κοιτα, απο την αλλη παλι, αν στην επομενη ξαναπαιξει ο Χαρισον, η ταινια θα λεγεται
Ιντιανα Τζουνς: Το κυνηγι της Χαμενης Τεχνητης Οδοντοστοιχιας...
Κακίες! :flipout: