Re: Iron Man 3 (2013)
Ευτυχως που ειχα διαβασει αρνητικα κατα το πλειστον σχολια και τελικα η ταινια με .....ενθουσιασε.
Κι ομως.
Καταρχην δηλωσω τον πρωτο μου ενθουσιασμο για τα credits στο τελος της ταινιας......
Απιθανα μονταρισμενα ενα υπεροχο tribute στις τρεις ταινιες που παρελασαν φευγαλεα μεσα απο τα credits της τριτης ταινιας και κλεινοντας ετσι το κεφαλαιο IRON MAN movies (?) για πολυ πολυ καιρο......
Ετσι οπως το καταλαβα δεν προκειται να υπαρξει συνεχεια τους, πιθανον ο ιδιος ο Νταουνι να μην το πολυθελει μιας και εχει δεσμευτει και για τους Εκδικητες των οποιων ειναι μερος....και ισως να θελει να αποφυγει και την φυσιολογικη φθορα.
Οπως και να εχει ο τυπος απλα ζωγραφισε στον ρολο του Τονυ Σταρκ.
Στην ταινια τωρα.
Η ανατροπη με τον Μανδαρινο ηταν ομολογουμενως απιστευτη για οσους εχουν διαβασει ή μεγαλωσει με το κομικ αυτο. Μιλαμε για εναν απο τους φανατικοτερους εχθρους του iron man μιλαμε για τον Λεξ Λουθορ του iron man......μιλαμε για ενα χαρακτηρα τοσο βαρυ που μου φαινεται πραγματικα απιστευτο το πως τον ανετρεψαν και πως τον παρουσιασαν τελικα.
Ισως πιο πιστοι φανς να εξαγριωθηκαν εγω το βρηκα πραγματικα ευρηματικο και με τον Μπεν Κινγκσλευ να δινει ρεστα.......(με ειχε τρομαξει η επιλογη του για τον ρολο του Μανδαρινου δεν το κρυβω......αλλα τελικα ηταν ταμαμ ο τυπος.)
Υστερα ο χρονος της ταινιας κατα την οποια ο Τονυ Σταρκ επιτελους επρεπε να επιβιωσει χωρις την στολη του θυμισε πραγματικα χρυσες σεναριακες εποχες του κομικ και εδωσε φανταζομαι και στον Νταουνυ χρονο για να δειξει την υποκριτικη του που τοσο ευκολα μπορει να θαφτει σε μια ταινια ενος σουπερ ηρωα με μασκα.
Χιουμορ αφθονο (η σκηνη με το παιδακι και η μετωπικη με το φορτηγο....) οπως παντα και καταιγιστικος ρυθμος στην πλοκη σε εκαναν να μην θελεις να τελειωσει ενα ακομα επεισοδιο της ......Μαρβελ κομικς.
Η δε.....Γκουινεθ πολυ πειστικη ειδικα στην σκηνη του τελους....., ο Τσιντλ πολυ καλος οπως παντα αλλωστε....και ο Φαβρο......περιεργως πολυ καλος.
Η δε σκηνη με τις πανοπλιες......ειναι ολα τα λεφτα για τις αμετρητες μετατροπες του σουπερ ηρωα και σιγουρα αποζημιωνει τον καθε φαν που περιμενε πως και πως να δει κατι παραπανω απο τα 5-6 exosceleton που ειχαμε δει εως τωρα.....
Οσον αφορα την συγκριση με την κακη οντως δευτερη ταινια θεωρω οτι ειναι ατυχης. Καμια μα καμια σχεση.
Kαι τελος για τον σκηνοθετη στην μολις δευτερη του !!! ταινια μιας και κυριως γραφει.....εχω να πω τα καλυτερα. Μην πω οτι υπηρετησε τον μυθο του κομικ καλυτερα και απο τον Φαβρο της πρωτης ταινιας.