Ήρθε η Άνοιξη.

ένας ανοιξιάτικος περιστέρις !!!!!

ρεμβάζει.....

attachment.php

Attachments

• P4260232a.jpg
    P4260232a.jpg
    39.3 KB · Views: 127
το υπόλοιπο κάδρο φίλε μου δεν δείχνει καθόλου άνοιξη. Δεν μοιάζει καθόλου με τις πολύ ωραίες φωτο που τράβηξες στη γηραιά Αλβιώνα. Θα πρότεινα να κάνεις ένα κεντρικό κροπ στην εικόνα έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα άσχετα και άσχημα στοιχεία (π.χ. κολώνα μπετόν και στέγη στο βάθος).

Επίσης θα σου πρότεινα, αν δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο λόγο να μη τραβάς πουλιά και ζώα από τη σκιασμένη πλευρά μους, αλλά από εκεί που χτυπά το φωε.

Θα ήθελα να παρακαλέσω, εάν αυτό είναι εύκολο, τους φίλους που ανεβάζουν τις φωτό, ( όντας εξαιρετικά άσχετος με το σπορ, έτσι για να πάρω κι εγώ μια ιδέα )να μας πούμε και μερικά στοιχεία για την μηχανή τους κσι τον τρόπο που επέτυχαν το αποτέλεσμα τους.:ernaehrung004:

πραγματικά, η κίτρινη αντανάκλαση σαν φως νέον, σαν γραμμή τερματισμού πριν την κόψει η πάπια!

Παπαρουνίτσες...

κόκκινες

attachment.php

(Sigma 15-30EX + πολωτικό)

και, σειόμενες από τον δυνατούτσικο αέρα, ...άσπρες! (?? μα τι σόι "κτήμα" ήταν αυτό που πήγα?)

attachment.php

(S-M-C Takumar 135/2.5 mod 43802)

Attachments

• poppies.jpg
    poppies.jpg
    205.1 KB · Views: 91
  • white-poppies.jpg
    white-poppies.jpg
    124.4 KB · Views: 97
Παπαρουνίτσες...
κόκκινες
(Sigma 15-30EX + πολωτικό)
και, σειόμενες από τον δυνατούτσικο αέρα, ...άσπρες! (?? μα τι σόι "κτήμα" ήταν αυτό που πήγα?)

(S-M-C Takumar 135/2.5 mod 43802)
Πολύ ωραίες! ωραίο γράψιμο, ωραία σύνθεση.
-bye-

το υπόλοιπο κάδρο φίλε μου δεν δείχνει καθόλου άνοιξη. Δεν μοιάζει καθόλου με τις πολύ ωραίες φωτο που τράβηξες στη γηραιά Αλβιώνα. Θα πρότεινα να κάνεις ένα κεντρικό κροπ στην εικόνα έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα άσχετα και άσχημα στοιχεία (π.χ. κολώνα μπετόν και στέγη στο βάθος).

Επίσης θα σου πρότεινα, αν δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο λόγο να μη τραβάς πουλιά και ζώα από τη σκιασμένη πλευρά μους, αλλά από εκεί που χτυπά το φωε.
Είναι αλήθεια οτι το υπόλοιπο κάδρο δεν δείχνει άνοιξη. Όμως, Βλάση, ο άνθρωπος έκανε μιά σύνθεση, που τη βρίσκω ενδιαφέρουσα. Δε νομίζω οτι σκοπό είχε να φωτογραφήσει ένα πουλί απομονωμένο, με άριστο φωτισμό, για τις ανάγκες μιας εγκυκλοπαίδειας πχ.
Ισως να έκοβα λίγο ουρανό εγώ. -bye-

Last edited:
Μπορούμε να βάλουμε διαφορετικό θέμα, πουλιά,ζώα,κατοικίδια ανοιξιάτικες φωτογραφίες ή όχι.Το περιστέρι είναι πολύ ωραίο.Θα προτιμούσα ένα χελιδόνι, ή κάποιο αποδημητικό πουλί, ένδειξη ότι ήρθε η Άνοιξη...

αι λαικ φραχτης βερι ματς.
Ισως να δοκιμαζα να κοψω τα δεντρα και το καλωδιο ψηλα στο βαθος για να αφηνα μονο την υπαρχουσα διχρωμια σαν μπακγκραουντ. Εκτος αν δεν "ανεπνεε" μετα το καδρο οποτε μενουμε ως εχει.

το υπόλοιπο κάδρο φίλε μου δεν δείχνει καθόλου άνοιξη. Δεν μοιάζει καθόλου με τις πολύ ωραίες φωτο που τράβηξες στη γηραιά Αλβιώνα. Θα πρότεινα να κάνεις ένα κεντρικό κροπ στην εικόνα έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα άσχετα και άσχημα στοιχεία (π.χ. κολώνα μπετόν και στέγη στο βάθος). καλό το tip, μαθαίνω......

Επίσης θα σου πρότεινα, αν δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο λόγο να μη τραβάς πουλιά και ζώα από τη σκιασμένη πλευρά μους, αλλά από εκεί που χτυπά το φωε. λίγο δύσκολο στο συγκεκριμένο να το τράβαγα από την άλλη πλευρά, θα έπρεπε να είμαι μέσα στην λίμνη !!!!!!

thanks Βλάση.

Το δοκίμασα, και όντως δεν ανέπνεε. Θέλει δουλειά το σβήσιμο του παλιοκαλωδίου, και βαριόμουνα. Επέλεξα ανοικτό (f/2,5) διάφραγμα με την ελπίδα ότι δεν θα φαινόταν αλλά πού... Μπορεί να πέσει διόρθωση σε αρκετές, είναι αλήθεια. Την έδωσα έτσι, γιατί μου άρεσε η διχρωμία στο ξερό/χλωρό. Οι σκούροι θάμνοι επάνω ορίζουν το κάδρο, δεν λέει να κοπούν...

αι λαικ φραχτης βερι ματς.
Ισως να δοκιμαζα να κοψω τα δεντρα και το καλωδιο ψηλα στο βαθος για να αφηνα μονο την υπαρχουσα διχρωμια σαν μπακγκραουντ. Εκτος αν δεν "ανεπνεε" μετα το καδρο οποτε μενουμε ως εχει.

Τελικώς έκοψα το καλώδιο, του έριξα λίγο περισσότερο κορεσμό και πιο γενναίο sharpening (οι φακοί ανοικτοί συνήθως το σηκώνουν πιο όμορφα)... behold

attachment.php

Attachments

• fence2.jpg
    fence2.jpg
    204.3 KB · Views: 119
Αυτό που δεν μπόρεσε να γράψει η φωτογραφική στο μέρος που ήμουν χθες (χαρακτηριστικό δείγμα αυτού που οι αγγλοσάξωνες αποκαλούν "rolling countryside", μιας και όλοι βλέπω πιάσαμε το αγγλικό), ήταν το χάδι του ανέμου στο χορτάρι. Πω πω.... το έβλεπες και ηρεμούσε το μάτι σου. Αυτό ακριβώς που είπε ο Sotos παραπάνω, ότι δεν τα πιάνει όλα η -στατική- εικόνα.

attachment.php

Κι όμως...
σε μερικά μέρη δεν αρκεί η άνοιξη να σκεπάσει την ανθρώπινη καταστροφή. :(

Attachments

• pan.jpg
    pan.jpg
    150.5 KB · Views: 70
Κι όμως...
σε μερικά μέρη δεν αρκεί η άνοιξη να σκεπάσει την ανθρώπινη καταστροφή. :(
Hlias, πολύ ωραία εικόνα, αρκεί να μην ξέρει κανείς το χθες...-bye-