''' Το βασικό πρόβλημα, που το βλέπω μπροστά μου, είναι η απειρία μου και η έλλειψη ηχητικών παραστάσεων. Πια δεν είμαι σίγουρος ούτε τι ήχο έχω ούτε τι ήχο θέλω. Λέω, πχ, ότι ο τωρινός μου ήχος είναι κάπως bright. Είναι όμως; Γιατί άκουσα πολύ πιο bright ήχους από τον δικό μου. Ή ότι θέλω κάτι γλυκόηχο και φιλικό. Θέλω όμως; Μήπως απλώς επηρεάστηκα από τις λέξεις και τα reviews; Γιατί, π.χ., τα Audio Physic μου φάνηκαν αδιάφορα και άψυχα σε σχέση με τα Triangle…'''
Εδώ είναι το puzzle που πρέπει να λύσεις.
Το θέμα 'ήχος' είναι σύνθετο, καθώς περιλαμβάνει 'έννοιες' υποκειμενικές ,αλλά και 'αντικειμενικές' ,που έχουν διαμορφωθεί με την τριβή, την παρακολούθηση των live,διαφόρων επιδείξεων σε φίλους,στούντιο,αλλά και Εκθέσεις.
Δεν έχεις κάποιους δίσκους/cd-r/files που έχεις ακούσει πολλές φορές? κάποιο άκουσμα με τραγούδι ή με σκέτη μουσική αποδιδόμενη από κάποιο όργανο που σου είναι οικείο?
Υπάρχουν διάφορες σχολές ,διαφορετικές προσεγγίσεις στην ηχητική πιστότητα γι αυτό και έχεις πάρει τόσες απαντήσεις ,γι αυτό υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα μέλη και αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι είναι άμουσοι, ή άσχετοι...αλλά έχουν απλά κάποιες άλλες παραστάσεις και το κυριότερο άλλες απόψεις.
Το matching ανάμεσα στα μηχανήματα που απαρτίζουν ένα στερεοφωνικό παίζει σημαντικότατο ρόλο, όπως και η ικανότητα οδήγησης ενός ηχείου που θα παίξει διαφορετικά σε ΚΑΠΟΙΑ σημεία ανάλογα τον 'οδηγό' του, η ταυτότητα όμως δεν θ αλλάξει σημαντικά.
Το ότι υπάρχουν ηχεία που έχουν κάποια περιοχή ελάχιστα πιο τονισμένη απ τις υπόλοιπες είναι κοινό μυστικό.
Το ότι υπάρχουν Βρετανικής σχολής ηχεία που έχουν more extended άκρα σε σχέση με το παρελθόν, είναι αδιαμφισβήτητο από όλους τους reviewers,από όλα τα περιοδικά ειδικού τύπου έντυπα και άυλα.
Προσωπικά με εξέπληξε η συμπεριφορά του Proac,όπως την περιγράφεις..κάτι δεν κολλάει με την απόδοση του, που είναι μια σχολή από μόνο του.
Το μόνο που κατ' εμέ πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις μαζί σου αγαπημένα θέματα και να ακούσεις όσο περισσότερα συστήματα μπορείς.. ξεχωρίζοντας στο μυαλό σου (διαβάζοντας και λίγο) το τί είναι οι συχνοτικές περιοχές.
Κάποια tracks δεν είναι μόνο χαμηλά, μεσαία ,ψηλές, έχουν και άλλα σημεία που κατά την αναπαραγωγή ,μπορεί να σε προβληματίσουν αρνητικά.
Το παρακάτω track με κάποιες forward 'σχεδιάσεις' σου φέρνει πονοκέφαλο σε ψηλές εντάσεις.
Με το παρόν Jovante έχω μεγαλώσει και στο counter 5:16 + μετά, ένα μη ισορροπημένο σύστημα έχει θέμα (μιλάω για προσωπική αναφορά, που άκουγα από κούνια και έχω ακούσει σε πολλά lives, σ αυτήν την εκτέλεση απ τους Croke Band με Niggel Kennendy).
Καλό ταξίδι...προς την Ιθάκη σου.