Ήρθε η ώρα (μετά απο 23 χρόνια) ... αγορά νέου PC

Και μνήμη 16GB max?
Γιατι ? Ποσο πρεπει να ειναι το max ? 32 Gb ?
Για σερφαρισμα το χρειαζομαι το laptop .... οχι video editing !
To μονο που με πληγωνει ειναι η ελλειψη θυρας ethernet.
Βασικα δεν ξερω τι προβληματα (οδυνηροτατα) θα προκυψουν
με την ασυρματη συνδεση με το Speedport της CosmOTE.

Παω για πανωλεθρια ........ αλλα ολοι εδω μου λετε "χωσε μπακιρι και γιαυτο,
χωσε μπακιρι για τα αλλο, χωνε μπακιρια μεχρι να σου δουλεψει η φαση αξιοπρεπως".
Αυτο δεν μου λετε ? Εγω ομως δεν μιλησα για 2k ..... μιλησα για 1k μηχανακι.

Last edited:
Θες μνήμη για 2 λόγους.

1ον όλα τα σύγχρονα λειτουργικά λατρεύουν την cache. Πχ σε εμένα που το PC δεν κάνει τίποτα το Roon θα καταναλώσει γύρω στα 6GB. Το Plex 1-1.5 και το foobar2000 καμία 600ρια MB. Έχω 32GB μνήμης και είναι μισογεμάτο. Όλη τη δουλειά την κάνω πλέον από το Mac mini. Εκεί ο Firefox με 2-3-4 tabs φτάνει για πλάκα το 1GB. Αν αρχίσω να παίρνω μάτι τα γκομενάκια στο FB και ανοίγω tabs τότε βλέπεις το δίσκο να κάνει υπερωρίες στη swap. Εδώ βλέπεις δε με έπαιρνε να αγοράσω 32GB γιατί ήθελε ένα νεφρό η Apple.

2ος λόγος η αγάπη που έχεις με τους υπολογιστές. Με ένα σύγχρονο υπολογιστή θα έχεις πλέον και εντολές για εικονικούς υπολογιστές. Τις γνωστές VT. Θα τρέχεις ότι θες με μηδενικό πέναλτι επιδόσεων. Βάζεις ένα virtual box ή το VMware που πλέον είναι δωρεάν και παίζεις με οτιδήποτε λειτουργικό έχει υπάρξει σε x86 αρχιτεκτονική. Γιατί λοιπόν να ζοριζεσαι, να δίνεις 4 ή 8GB όταν θα μπορείς να είσαι πολύ πιο γενναιόδωρος και στην εικονική μηχανή και το κυρίως σύστημα;

Δε λέω να τα αγοράσεις τώρα. Αλλά ρε παιδί μου τον Οκτώβριο που θα πιάσουν τα κρύα να κάνεις μια κίνηση αναβάθμισης. Να έχεις τη δυνατότητα.

Ουτε το HDMI με ενδιαφερει ..... ουτε η webcam.
Η να το πω ορθοτερα ...... δεν ειναι προτεραιοτητες μου.
Προτεραιοτητα ειναι το IPS panel FHD, οι 3 θυρες USB και το SSD.
To SSD το ηθελα λιγο παραπανω (στο 1Tb) αλλα ξεφευγουμε σε τιμη.
Eυπροσδεκτα ειναι και τα 16 Gb μνημης ! Οπως και ο i7 .....

Είναι που είναι χάλια η webcam στα laptop, αυτή εδώ είναι και 720p... . Θα χρειαστείς εξωτερική πολύ σύντομα.

Για το HDMI, εγώ δεν θα έπαιρνα οτιδήποτε δεν έχει τουλάχιστον HDMI 2.0 σήμερα. Κι ας μην το χρησιμοποιούσα. Αλλά θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να το συνδέσω σε μια 4Κ TV και να βλέπω π.χ. netflix με HDR στα 60Ηz. Ή να κάνω βιντεοκλήση και να μη φαίνεται μια θολούρα και μισή.

Κοιταξέ. Αν είμαστε στο 2019, ίσως ήταν ΟΚ το laptop αυτό. Σήμερα δεν ξέρω... . όπως σου είπαν και άλλοι. Κοιτάς με παλιούς όρους να πάρεις κάτι σήμερα. Είναι και στα PC και laptop η ίδια ιστορία πια όπως με όλα τα πράγματα.

HDMI, web cam 720p μάλλον αδιάφορα (ειδικά για τη χρήση σου)

16GB αρκετά για σήμερα αλλά….

Το ζουμί είναι καλύτερη οθόνη (ποιότητα και ανάλυση)

Κοντά στο χιλιάρικο βρίσκεις πολύ καλύτερο μηχάνημα σε όλα…..

• Like
Reactions: SR-71
Σας ευχαριστω ολους.
Ομως την διαφορα (στο τι θελω και τι μπορω) την κανει το ΚΟΣΤΟΣ αγορας.
Εαν δωσω 2k και 3k για laptop (αληθεια, ποσοι δινουν τοσο !) μετα δεν προκειται ΠΟΤΕ να βρω χρηματα για PC.
Θυμαστε βεβαια οτι για PC στα 3k ξεκινησε το νημα. Ομως .... το παρον laptop χτυπησε bad sector. Το SMART του
κατορθωνει να κανει relocation τα ελατωματικα sectors ..... αλλα οχι για παντα. Απο το 1 εχω ανεβει στα 16 !!!!!!
Οποτε η προτεραιοτητα εγινε το laptop (και οχι το PC) γιατι το χρειαζομαι και το καλοκαιρι οταν παω στην Ποτιδαια.
Εκει με εξυπηρετησε 14 χρονια ΑΟΚΝΑ το Lenovo. Ομως ..... δεν γινεται αλλο. Οποτε αγορα νεου laptop και μετα
οτιδηποτε αλλο. Οχι νεου laptop στα 2k .... αλλα στο 1k, ωστε να μπορεσω να ορθποδησω και ξαναφτασω τα
3k η 4κ στο PC. Aλλιως δεν προκειται να τα φτασω ποτε.

Θα παρακαλεσω Koupa και Pleo να μου συστησουν brand και model. Ωστε να μπορω να δω τι αντεχω και τι οχι.
Θερμη παρακληση : οχι τι θα επιθυμουσατε εσεις, αλλα .... τι χρειαζομαι εγω. Και εγω το laptop το χρειαζομαι
για σερφαρισμα. Εαν το αχαλινωτο page-down στην γενικη ροη του FB κολλαει το μηχανημα .... so be it !
Δεν θα πουλησουμε νεφρο (να παμε στα 32 Gb) για να μην κολλαει η γενικη ροη του FB. AΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ !
Επισης εχω πρεσβυωπια και 4 δισκοκηλες (αρα 17.3 ιντσες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ που ειναι και το μινιμουμ στην
περιπτωση μου). Κριμα που δεν ημουν σαφης απο την πρωτη στιγμη αλλα πανικοβληθηκα. Απειχα και απο την
αγορα 14 χρονια, οποτε δεν ηξερα τι ειχε αλλαξει (και εχουν αλλαξει δραματικα πολλα ... προς το χειροτερο).

Last edited:
Tα 1000 ευρω (για αγορα καινουργιο laptop) τα ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ.
Ξαναγυρναμε στο αρχικο budget των 3μισυ K για το PC.

Tι συνεβη ?

Βρηκα εναν ανθρωπο (αγιο ανθρωπο) που μου αποκαλυψε οτι το καλυμμα της πισω οψης του Lenovo
ΔΕΝ ΞΕΒΙΔΩΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ, δεν βγαινουν οι βιδες εξω. Απλα .... το τραβας. Tο ανασηκωνεις απο αριστερα
και μετα λιγο απο δεξια ..... και βγαινει. Δεν υπηρχε 1 στο τρισεκατομμυριο περιπτωση να βρω (η να πραξω)
κατι τετοιο μονος μου. ΚΑΜΙΑ, ξεχαστε το, οσα χρονια και αν περνουσαν γιατι τα μηχανηματα (laptop η PC)
στην ψυχοσυνθεση μου αντιστοιχουν με κλειτοριδες λυκειοκορασιδων. ΕΤΣΙ τα φερομαι. ΔΕΝ βιαζω τιποτα !
Oυτε ξεχαρβαλωνω κατι. Ολα ωφειλουν να βγουν με χαδια και γλυκολογα.

Aφοτου ανοιχτηκε το μηχανημα ηταν θεμα χρονου να βρω που ηταν ο σκληρος δισκος (SATA) και οι μνημες
και να παραγγειλω 1 Tb SSD (στα 55 ευρω) και 8 Gb DDR3 (στα 25 ευρω) και με 80 ευρω να γινω ....
ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ....... :p:LOL::cool:

Last edited:
Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και σε refurbished workstations της HP όπως το παρακάτω. Πληρώνεις λιγότερα και πέρνεις πειρισσότερα. Το κουτί χωράει πολλά περιφερειακά εντός. Ρίξε μια ματιά από εδώ ως παράδειγμα. Το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είναι το μοναδικό με τέτοιου είδους προσφορές.

Εναλλακτικά βρίσκεις και Dell workstations όπως αυτό. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και επέκταση εγγύησης έως και 5 έτη. Προσθέτεις ότι κάρτα γραφικών θέλεις και έχεις ένα πολύ δυνατό και επεκτάσιμο εργαλείο.

• Like
Πληρώνεις λίγα, και παίρνεις επώνυμο μηχάνημα με επαγγελματικές προδιαγραφές. H δεύτερη επιλογή της Dell είναι καινούριο αλλά λίγο προηγούμενης γενιάς και από σοβαρό κατάστημα με εμπειρία σε Dell πωλήσεις.

• Like
Γιατι ολοι μου προτεινετε refurbished ?

Περιεργο :unsure:
Γιατι η τιμη αγορας τους ειναι κλασμα της πραγματικης τους αξιας και ελαχιστο κλασμα της τιμης κτησης τους οταν ειχαν βγει.

Ειχα αγορασει με ενα χιλιαρικο μηχανημα 5ετιας (Αλλαζοντας μονον την καρτα γραφικων) οταν οι καρτες μνημης μονον του μηχανηματος ειχαν οταν ειχε βγει 10000$ !!!

Το μηχανημα υποψιν ακομα δουλευει μια χαρα .......μιλαμε για σκυλια μοναχα.....

• Wow
  • Like
Reactions: SR-71 and koupa
"Tα κλωτσαω" δεν σημαινει τιποτα.
Εχω ενα laptop των 500 ευρω συνδεδεμενο σε ενα voltage regulator (η UPS)
και εναν server ...... των 6000 ευρω συνδεδεμενο σε μπαλαντεζα γυφτου στο Μενιδι.
Ποιο διατηρει ακμαια τα ηλεκτρονικα του ?

Δεν βλεπω καμια συνταρακτικη μειωση τιμων σε καρτες γραφικων (δυο μηνες περασαν).
Εκτος απο μια ........

Γενικως δεν ξερω τι παραπανω θα προκυψει μεχρι τα μεσα Ιουλιου.
Και με δεδομενο οτι δεν ξαναγυρισουμε σε εμπορικο πολεμο ΗΠΑ-Απω Ανατολης.

630 ευρώ για 4070 δεν είναι καλή τιμή.
Παίρνεις 5070 με 600 και Radeon 9070 XT με 750.
Αν δε θες να φτάσεις τόσο ψηλά, μετά δες για 5060 ti 16GB στα 480. Μη βλέπεις καν αυτές με τα 8GB

• Like