Ιστορίες τρέλας από την Ψωροκώσταινα...

Μα δεν έχει κανείς λόγο να δει ποτέ τι έχει καταγράψει η κάμερα πριν γράψει από πάνω το επόμενο, εκτός κι αν έχει συμβεί κάτι σαν αυτό που έγραψα. Κατά τα άλλα, προφανώς όλες οι doorbell cameras βλέπουν και δρόμο, δε γίνεται αλλιώς, ειδικά αν η καλωδίωση είναι στον τοίχο της πόρτας και όχι τον πλαϊνό. Άρα επόμενη κίνηση θα είναι να απαγορευτούν από το εμπόριο.

Εμένα και οι δυο doorbell cams στο Αμέρικα προφανώς βλέπουν και δρόμο. Οι γείτονές μου ας μου κάνουν μήνυση, θα τους κάνω κι εγώ για τις δικές τους (αφού έχουν και τα 4 σπίτια γύρω μου :p )

Καλά άσε το Αμέρικα, εκεί ισχύουν άλλα πράγματα και ο νόμος μάλιστα εκεί δεν είναι πολύ ξεκάθαρος. Εκεί μπορείς να έχεις και ένα μικρό κανόνι χειρός πίσω από την πόρτα αν ανησυχείς πάρα πολύ και να τη μπουμπουνίσεις την απειλή.

Για εδώ λέμε για την ψωροκώσταινα. Δεν βλέπουν όλα τα doorbells στο δρόμο, πολλά βλέπουν μόνο την είσοδο και η κάμερα ενεργοποιείται όταν πατήσεις το κουδούνι. Και όταν συμβαίνει να βλέπουν μέρος του δρόμου αφορά μικρό ποσοστό. Και ισχύει η αρχή της αναλογικότητας, μην ξεχνάς.

Εσύ μίλησες για κάμερα που βλέπει το αυτοκίνητο (το παρκαρισμένο προφανώς) στο δρόμο.

Μα δεν έχει κανείς λόγο να δει ποτέ τι έχει καταγράψει η κάμερα πριν γράψει από πάνω το επόμενο,

Αυτό το λες εσύ. Το πρόβλημα είναι ότι έτσι έχεις περάσει τα όρια της ελευθερίας του άλλου. Δηλαδή την παραβιάζεις γιατί αισθάνεσαι μη ασφαλής. Έχασες. Δεν μπορείς να το κάνεις. Είναι θεμελιωδώς παράνομο.

Επίσης, ο δημόσιος χώρος και η ασφάλειά του δεν είναι δουλειά κανενός ιδιώτη. Είναι του κράτους και μόνο. Επίσης το κράτος έχει από πίσω μια αρχή, στην οποία μπορείς να απευθυνθείς, υπάρχει οργάνωση και υπεύθυνοι για το κάθε τι και έτσι υπάρχουν διαδικασίες για να απευθυνθείς αναλόγως. Μπορείς δηλαδή να ζητήσεις τον λόγο επίσημα και με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες εκ του νόμου από το κράτος και είναι υποχρεωμένο το κράτος να σου απαντήσει.
Με τον ιδιώτη δεν είναι έτσι. Είναι ακριβώς το αντίθετο.

Last edited:
Αν έχω καταλάβει καλά, το πρόβλημα είναι στην καταγραφή. Τα doorbells που δεν καταγράφουν κάτι και απλά μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο και μόνο δεν έχουν κάποιο θέμα.

Αν έχω καταλάβει καλά, το πρόβλημα είναι στην καταγραφή. Τα doorbells που δεν καταγράφουν κάτι και απλά μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο και μόνο δεν έχουν κάποιο θέμα.

Όλα εν δυνάμει μπορούν να καταγράφουν. Δεν λέει τίποτε για παράδειγμα αν έχεις μια κάμερα στο μπαλκόνι που βλέπει στο δρόμο και ισχυριστείς ότι δεν καταγράφει. Βασικά από τη στιγμή που είναι κάμερα μπορεί και να καταγράψει με το πάτημα ενός πλήκτρου από το app.
Αναλογικά είναι πιο πρόβλημα το να καταγράφεις, αλλά και πάλι δεν επιτρέπεται να μπορείς να βλέπεις κάτι πέρα από τον ιδιωτικό σου χώρο. Για τους κοινόχρηστους χώρους που δεν είναι δημόσιοι χώροι υπάρχουν διαφοροποιήσεις, και πάλι θα πρέπει να ακολουθούνται εκείνα που ορίζει η ΑΠΠΔ για τους κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών για παράδειγμα.

Μιλαμε για απιστευτο παραλογισμο που ελπιζω καποια στιγμη να διορθωθει. "δεν επιτρέπεται να μπορείς να βλέπεις κάτι πέρα από τον ιδιωτικό σου χώρο" (προφανως με καμερα) οποτε σε προεκταση αυτου, δεν θα πρεπει να επιτρεπεται η χρηση φωτογραφικων μηχανων, βιντεο-καμερων κλπ σε δημοσιους χωρους. Με αυτη τη λογικη θα επρεπε να περπαταμε σαν τυφλοποντικες στους δημοσιου χωρους, μη τυχων κ δουμε κατι που δεν πρεπει (εκει η καταγραφη γινεται απο τον εγκεφαλο).

Αν επιτραπουν οι καμερες (και ειδικα στα αυτοκινητα οι dash cams), μπορει να σωθουν εκατονταδες ζωες. Αλλα βλεπετε στην Ελλαδα ολη η ευνοια του νομου ειναι στον κατηγορουμενο. Απο αυτον βγαζουν λεφτα οι δικηγοροι

Παράλογο είναι μόνο για εκείνους που δεν τους ενδιαφέρει να παραβιάζουν τα δικαιώματα των άλλων για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτοί είναι οι παράλογοι που νομίζουν ότι είναι καουμπόηδες, όχι οι άλλοι.

Μόνο το κράτος έχει λόγο σε αυτά, κανείς ιδιώτης. Δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις του ιδιώτη.

Παράλογο είναι μόνο για εκείνους που δεν τους ενδιαφέρει να παραβιάζουν τα δικαιώματα των άλλων για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτοί είναι οι παράλογοι, όχι οι άλλοι.

Δηλαδή εσύ όταν περπατάς στο δρόμο κλείνεις τα μάτια σου μήπως και κάποιος από τους 10 χιλιάδες ανθρώπους γύρω σου "δεν θέλει να τον βλέπουν";

Έλα ρε συ τώρα, παραλογισμός είναι φυσικά, και κάποια στιγμή όταν φτάσει στο αμήν θα δώσει χώρο σε πραγματικά δυστοπικά πράγματα, όπως γίνεται συνήθως.

• Like
Reactions: billpeppas
Δηλαδη οοοοοολος ο υπολοιπος δυτικος κοσμος κανει λαθος, κ εμεις στην Ελλαδα ειμαστε οι σωστοι κ λογικοι? Οκ... αν και νομιζα πως αυτο επαψε αν ισχυει πριν απο 2-2,500 χρονια

• Like
Reactions: billpeppas
Δηλαδή εσύ όταν περπατάς στο δρόμο κλείνεις τα μάτια σου μήπως και κάποιος από τους 10 χιλιάδες ανθρώπους γύρω σου "δεν θέλει να τον βλέπουν";

Έλα ρε συ τώρα, παραλογισμός είναι φυσικά, και κάποια στιγμή όταν φτάσει στο αμήν θα δώσει χώρο σε πραγματικά δυστοπικά πράγματα, όπως γίνεται συνήθως.
Δηλαδη οοοοοολος ο υπολοιπος δυτικος κοσμος κανει λαθος, κ εμεις στην Ελλαδα ειμαστε οι σωστοι κ λογικοι? Οκ... αν και νομιζα πως αυτο επαψε αν ισχυει πριν απο 2-2,500 χρονια

Αυτό που γράφετε είναι ερώτηση whataboutism και αποτυγχάνει οικτρά ως αναγωγή σε αυτό που συζητάμε.

Τα μάτια δεν είναι κάμερες. Φαντάζομαι καταλαβαίνετε τη διαφορά, μην με βάζετε να εξηγώ τα αυτονόητα και τα θεμελιώδη επειδή εσείς θέλετε σώνει και καλά να παραβιάζετε τις ελευθερίες του άλλου χωρίς να σας νοιάζει ο άλλος, για να κάνετε τη δουλειά σας.

Ποιος σας είπε ότι ισχύουν στον υπόλοιπο κόσμο αυτά και μόνο εδώ είναι εξαίρεση; Κανονικά θα έπρεπε να μπαίνει φυλακή όποιος βάζει παράνομα κάμερα.

Αυτό που γράφετε είναι ερώτηση whataboutism και αποτυγχάνει οικτρά ως αναγωγή σε αυτό που συζητάμε.

Τα μάτια δεν είναι κάμερες. Φαντάζομαι καταλαβαίνετε τη διαφορά, μην με βάζετε να εξηγώ τα αυτονόητα και τα θεμελιώδη επειδή εσείς θέλετε σώνει και καλά να παραβιάζετε τις ελευθερίες του άλλου χωρίς να σας νοιάζει ο άλλος.

Ποιος σας είπε ότι ισχύουν στον υπόλοιπο κόσμο αυτά και μόνο εδώ είναι εξαίρεση;

Κάθε φορά που κάποιος βγάζει φωτογραφία σε τουριστικό μέρος, έχει πάνω της ίσα με 200 άτομα που δεν του έχουν δώσει άδεια γι'αυτό. Είναι ακριβώς το ίδιο αυτό που συμβαίνει με τις κάμερες. Οπότε ναι, το βρίσκω υστερικό το να μας ενοχλεί τόσο, εκτός φυσικά αν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι γίνεται με δόλο (όπου γι'αυτό υπάρχουν κατάλληλες οδοί για να απευθυνθεί κάποιος, όπως restraining order κλπ, αλλά φυσικά είναι η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας).

Κάθε φορά που κάποιος βγάζει φωτογραφία σε τουριστικό μέρος, έχει πάνω της ίσα με 200 άτομα που δεν του έχουν δώσει άδεια γι'αυτό. Είναι ακριβώς το ίδιο αυτό που συμβαίνει με τις κάμερες. Οπότε ναι, το βρίσκω υστερικό το να μας ενοχλεί τόσο, εκτός φυσικά αν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι γίνεται με δόλο (όπου γι'αυτό υπάρχουν κατάλληλες οδοί για να απευθυνθεί κάποιος, όπως restraining order κλπ).

Αν και δεν είναι το ίδιο βαρύ με την καταγραφή σε βίντεο αυτό, μπορώ να σου δώσω πολλά παραδείγματα που αυτό δεν είναι υστερία, αλλά πολύ απλά εσύ εκείνη τη στιγμή μπορεί να τραβας μια στιγμή του που αυτός δεν θα ήθελε να έχει καταγραφεί με κανένα τρόπο.

Πας εσύ μετά με αυτή την φωτογραφία και τον εκβιάζεις ζητώντας του χρήματα γιατί αυτός μπορεί να ήταν με τη γκόμενα. Λοιπόν; Πολύ σωστά χρειάζεται να πάρεις την άδειά του για να τον φωτογραφίσεις.

Επίσης, αυτό που περιγράφεις, πάλι δεν έχει την ίδια βαρύτητα με μια σταθερά τοποθετημένη κάμερα που λαμβάνει εικόνα και ακόμα χειρότερα καταγράφει συγκεκριμένο δημόσιο χώρο.

Μα... η εκβιαση ειναι αδικημα απο μονη της, δε χρειαζεται το βιντεο ή μια φωτο για αυτο. Ασε που το τελευταιο που θα σκεφτει ο εκβιαστης στη διαρκεια της ενβιασης, ειναι η παρανομη καταγραφη...

Ελπιζω να θυμαστε πως ξεκινησε η ιστορια με τις παρανομες καταγραφες, και ποιος πολιτικος (καταστροφεας) ηταν πισω απο το πρωτο νομοσχεδιο. Αν θυμαστε αυτο, σκεφτειτε κ ποιοι ευνοουνται απο το νομο

Το Λονδίνο είναι τίγκα στις κάμερες. Κρατικές κυρίως.
Έπεσε αρκετά το έγκλημα με αυτές.
Να τις βγάλουνε γιατί παραβιάζουνε την ιδιωτικότητα των βιαστών και των ληστών :D

Hail the europenis union :D

• Like
Reactions: chocbhed
Μα... η εκβιαση ειναι αδικημα απο μονη της, δε χρειαζεται το βιντεο ή μια φωτο για αυτο. Ασε που το τελευταιο που θα σκεφτει ο εκβιαστης στη διαρκεια της ενβιασης, ειναι η παρανομη καταγραφη...

Ελπιζω να θυμαστε πως ξεκινησε η ιστορια με τις παρανομες καταγραφες, και ποιος πολιτικος (καταστροφεας) ηταν πισω απο το πρωτο νομοσχεδιο. Αν θυμαστε αυτο, σκεφτειτε κ ποιοι ευνοουνται απο το νομο

Τι δεν καταλαβαίνεις φίλτατε;

Δεν θέλει ο άλλος σου λέω να τον τραβήξεις με την γκόμενα ή τον γκόμενο. Που ξέρεις εσύ τι πρόβλημα του δημιουργείς; Ούτε καν χρειάζεται να πας στο βήμα του εκβιασμού. Υπάρχει καταγεγραμένος παρά τη θέλησή του; Τέλος, δεν χρειάζεται να το συζητάμε παραπάνω.

Το Λονδίνο είναι τίγκα στις κάμερες. Κρατικές κυρίως.
Έπεσε αρκετά το έγκλημα με αυτές.
Να τις βγάλουνε γιατί παραβιάζουνε την ιδιωτικότητα των βιαστών και των ληστών :D

Hail the europenis union :D

Το Λονδίνο απ' όσο θυμάμαι δεν είναι στην Ε.Ε.

Ελπίζω φίλε μου να μην κάνει κάποιος κακό στην περιουσία σου ή ακόμη χειρότερα σε κάποιουν οικείο σου (γυναίκα-παιδιά που συνήθως δεν μπορούν να τα βγάλουν εύκολα πέρα μόνα τους) και η μόνη απόδειξη γιαυτό να βρίσκεται σε μια τέτοια "παράλογη-παράνομη" συσκευή. Γιατί φαντάζομαι δεν θα πας στο γείτονα που έχει σε βίντεο την όλη πράξη να το ζητήσεις και θα απαγορεύσεις και στην αστυνομία να το ζητήσει γιατί καταπατά τα δικαιώματα κάποιου.

Same Sh1t... Different Day...

• Like
Reactions: chocbhed
Ελπίζω φίλε μου να μην κάνει κάποιος κακό στην περιουσία σου ή ακόμη χειρότερα σε κάποιουν οικείο σου (γυναίκα-παιδιά που συνήθως δεν μπορούν να τα βγάλουν εύκολα πέρα μόνα τους) και η μόνη απόδειξη γιαυτό να βρίσκεται σε μια τέτοια "παράλογη-παράνομη" συσκευή. Γιατί φαντάζομαι δεν θα πας στο γείτονα που έχει σε βίντεο την όλη πράξη να το ζητήσεις και θα απαγορεύσεις και στην αστυνομία να το ζητήσει γιατί καταπατά τα δικαιώματα κάποιου.

Same Sh1t... Different Day...

Αυτό κατάλαβες από ό,τι έχω γράψει;

Τι να απαγορεύσω και να επιτρέψω στην αστυνομία δεν κατάλαβα;

Η περιουσία σου είναι ο δημόσιος χώρος; Στην περιουσία σου που αφορά τον ιδιωτικό σου χώρο μπορείς να βάλεις και χίλιες κάμερες. Με τον δημόσιο χώρο και την ασφάλειά του δεν έχεις καμία δουλειά εσύ ως ιδιώτης. Αυτό είναι δουλειά άλλου και σίγουρα όχι δική σου.

Γιατί δεν λέτε ότι θέλετε να βλέπετε παραπέρα από την περιουσία σας και το πάτε γύρω γύρω με αστείες δικαιολογίες;

Εγώ τον γείτονα τον πήγα στο δικαστήριο και την έβγαλε την κάμερα. Γιατί εάν δεν την έβγαζε, έχει πολλούς ορόφους στη ΓΑΔΑ μετά... . Έγινα κατανοητός; Και όλα αυτά πέρα από τα πρόστιμα που πήρε.

Για μένα όποιος βάζει κάμερα εκεί που δεν είναι δουλειά να βάλει και δεν έχει το δικαίωμα, είναι ματάκιας. Και αυτό το λέει η ΑΠΠΔ. Δεν το λέω εγώ. Έχει να κάνει με την ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας επί λέξει και κατά νόμο.

Last edited:
Πανω σε αυτο , εργαζομουν σε φυλαξη στην Αττικη οδο και στα κεντρικα της Αττικη οδου στα γραφεια ... ξυλωναμε ολες τις καμερες της παλιας εταιριας φυλαξης και βαζαμε της δικια μας εταιρειας φυλαξης , δεν εχω εγω εταιρια φυλαξης , μαζι με αλλα ατομα βαζαμε καμερες εγκετασταση σε ολα τρα γραφεια εσωτερικα και εξωτερικα ... αλλα εξωτερικα μας ειπαν να φενονται και τα διοδια εκει αλλαζει τι ενοω να φενονται οι εργατες των διοδιων που εργαζονται εκει ... και τα αμαξια που περνανε εκει φενονται και οι πινακιδες ειναι νομιμο εκει να φενονται ολα μας ειπαν .

Να σας φέρω άλλο παράλογο σκηνικό; Εργάζομαι σε εταιρία η οποία μας απαγορεύει την εξαγωγή λιστών από πελάτες λόγω GDPR. Αν πας να το κάνεις σου βγάζει αστεράκια με μισές πληροφορίες.

ΚΑΘΕ μέρα γράφουμε σε τεφτέρια τα ραντεβού, τα τηλέφωνα και διάφορες σημειώσεις λες και είμαστε μπακάλικο στο χωριό με το Ζήκο. Δουλειά 1-2 λεπτών και ξοδεύουμε μια ΏΡΑ καθημερινά για την μ@λ@κία που σκέφτηκαν. Και το γ@μώ;;; Έχουμε υπογράψει ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΟΡΟΥΣ NDA ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ.

Αν εγώ αύριο τσακωθώ με το αφεντικό μου του στέλνω ΆΝΕΤΑ την ΑΠΠΔ και τον ξεσκίζει διότι στην αποθήκη κρατάμε τα συγκεκριμένα χαρτιά. Δεν τα καταστρέφουμε κάθε μέρα όπως ο στρατός αν και πρέπει. Τα κρατάει και μια στο τόσο ανάβει φωτιά και τα καίει. Θέατρο του παραλόγου. Από τη μία έχω προσληφθεί διότι είμαι "ικανός" και από την άλλη το κράτος σε θεωρεί "ανίκανο".

• Haha
  • Like
Reactions: ln() and billpeppas