Τελείωσα και με την ρύθμιση του Firewall, το οποίο απ' όσο θυμάμαι 10+ χρόνια πίσω που είχα ρυθμίσει το τότε εξαιρετικό κατ' εμέ Outpost, μειώνει κατακόρυφα την κυκλοφορία από και προς τον αποδέκτη, τόσο που αν δεν το έχει δει κάποιος live σε ένα firewall interface δεν το πιστεύει.
QoS μπορεί να ρυθμιστεί αλλά δεν έχει νόημα γιατί στο Μ30 υπάρχει μόνο το raspberry, εκτός αν ρυθμιστεί από το modem του παρόχου. Οπότε μιας και δεν βρήκα σχετική ρύθμιση στο vodafone το ξεχνάμε. Για το 802.3x επίσης δεν βρήκα κάτι, ούτε και για τα jumbo frames.
Τι ακούωω τώρα. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει βελτίωση στο μπάσο και στην διακριτική ικανότητα κυρίως του βάθους. Όχι κάτι παλαβό, αλλά το πόσο, το τι και το αν, εξαρτάται από το σύστημα και τον χώρο του καθ ενώς. Επίσης, έχω την εντύπωση ότι η μουσική έχει γίνει ποιό ευχάριστη, έχει μαλακώσει, δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω.
Άξίζει το συγκεκριμένο router? Θα έλεγα πως ναι, αλλά πρέπει να τρέξει κι άλλο, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι συσκευή χαμηλού κόστους και μπορεί να αρχίσει τα κόλπα, να χάνει το internet, να κολλάει κτλ. Μέχρι στιγμής πάντως έχει παίξει συνεχόμενα πολλές ώρες, ειδικά το Σάββατο πάνω από 10 και δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα, ενώ το σήμα του WiFi είναι καμπάνα. Έχω αφήσει ανοιχτά μόνο τα 5GHz, με χαμηλή ισχύ σήματος και bandwidth 20ΜΗz και νομίζω ότι σε σχέση με το Vodafone είναι μέρα με την νύχτα.