@Ge0rge
Την δημιουργία δεύτερου δικτύου και την απομόνωση του ενός από το άλλο την καταλαβαίνω.
Δύο ερωτήσεις:
-Γιατί χρησιμοποίησες PowerPoint για τη σύνδεση μεταξύ των δύο δικτύων;
-Με αυτό τον τρόπο διαπίστωσες κάποια βελτίωση στον ήχο;
Από την εμπειρία μου τα Power Line είναι πηγές θορύβου δυστυχώς , στο προηγούμενο σπίτι επειδή το modem ήταν μακρυά και χρησιμοποιούσα power line όταν το αντικατέστησα με ένα generic καλώιο δικτύου περίπου 20 μέτρων η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη !
Ποιο μοντέλο είναι; Ρωτάω γιατί το χρειάζομαι για την δουλειά μου.Έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω στο παρελθόν διάφορα power lines, όχι για ήχο ομως, μόνο για internet και ήταν όλα για κλοτσιές. Το μόνο που μου δούλεψε και δουλεύει ακατάπαυστα χωρίς θέματα είναι αυτά που έχω τώρα, devolo 1000άρια, χωρίς WiFi με μια είσοδο Ethernet που είναι passthrough. Έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με τα υπόλοιπα αλλά αξίζουν τα λεφτά τους
Ποιο μοντέλο είναι; Ρωτάω γιατί το χρειάζομαι για την δουλειά μου.
Κακή φήμη εννοούσα... Εμ χωρίς γυαλιά πλέον δεν γίνεται δουλειά.....Δεν προτείνω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει power lines, γιατί έχουν καλή φήμη για audio, ούτε λέω ότι θα βελτιωθεί κάτι με αυτά, απλά εμένα με βολεύουν και δεν με χαλάει αυτό που ακούω, ίσα-ίσα το αντίθετο.
Η 1η ερώτηση απαντήθηκε. (Για λόγους χωροταξικούς και ευκολίας).@Ge0rge
Την δημιουργία δεύτερου δικτύου και την απομόνωση του ενός από το άλλο την καταλαβαίνω.
Δύο ερωτήσεις:
-Γιατί χρησιμοποίησες PowerPoint για τη σύνδεση μεταξύ των δύο δικτύων;
-Με αυτό τον τρόπο διαπίστωσες κάποια βελτίωση στον ήχο;
Η 1η ερώτηση απαντήθηκε. (Για λόγους χωροταξικούς και ευκολίας).
Αναμένουμε απάντηση και στη 2η.
Άκουσες διαφορά στον ήχο; (Οποιαδήποτε, προς το καλύτερο ή και προς το χειρότερο).
@Ge0rge τα powerline μόνο κακό κάνουν λόγω του υψισυχνου θορύβου . Κανένα δεν πρέπει να παρεμβάλεται ούτε άμεσα ούτε έμμεσα . Δεν έχω πουθενά powerlines
Εγώ το λέω για να το ξεκαθαρίσω ότι λόγω της αρχής λειτουργίας τους είναι αντίθετα με το hi fi . Καλύτερα access points ασύρματα για να φερεις το σήμα κοντά και στο τέλος σε client mode μετά καλώδιο switch και μετά καλώδιο streamer .Και πολύ καλά κάνεις, ο καθ ένας αποφασίζει τι θέλει να κάνει στον χώρο του και πως θέλει να ακούει. Κι εγώ έχω διαβάσει ότι έχουν αρνητική επίδραση στον ήχο, δεν το αμφισβητώ.
Αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να πείσω τον εαυτό μου ότι υπάρχει αρκετό κέρδος σε ποιότητα ήχου ώστε να τα βγάλω και να τα αντικαταστήσω με 10-20 μέτρα καλωδίου. Άλλος, μπορεί και οι πεισσότεροι να έκαναν διαφορετική επιλογή, σεβαστό. Είναι τελείως υποκειμενική επιλογή. Κέρδος υπάρχει, αλλά σε κάποιο σημείο παίρνεις την απόφαση για αλλαγή. Εγώ δεν είμαι εκεί.
Συζητάω πάντα για τα devolo που έχω, όχι για τα άλλα. Τα υπόλοιπα που είχα βρίσκονται σε κάποια χωματερή.
Ουσιαστικά μεταφέρω με power lines το σήμα από το modem/router του παρόχου σε ένα δεύτερο router (D-Link M30) συνδέοντάς το με Ethernet από το power line στην είσοδο Internet του D-Link M30.
Με αυτό τον τρόπο έχει δημιουργηθεί (αυτόματα) ένα δεύτερο δίκτυο, οι συσκευές του οποίου δεν επικοινωνούν με τις συσκευες που είναι συνδεδεμένες στο modem/router του παρόχου (Vodafone).
Εγώ το λέω για να το ξεκαθαρίσω ότι λόγω της αρχής λειτουργίας τους είναι αντίθετα με το hi fi . Καλύτερα access points ασύρματα για να φερεις το σήμα κοντά και στο τέλος σε client mode μετά καλώδιο switch και μετά καλώδιο streamer .
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.