Ησυχία στο Δίκτυο: Γιατί το High-End Audio ξεκινάει από το Firewall (και όχι από τα καλώδια)

@Ge0rge
Την δημιουργία δεύτερου δικτύου και την απομόνωση του ενός από το άλλο την καταλαβαίνω.
Δύο ερωτήσεις:
-Γιατί χρησιμοποίησες PowerPoint για τη σύνδεση μεταξύ των δύο δικτύων;

-Με αυτό τον τρόπο διαπίστωσες κάποια βελτίωση στον ήχο;

Από την εμπειρία μου τα Power Line είναι πηγές θορύβου δυστυχώς , στο προηγούμενο σπίτι επειδή το modem ήταν μακρυά και χρησιμοποιούσα power line όταν το αντικατέστησα με ένα generic καλώιο δικτύου περίπου 20 μέτρων η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη !

@Ge0rge
Την δημιουργία δεύτερου δικτύου και την απομόνωση του ενός από το άλλο την καταλαβαίνω.
Δύο ερωτήσεις:

Όχι είναι χωροταξικό το θέμα, δεν είναι εύκολο να συνδεθώ με καλώδιο στο modem. Θεωρητικά τα power lines εισάγουν θόρυβο, αλλά για να πω την αλήθεια όταν έριξα ένα 10μετρο καλώδιο από το modem/router κατά ευθείαν στο swirch μου φάνηκε ότι άκουγα ένα κλικ χειρότερα. Μπορεί να οφειλόταν στη συγκεκριμένη μάρκα και μοντέλο των power lines που χρησιμοποιώ σε σχέση με το 10μετρο καλώδιο ή απλά να μου φάνηκε.

Από την εμπειρία μου τα Power Line είναι πηγές θορύβου δυστυχώς , στο προηγούμενο σπίτι επειδή το modem ήταν μακρυά και χρησιμοποιούσα power line όταν το αντικατέστησα με ένα generic καλώιο δικτύου περίπου 20 μέτρων η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη !

Έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω στο παρελθόν διάφορα power lines, όχι για ήχο ομως, μόνο για internet και ήταν όλα για κλοτσιές. Το μόνο που μου δούλεψε και δουλεύει ακατάπαυστα χωρίς θέματα είναι αυτά που έχω τώρα, devolo 1000άρια, χωρίς WiFi με μια είσοδο Ethernet που είναι passthrough. Έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με τα υπόλοιπα αλλά αξίζουν τα λεφτά τους

Δεν προτείνω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει power lines, γιατί έχουν καλή φήμη για audio, ούτε λέω ότι θα βελτιωθεί κάτι με αυτά, απλά εμένα με βολεύουν και δεν με χαλάει αυτό που ακούω, ίσα-ίσα το αντίθετο.

Έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω στο παρελθόν διάφορα power lines, όχι για ήχο ομως, μόνο για internet και ήταν όλα για κλοτσιές. Το μόνο που μου δούλεψε και δουλεύει ακατάπαυστα χωρίς θέματα είναι αυτά που έχω τώρα, devolo 1000άρια, χωρίς WiFi με μια είσοδο Ethernet που είναι passthrough. Έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με τα υπόλοιπα αλλά αξίζουν τα λεφτά τους
Ποιο μοντέλο είναι; Ρωτάω γιατί το χρειάζομαι για την δουλειά μου.

Ποιο μοντέλο είναι; Ρωτάω γιατί το χρειάζομαι για την δουλειά μου.

Νομίζω ότι τα power lines γενικά δεν δουλεύουν με τριφασικό ρεύμα

Δεν προτείνω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει power lines, γιατί έχουν καλή φήμη για audio, ούτε λέω ότι θα βελτιωθεί κάτι με αυτά, απλά εμένα με βολεύουν και δεν με χαλάει αυτό που ακούω, ίσα-ίσα το αντίθετο.
Κακή φήμη εννοούσα... Εμ χωρίς γυαλιά πλέον δεν γίνεται δουλειά.....

• Haha
Reactions: vlad66
Εγώ τουλάχιστον τα δούλευα με τριφασικό και ήταν μια χαρά, αν δεν έχει κάποιος την τρέλα μας είναι πολύ καλά, λύνουν πολλά θέματα

• Like
Reactions: Ge0rge
@Ge0rge
Δύο ερωτήσεις:

Η 1η ερώτηση απαντήθηκε. (Για λόγους χωροταξικούς και ευκολίας).

Αναμένουμε απάντηση και στη 2η.
Άκουσες διαφορά στον ήχο; (Οποιαδήποτε, προς το καλύτερο ή και προς το χειρότερο).

Η 1η ερώτηση απαντήθηκε. (Για λόγους χωροταξικούς και ευκολίας).

Αναμένουμε απάντηση και στη 2η.
Άκουσες διαφορά στον ήχο; (Οποιαδήποτε, προς το καλύτερο ή και προς το χειρότερο).

Εννοείς με την απομόνωση του δικτύου. Το έβαλα χθες το βράδυ, αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα γιατί δεν έχει τύχει μέχρι τώρα να είναι και τα δύο τέκνα μου στο δίκτυο να παίζουν online, αλλά μια πρώτη εντύπωση την ώρα που έκαναν μάθημα εξ αποστάσεως με εικόνα κ ήχο, αυτό που άκουσα ήταν καλύτερο από αυτό που άκουγα.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι ας πούμε critical για μένα. Δεν έχει σημασία ποιο είναι, ο καθ ένας έχει τα δικά του.

Ξεκινάει εισαγωγή μια κιθάρα όπου αν το δίκτυο είναι "καθαρό" η κιθάρα ακούγεται στο κέντρο. Αν το δίκτυο έχει έστω και μεσαία δραστηριότητα που δεν σχετίζεται με τον ήχο ή γενικά κάτι δεν πάει καλά δικτυακά, η κιθάρα "πλατιάζει" και ακούγεται σε όλο το πλάτος από το ένα ηχείο προς το άλλο. Σε αυτό το κομμάτι, όταν έκαναν μάθημα η κιθάρα ήταν σταθερά στο κέντρο.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
@Ge0rge
Καλή αρχή, θα χρειαστούν αρκετές δοκιμές ακόμα για να βγούν οριστικά συμπεράσματα. Εάν και η απλή απομόνωση (το χωριστό δίκτυο) βοηθάει σε κάτι.

Δεν είναι για μένα οι δοκιμές, ας τις κάνουν αυτοί που έχουν όρεξη, εγώ βαριέμαι.

@Ge0rge τα powerline μόνο κακό κάνουν λόγω του υψισυχνου θορύβου . Κανένα δεν πρέπει να παρεμβάλεται ούτε άμεσα ούτε έμμεσα . Δεν έχω πουθενά powerlines

• Like
@Ge0rge τα powerline μόνο κακό κάνουν λόγω του υψισυχνου θορύβου . Κανένα δεν πρέπει να παρεμβάλεται ούτε άμεσα ούτε έμμεσα . Δεν έχω πουθενά powerlines

Και πολύ καλά κάνεις, ο καθ ένας αποφασίζει τι θέλει να κάνει στον χώρο του και πως θέλει να ακούει. Κι εγώ έχω διαβάσει ότι έχουν αρνητική επίδραση στον ήχο, δεν το αμφισβητώ.

Αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να πείσω τον εαυτό μου ότι υπάρχει αρκετό κέρδος σε ποιότητα ήχου ώστε να τα βγάλω και να τα αντικαταστήσω με 10-20 μέτρα καλωδίου. Άλλος, μπορεί και οι πεισσότεροι να έκαναν διαφορετική επιλογή, σεβαστό. Είναι τελείως υποκειμενική επιλογή. Κέρδος υπάρχει, αλλά σε κάποιο σημείο παίρνεις την απόφαση για αλλαγή. Εγώ δεν είμαι εκεί.

Συζητάω πάντα για τα devolo που έχω, όχι για τα άλλα. Τα υπόλοιπα που είχα βρίσκονται σε κάποια χωματερή.

Last edited:
Και πολύ καλά κάνεις, ο καθ ένας αποφασίζει τι θέλει να κάνει στον χώρο του και πως θέλει να ακούει. Κι εγώ έχω διαβάσει ότι έχουν αρνητική επίδραση στον ήχο, δεν το αμφισβητώ.

Αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να πείσω τον εαυτό μου ότι υπάρχει αρκετό κέρδος σε ποιότητα ήχου ώστε να τα βγάλω και να τα αντικαταστήσω με 10-20 μέτρα καλωδίου. Άλλος, μπορεί και οι πεισσότεροι να έκαναν διαφορετική επιλογή, σεβαστό. Είναι τελείως υποκειμενική επιλογή. Κέρδος υπάρχει, αλλά σε κάποιο σημείο παίρνεις την απόφαση για αλλαγή. Εγώ δεν είμαι εκεί.

Συζητάω πάντα για τα devolo που έχω, όχι για τα άλλα. Τα υπόλοιπα που είχα βρίσκονται σε κάποια χωματερή.
Εγώ το λέω για να το ξεκαθαρίσω ότι λόγω της αρχής λειτουργίας τους είναι αντίθετα με το hi fi . Καλύτερα access points ασύρματα για να φερεις το σήμα κοντά και στο τέλος σε client mode μετά καλώδιο switch και μετά καλώδιο streamer .

• Like
Επίσης να πω ότι επειδή έκανα το switch μου με τις ρυθμίσεις που έκανα ουσιαστικά μη smart , για να μειώσω ανάγκες επεξεργασίας περιττές , ενεργοποίησα τώρα το low power mode για να μειώσω παραγωγη emi /rfi και να χαμηλώσω γενικώς το θόρυβο χωρίς να έχει επιπτώση σε συχνές αλλαγές τάσης λόγω των ρυθμίσεων που του έκανα .

Ουσιαστικά μεταφέρω με power lines το σήμα από το modem/router του παρόχου σε ένα δεύτερο router (D-Link M30) συνδέοντάς το με Ethernet από το power line στην είσοδο Internet του D-Link M30.

Με αυτό τον τρόπο έχει δημιουργηθεί (αυτόματα) ένα δεύτερο δίκτυο, οι συσκευές του οποίου δεν επικοινωνούν με τις συσκευες που είναι συνδεδεμένες στο modem/router του παρόχου (Vodafone).

Βασικά έχωσες θόρυβο και στο δίκτυο και στο ρεύμα σου.
Και γιατί δεν επικοινωνούν οι άλλες συσκευές του δικτύου;
Δημιουργεί δικό του vlan;

Εγώ το λέω για να το ξεκαθαρίσω ότι λόγω της αρχής λειτουργίας τους είναι αντίθετα με το hi fi . Καλύτερα access points ασύρματα για να φερεις το σήμα κοντά και στο τέλος σε client mode μετά καλώδιο switch και μετά καλώδιο streamer .

Ναι το κατάλαβα, κανένα θέμα. Κάτσε να δω πως θα το εκφράσω για να μην ερμηνευτεί λάθος και αγοράσει κάποιος devolo και μετά με βρίζει.

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο που ενώ λέω ότι γνωρίζω-καταλαβαινω, πάρα όλα αυτά δεν αλλάζω κάτι.

Από τη μια μου είναι κι εμένα δύσκολο να πιστέψω πως, ενώ καταλαβαίνω την σκουπιδίλα που θεωρητικά υπάρχει στα power lines, εδώ σε μένα οι διαφορές ΑΝ υπάρχουν είναι μηδαμινές και το συζητάμε προς ποιά πλευρά.

Φαντάζομαι παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Ίσως υπάρχουν διαφορές στα ηλεκτρονικά αυτών που χρησιμοποιώ σε σχέση με τα ανταγωνιστικά και βέβαια σε σχέση με το καλώδιο που είχα χρησιμοποιήσει για να κάνω μια σύγκριση ομολογουμένως στα πολύ γρήγορα. Να και ένας ακόμα λόγος, έλλειψη σοβαρού συγκριτικού.

Είδα για παράδειγμα κάτι περιτυληξεις δίπλα από τον κάθε πόλο που μπαίνει στην πρίζα όπου σύμφωνα με το AI είναι για την καταπολέμιση του υψήσυχνου θορύβου. Δεν ξέρω αν ισχύει βεβαίως, η ΑΙ κάνει λάθη το ξέρουν όλοι.

Το ότι μπαίνουν στην πρίζα στον τοίχο και πάνω τους κουμπώνει οποιαδήποτε άλλη συσκευή και αυτό σύμφωνα με την AI συμβάλει στην μείωση του θορύβου.

Βλέπω ότι έχουν μέσα 2-3 ηλεκτρολυτικους πυκνωτές της Rubicon που και αυτοί κάτι θα κάνουν στο θέμα του φιλτραρίσματος.

Το γεγονός ότι δουλεύουν αδιάλειπτα 24/7 χωρίς να κάνουν κιχ, ενώ ότι άλλο είχα κατά διαστήματα μου έβγαζε την πίστη, σίγουρα και αυτό θα οφείλεται στην ποιότητα των ηλεκτρονικών τους.

Το ότι (αν υπολογίζω σωστά) έχουν σχεδόν διπλάσιο μέγεθος και βάρος σε σχέση με τον μέσο όρο των υπολοίπων που κυκλοφορούν και αυτό θα έχει κάτι να πει.

Και από την άλλη να σου πω την αλήθεια με έχουν βολέψει αφάνταστα δύσκολα θα τα αποχωριστώ. Αν με ενοχλούσε κάτι στον ήχο, θα έβλεπα σοβαρά μια αλλαγή, τώρα όμως.... δεν....

• Like
Reactions: steadyshot