Ησυχία στο Δίκτυο: Γιατί το High-End Audio ξεκινάει από το Firewall (και όχι από τα καλώδια)

Βασικά έχωσες θόρυβο και στο δίκτυο και στο ρεύμα σου.
Και γιατί δεν επικοινωνούν οι άλλες συσκευές του δικτύου;
Δημιουργεί δικό του vlan;

Όντας στο ασύρματο δίκτυο του dlink δεν μπορώ να δω, ούτε να επικοινωνήσω με καμία συσκευή του άλλου δικτύου, εκτός από το modem/router του παρόχου. Μπαίνοντας στο ασύρματο δίκτυο του παρόχου (modem/router) δεν μπορώ να επικοιωννήσω ούτε να δω καμία συσκευή του δικτύου του dlink, ούτε καν το ίδιο το dlink.

Το dlink το βλέπω με το 192.168.200.1 και το vodafone είναι στο 192.168.2.1. Υποτίθεται όπως τα έχω βάλει (σε rooter mode) το Dlink δημιουγεί ένα ανεξάρτητο δίκτυο. Θα μπορούσαν να είναι συνδεδεμένα σε externer mode ή σε bridge mode, όπου και τα δύο είναι επεκτάσεις του υπάρχοντος δικτύου. Πάνω στο Dlink υπάρχει μόνο το streamer

Το θέμα είναι, βελτίωση στον ήχο είχες;

Παίζει λίγες ώρες, αλλά κάτι πήρα. Η κ@υλα είναι ότι εκτός από την βελτίωση στον ήχο έχω και δικό μου WiFi για την μουσική. Έχει κυλήσει δάκρυ σου λέω :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: Tzimisce

Νομίζω ότι τα power lines γενικά δεν δουλεύουν με τριφασικό ρεύμα
Εγώ χρησιμοποιώ τα DEVOLO Mesh WiFi 2 Starter Kit,
για να φτάνει και σε αυλή.
Με ενδιέφερε και το mesh για να μην αλλάζει δίκτυο όταν έβγαινα αυλή.

• Like
Reactions: Ge0rge
@ ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ
Σχετικά με τα devolo, εγώ είχα απενεργοποιήσει το "stand by mode", γιατί τα έβγαζε εκτός λειτουργίας και μετά έπρεπε να τα βγάλω και να τα ξαναβάλω στην πρίζα για να λειτουργήσουν. Εν τω μεταξύ έχει γίνει αναβάθμισει στο FW, αλλά δεν έλεγξα αν έχει αλλάξει κάτι. Πάντως με ενεργοποιημένο μόνο το Power Saving είναι μια χαρά, γιατί ουσιαστικά το PLC σβήνει όταν δεν υπάρχει μετάδοση δεδομένων, δεν φαίνεται ούτε στις συνδεδεμένες συσκευές του modem και επανέρχεται άμεσα όταν ξεκινήσει.

Untitled2.jpg

Τελείωσα και με την ρύθμιση του Firewall, το οποίο απ' όσο θυμάμαι 10+ χρόνια πίσω που είχα ρυθμίσει το τότε εξαιρετικό κατ' εμέ Outpost, μειώνει κατακόρυφα την κυκλοφορία από και προς τον αποδέκτη, τόσο που αν δεν το έχει δει κάποιος live σε ένα firewall interface δεν το πιστεύει.

QoS μπορεί να ρυθμιστεί αλλά δεν έχει νόημα γιατί στο Μ30 υπάρχει μόνο το raspberry, εκτός αν ρυθμιστεί από το modem του παρόχου. Οπότε μιας και δεν βρήκα σχετική ρύθμιση στο vodafone το ξεχνάμε. Για το 802.3x επίσης δεν βρήκα κάτι, ούτε και για τα jumbo frames.

Τι ακούωω τώρα. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει βελτίωση στο μπάσο και στην διακριτική ικανότητα κυρίως του βάθους. Όχι κάτι παλαβό, αλλά το πόσο, το τι και το αν, εξαρτάται από το σύστημα και τον χώρο του καθ ενώς. Επίσης, έχω την εντύπωση ότι η μουσική έχει γίνει ποιό ευχάριστη, έχει μαλακώσει, δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω.

Άξίζει το συγκεκριμένο router? Θα έλεγα πως ναι, αλλά πρέπει να τρέξει κι άλλο, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι συσκευή χαμηλού κόστους και μπορεί να αρχίσει τα κόλπα, να χάνει το internet, να κολλάει κτλ. Μέχρι στιγμής πάντως έχει παίξει συνεχόμενα πολλές ώρες, ειδικά το Σάββατο πάνω από 10 και δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα, ενώ το σήμα του WiFi είναι καμπάνα. Έχω αφήσει ανοιχτά μόνο τα 5GHz, με χαμηλή ισχύ σήματος και bandwidth 20ΜΗz και νομίζω ότι σε σχέση με το Vodafone είναι μέρα με την νύχτα.