Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Μην τα ξαναβάζεις!!!!!!
Τα έχω διαβάσει!
Και τα παραέξω!

Φοβάσαι για τη ζωή σου δηλαδή?

Αμάν ρε παιδάκι μου με αυτούς που φοβούνται τον ... "συνωστισμό"!

Σε πρωτη φαση το επιπεδο ζωης ... και μετα, πολυ μετα, ΝΑΙ και για την ζωη μου.
Δεν εχω καποιον αλλον να με προστατεψει. ΜΟΝΟΣ μου ειμαι. Τωρα που ειμαι
σχετικα νεος κατι μπορω να κανω ..... μετα ομως ? ..... στα -ηντα φευγα ?

To επίπεδο ζωής, είναι κάτι που φοβάμαι έχει ήδη καταστραφεί. Τουλάχιστον για τη δική μας γενιά.
Κακό, αλλά τι να κάνουμε? Θα σκάσουμε και από πάνω?
Σε αυτό εξάλλου περισσότερο ριγμένοι είναι αυτοί που τώρα είναι νέοι.
Για το μετά... κανένας δεν έχει κανέναν να τον προστατέψει.
Και αυτοί που έχουν παιδιά, νομίζεις ότι με αυτά θα μένουν? μόνοι τους θα είναι.
Οι εποχές που μπαμπάς, μαμά, παιδιά και παππούδες μένανε όλοι μαζί, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Ούτε κανένας κάνει παιδιά και μετά περιορίζει τη ζωή τους επειδή αυτός γέρασε.
Ο μόνος τρόπος για να μη μείνει κανείς μόνος του είναι το γηροκομείο.

Στο κάτω κάτω, έτσι είναι τα γεράματα απώλεια δυνάμεων και μοναξιά. Αυτή είναι η φθαρτή φύση της ύπαρξης μας.
Και δεν είναι κακό! Μην ξεχνάμε ότι γερνάει όποιος στάθηκε αρκετά τυχερός ώστε να ζήσει.
Να πιάσουν οι ευχές που του δίνανε.
Υπάρχουν και πάμπολλοι που φύγανε πριν γεράσουνε.
Και θα κάτσουμε εμείς να σκάσουμε τι θα γίνει στα -ήντα φεύγα?

Re: Απάντηση: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Καταρχην, το κρατος αρχισε να δανειζεται για μισθους και συνταξεις απο το 1993 και μετα.
Υπηρχαν δουλειες, κοσμος και οικονομια ΚΑΙ ΠΡΙΝ απο το 1993. Και μαλιστα πολλα χρονια πριν.

Δεν καταλαβαινω τι ηταν επιπλαστο ? Οι γονεις μου δεν εκλεβαν, ΔΟΥΛΕΥΑΝ και μαλιστα σαν σκυλια.
Ο πατερας μου πολυ πανω απο 8ωρα και η μανα μου εκει ακριβως. Τις εισφορες τους τις ΕΔΩΣΑΝ (που
δεν μπορω να το πω για ολους) και απο επιδοματα, πριμ, μπονους και λοιπες μαλακιες .... ΓΙΟΚ.
Το βιοτικο τους (μας) επιπεδο ηταν εντελως αναλογικο του μοχθου που πατουσαν καθε μερα.
Συγκεκριμενα, ο πατερας μου δεν προλαβε ουτε την συνταξη του να χαρει ..... και ερχεσαι εσυ, ο Pleo,
με υφος δεκαπεντε καρδιναλλιων να ζητησεις ρεστα γιατι γεννησε η μανα μου ? Με ποιο δικαιωμα γεννησε ?
Αν τα λεφτα της ηταν προϊον ληστρικων δοσοληψιων ?

ΑΣ ΠΤΩΧΕΥΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 93 .... να εξορθολογιζονταν ολα.
Οποιος μπορει να δουλεψει μια φορα .... μπορει και δευτερη .... και τριτη.
Θα ξανασηκωθει και μαλιστα μεσα στην ΙΔΙΑ του την χωρα.

Pleo, εχεις παραφρονησει εντελως αγορι μου ?

Ναι ξέρω, ας πρόσεχαν και πάλι μου λες. Εντάξει, κρίνε και πάλι όπως νομίζεις. Το θέμα είναι ότι δεν βλέπεις έξω από τη γυάλα του μυαλού σου.

To επίπεδο ζωής, είναι κάτι που φοβάμαι έχει ήδη καταστραφεί. Τουλάχιστον για τη δική μας γενιά.
Σε αυτό εξάλλου περισσότερο ριγμένοι είναι αυτοί που τώρα είναι νέοι.
Για το μετά... κανένας δεν έχει κανέναν να τον προστατέψει.
Και αυτοί που έχουν παιδιά, νομίζεις ότι με αυτά θα μένουν? μόνοι τους θα είναι.
Οι εποχές που μπαμπάς, μαμά, παιδιά και παππούδες μένανε όλοι μαζί, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Ούτε κανένας κάνει παιδιά και μετά περιορίζει τη ζωή τους επειδή αυτός γέρασε.
Ο μόνος τρόπος για να μη μείνει κανείς μόνος του είναι το γηροκομείο.

Στο κάτω κάτω, έτσι είναι τα γεράματα απώλεια δυνάμεων και μοναξιά. Αυτή είναι η φθαρτή φύση της ύπαρξης μας.
Και δεν είναι κακό! Μην ξεχνάμε ότι γερνάει όποιος στάθηκε αρκετά τυχερός ώστε να ζήσει.
Να πιάσουν οι ευχές που του δίνανε.
Υπάρχουν και πάμπολλοι που φύγανε πριν γεράσουνε.
Και θα κάτσουμε εμείς να σκάσουμε τι θα γίνει στα -ήντα φεύγα?

Mα δεν με φοβιζει το φυσιολογικο γηρας ....
Αλλο πραγμα με φοβιζει. Μην το ξαναγραφω -bye-

Mα δεν με φοβιζει το φυσιολογικο γηρας ....
Αλλο πραγμα με φοβιζει. Μην το ξαναγραφω -bye-

Τίποτε να μη σε φοβίζει.
Ο φόβος καταστρέφει τη ζωή σου και δεν σου προσφέρει τίποτε απολύτως.

Αυτά που φοβάσαι δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ, γιατί ο φόβος είναι μέσα στο μυαλό μας.
Η πραγματικότητα είναι άλλη από αυτή που αντιλαμβανόμαστε και ο φόβος κάνει την αντίληψή μας ακόμη χειρότερη.

Μη χάνεις δευτερόλεπτο από τη ζωή σου ασχολούμενος με τον φόβο.
Εκμεταλλεύσου κάθε δευτερόλεπτο με το να αισθάνεσαι πόσο ωραία είναι η ζωή.

Ναι ξέρω, ας πρόσεχαν και πάλι μου λες. Εντάξει, κρίνε και πάλι όπως νομίζεις. Το θέμα είναι ότι δεν βλέπεις έξω από τη γυάλα του μυαλού σου.

Δεν λεω "ας προσεχαν". Τι να προσεξουν ?
Ηξερε ο μεσος πολιτης το 93 τι θα σημαινε εξωτερικος δανεισμος ?
Τι θα σημαινε ΚΑΙ για τον ιδιωτικο τομεα ? Ο μεσος πολιτικος (η οικονομολογος)
ισως να ξερε. Ο μεσος πολιτης ?... μην τρελλαθουμε ! Ακομα και να ξερε ....
μπορουσε να παει και να ζητησει απο τους πολιτικους πτωχευση αντι για παραταση ?

Ειπαμε "τι κανεις εσυ για το κρατος και οχι το κρατος για σενα" ..... αλλα ....
ΔΕΝ εισαι ο Γνωριζων ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. Κατι θα σου ξεφυγει και απο αυτο θα κανουν
την δουλεια τους οι πολιτικοι. Εσυ λες ο Κρεατοελιας δεν ηξερε τι εγκλημα εκανε
με την ισοτιμια 1 ευρω = 340 δραχμες ???? Λυκειο τελειωσε ? Τον παρασυρανε ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τίποτε να μη σε φοβίζει.
Ο φόβος καταστρέφει τη ζωή σου και δεν σου προσφέρει τίποτε απολύτως.

Δεν με εχει καταβαλλει ο φοβος. Τον καταγραφω για να μην τον προσπερνω.
Σε μικρες δοσεις, ο φοβος ειναι σαν την πιπεριτσα, κανει καλο στο κυκλοφοριακο.
Σε μικρες δοσεις !

Και ευχαριστω για τις προτροπες σου -bye-

Ηξερε ο μεσος πολιτης το 93 τι σημαινει εξωτερικος δανεισμος ?
Και τι θα σημαινε αυτο ΚΑΙ για τον ιδιωτικο τομεα ? Ο μεσος πολιτικος (η οικονομολογος)
μπορουσε να παει και να ζητησει απο τους πολιτικους πτωχευση αντι για παραταση ?

Διαφωνώ σε αυτό. Βεβαίως και ήξερε ο μέσος πολίτης. Πολύ καλά μάλιστα. Από την δεκαετία του 1980 ακόμη. Ήταν ξεκάθαρο που οδηγεί αυτό. Γι αυτό άλλωστε είχαμε και το περίφημο "Τσοβόλα δώστα όλα" του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι Έλληνες συνειδητά επέλεξαν ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις. Δεν θέλουν να τις σκέφτονται. Δεν τους ενδιαφέρει το θέμα. Ότι γίνει ας γίνει και θα βρεθεί λύση. Είναι η ίδια στάση ζωής με όσα γράφεις για τα παιδιά (και τα προφυλακτικά). Είναι αρκετοί αυτοί που επιλέγουν συνειδητά να το γλεντήσουν σήμερα (με σεξ ή με δάνεια) και ότι βρέξει ας κατεβάσει. "Ότι φάμε και ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο ..." Κάπως έτσι χρεοκοπήσαμε, γιατί ήταν πολλοί αυτοί που τα έλεγαν και την δεκαετία του 1980 και του 1990 και του 2000, απλώς έτρωγαν μαύρο και εξαφανίζονταν.

Το ξεχειλωσες ....

Δηλαδη Νικο, το 1993, ενω κανενα καναλι δεν μοστραριζε την ειδηση (οτι ξεκινησαμε να δανειζομαστε για
να πληρωνουμε μισθους και συνταξεις) παρα μονο κατι οικονομικες εφημεριδες .... εμεις (δηλαδη οι γονεις μου)
επρεπε να ψαξουμε την τυφλα μας για να βρουμε και αποκωδικοποιησουμε ΤΙ ?

Οτι μετα απο 20 χρονια, ο εξωτερικος δανεισμος θα φτασει τα 370 δις οποτε θα αρνηθουν οι χρηματοπιστωτες
το μικρο επιτοκιο δανεισμου (η και τον δανεισμο) και ετσι οι δικοι μας θα καταφυγουν στο ΔΝΤ και την Ευρωπη ?

Ανθρωπε μου, τι γραφεις ? .... :p

ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ) ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.

Ηξερε ο μεσος πολιτης το 93 τι θα σημαινε εξωτερικος δανεισμος ?
Τι θα σημαινε ΚΑΙ για τον ιδιωτικο τομεα ? Ο μεσος πολιτικος (η οικονομολογος)

Δεν έχει κανένα αλλά. Δεν το δέχεται ο γερμανός αυτό. Και οι Αφγανές μάνες έχουν άλλες δικαιολογίες. Ο καθένας έχει μια ιδεολογία. Ξαναλέω, με τα δικά σου μέτρα και σταθμά τα κρίνεις όλα. Μόνο μέσα στη γυάλα του μυαλού σου και όχι παραέξω.

Αχ βρε SR71B...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το ξεχειλωσες ....

Δηλαδη Νικο, το 1993, ενω κανενα καναλι δεν μοστραριζε την ειδηση (οτι ξεκινησαμε να δανειζομαστε για
να πληρωνουμε μισθους και συνταξεις) παρα μονο κατι οικονομικες εφημεριδες .... εμεις (δηλαδη οι γονεις μου)
επρεπε να ψαξουν την τυφλα τους για να βρουν και αποκωδικοποιησουν ΤΙ ?

Οτι μετα απο 20 χρονια, ο εξωτερικος δανεισμος θα φτασει τα 370 δις οποτε θα αρνηθουν οι χρηματοπιστωτες
το μικρο επιτοκιο δανεισμου (η και τον δανεισμο) και ετσι οι δικοι μας θα καταφυγουν στο ΔΝΤ και την Ευρωπη ?

Ανθρωπε μου, τι γραφεις ? .... :p

ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ) ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.

Α, όλα κι όλα.... Κάποιοι τα έλεγαν από το 1994.

Μόνο που τότε δεν τον πίστευαν.....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ναι ... το 1994 ειπωθηκε πιο ηχηρα ....
Ειλικρινα, ακομα και αν το ακουγα, ουτε εγω θα εδινα σημασια.
Απλα ΔΕΝ ηξερα ουτε καταλαβαινα τι σημαινει εξωτερικος δανεισμος, ουτε γιατι υφισταται.

Οχι για όλους...και συνηθως οι πιο προνομιούχοι ειναι και οι πιο "ανεκτικοί" και οι πιο "φιλάνθρωποι" στα λόγια και με τις πλάτες των άλλων, αφου είναι οι τελευταίοι που νιώθουν την δημογραφική πίεση και την πολιτισμική ανατροπή που αναστατώνει την ζωή τους.

Οχι για όλους...και συνηθως οι πιο προνομιούχοι ειναι και οι πιο "ανεκτικοί" και οι πιο "φιλάνθρωποι" στα λόγια και με τις πλάτες των άλλων, αφου είναι οι τελευταίοι που νιώθουν την δημογραφική πίεση και την πολιτισμική ανατροπή που αναστατώνει την ζωή τους.

Αχ ... με προλαβες τζαναμπετη .... :laugh: .... (φτου)

Ναι ... το 1994 ειπωθηκε πιο ηχηρα ....
Ειλικρινα, ακομα και αν το ακουγα, ουτε εγω θα εδινα σημασια.
Απλα ΔΕΝ ηξερα ουτε καταλαβαινα τι σημαινει εξωτερικος δανεισμος, ουτε γιατι υφισταται.

Μιχάλης Χαραλαμπίδης 1996... Μετά τον έδιωξαν από το ΠΑΣΟΚ.

Βασικά τα είπαν πάρα πολλοί. Ο κόσμος δεν ενδιαφερόταν. Προτιμούσε λεφτά ΤΩΡΑ και μετά ότι βρέξει ας κατεβάσει. Ε... είδαμε τι κατέβασε...

https://www.youtube.com/watch?v=-HXjskb2EMY

Μιχάλης Χαραλαμπίδης 1996... Μετά τον έδιωξαν από το ΠΑΣΟΚ.

Βασικά τα είπαν πάρα πολλοί. Ο κόσμος δεν ενδιαφερόταν. Προτιμούσε λεφτά ΤΩΡΑ και μετά ότι βρέξει ας κατεβάσει. Ε... είδαμε τι κατέβασε...

https://www.youtube.com/watch?v=-HXjskb2EMY

Δεν γνωρίζω και δεν θυμάμαι πολλά απο τα ονόματα της Ελληνικης πολιτικης και δημοσιογραφίας (γιατι τα βάζω μαζι ; ε το ίδιο είναι) αλλα αυτόν τον τυπο τον θυμάμαι, ειχα δει κατι τέτοιες διαλέξεις και ειναι απο τα λίγα που κράτησα.
Ηταν ο αντίθετος του Τσοβολα (δωστα όλα) που θεωρούταν σημαντικός καθ. οικ.

Αχ ... με προλαβες τζαναμπετη .... :laugh: .... (φτου)

Αμα δεις αυτους που είναι συνηγοροι του τριτου κόσμου και ριχνουν δάκρυα για τα "παιδάκια"...να δεις που μένουν και τι Χαϊ Εντ έχουν κάποιες δεκαδες Κ ευρώ και τι αυτοκίνητα και κατηγορουν τους φτωχούς που τρώνε στην μάπα την κατάντια και την βία και δεν μπορουν να μετακομίσουν για "ρατσιστές" και τέτοια.
Βέβαια μπορει να κάνω λάθος, μπορει αν έχουν 2 ενισχυτές να δίνουν τον εναν σαν καλοι χριστιανοί...δεν ξέρω, η να έχουν 4-5 λαθραιους στο σαλονι τους να παιζουν με τα ποντεσιόμετρα για να μην πεσουν σε κατάθλιψη. Και να προσφέρουν το υστέρημα τους στην Γιουνισεφ :joker: Ολα μπορει
Αλλα στην ζωή εχω αλλη εντύπωση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το 96 ούτε ο τσοβόλας ήταν στο πασοκ.

Δεν εχει σημασία, ηταν οι 2 αντίθετες οικονομικές οπτικές του χώρου.
Βασικά μόνο ο Χαραλαμπιδης ήταν αντίθετος σάυτην την προοπτικη (στον χώρο της αριστεράς).

Λιγάκι αυτοσυγκράτηση στο ύφος δεν θα πείραζε... εντάξει το λαθρο-μετανάστες (λαθραναγνώστες, λαθρεπιβάτες, λαθροθήρες κλπ), είναι πρόθεμα της γλώσσας μας και υποδηλώνει κάτι που γίνεται κρυφά. Αλλά όχι και λαθραίοι, για ανθρώπους μιλάμε. Έχω 4-5 λαθραίους... αυτό είναι διάλεκτος δουλεμπόρου.