Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Re: Απάντηση: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Λιγάκι αυτοσυγκράτηση στο ύφος δεν θα πείραζε... εντάξει το λαθρο-μετανάστες (λαθραναγνώστες, λαθρεπιβάτες, λαθροθήρες κλπ), είναι πρόθεμα της γλώσσας μας και υποδηλώνει κάτι που γίνεται κρυφά. Αλλά όχι και λαθραίοι, για ανθρώπους μιλάμε. Έχω 4-5 λαθραίους... αυτό είναι διάλεκτος δουλεμπόρου.
Εχεις δίκιο οι δουλέμποροι και οι λαθρέμποροι έτσι λένε οτι ειναι λαθραιο
Ας τους πούμε λαθρομετανάστες.

Λιγάκι αυτοσυγκράτηση στο ύφος δεν θα πείραζε... εντάξει το λαθρο-μετανάστες (λαθραναγνώστες, λαθρεπιβάτες, λαθροθήρες κλπ), είναι πρόθεμα της γλώσσας μας και υποδηλώνει κάτι που γίνεται κρυφά. Αλλά όχι και λαθραίοι, για ανθρώπους μιλάμε. Έχω 4-5 λαθραίους... αυτό είναι διάλεκτος δουλεμπόρου.
Yποψιαζομαι ... οτι ειμαι και εγω λαθρεπιβατης ( ..... του ερωτα :p)

Αλλα βρε Τασο, με την απορια θα μεινω ...
Πρεπει οπωσδηποτε να διαβασω το Mein Kampf ?

O Galactus της Μarvel, μετραει ως ιδεολογικη επιρροη ?
Εδω και δεκαετιες προσπαθω να βρω τον Surfer να κανουμε κομμα.
Αλλα μου ειπαν οτι ο Galactus μετραει για απειρα ατομα ... και θα ταν ζαβολια :p

Τουλαχιστον, μου μεινε η Marvel ... και ας μην εχω πολιτικη στεγη.
Ισως, ο Galactus εκδοσει κατι σχετικο με συγκρουση πολιτισμων ....
αν και πιο πιθανο, τον βλεπω να τους τρωει. :icon15:

Για πουθενα δεν ειμαι. Κανενας δεν με παιζει ! Αστεγος ... !

Last edited:
Yποψιαζομαι ... οτι ειμαι και εγω (.... λαθρεπιβατης του ερωτα :p)

Αλλα βρε Τασο, με την απορια θα μεινω ?
Πρεπει οπωσδηποτε να διαβασω το Mein Kampf ?

O Galactus της Μarvel, μετραει ως ιδεολογικη επιρροη ?
Εδω και δεκαετιες προσπαθω να βρω τον Surfer να κανουμε κομμα.
Αλλα μου ειπαν οτι ο Galactus μετραει για απειρα ατομα ... και θα ταν ζαβολια :p

Τουλαχιστον, μου μεινε η Marvel ... και ας μην εχω πολιτικη στεγη.
Ισως, ο Galactus εκδοσει κατι σχετικο με συγκρουση πολιτισμων ....
αν και πιο πιθανο τον βλεπω να τους τρωει. :icon15:
Για πουθενα δεν ειμαι. Κανενας δεν με παιζει !

Kι Εγω υπηρξα λαθραίος LOL...Μια φορα και ενα καιρο έμενα στο δωματιο μιας φίλης σε μια πανεπιστημιουπολη, με πηραν χαμπαρι και ο διευθηντης εβαλε αφίσες οτι υπηρχαν λαθραίοι ...Τι μου θυμησατε ! Βασικά αυτην την εκφραση χρησιμοποιουμε clandestin για οτι έχει σχέση με λαθραία ζωή, για τα τσιγάρα και άλλα λεμε κοντραμπαντ.

Για την συγκρουση πολιτισμών του Χαντινγκτον, πολλοι μιλουν για να πεσουν να τον κριτικάρουν, και λίγοι το χουνε διαβάσει, Καταπληκτικό βιβλιο μεχρι και ην κρίση στην Ουκρανία ειχε προβλέψει. Ηταν ο δάσκαλος (ο Χαντιγκτον) και ο μαθητής (Ο Φουκουγιαμα) με την αντιθετη θεωρία του του τέλους της ιστορίας (μεσω της υπερκατανάλωσηs τεχνολογίας κλπ)
Τελικά βλέπουμε οτι ο δάσκαλος είχε δικιο Θεος συγχωρεστον, και ο μαθητής επεσε τελειως αουτ.

Ξερεις γιατι πιστευω οτι ΔΕΝ θα γινουμε (ακομα) παραναλωμα ?

1) Γιατι οσοι ρουφανε το αιμα αυτου του κοσμου (που δεν ειναι καμιας θρησκειας), αμα επεκταθουν οι φωτιες,
ΜΟΝΟ η Ανταρκτικη τους μενει,

2) Γιατι ακομα και οι τζιχαντιστες ξερουν οτι υπαρχουν αλλες ΔΥΟ (κυριες) θρησκειες που περιμενουν στην γωνια
(δεν ειναι ο κοσμος ολος χριστιανοι και μουσουλμανοι), Ας ανοιξουν μετωπο και εδω .... για να χασουν καπου εκει.

Xωρις να θελω να χαιδεψω τα αυτια κανενος επειδη (ταχα μου) εχω ξεμεινει μονος και ερημος στον συλλογισμο μου
περι ΚΟΥΝΕΛΙΣΜΟΥ ... ηρθε η ωρα να εξετασουμε, ΟΧΙ ολοκληρο τον κοσμο, αλλα την περιπτωση της Ελλαδας, ΜΟΝΟ.
Ξαναλεω > μενω αμετακινητος στα οσα εγραψα περι κουνελισμου σε χωρες κρεματορια ανθρωπινων ψυχων και ελπιδων.
Τα παιδια ΠΡΕΠΕΙ να προστατευονται απαξ και γεννηθουν αλλα ΠΡΕΠΕΙ να αντικατασταθει το "εχει ο θεος να δωσει"
απο μια μινιμουμ ευθυτητα κρισης. Ετερον, εκατερον.

Παμε λοιπον ...

Η Ελλαδα εχει πλυθησμο 11.03 εκατομμυριων ψυχων (2012). Αυτοι ειναι οι δηλωμενοι !!!!
Υπαρχει περιπου 1μισυ εκατομμυριο ακομα (μερικοι λενε μεχρι 4 εκατομμυρια) που περιφερονται στον ελληνικο χωρο
μεχρι να μπορεσουν να φυγαδευτουν στην ευρυτερη ευρωπαικη ηπειρο (κυριως δυτικη, που εχει και τις φαμπρικες).
Καποιοι ομως, ΔΕΝ θα το καταφερουν αυτο .... μενοντας (κατω απο τραγικες συνθηκες) στον ελληνικο χωρο
μεχρι να (εαν) ενταχθουν στο συστημα. ΦΥΣΙΚΑ, καποιοι θα χασουν και την ζωη τους. Γιατι ΔΕΝ διαθετουμε
κανα σοβαρο και ωριμο Προνοιακο κρατος αλλα κυριως δεν διαθετουμε ΥΠΟΔΟΜΕΣ δυτικοευρωπαικου κρατους.

Ο δεικτης γονιμοτητας (2012) των ΕΛΛΗΝΩΝ ηταν 1.34 παιδια ανα ελληνιδα μανα.
Το προσδοκιμο ζωης 80.6 ετη και ο ρυθμος αυξησης του πλυθησμου .... -0.6 % ανα ετος :blink:

https://www.google.gr/?gfe_rd=cr&ei=F8e6VJaDCdXCVLebgogN&gws_rd=ssl#q=greece+fertility+rate

Mε αυτα τα νουμερα, και αν δεν αλλαξει η οικονομικη κατασταση .... το 2100 ο ελληνικος πλυθησμος θα
ανερχεται στα 2.3 εκατομμυρια !!!! Βεβαια, ποιος ζει ποιος πεθαινει μεχρι τοτε ! Θα συμφωνησω οτι ειναι
ενα πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα (80 ετη) και παρα πολλα (αν οχι ολα) θα εχουν αλλαξει μεχρι τοτε. Ομως,
θυμηθειτε λιγο οι παλαιοτεροι, οτι η γεωγραφια Κωστοπουλου (1976) μετρουσε 8.4 εκατομμυρια ελληνων.
ΣΑΡΑΝΤΑ χρονια μετα, και με τονωτικη ενεση περιπου ενος εκατομμυριου αλλοδαπων φτασαμε τα 11 εκατομμυρια.
Δηλαδη, μονο οι ελληνες αυξηθηκαν 1.6 εκατομμυρια ψυχες σε 40 χρονια (15 %). ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΧΙΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ,
με δουλειες που δεν βαρουσαν λουκετο σε εξι μηνες. Σε περιπου μισο αιωνα, τα νουμερα δεν δειχνουν παρηγορα για
το μελλον μας.

Θα συνοψισουμε οσο το δυνατον πιο συντομα τα βασικα στοιχεια σχετικα με το ελληνικο δημογραφικο προβλημα.
Οσο κι αν η κεντροαριστερη υποκουλτουρα του εθνους μας το θεωρει "πασε", το προβλημα της Υπογεννητικοτητας
ειναι το ΜΕΙΖΟΝ εθνικο μας προβλημα,€“ ακομα και στην περιοδο της κρισης. Υπονομευει ευθεως το ενδεχομενο ΥΠΑΡΞΗΣ
ελληνικου Εθνους-Κρατους στην χαραυγη του 22ου αιωνα.

Καθε γενια, για να παραμεινει σταθερη πλυθησμιακα, χρειαζεται κατ’ ελαχιστον 2 παιδια ανα μανα. Η ελληνικη οικογενεια
γεννα 1.34 παιδια. Τι σημαινει αυτο ? Οτι τα 3 ζευγαρια σημερα, στο διαστημα μιας γεννιας (25 χρονια), θα γινουν 2 ζευγαρια !
Δεν χρειαζεται να εισαι αστροφυσικος για να αντιληφθεις τι κατακρυμνισμος επερχεται σε διαστημα ΜΟΝΟ μισου αιωνα (50 ετη).

Ποια θα ειναι τα μακροπροθεσμα αποτελεσματα, μετα απο 25 χρονια, που ΟΜΩΣ βαζουμε αμετακλητα τις βασεις απο ΣΗΜΕΡΑ ?

1) Ενας ασυμμετρα περιορισμενος πληθυσμος νεων εργαζομενων θα καλειται να "στηριζει" με την εργασια του εναν ασυμμετρα
μεγενθυμενο πλυθησμο συνταξιουχων πολιτων.

2) Αδυναμια της (γεροντικης πλεον) ελληνικης κοινωνιας να "εξελιχθει", η να "αυτομεταρρυθμιστει" με αμεσο αντικτυπο την
μαζικη μεταναστευση των πιο δυναμικων στοιχειων της νεολαιας στο εξωτερικο και την παραμονη τους εκει (youth drain).

3) Πληρης αδυναμια ενσωματωσης και αφομοιωσης αλλοδαπων μεταναστων σε μια ελληνικη κοινωνια που παλευει για την
εθνικη της ταυτοτητα και αυτοπροσδιορισμο. Περα απο τον αριθμητικο παραγοντα, μια ηττημενη πλυθησμιακα κοινωνια
ΔΕΝ προσφερει κινητρα αλλα αντικινητρα και στον χωρο της απασχολησης αφου ειναι διαρκως λιγοτεροι αυτοι που μπορουν
να προσφερουν δουλεια.

4) Αδυναμια προασπισης εδαφικης ακεραιοτητας της χωρας (εδω πανυγηριζουν ολοι οι διεθνιστες της χωρας μας), αφου οι κλασεις
στρατευμενων θα προκυπτουν μεσα απο ενα διαρκως συρικνουμενο πληθος νεων. Εκτος αν οι μισοι οπλιτες μας ειναι ανω των 30.
Ενας πλυθησμος 2.3 εκατομμυριων ελληνων (καθε ηλικιας) απλα ΔΕΝ γινεται να παρεχει ΝΙΑΤΑ που να προασπισουν την σημερινη
συνοριογραμμη της Ελλαδας, ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ. Εκτος αν η θητεια γινει ... δεκαετης !

5) Ενθαρρυνση αποσχιστικων τασεων, αφου σε περιοχες με ιδιαιτερη οικονομικη (παραγωγικη ή τουριστικη) δραστηριοτητα,
το ερωτημα "γιατι να ταϊζουμε εμεις εδω την κοινωνια των Αθηνων» θα μετατρεψει τον τοπικισμο σε αποσχιστικη ταση.
Ψηγματα τετοιων τασεων, εχουν ΗΔΗ παρατηρηθει αλλα θα μου επιτρεψετε να μην ριξω περισσοτερο λαδι στην φωτια.

6) Πολιτικη ηγεσια που θα παλευει να σωσει τα γηρατεια και ΟΧΙ τα νιατα, αφου ο νεος εχει παντα "μια ζωη μπροστα του"
και διαθετει τα κοτσια που απαιτουνται για μια μεταναστευση σε χωρες με προοπτικη.

Ολα αυτα ΔΕΝ ειναι μια συντηρητικη ατζεντα καποιου ευφανταστου. Τα δημογραφικα προβληματα εισερχοντα αθορυβα (τωρα)
και σκανε οριστικα και αμετακλητα μετα απο 25-30 χρονια. Να υπενθυμισω οτι οι ελληνιδες ΘΕΛΟΥΝ διακαως να κανουν παιδια
αλλα μεσα σε ενα τοσο αβεβαιο περιβαλλον .... ειναι τελειως φυσιολογικος ο δισταγμος τους. ΔΕΝ θελουν απλως να κανουν
ενα η δυο παιδια. Θελουν να του εξασφαλισουν ολα τα δυτικοευρωπαικα προνομια με τα οποια μεγαλωσε η δικη μας γεννια (45).
Και ποιος θα τις ψεξει γιαυτο. Η κρατικη μεριμνα για το ελληνακι ... ειναι ανεκδοτο που φερνει δακρυα. Το ιδιο και τα επιδοματα.

Συμφωνα με τον δημογραφικο δεικτη, ΣΗΜΕΡΑ, καθε γενια αποτελει περιπου υποδιπλασιασμο της προηγουμενης γενιας.
Μετα το 2040 η εξελιξη θα ειναι ΜΗ αναστρεψιμη : καθε δεκαετια θα χανεται και ενα εκατομμυριο ελληνικου πληθυσμου !!!!
Τρεχουμε ολοταχως προς τα κει. Για να δωσω και μια νοτα αισιοδοξιας (οσο αισιοδοξο μπορει να θεωρηθει κατι τετοιο)
λιγο πολυ, ΟΛΕΣ οι δυτικοευρωπαικες χωρες ΤΡΕΧΟΥΝ προς τα κει. Προς την γηρανση και την συρρικνωση τους.
Απλα εκεινες ξεκινουν απο μιση ταξη μεγεθους και πανω (και οχι απο τα 10 εκατομμυρια).

Last edited:
Το λογικό άλμα στο συλλογισμό σου είναι ότι η έννοια του έθνους έχει να κάνει με το DNA. Συνεπώς αυτά που λες είναι άκυρες φοβίες ακροδεξιών τάσεων.

Οτι να ναι .... :laugh:

Pleo, αγορι μου, το DNA τριων ελληνων ζευγαριων θα γινει DNA δυο ελληνων ζευγαριων, σε 25 χρονια.
Το DNA δεν θα αλλαξει .... το πληθος των φορεων του θα αλλαξει. Θα το εμπλουτισεις με αλλοδαπο DNA ?

Αλλα, δεν ειμαι μονο το DNA. Ειναι μια κουλτουρα, παιδεια και πολιτισμος που ισως να ΜΗΝ θελει
να ενστερνιστει το ... αλλοδαπο DNA (για να ξεφευγουμε απο τα DNA, που δεν λενε και πολλα).

Οτι να ναι .... :laugh:

Pleo, αγορι μου, το DNA τριων ελληνων ζευγαριων θα γινει DNA δυο ελληνων ζευγαριων, σε 25 χρονια.
Το DNA δεν θα αλλαξει .... το πληθος των φορεων του θα αλλαξει. Θα το εμπλουτισεις με αλλοδαπο DNA ?

Αλλα, δεν ειμαι μονο το DNA. Ειναι μια κουλτουρα, παιδεια και πολιτισμος που ισως να ΜΗΝ θελει
να ενστερνιστει το ... αλλοδαπο DNA (για να ξεφευγουμε απο τα DNA, που δεν λενε και πολλα).

Τότε τι ανησυχείς; Ο ελληνικός πολιτισμός είναι κυρίως ιδέα.

Συνηθως .... υπαρχει προβλημα οταν λειψει ο φορεας.

Ας πουμε, αν λειψει το νερο (Η20) δεν εχουμε ωκεανους, βροχες, ποταμια, λιμνες.

Ετσι εχω ακουσει .... -bye-

Συνηθως .... υπαρχει προβλημα οταν λειψει ο φορεας.

Ας πουμε, αν λειψει το νερο (Η20) δεν εχουμε ωκεανους, βροχες, ποταμια, λιμνες.

Ετσι εχω ακουσει .... -bye-

Δεν θέλω να σου καταρρίψω το μύθο περί φορέα, εθνοπαραφρονείς... . Συνειδησιακό είναι το θέμα του έθνους.

Ενα σπυρακι ... οταν ακους την λεξη "εθνος" .... το ξεπετας (εχω την εντυπωση) :p

Δεν ξερω τι διαφορες εχουμε με το DNA των φιλων μας μουσουλμανων στην Σμυρνη
(η την Κωνσταντινουπολη) αλλα ειναι σχεδον αυταποδεικτο οτι εχουμε με καποιους
φιλους μας .... στην Μογγολια, η τις νησους Σαμοα. Βεβαια, εκει μιλαμε για φυλετικες
διαφορες και οχι εθνικες.

Να μην ποσταρω φωτο ....

Ενα σπυρακι ... οταν ακους την λεξη "εθνος" .... το ξεπετας (εχω την εντυπωση) :p

Όχι φίλε μου. Άλλοι πετάνε ανεμοβλογιά. Εγώ απλά δεν είμαι του my precious. Αν ήμουν δεν θα διέφερα από τους τζιχαντισμένους.

Ποσες λεξεις διαθετει το λεξιλογιο σου ?

Σε δεκα επιθετα, τους "στεγαζεις" ολους ?

Τρεις. I don't care.

Εγώ σου μίλησα για συνειδησιακό θέμα, εσύ ψάχνεις ταυτότητες. Σε δίπλωμα οδήγησης έχεις κάτι;

Και πόσες φορές έχει εξαφανιστεί σύμφωνα με την πιθανότητα και στατιστική ο ελληνικός πολιτισμός; :HTEHETH63:

Άκου κάτι άλλο τώρα, εκείνος είναι γόνος πλούσιας οικογένειας αλλά ερωτεύεται άλλη από εκείνη που του προξενεύουν. Εκείνη είναι από φτωχή οικογένεια με αποτέλεσμα να χαλάνε τα σχέδια του πατέρα του που μεταξύ άλλων με το γάμο που σχεδίαζε για το γιο του μεγαλώνει και την οικονομική αυτοκρατορία του.
Ο γιος πικραμένος από την αντιμετώπιση του πατέρα του παίρνει εκείνη που αγαπά και φεύγουν. Κάποια στιγμή ο μικρός αδελφός του πρωταγωνιστή μαθαίνει ότι ο μεγάλος του αδερφός ήταν υιοθετημένος και έχοντας μεγαλώσει ο ίδιος και αλλάξει εμφανισιακά αποφασίζει να πάει να τον βρει με πρόφαση ότι φεύγει για σπουδές και με σκοπό να επανενώσει την οικογένεια και τις διαταραγμένες σχέσεις με τον πατέρα του.
Εκεί ανακαλύπτει ότι ο μεγάλος του αδερφός έχει κάνει οικογένεια, αλλά δεν του λέει ποιος είναι και σχεδιάζει να φέρει και τους γονείς του με σκοπό την "τυχαία" συνάντηση, όπου θα επικρατήσει το συναίσθημα και το γονικό φίλτρο πάνω και πέρα από όποιους εγωισμούς.

Δεσ' το! Σου εγγυώμαι θα λιώσεις στο κλάμα, θα κυλιέσαι στα πατώματα, μόλις 3,5 ώρες είναι.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εσύ ψάχνεις για κάποια δήθεν ανωτερώτητα, πολύ φοβάμαι. Δεν θα σου πω ότι είσαι ίδιος, προφανώς, αλλά θα σου πω ότι οι επιδιώξεις όλων των ανθρώπων είναι ίδιες. Κυρίως να επιβιώσουν και να ζήσουν όσο το δυνατό καλύτερα.
Το πρίσμα μέσα από το οποίο θέλουμε να βλέπουμε τα πράγματα διαφέρει, αλλά επί της ουσίας είναι το ίδιο. Τι να σου μιλάνε γι' αυτά μέσω όπερας του πουτσίνι, τι να σου μιλάνε μέσω ταινίας μπόλιγουντ. Τα ίδια πράγματα θέλουν να πουν. Δεν σε κάνει ανώτερο ο τρόπος που θα στα πουν αφού για το ίδιο πράγμα μιλάνε.

Ποιος μιλησε για ανωτεροτητα ?
Για διαφορετικοτητα μιλησα ....

Αν ειναι σεβαστη η διαφορετικοτητα (Σαρια) του μουσουλμανου στο Παρισι
τοτε δεν καταλαβαινω γιατι ΔΕΝ ειναι σεβαστη η διαφορετικοτητα (σατυρα)
του χριστιανου στο ατελιε του στο Charlie Hebdo ... στην ιδια του την πολη ??

Ο σεβασμος στην διαφορετικοτητα ... ΔΕΝ βλεπω να ειναι ΑΜΦΙΔΡΟΜΟΣ.

Ο σεβασμος στην διαφορετικοτητα ... ΔΕΝ βλεπω να ειναι ΑΜΦΙΔΡΟΜΟΣ.

Και αυτό σημαίνει ότι αφού δεν τον βλέπεις να είναι αμφίδρομος, το ίδιο θα κάνεις κι εσύ φαντάζομαι; Η επιλογή αυτή χαμηλώνει τον δικό σου πήχη αξιών όμως. Και επειδή έτσι πάνε αυτά, θα χαμηλώσει και ο πήχης περισσότερο από την άλλη μεριά, για να ξαναχαμηλώσει ο πήχης ο δικός σου κ.ο.κ.

Έχεις υπ' όψη τον όρο ανιδιοτέλεια;
η απουσία ιδιοτέλειας, χαρακτηριστικό του ανθρώπου του οποίου οι πράξεις δεν υπαγορεύονται από το συμφέρον ή το προσωπικό όφελος

Εσύ το βλέπεις ως πάρε-δώσε, εγώ έχω διαφορετική φιλοσοφία.