Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

η απουσία ιδιοτέλειας,
χαρακτηριστικό του ανθρώπου του οποίου οι πράξεις δεν υπαγορεύονται από το συμφέρον ή το προσωπικό όφελος

Στον παραπανω ορισμο, θα προσθετα και "ενστικτο επιβωσης".
Γιατι, οι σκιτσογραφοι στο Charlie Hebdo, oχι μονο δεν ειχαν συμφερον και προσωπικο ωφελος (περα απο το μισθολογικο)
αλλα οι πραξεις τους ΔΕΝ υπαγορευονταν καν απο Ενστικτο Επιβιωσης. Με συνοδεια αστυνομικου, εκαναν την δουλεια τους.

Μιλαμε για Ανιδιοτελεια (με κεφαλαιο Α).

Βεβαια, καποιος που σκιτσαρει και ζει απο αυτο, δεν ειναι ο αποκλειστικος ορισμος της ανιδιοτελειας.
Καλιστα, υπαρχει κοσμακης (Γιατροι χωρις Συνορα) που τρεχει μεσα σε λυκοφωλιες (Νιγηρια, Σιερα Λεονε, κλπ)
για να σωσει αμνους (περα απο καθε αμφιβολια, αμνους) με ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ κινδυνο της ζωης τους
καθε δευτερολεπτο.

Ομως, ο "ανιδιοτελης" μουσουλμανος (Boko Haram) που θα τον "θυσιασει" (αυτον τον κοσμακη) ....
εχει μια πολυ μικρη ιδιοτελεια που χαλαει την καθαροτητα του μιγματος > οπλακια, μαχαιρακια, κλπ.
Ας ξεκινουσε λοιπον, ο ανιδιοτελης μουσουλμανος ΜΟΝΟ με το Κορανι, να πεισει για την ανιδιοτελεια του
... και τοτε θα καθαριζε και το μιγμα των προθεσεων του.

Και ο ενας με πειθω και ο αλλος με "πειθω". Ποιανου η πειθω ειναι πιο ανιδιοτελης ?

Ποιος την έχει μεγαλύτερη δηλαδή με ρωτάς; Σιγά μη βγάλουμε και ανιδιοτελόμετρο.

Δυστυχως η ευτυχως .... υπαρχει, οσο και αν δεν σου αρεσει.
Ο λιγοτερο ανιδιοτελης ειναι αυτος που αφαιρει ζωες.

ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ !

Ό,τι να ναι. Ποια ανιδιοτέλεια και αφαίρεση ζωής; Ποιο κοράνι; Πάλι τα μπέρδεψες.

Δεν τα μπερδεψα καθολου. Εσυ προσπαθησες να με μπερδεψεις.
Και εχεις την χαρακτηριστικη αφελεια εφηβου που νομιζει οτι κατι απεδειξε.

Μιλησα για αμφιδρομο σεβασμο στην Διαφορετικοτητα και χρησιμοποιησες τον ορο Ανιδιοτελεια.
Δηλαδη, να καθεται ο αλλος να τρωει τις σφαιρες για να δειξει οτι ειναι ανιδιοτελης, αρα ΔΕΝ
κατεβαινει στο επιπεδο του πυροβολουντα :blink:

Σου εξηγησα οτι η Ανιδιοτελεια δεν μπορει να εχει διπλη ερμηνεια.
Δεν μπορει καποιος που πυροβολει και σκοτωνει, να θεωρει τον εαυτο του Ανιδιοτελη, ακομα
και αν το κανει στο ονομα του Αλλαχ. Και σου εφερα το παραδειγμα των Γιατρων χωρις Συνορα
και της Boko Haram στην Νιγηρια. Υπαρχει μια στο τρισεκατομμυριο περιπτωση να υφισταται
διττη ερμηνεια στο ποιος ειναι ο ανιδιοτελης της υποθεσης ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ?

Άλλα αντί άλλων λες επαναλαμβάνω. Τι σχέση έχει η ανιδιοτέλεια με τις σφαίρες λέμε;

Πρόσεξε μην πνιγείς στα... βαθιά. Τι σχέση έχει τώρα η ανιδιοτέλεια με την αυτοάμυνα, μόνο εσύ και οι μπουκάλες οξυγόνου ξέρουν.

Αν ειναι σεβαστη η διαφορετικοτητα (Σαρια) του μουσουλμανου στο Παρισι
τοτε δεν καταλαβαινω γιατι ΔΕΝ ειναι σεβαστη η διαφορετικοτητα (σατυρα)
του χριστιανου στο ατελιε του στο Charlie Hebdo ... στην ιδια του την πολη ??
Ο σεβασμος στην διαφορετικοτητα ... ΔΕΝ βλεπω να ειναι ΑΜΦΙΔΡΟΜΟΣ.

Ο ενας σεβασμος (διαφορετικοτητα) ειναι στην Ανθρωπινη Ζωη
και ο αλλος σεβασμος (διαφορετικοτητα) ειναι στην Σαρια.

Πρωτο ερωτημα > Ποια διαφορετικοτητα ειναι πιο σεβαστη ?

Και αυτό σημαίνει ότι αφού δεν τον βλέπεις να είναι αμφίδρομος, το ίδιο θα κάνεις κι εσύ φαντάζομαι; Η επιλογή αυτή χαμηλώνει τον δικό σου πήχη αξιών όμως. Και επειδή έτσι πάνε αυτά, θα χαμηλώσει και ο πήχης περισσότερο από την άλλη μεριά, για να ξαναχαμηλώσει ο πήχης ο δικός σου κ.ο.κ.

Ο ενας πηχυς αξιων (δικος μου) ειναι να ΜΗΝ επιτρεψω στην σατυρα (απεναντι σε οποιον) να σβησει
(επειδη καποια απιθανη θεοτητα παρεξηγηθηκε τοσο πολυ ωστε να επιζητει ... θανατωση σκιτσογραφων)
και ο αλλος πηχυς αξιων (δικος σου) ειναι να ΕΠΙΤΡΕΨΩ την εκτελεση των σκιτσογραφων ωστε
να αποδειξω στους μουσουλμανους ποσο ανεξικακος ειμαι (αφου η Ανιδιοτελεια περιεχει Ανεξικακια).

Δευτερο ερωτημα > ποιος πηχυς ειναι ο πιο χαμηλος ?

Μου πετας και τον ορο Αυτοαμυνα ΤΩΡΑ, προς το τελος, για να σωθεις απο το αδιεξοδο του συλλογισμου σου
και εγω πρεπει να τον θεσω στην αρχη του συλλογισμου σου ... Ωπα ρε μαστορα ... δεν εισαι τοσο εξυπνος !

Επιμένεις βλέπω να θεωρείς ανιδιοτέλεια την τρομοκρατική ενέργεια, μπλέκοντας φυσικά και τη Σαρία σε όλο αυτό. Και μου λες να μη σου λέω ότι λες άλλα αντί άλλων;

Πολύ απλά βάφτισες ανιδιοτέλεια κάτι που δεν είναι ανιδιοτέλεια και ζητάς από εμένα τα ρέστα. Δώσαμε, δώσαμε... .

Κουοταρισα τα οσα εγραψες ... για να μην υπαρχει ασαφεια.
Οι καινουργιες λεξουλες (τρομοκρατικη ενεργεια, αυτοαμυνα, κλπ ) ηρθαν λιγο αργουτσικα.
ΣΙΓΟΥΡΑ ο συλλογισμος σου ξεκαθαριζει καλυτερα ... αλλα εγω απαντησα στα πριν.

Τις καινουργιες λεξουλες, τις δεχομαι (και τις επικροτω κιολας) γιατι με βρισκουν συμφωνο
ετσι οπως τις εισαγεις στον (αρχικο) συλλογισμο σου. Αν μου επιτρεπεις ομως ...
ΠΑΛΙ περιεχουν τον σπορο της ασαφειας και διττης ερμηνειας.
Καποιος μπορει να πει τρομοκρατικη ενεργεια (για εναν μουσουλμανο)
το σατυρικο σκιτσο στον Μωαμεθ (η τον Αλλαχ).

Ειναι τρομοκρατικη ενεργεια ? (χωρις εισαγωγικα)

Κουοτάρισες τώρα σημαίνει ότι κατάλαβες; :rolleyes:

Ποιες καινούργιες λεξούλες; Για πάμε μία βόλτα από την αλφαβήτα...

selflessness n (altruism, concern for others) (αλτρουισμός) ανιδιοτέλεια ουσ.θηλ.

γκουχ... .

self-defense noun, the act of defending one's person when physically attacked, as by countering blows or overcoming an assailant.

Αυτά.

It's hopeless .... :icon15:

Ολισθαινεις στην αοριστολογια και γενικοτητα ολο και περισσοτερο.
Οι ορισμοι που αναφερεις ειναι εντελως αοριστοι και συγκεχυμενοι
αν δεν ορισεις αρχικες συνθηκες και καταστασεις.

Μαλλον, πρεπει να σταματησω για να σε προφυλαξω.

Να μην ξεχάσεις να βαφτίσεις πήχη αξιών ό,τι εσύ νομίζεις. Εσένα ο... αλτρουισμός, του άλλου η... σαρία. Ό,τι νά ναι πραγματικά. Κουνέλες.... .

Τα χουμε ξαναπεί...Στην θέση του ''αλτρουισμού'' της Γαλλικής εφημερίδας,μπορεί άνετα να βάλει κανείς το εσώφυλλο του Once Upon The Cross των Deicide...
Η απέναντι πλευρά όμως τότε δεν αποδείχτηκε και τόσο αλτρουιστική,κατι που προκάλεσε την απόσυρση του εσωφυλλου (το οποίο ήταν εξώφυλλο μέχρι τις αντιδράσεις) και την αντικατασταση του από ένα άλλο,λιγότερο προκλητικό...Εννοείται πως καλλιτέχνες-εταιρείες δέχτηκαν ένα σορό απειλές για την ζωή τους,από τους Χριστιανούς ''αλτρουιστές''..

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι με ενδιαφέρει να σε πείσω είπαμε;

Τιποτε ιδιαιτερο ... μια φιλοσοφικη κουβεντα κανουμε και συνηθως τετοιες κουβεντες περιεχουν επιχειρηματα.

Τα χουμε ξαναπεί...Στην θέση του ''αλτρουισμού'' της Γαλλικής εφημερίδας,μπορεί άνετα να βάλει κανείς το εσώφυλλο του Once Upon The Cross των Deicide...
Η απέναντι πλευρά όμως τότε δεν αποδείχτηκε και τόσο αλτρουιστική,κατι που προκάλεσε την απόσυρση του εσωφυλλου (το οποίο ήταν εξώφυλλο μέχρι τις αντιδράσεις) και την αντικατασταση του από ένα άλλο,λιγότερο προκλητικό...Εννοείται πως καλλιτέχνες-εταιρείες δέχτηκαν ένα σορό απειλές για την ζωή τους,από τους Χριστιανούς ''αλτρουιστές''..

Ακουσες για εκτελεση σκιτσογραφων σε γαλλικο περιοδικο, απο χριστιανους ?
Τα αλλα ολα οσα γραφεις (αποσυρση εσωφυλλου) μπορει να υφιστανται (δεν το χω ψαξει).
Αλλα ακουσες για "αλτρουιστικη" εκτελεση στο ονομα του Χριστου (η του Θεου ) ?
Εχω την εντυπωση οτι υπαρχουν ορισμενες χαωδεις διαφορες.

Last edited: