Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Aνευθυνη την λεμε ΠΡΙΝ κανει τα παιδια. Μετα ......... καπως αλλιως την λεμε !

Να μου την πεσουν, διοτι δεν εμεινε και κανενας που να μην αστραψε το ματι του
οταν το γραψα (ως λεξη, κουνελα) στο νημα της υφηλιου.

Προς μεγαλη μου εκπληξη, ημουν προσωποποιημενος ο διαβολος που μισει την γεννα.

Φυσικα και δεν εισαι ο διαβολος....απλα ολοι σου επισημαναν το ΠΟΛΥ αστοχο του χαρακτηρισμου σου ειτε με καυστικοτητα,ειται με πιο εντονο τροπο...

Απάντηση: Re: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Aνευθυνη την λεμε ΠΡΙΝ κανει τα παιδια. Μετα ......... καπως αλλιως την λεμε !

Να μου την πεσουν, διοτι δεν εμεινε και κανενας που να μην αστραψε το ματι του
οταν το γραψα (ως λεξη, κουνελα) στο νημα της υφηλιου.

Προς μεγαλη μου εκπληξη, ημουν προσωποποιημενος ο διαβολος που μισει την γεννα.
Αχ φίλε Μάνο. Πόσοι φίλοι μου τα λέγανε αυτά και σε δυο χρόνια βρέθηκαν παντρεμένοι με παιδιά.

Πρόσφατο γεγονός, φίλος 50 χρονών από τυχαία εγκυμοσύνη.
Ξέρεις τι κανει ο Θεός όταν οι άνθρωποι κανουν σχέδια...
Το DNA είναι ανίκητο.

Last edited:
Εκανα μια πολυ συγκεκριμενη ερωτηση .... στην οποια, εγω προσωπικα, δεν βλεπω τιποτα αστοχο.

Πρωτον,πριν κανεις την ερωτηση εκανες εναν χαρακτηρισμο,αυτος ηταν αστοχος,μπορει οχι για σενα αλλα απο οτι ειδες σιγουρα για ολους τους αλλους πλην ενος.....Δευτερον,εγω προσωπικα εκανα 3παιδια...οταν τα εκανα ΕΙΧΑ μια παρα πολυ καλη δουλεια και ΕΒΓΑΖΑ αρκετα χρηματα για μισθωτος στον ιδιωτικο τομεα...Τωρα ειμαι ανεργος και τρωω απο τα ετοιμα που καποια στιγμη θα τελειωσουν...εφοσον η ζωη μου και ολων μας εχει ανατραπει.Αν λοιπον τα πραγματα δεν πανε καλα και πεινασουμε κατα την δικη σου συλλογιστικη θα ειμαι ενας ανευθυνος κουνελος?

Αχ φίλε Μάνο. Πόσοι φίλοι μου τα λέγανε αυτά και σε δυο χρόνια βρέθηκαν παντρεμένοι με παιδιά.

Πρόσφατο γεγονός, φίλος 50 χρονών από τυχαία εγκυμοσύνη.
Ξέρεις τι κανει ο Θεός όταν οι άνθρωποι κανουν σχέδια...
Το DNA είναι ανίκητο.

Οποτε ? Αφηνουμε την φυση να γεμισει κουνελακια .... και ..... "εχει ο παναγαθος" !

Στελιο, προφανως αναφερεσαι στην ελληνικη πραγματικοτητα.
Εγω ομως, στο αλλο το νημα, ΔΕΝ αναφερθηκα σ'άυτην αλλα σε αλλη, εξαιρετικα πιο σκληρη σε παιδια.
Μπορεις να μου πεις ΕΣΥ συγκεκριμενα αν θα πηγαινες να κανεις οικογενεια στο Αφγανισταν ?
Ας υποθεσουμε οτι δεν ειναι μουσουλμανικη χωρα και ΔΕΝ υπηρχαν Ταλιμπαν, και εισαι ενας
απλος χωρικος (οχι χαλιφης) που προσπαθει να τα βγαλει περα.

Γνωριζεις την μορφολογια (βουνα, χαραδρες, ερημους), γονιμοτητα εδαφους (εδω γελαμε !!!)
και ξηρασια που μαστιζει αυτη την χωρα ? Δεν χρειαζεται να σπουδασεις για να καταλαβεις
οτι πρεπει να ΜΗΝ πας καν σ'αυτη την χωρα. Πηγαν υπερδυναμεις, απο ρωμαικης εποχης,
και ΛΥΓΙΣΑΝ. Εφυγαν τρεχοντας και νικημενες απο τα στοιχεια της φυσης.

Και εσυ .... η η γυναικα σου .... θα παει να κανει παιδι εκει !!!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πρωτον,πριν κανεις την ερωτηση εκανες εναν χαρακτηρισμο,αυτος ηταν αστοχος,μπορει οχι για σενα αλλα απο οτι ειδες σιγουρα για ολους τους αλλους πλην ενος.....Δευτερον,εγω προσωπικα εκανα 3παιδια...οταν τα εκανα ΕΙΧΑ μια παρα πολυ καλη δουλεια και ΕΒΓΑΖΑ αρκετα χρηματα για μισθωτος στον ιδιωτικο τομεα...Τωρα ειμαι ανεργος και τρωω απο τα ετοιμα που καποια στιγμη θα τελειωσουν...εφοσον η ζωη μου και ολων μας εχει ανατραπει.Αν λοιπον τα πραγματα δεν πανε καλα και πεινασουμε κατα την δικη σου συλλογιστικη θα ειμαι ενας ανευθυνος κουνελος?

ΟΧΙ, φυσικα !!! Δεν θα εισαι ανευθυνος κουνελος γιατι κανεις δεν μπορει να γινει μαντης για χρονια μετα.
Μιλησα εγω καθολου για την ελληνικη πραγματικοτητα (χωρα που ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ απο υπογεννητικοτητα) ???
Για αλλες περιοχες μιλησα ! Και οχι μονο αλλες περιοχες αλλα και αλλες θρησκευτικες δοξασιες (τραγικες).

Θα συννενοηθουμε εδω μεσα ?

Last edited:
Οποτε ? Αφηνουμε την φυση να γεμισει κουνελακια .... και ..... "εχει ο παναγαθος" !

Στελιο, προφανως αναφερεσαι στην ελληνικη πραγματικοτητα.
Εγω ομως, στο αλλο το νημα, ΔΕΝ αναφερθηκα σ'άυτην αλλα σε αλλη, εξαιρετικα πιο σκληρη σε παιδια.
Μπορεις να μου πεις ΕΣΥ συγκεκριμενα αν θα πηγαινες να κανεις οικογενεια στο Αφγανισταν ?
Ας υποθεσουμε οτι δεν ειναι μουσουλμανικη χωρα και ΔΕΝ υπηρχαν Ταλιμπαν, και εισαι ενας
απλος χωρικος (οχι χαλιφης) που προσπαθει να τα βγαλει περα.

Γνωριζεις την μορφολογια (βουνα, χαραδρες, ερημους), γονιμοτητα εδαφους (εδω γελαμε !!!)
και ξηρασια που μαστιζει αυτη την χωρα ? Δεν χρειαζεται να σπουδασεις για να καταλαβεις
οτι πρεπει να ΜΗΝ πας καν σ'αυτη την χωρα. Πηγαν υπερδυναμεις, απο ρωμαικης εποχης,
και ΛΥΓΙΣΑΝ. Εφυγαν τρεχοντας και νικημενες απο τα στοιχεια της φυσης.

Και εσυ .... η η γυναικα σου .... θα παει να κανει παιδι εκει !!!!!

ΟΧΙ, φυσικα !!! Δεν θα εισαι ανευθυνος κουνελος γιατι κανεις δεν μπορει να γινει μαντης για χρονια μετα.
Μιλησα εγω καθολου για την ελληνικη πραγματικοτητα (χωρα που ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ απο υπογεννητικοτητα) ???
Για αλλες περιοχες μιλησα ! Και οχι μονο αλλες περιοχες αλλα και αλλες θρησκευτικες δοξασιες (τραγικες).

Θα συννενοηθουμε εδω μεσα ?

Οχι φυσικα το λες εσυ και εγω..Αν ομως αναγκαστω και φυγω για αλλου ειναι σιγουρο οτι θα με αντιμετωπισουν καπως ετσι οπως περιγραφεις?

Μάνο, η φύση μας αφήνει να γεννάμε. Αν δεν θέλει θα μας καθαρίσει όπως ξεβράζει η θάλασσα τα σκουπίδια.
Αν ανέβει το επίπεδο ζωής εκεί πέρα, θα γίνουν κι αυτοί μαλθακοί και θα αφήσουν τις κουνέλες να γίνουν μάνες.
Θα ανεβάσω αύριο ενα ωραίο link για τα δέντρα ηλικιών. Θα δεις οτι το boom είναι στην Αφρική όχι στην Ασία.
Συμφωνώ μαζί σου πάντως οτι ο ευρωπαϊκός τροπος ζωής πρεπει να προστατευθεί απο το μεσσαιωνισμό που κουβαλάν οι "καμμένοι" μουλάδες.

Οχι φυσικα το λες εσυ και εγω..Αν ομως αναγκαστω και φυγω για αλλου ειναι σιγουρο οτι θα με αντιμετωπισουν καπως ετσι οπως περιγραφεις?

Δηλαδη αν η δουλεια σου σε εστελνε στο Αφγανισταν, η στην Νιγηρια, η στην Σιερα Λεονε ... η στο Μπαγκλαντες,
εσυ που δεν εχεις ιεροτερο πραγμα στον κοσμο απο τα παιδια σου, θα παρεις (διορθωση) θα συρεις την οικογενεια σου ΕΚΕΙ περα ?

Δεν απαντησες ομως στην ερωτηση μου....και φυσικα δεν μιλαω για αυτες τις χωρες αλλα τις πολιτισμενες....

Δηλαδή Μάνο αν εσένα η δική σου η δουλειά σε έστελνε στη Φινλανδία,στον Καναδά η στην Αυστραλία δε θα έσερνες τη δική σου τη φαμίλια εκει;;Γιατί ξέρω πως στα μάτια του φίλου μου του Μουσταφά και της δικής του της φαμίλιας απο το Κασμίρ,η Ελλάδα είναι Καναδάς..Και βασικά το φιλαράκι μου την οικογένεια την έχει εκεί,αλλά λέμε τώρα.

Μάνο, η φύση μας αφήνει να γεννάμε. Αν δεν θέλει θα μας καθαρίσει όπως ξεβράζει η θάλασσα τα σκουπίδια.
Αν ανέβει το επίπεδο ζωής εκεί πέρα, θα γίνουν κι αυτοί μαλθακοί και θα αφήσουν τις κουνέλες να γίνουν μάνες.
Θα ανεβάσω αύριο ενα ωραίο link για τα δέντρα ηλικιών. Θα δεις οτι το boom είναι στην Αφρική όχι στην Ασία.
Συμφωνώ μαζί σου πάντως οτι ο ευρωπαϊκός τροπος ζωής πρεπει να προστατευθεί απο το μεσσαιωνισμό που κουβαλάν οι "καμμένοι" μουλάδες.

Λοιπον, Στελλιο, uno momento ...

Βλεπω οτι σε σενα για ολα ευθυνεται η Φυση.
Αντιλαμβανεσαι οτι την εχεις θεοποιησει τροπον τινα.
Κισμετ ... Μοιρα .... Πεπρωμενο φυγειν αδυνατο ... κλπ.

Επιτρεψε μας να υπαρχουμε καποιοι ελαχιστοι που ΔΕΝ την εχουμε θεοποιησει.
Ελπιζουμε οτι θα την τιθασευσουμε σιγα-σιγα για να περισωσουμε ενα ελαχιστο επιπεδο ζωης. ΕΛΑΧΙΣΤΟ Στελλιο !
Ουτε σπιτια, ουτε αμαξια, ουτε καταθεσεις ουτε ταξιδακια. Ελαχιστο σημαινει οτι δεν κινδυνευει ζωη μου ανα πασα στιγμη.
Και οταν φτασουμε σ'αυτο το επιπεδο ... θα τα ξεχασουμε ολα και θα αρχισουμε να γονιμοποιουμε και τις κλειδαροτρυπες ?

Σε ποιο σημειο του κοσμου, ο κουνελισμος (ενω η περιοχη μαστιζεται απο πεινες, πολεμους και αγριοτητα φυσης) εφερε
ασφαλεια και ποιοτητα ζωης. Μην μου ξαναγραψετε για Ελλαδα διοτι θα σηκωθω να παω για υπνο :smash:

Δεν απαντησες ομως στην ερωτηση μου....και φυσικα δεν μιλαω για αυτες τις χωρες αλλα τις πολιτισμενες....

Αντωνη, που να ξερω πως θα σε αντιμετωπισουν ? Μονο υποθεσεις μπορω να κανω.
Αν πας να ζησεις σε καποια κοινοτητα των Αμις (πολιτισμενη χωρα, ΗΠΑ) μαλλον θα εισαι καλοδεχουμενος.
ΥΠΟΘΕΤΩ .... δεν ξερω ! Ομως, για ποιες χωρες και σημεια του πλανητη μιλησα εγω ?

Δηλαδή Μάνο αν εσένα η δική σου η δουλειά σε έστελνε στη Φινλανδία,στον Καναδά η στην Αυστραλία δε θα έσερνες τη δική σου τη φαμίλια εκει;;Γιατί ξέρω πως στα μάτια του φίλου μου του Μουσταφά και της δικής του της φαμίλιας απο το Κασμίρ,η Ελλάδα είναι Καναδάς..Και βασικά το φιλαράκι μου την οικογένεια την έχει εκεί,αλλά λέμε τώρα.

Η δικια μου δουλεια ειναι τετοια που ΔΕΝ επιτρεπει μισθολογικες ασφαλειες και μακροπνοα σχεδια.
ΓΙΑΥΤΟ και εχω φτασει τα 48 χωρις οικογενεια. Επειδη ΜΕ ΕΛΕΓΧΩ, Νικο (και οχι απο απουσια γνωριμιων).
ΑΝ παρολα αυτα, κατορθωνα να τα κανω τοσο σκατα στην ζωη μου, ωστε να παω σε μια εξαιρετικα δυσκολη χωρα
(οχι Καναδα, Φινλανδια, Αυστραλια) ..... ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΟΝΟΣ και θα αφηνα την γυναικα μου ειτε να περιμενει,
ειτε να βρει αλλον συζηγο. Μπορω να κανω συναισθηματικο χαρακιρι ΑΝ φτασουν τα πραγματα εκει.

Τ-Ο-Σ-Ο Α-Π-Λ-Α.

Last edited:
Στην Ελλάδα του μεσσοπολέμου.Και το γεγονός ότι η γιαγιά μου "κουνέλισε" κάνοντας επτά υπέροχα παιδιά (και ας μεγάλωσαν σε αχούρι) που και αυτά έκαναν με τη σειρά τους εμάς,έδωσε στη μαμά πατρίδα εξαίρετης ποιότητας έμψυχο δυναμικό,που μαζί με άλλα παιδιά και εγγόνια απο όλη την Ελλάδα μάχονται σήμερα εναντίον του Μεσαίωνα που έφεραν παιδιά και εγγόνια που μεγάλωσαν σε παλάτια και τζάκια.Εντάξει Μάνο;;Και με αυτό αποχαιρετώ το νήμα σου.

Στην Ελλάδα του μεσσοπολέμου.Και το γεγονός ότι η γιαγιά μου "κουνέλισε" κάνοντας επτά υπέροχα παιδιά (και ας μεγάλωσαν σε αχούρι) που και αυτά έκαναν με τη σειρά τους εμάς,έδωσε στη μαμά πατρίδα εξαίρετης ποιότητας έμψυχο δυναμικό,που μαζί με άλλα παιδιά και εγγόνια απο όλη την Ελλάδα μάχονται σήμερα εναντίον του Μεσαίωνα που έφεραν παιδιά και εγγόνια που μεγάλωσαν σε παλάτια και τζάκια.Εντάξει Μάνο;;Και με αυτό αποχαιρετώ το νήμα σου.

Ολα αυτα (μεσοπολεμος, κακουχιες, στερησεις) δεν μπορουν ουτε κατ'ελαχιστον να συγκριθουν με την κολαση επι γης
που συμβαινει σε υποσαχαριες χωρες (Νιγηρια, Σιερα Λεονε, Αιθιοπια, κλπ). Οπως επισης και σε χωρες που το παιδι
βλεπει εναν κλεφτη να σερνεται πισω απο τον κοτσαδορο του datsun μεχρι να ξεψυχησει. Δεν θελω να γραψω
περισσοτερα γιατι αρχιζω και γινομαι τρομολαγνος. Νομιζω καταλαβες .... ΔΕΝ βαζω στον λογαριασμο την Ελλαδα
που συγκρινομενη με αλλες περιοχες του πλανητη, ΠΑΝΤΑ ειχε κατι να δωσει η γη (αν και οχι παντα εν ειρηνη).

Καληνυχτα Νικο.

Last edited:
Φιλε Μανο ειπες για Αφγανισταν,Μπαγκλαντες και Σιερρα Λεονε...Τελος παντων..ας το παρουμε αλλιως...Αν αυτοι οι ανθρωποι ειχαν λιγο καλυτερες σνθηκες διαβιωσης,αν ο πολιτισμενος κοσμος δεν λεηλατουσε τον φυσικο πλουτο τους,αν εμεις οι πολιτισμενοι δεν θεωρουσαμε τις δολοφονιες των παιδιων τους παραπλευρες απωλειες,αν δεν εξοπλιζαμε τους φανατικους που σιγουρα υπαρχουν αναμεσα τους,αν οταν θελαμε φτηνα παιχνιδια για τα παιδια μας δεν βαζαμε τα δικα τους να τα φτιαχνουν σε απανθρωπες συνθηκες..αν...αν... θα διακινδυνευαν ποτε την ιδια τους τη ζωη για να ερθουν εδω??

Οχι ... δεν θα την διακινδυνευαν.
Αλλα ενω ο κοσμος ειναι τοσο σκληρος στις χωρες τους, πανε και κανουν παιδια ?
Γιατι ? Για να αποδεκατιστουν απο τις ασθενειες μιας ζουγκλας ? Απο το ακαθαρτο
νερο ? Απο τους 15χρονους "μαχητες της ελευθεριας" που θα βιασουν τις μανες τους ?
Για να πνιγουν στα κυματα τα μισα νεογνα προσπαθοντας να φτασουν σε δυτικη χωρα ?
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ? "Κανουμε παιδια και οσα ζησουν ?"
Και εμεις μετα .... τις τυψεις που δεν τα/τους σωσαμε ??

Λοιπον, να βαζουμε την συζητηση σε μια ρεγουλα και οχι πικριες δεξια και αριστερα.

Η κακομοιρη μανα (κυριολεκτικα κακομοιρη μανα) στην Σιερα Λεονε (στην τυχη η χωρα)
1) μπορει να ΜΗΝ γνωριζει οτι ο κοσμος εξω απο την χωρα της ΔΕΝ ειναι Δαντικος, οποτε μενει εκει,
2) γνωριζει οτι ΔΕΝ ειναι Δαντικος, αλλα εχει ΗΔΗ κανει μια ντουζινα κουτσουβελα και της ειναι πολυ πιο δυσκολο να διαφυγει
3) ΔΕΝ ενημερωνεται τι σημαινει εγκυμοσυνη (απο τα 12/13 της) ωστε να προλαβει και επιλεξει Η ΙΔΙΑ την εγκυμοσυνη της
4) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ (αφου πεντε ευρω ειναι περιουσια σε εκεινες τις χωρες)
και να το δωσει στον μαλακα πριν γινει η ζημια (κανονικα ο μαλακας πρεπει να το αγορασει αλλα εχω ακουσει οτι ειναι
μαγκια εκει περα, να μην χρησιμοποιουν προφυλακτικα).

Οποτε, ξανατονιζω με τον πλεον εμφατικο τροπο, οτι η ΠΑΙΔΕΙΑ (λαθος) η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ θα τους σωσει και οχι
ο ανυποπτος Μανος καπου στον Βορρα. Αλλα ποια Παιδεια αφου παλευουν για την ζωη τους εκει κατω .... ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
Ποια ενημερωση ? Για αντισυλληψη ? Οταν τους αποδεκατιζει ο Εμπολα, η οι ισλαμιστες "μαχητες της ελευθεριας" ?

Last edited:
Δεν ειναι θεμα τυψεων αλλα ανθρωπιας..Αλλα εστω οτι με νομο η καπως αλλιως περιοριζαν τις γεννησεις.Πιστευεις οτι θα λυνοταν το προβλημα?

Εγραψα Αντωνη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ πριν συμβει το κακο (12/13/14 ετων). Ενημερωση του κοριτσιου πρωτα.
Και μετα του καγκουρα !

Αλλα εκει τα παιδια "ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ" :bang: και μετα τα 7 ... αφηνονται στην τυχη τους :blink:

Παω για υπνο ....

.... και καλη τυχη σ'αυτους που τους ξεχασε η τυχη !

Εγω παλι νομιζω οτι πριν τους ενημερωσουμε για το αν,που και ποσα παιδια θα κανουν θα επρεπε να κανουμε κατι για το γεγονος οτι χιλιαδες παιδια πεθαινουν το 2015 απο πεινα και ελλειψη φαρμακων και μετα τα υπολοιπα τα βλεπουμε...με συγχωρεις αλλα παω για υπνο αυριο παλι...καληνυχτα