Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

ΥΓ...Σκέφτομαι έντονα τελευταία το ενδεχόμενο να κάνω παιδί...Να το προσπαθήσω η θα με τρέχετε στα δικαστήρια;

Καντο στην ζουλα κι εσυ.

Σιγα στην χωρα της παρατυπιας ειμαστε ετσι κι αλλιως.

Αν εισουν στην Κινα θαχες αδεια για ενα και μονο τεκνο.

Re: Απάντηση: Re: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Το παιδί να το στείλεις κάπου στο Νότιο Ειρηνικό. Η Γη είναι επίπεδη, εάν μείνει Ελλάδα μπορεί να χαθεί η ισορροπία και να αναποδογυρίσουμε. Ενώ εάν κάμεις όπως στο λέω, δεν θα είμαστε τουλάχιστον ανισόρροποι.

Νομιζω κανεις λαθος... η Ελλαδα ειναι το κεντρο του γνωστου και αγνωστου Συμπαντος οπότε καποιος θα πρεπει να μεινει εδω... να κραταει τα μποσικα...

Σπυρακο να το σκεφτεις παντως... δεν αντεχει άλλη ανομια η χωρα...

Καντο στην ζουλα κι εσυ.

Σιγα στην χωρα της παρατυπιας ειμαστε ετσι κι αλλιως.

Αν εισουν στην Κινα θαχες αδεια για ενα και μονο τεκνο.

Απο οτι γνωριζω, (Αν δεν κανω λαθος) δεν απαγορευεται το να κανεις δευτερο παιδι στην Κινα. "Απλως", δεν μπορεις (μεταξυ αλλων) να το στειλεις στο σχολειο, καθως επισης δεν του παρεχετε καμια ασφαλεια υγειας. Δλδ ειναι αποτρεπτικο το μετρο.
Επισης, δεν ισχυει για ολους τους Κινεζους. Ακομα, υπαρχουν πολλες εξαιρεσεις, αν ειναι το πρωτο παιδι κοριτσι, κλπ. Ειναι ελαφρως περιπλοκο, σε καμια περιπτωση δεν ισχυει απολυτα το:

"αδεια για ενα και μονο τεκνο"

Απο οτι γνωριζω, (Αν δεν κανω λαθος) δεν απαγορευεται το να κανεις δευτερο παιδι στην Κινα. "Απλως", δεν μπορεις (μεταξυ αλλων) να το στειλεις στο σχολειο, καθως επισης δεν του παρεχετε καμια ασφαλεια υγειας. Δλδ ειναι αποτρεπτικο το μετρο

Αμα κάνεις δεν στο παίρνουν πιστεύω, αλλά τη ζωή μπορεί να στην κάνουν ποδήλατο ειναι σίγουρο.

Αμα κάνεις δεν στο παίρνουν πιστεύω, αλλά τη ζωή μπορεί να στην κάνουν ποδήλατο ειναι σίγουρο.

Να στο "παρουν" ? Τι εννοεις ? (Να το κανουν τι ? Κατι ασχημο φανταζομαι εννοεις)

Λέει τίποτε για τα ανδραγαθηματα των κυανόκρανων (βιασμούς κλπ) στις χώρες που κλήθηκαν να παίξουν τον ρόλο του ειρηνοποιού;;
Γι' αυτόν τον ΟΗΕ μιλάς;;

Ας υποθέσουμε οτι κυανόκρανοι έκαναν βιασμούς κλπ (sic) Ας υποθέσουμε
Η ερώτηση που έπρεπε να κάνεις δεν είναι "προκειται γιαυτούς" αλλα γιατί βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το δημογραφικό έχει να κάνει περισσότερο με την απότομη αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και τη σύντομη μείωση αυτής της αυξητικής δυναμικής, η οποία οδηγεί στην αδυναμία διατήρησης ενός μοντέλου όπου οι νεώτεροι θα παράγουν και για τους γηραιότερους. Άρα το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ιδίως η γήρανση, όχι ο υπερπληθυσμός καθ'εαυτός ή η εξ αυτού εξάντληση των φυσικών πόρων. Δύσκολα θα μπορούσαμε εξάλλου να υποστηρίξουμε το τελευταίο, όταν οι ΗΠΑ των 300 εκ. κατοίκων (1/4 της Ινδίας) καταναλώνουν 6 φορές περισσότερο πετρέλαιο από τους Ινδούς (δλδ 24 φορές παραπάνω κατά κεφαλή!). Εάν θέλαμε να αξιοποιήσουμε το τελευταίο στη διατύπωση ενός παραδείγματος προς αποφυγή, ποιο θα ήταν αυτό; Μην πληθύνετε όπως οι Ινδοί ή μην καταναλώνετε όπως οι Αμερικάνοι; Και τι θα ήταν πιο δύσκολο; Να μάθουμε τον Ινδό να φοράει προφυλακτικό ή τον Αμερικανό να αλλάξει όλη τη ζωή του;

Το προβλημα δεν εξαντλειται μόνο στην κατανάλωση πετρελαίου, κρέατος, ορυκτών κλπ.
Το άλλο του σκέλος που βγαίνει στην επιφάνεια ειναι η επαφη ανθρωπινων πληθυσμών με τα είδη που βρίσκονται στην φύση.
Σε κάθε τέτοια νέα "επαφή" η πανίδα αποδιοργανόνεται τελείως και οι πληθυσμοί των ζωων εξαφανίζονται.
Οσο περισσότερο δλ απλώνεται ο ανθρώπινος πληθυσμός στην "αγρια" φύση που αποτελούσε καταφύγιο και χωρο επιβίωσης (δηλ μακρυά απο τον άνθρωπο) τόσο η πλάστιγα γέρνει κατά της πανίδας (και χλωρίδας) Και πέρυσι λεχθηκε ότι ειναι ακόμα πιο επιβλαβές και από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Με άλλα λόγια επαναλαμβάνω, ο δρόμος για την κόλαση ειναι στρωμένος με "καλες προθέσεις"...

Να στο "παρουν" ? Τι εννοεις ? (Να το κανουν τι ? Κατι ασχημο φανταζομαι εννοεις)

Δεν είπα οτι το παίρνουν, ειπα ελπιζω να μην...αλλα στην Κίνα υπάρχουν περίεργες καταστάσεις. Η κοινωνία είναι αρκετά Γκεστάλτ.

Τώρα αρχίζουν και αντιδρούν κάπως, μέχρι απεργίες άκουσα οτι άρχισαν. Ήταν και είναι πολύ κλειστή κοινωνία.

Re: Απάντηση: Re: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Όπου υπάρχει δυνατότητα, προτιμώμενο είναι πάντως το πρωτότυπο από τη μετάφραση, όπως και να το κάνεις. Βέβαια με τη λογική αυτή, εδώ που τα λέμε, θα έπρεπε να μπουν κατευθείαν τα κείμενα στα γερμανικά, να μην παιδευόμαστε με αντίτυπα ή κακέκτυπα.

Ωραιος ..... :SFGSFGSF:
ακομα και η σκεψη για πλυθησμιακη ρεγουλα συνιστα χιτλερισμο !

Και βεβαια μιλανε οι πολιτες μιας χωρας που μαστιζεται απο υπογεννητικοτητα.
Εφοσον εδω υπογεννητικοτητα, παντου υπογεννητικοτητα. Σωστα ? ....

Ακόμα και ο πιο ένθερμος δαρβινιστής, ο Ντώκινς, είχε πει ότι άλλο να μιλάς για τη φύση και το survival of the fittest και άλλο να προσπαθείς να εφαρμόσεις αυτή την αρχή σε ανθρώπινες κοινωνίες.

Ξεχωρίστε τα γιατί όντως δεν απέχετε και πολύ από τα γερμανικά κείμενα.

Μάνο, αν κάνω το thread μαντάρα, πες το μου να σταματήσω.
Δέντρο ηλικιών. Στο δεξί μέρος της σελίδας επιλέγεις ότι θέλεις (ήπειρο, χώρα, κλπ).
Περί διατροφής, φυσικών πόρων και ελπιδοφόρων τρόπων καλλιέργειας:
Japan’s Answer To Radiation: Massive Natural Indoor Farms Earthquakes and tsunamis can't beat Japan
This indoor farm is 100 times more productive than outdoor fields
The blackout baby boom! Hurricane Sandy to spark 30 PER CENT rise in births this summer after October power outage left couples with little else to do...
How Our Ancestors Used to Sleep Twice a Night and Highlighting the Problem of Present Shock. Τι λέτε να κάνανε τα νεαρά ζευγάρια μεταξύ του πρώτου και δεύτερου ύπνου ?

Τώρα αν γράψω ότι θα ήθελα οι μανάδες κάποιων συμφορουμιτών να είχαν εφαρμόσει αντισύλληψη για να μη χρειάζεται να διαβάζω αυτά που διαβάζω και συγχίζομαι θα γίνω κακός; Θα μπαναριστώ; Θα μου σβήσουν τα ποστ; Θεωρητικά μιλάω πάντα...

Θεωρητικα μιλωντας και εγω ....
ΔΕΝ θα υπηρχα, οποτε δεν θα συγχιζοσουν ! :p

Αλλα περα απο την πλακα, η μανα μου γεννησε δυο παιδια
oπου ηταν εργαζομενοι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ συζηγοι. Θεωρειται κουνελα ?

Θα διαβασετε ΑΚΡΙΒΩΣ τι γραφω, η θα θυμιζουμε πανελληνιο συνεδριο Αλτσχαιμερ ?

Μα τι σοι πραγμα και αυτο.Να θελει καποιος να ειναι μπαστακας στο μ@νι της αλλης.Οσο ζουμε μαθαινουμε τελικα.

Αλλα περα απο την πλακα, η μανα μου γεννησε δυο παιδια
oπου ηταν εργαζομενοι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ συζηγοι. Θεωρειται κουνελα ?

Μπα τι λες; Και που ήταν εργαζόμενοι δεν λέει κάτι γιατί με δανεικά παρήχθη στην ουσία το αποτέλεσμα της εργασίας που έδωσε το Χ βιωτικό επίπεδο. Έτσι θα σου έλεγε ο γερμανός SR71B. Verstanden?

Re: Απάντηση: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Μάνο, αν κάνω το thread μαντάρα, πες το μου να σταματήσω.
Δέντρο ηλικιών. Στο δεξί μέρος της σελίδας επιλέγεις ότι θέλεις (ήπειρο, χώρα, κλπ).
Περί διατροφής, φυσικών πόρων και ελπιδοφόρων τρόπων καλλιέργειας:
Japan’s Answer To Radiation: Massive Natural Indoor Farms Earthquakes and tsunamis can't beat Japan
This indoor farm is 100 times more productive than outdoor fields
The blackout baby boom! Hurricane Sandy to spark 30 PER CENT rise in births this summer after October power outage left couples with little else to do...
How Our Ancestors Used to Sleep Twice a Night and Highlighting the Problem of Present Shock. Τι λέτε να κάνανε τα νεαρά ζευγάρια μεταξύ του πρώτου και δεύτερου ύπνου ?

Στο population pyramid βλεπω μια κατανομη ηλικιων και sexes ? Δεν καταλαβα πως δενει στην κουβεντα μας !
Οσο για τα indoor farming KAΛΩΣ να ορισουν .... αν οντως μια λαμπα LED ειναι ισοτιμο αντικαταστατο του ηλιου.
Για το baby boom εξαιτιας του τυφωνα Sandy και τους δυο υπνους σε μια νυχτα .... παλι δεν καταλαβαινω πως
δενει με την κουβεντα μας. ΔΕΝ εγραψα πουθενα να ελλατωσουμε το sex ... ειπα να ελεγξουμε τις γεννες OTAN
οι πιθανοτητες να επιζησει το παιδι ειναι ισχνες (να μην πω χειροτερα απο ισχνες). Οταν με το καλο εξασφαλισει
η μανα οτι τα ΒΑΣΙΚΑ μιας ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ υφιστανται τοτε να κανει παιδια. Αλλα και παλι, κανενα βιοτικο επιπεδο
δεν ειναι αρκετο αν θες να κανεις n^n κουνελακια. Ζυγιζεις τι δινει η κοινωνια (ως παροχες, δομες, προνοιες)
και αναλογα "πραττεις". ΟXI .... τα φερε η φυση ετσι, τα δωσε ο θεος ετσι, η μοιρα ηταν γενναιοδωρη .... κλπ !

Και που ήταν εργαζόμενοι δεν λέει κάτι γιατί με δανεικά παρήχθη στην ουσία το αποτέλεσμα της εργασίας που έδωσε το Χ βιωτικό επίπεδο.

Απο ποιον δανειστηκε η μανα μου (η ο πατερας μου) ?
Γιατι ειμαι λιγο χαζο και δεν τα πιανω με την πρωτη :p

Απο ποιον δανειστηκε η μανα μου (η ο πατερας μου) ?
Γιατι ειμαι λιγο χαζο και δεν τα πιανω με την πρωτη :p

Το βιωτικό επίπεδο που επέτρεψε στη μάνα σου και τον πατέρα σου να κάνουν δύο παιδιά ήταν επίπλαστο. Γιαβόλ; Γιατί στηρίζονταν σε δανεικά που έπαιρνε το κράτος για να μπορεί να διατηρεί το Χ βιωτικό επίπεδο. Άρα ένας γερμανός θα μπορούσε να σου πει, μα καλά, δεν έβλεπαν κι αυτές οι ελληνίδες σε τι κόσμο έφερναν τα παιδιά τους και πήγαιναν και γεννοβολούσαν σαν κουνέλες;

Σου θυμίζει κάτι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Ωραιος ..... :SFGSFGSF:
ακομα και η σκεψη για πλυθησμιακη ρεγουλα συνιστα χιτλερισμο !

Και βεβαια μιλανε οι πολιτες μιας χωρας που μαστιζεται απο υπογεννητικοτητα.
Εφοσον εδω υπογεννητικοτητα, παντου υπογεννητικοτητα. Σωστα ? ....

Γιατί μπρε? Τι κακό έχουν να μπουν λίγα γερμανικά στο νήμα, λίγο φάχτεν-φούχτεν?

Η γλώσσα του Γκαίτε, του Μπρέχτ και του Στέφαν Ράαμπ; :flipout:

Μόνο γαλλικά και πιάνο πια?

Το βιωτικό επίπεδο που επέτρεψε στη μάνα σου και τον πατέρα σου να κάνουν δύο παιδιά ήταν επίπλαστο. Γιαβόλ; Γιατί στηρίζονταν σε δανεικά που έπαιρνε το κράτος για να μπορεί να διατηρεί το Χ βιωτικό επίπεδο. Άρα ένας γερμανός θα μπορούσε να σου πει, μα καλά, δεν έβλεπαν κι αυτές οι ελληνίδες σε τι κόσμο έφερναν τα παιδιά τους και πήγαιναν και γεννοβολούσαν σαν κουνέλες;

Σου θυμίζει κάτι;

Καταρχην, το κρατος αρχισε να δανειζεται για μισθους και συνταξεις απο το 1993 και μετα.
Υπηρχαν δουλειες, κοσμος και οικονομια ΚΑΙ ΠΡΙΝ απο το 1993. Και μαλιστα πολλα χρονια πριν.

Δεν καταλαβαινω τι ηταν επιπλαστο ? Οι γονεις μου δεν εκλεβαν, ΔΟΥΛΕΥΑΝ και μαλιστα σαν σκυλια.
Ο πατερας μου πολυ πανω απο 8ωρα και η μανα μου εκει ακριβως. Τις εισφορες τους τις ΕΔΩΣΑΝ (που
δεν μπορω να το πω για ολους) και απο επιδοματα, πριμ, μπονους και λοιπες μαλακιες .... ΓΙΟΚ.
Το βιοτικο τους (μας) επιπεδο ηταν εντελως αναλογικο του μοχθου που πατουσαν καθε μερα.
Συγκεκριμενα, ο πατερας μου δεν προλαβε ουτε την συνταξη του να χαρει ..... και ερχεσαι εσυ, ο Pleo,
με υφος δεκαπεντε καρδιναλλιων να ζητησεις ρεστα γιατι γεννησε η μανα μου ? Με ποιο δικαιωμα γεννησε ?
Αν τα λεφτα της ηταν προϊον ληστρικων δοσοληψιων ?

ΑΣ ΠΤΩΧΕΥΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 93 .... να εξορθολογιζονταν ολα.
Οποιος μπορει να δουλεψει μια φορα .... μπορει και δευτερη .... και τριτη.
Θα ξανασηκωθει και μαλιστα μεσα στην ΙΔΙΑ του την χωρα.

Pleo, εχεις παραφρονησει εντελως αγορι μου ?

Γιατί μπρε? Τι κακό έχουν να μπουν λίγα γερμανικά στο νήμα, λίγο φάχτεν-φούχτεν?
Η γλώσσα του Γκαίτε, του Μπρέχτ και του Στέφαν Ράαμπ; :flipout:

Μόνο γαλλικά και πιάνο πια?

Εγω ομως δεν αστειευτηκα.
Μου ριξες μια σκια ....
Θες να μιλησεις γιαυτο ?

Last edited:
Κανεναν αγωνα ...
εσυ σκορπισες τυψεις σε ολους ανεξαιρετως με τα οσα ποσταρισες για εκεινο το Αφγανακι.
Εσυ πρεπει να απολογεισαι, οχι εγω. Αυτη την στιγμη που μιλαμε καποιο παιδακι αφηνει την
τελευταια του πνοη σε καποιο πολεμο καπου στον κοσμο. Τι κανεις λοιπον εσυ ο ΚΡΙΤΗΣ των ΠΑΝΤΩΝ ?
Παιρνεις την φωτο απο το νετ και την κολλας στην μουρη μας ? ΩΡΑΙΟΣ .... δυνατος ο παιχτης :SFGSFGSF:

Αλλα, τι να περιμενω ! Εγραψα ενα κατεβατο για να σε προκαλεσω να φανεις αντρας
και να δειξεις οτι δεν κρυβεσαι πισω απο ιδεολογιες, πολιτικες γραμμες, κρατικες δομες και προνοιες.
Δεν εισαι ο μονος. Εισαι μια απεραντη λαοθαλασσα μαζι με ΠΟΛΛΟΥΣ αλλους που δαγκωνουν το δαχτυλο
που θα διανοηθει να καταδειξει το προβλημα. Δεν υπαρχει προβλημα. Μονο δαχτυλο !!!!

Last edited:
Σε αυτες τις χωρες η ενημερωση ειναι δυσκολη,η αντισυλληψη,η εκτρωση,η θεση της γυναικας πολυ κατω,και αν παρ ολα αυτα θεωρεις οτι φταιει η μανα δεν μπορει να φταιει σε καμια περιπτωση το παιδι,ειναι υποχρεωμενη η κοινωνια αν θελει να λεγεται ανθρωπινη να το προστατεψει και ας ξεβολευτεις και λιγο εσυ,θα μπορουσε καλλιστα να ησουν εσυ στην θεση αυτου του παιδιου και το παιδι στην δικη σου,απο καθαρη τυχη δεν εγινε αυτο ,τοτε σου δινω τον λογο μου οτι ουτε να τ ακουσεις δεν θα θελες αυτα που λες..

Συμφωνω σ'αυτο .... ειμαι ο τυχερος της υποθεσης.
Ομως, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εγραψα να πεταξουμε στο καιαδα αυτα τα αθωα δραματα.
Αυτα, γεννηθηκαν, τελειωσε, ειναι υποθεση ΚΑΙ της δυσης τι θα τα κανουμε.
Πως θα τα σωσουμε !

Ομως, σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν δεχομαι οτι θα συνεχιζει αυτη η κατασταση ΕΠ'ΑΠΕΙΡΟΝ.
"Τι να κανουμε μωρε, ετσι ειναι η Φυση". Πρεπει με καποιο τροπο (να σπασουμε την κεφαλα μας,
δεν ξερω πως) να σταματησει η να περιοριστει ο κουνελισμος.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΥΝΕΛΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΜΟΥ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΡΙΣΗ.