Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Ποιος ειναι ο Κωστας ? (γιατι εγω απο τον Underdog ξεκινησα να γραφω).
Οργη ηταν, την στιγμη που ο Underdog ποσταρε την φωτο του μικρου Αφγανου.
Δεν μπορει να παραμενει οργη τρεις μερες τωρα. Ξεφουσκωσε. Αυτονοητο.
Αυτο που παραμενει ειναι η εκπληξη μου για το ποσος κοσμος μου ζητησε να
ντραπω για αυτα που εγραψα. Το νημα ποσταριστηκε επειδη δεν γινοταν να
βολοδερνει μεσα στο νημα της Υφηλιου, ΟΧΙ γιατι ξυπνησα μια μερα και ειπα
"θελω να γινω αντιπαθητικος".

Οσον αφορα τα περι ηθικων διλληματων και ευθυνων.
Αυτο προσπαθησα να ξεκαθαρισω. Αυτος που βλεπει μια φωτογραφια δυστυχιας
δεν ειναι στο ιδιο σακι με αυτον που εκανε το παιδι (η αυτους που εκαναν το παιδι).
Καποιοι ερχονται πρωτοι, καποιοι δευτεροι και καποιοι τριτοι. Ετσι οπως τεθηκε το
θεμα απο τον Underdog (και με διορθωνεται αν επεσα τοσο εξω) παει κατευθειαν
στον Μανο που δεν θελει (ο καλοπερασακιας) να χασει λιγο απο το επιπεδο ζωης του
(το ηδη χαμηλο) και προσπερναει με χαρακτηριστικη ευκολια τους προηγουμενους.
Το ποιοι εκαναν το παιδι, τι εκανε η χωρα τους (η ποια ?) για ενεινο το παιδι και τι ...
ο βαρκαρης που πηρε τα ωραια λεφτουδακια για να τους παρατησει καπου μεσοπελαγα.
ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ .... στην απ'έξω. Εκτος λογαριασμου. Στο απυροβλητο. Λαμπρα :SFGSFGSF:

Ε ... ΟΧΙ ..... δεν παμε κατευθειαν στον Μανο (στον οποιο πολιτη δυτικης χωρας).
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΜΕ. Υπαρχει διαδρομη και υπαρχει και ροη και υπαρχει και υπαιτιοτητα.
Δεν ειναι αυτος ο κοσμος "παρτο και τελειωνε".

Κώστας είναι ο underdog. Ένα..

Μπορείς, για τελευταία φορά στο ζητάω, να μην χρησιμοποιείς κεφαλαία ή στην τελική να περιορίσεις (αρκετά όμως..)την χρήση τους? Όταν θέλεις να τονίσεις κάτι υπάρχει το bold και η υπογράμμιση. Δύο..

Μάνο, καταλαβαίνω τι γράφεις, όμως, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοιο countdown. Η δυστυχία είναι δυστυχία είτε προέρχεται από λάθος είτε όχι. Από 'κει και πέρα, όπως έγραψα, καθένας μας κρίνει που, πως και πόσο θα βοηθήσει (το γιατί δεν μας αφορά στην παρούσα φάση). Αν εσύ δεν θέλεις ή δεν μπορείς να βοηθήσεις το Αφγανάκι, κανείς δεν σε μέμφεται ή εν πάση περιπτώσει όσοι το κάνουν, λανθάνουν. Οι ηθικές υποχρεώσεις δεν επιβάλλονται από την ηθική τρίτων.

Eιχα την εντυπωση οτι οταν καποιος σου τριβει ενα αφγανακι στην μουρη ....
μεμφεται απαντες πλην εαυτου. Αν δεν μεμφεται, θα εγραφε δυο-τρια λογια
με αφορμη ποιανου ποστ εκρινε απαραιτητο να ποσταρει το αφγανακι.

Και κατι τελευταιο .... ποτε ηταν η τελευταια φορα που αντιληφθηκες καποιο
countdown ? Γιατι αν δεν μπορεις να θυμηθεις κανενα ισως αυτο να σημαινει
οτι απεχθανεσαι τα countdown, γενικως.

(στα κεφαλαια εχεις δικιο ... το παρακανα !)

Re: Απάντηση: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Συμβαίνει σήμερα
femmes-esclaves-sexuel-%C3%A9tat-islamique.jpg

Δεν εβαλες καποιο λινκ !
Αποκεφαλιστηκαν ? Και για ποιο λογο ?

Εμένα πάντως, το αρχικό κείμενο, μου θύμισε κάποιες ιστορίες που διαδίδονται στο δαδίκτυο - ιστορίες υπέρατατης αγάπης ή πόνου ή αυτοθυσίας ή αλτρουισμού ή αδικίας κλπ. Συχνά-πυκνά μας έρχονται σαν forwarded emails απο γνωστούς και φίλους και σχεδόν πάντα καταλήγουν "διάδωσέ" το ή "στείλτο σε όλους".

Δεν εβαλες καποιο λινκ !
Αποκεφαλιστηκαν ? Και για ποιο λογο ?

Οχι πουλήθηκαν.
Τις καλύτερες τιμές 138 ευρώς είναι τα κοριτσακια απο 6 εως 12.

Κατα ηλικίε πανε τα "πακέτα" εκει.

Η πιο κόλαση απ'όλες τις κολάσεις (σχετικά με σκλάβους) είναι στο Σουδάν. Ασε μη λέω καλύτερα...

Οχι πουλήθηκαν.
Τις καλύτερες τιμές 138 ευρώς είναι τα κοριτσακια απο 6 εως 12.

Κατα ηλικίε πανε τα "πακέτα" εκει.

Η πιο κόλαση απ'όλες τις κολάσεις (σχετικά με σκλάβους) είναι στο Σουδάν. Ασε μη λέω καλύτερα...

Πάντως είμαστε όλοι σίγουροι ότι οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι "καταδικάζουν"!...

Επίσης είμαστε όλοι σίγουροι ότι το Κοράνι προστάζει τον σεβασμό της γυναίκας και γι αυτό στις μουσουλμανικές χώρες υπάρχει τόοοοοοοοοσος πολύς σεβασμός...

Οχι πουλήθηκαν.
Τις καλύτερες τιμές 138 ευρώ είναι τα κοριτσακια απο 6 εως 12.
Κατα ηλικίες πανε τα "πακέτα" εκει.

Mερα μεσημερι στον δρομο ? Και ολοι περνανε, βλεπουν και συνεχιζουν στις δουλειες τους ?
Τα πακετακια, προωθουνται αποκλειστικα εις την εχγωρια αγορα ... η και στην χριστιανικη ?
Τι μου ρθε να ρωτησω τωρα ... (αν υπαρχει δικαστικο συστημα εκει περα).

Δεν μπορω να γραψω ... (πνιγομαι !)

Τι makes you think αφού οι σχισματικές εκκλησίες των Βουλγάρων ήταν αυτές που δημιούργησαν το μακεδονικό ζήτημα εξ' αρχής.

Άλλη μια απόδειξη πως χρησιμοποιείται η θρησκεία για πολιτική σπέκουλα.

Δεν κατάλαβες. Εγώ αναφέρομαι σε κάτι που από το link σου, και σε ευχαριστώ γι' αυτό, μας βοηθά να καταλάβουμε ότι ακόμα και χριστιανοί ορθόδοξοι μεταξύ τους, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για πολιτική σπέκουλα. Φαντάσου τι γίνεται όταν έχουμε και διαφορετικές θρησκείες δηλαδή.

Και οι μύθοι καλά κρατούν. Γεννετικές ακρωτηριάσεις (what is this?) και άλλα παραμυθάκια για τα παιδάκια για να πάνε για ύπνο νωρίς... .

Όχι ότι δεν έχει εξηγηθεί και αυτό, απλά για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.

Ισλάμ και κλειτοριδεκτομή, μύθοι και αλήθειες

Ευτυχώς που προωθείς αλήθειες σ'αυτο το φόρουμ και αρχιζουμε να πιστεύουμε.

Πρώτον για μιά φορά που δεν μίλησα για ισλαμ αλλα για υπερπληθυσμο...βιάστηκες πάλι
Αλλα δεν πειράζει γιατι πάλι μέσα πέφετι.
Για ακρωτηριάσεις γεννητικών οργανων γυναικών εννοούσα, ετσι όπως το είπες ποιο κάτω. Στα Ελληνικά δεν τον ήξερα τον όρο ΔΕΝ τον είχα συναντήσει ποτέ πριν συναντήσω αυτον τον "εξωτισμό"

Πάμε στο ψαχνό τώρα. Για να αποδείξω μονο και μόνο οτι η πολυγεννητικότητα δεν έχει καμία σχεση με απόφαση η δικαίωμα των γυναικών των ίδιων.
Φτάνει η χειραγώγηση.
20140726_IRM958.png

Και οι υποχρεωτικοι γάμοι και με ανήλικες... σε σύγκριση με την υπεργεννητικότητα κλπ.
20140726_IRC374.png

Και το άλλο το ακούσατε μόλις σήμερα ; Ο Παπας μίλησε μόλις για αυτο που ξεκινησε το νήμα. Ακριβώς για την "απαγορευμένη λέξη" και κατά λέξη Σήμερα. Και απαίτησε μια υπεύθυνη πατρότητα.
Πολυ επίκαιρο είναι αυτο το φόρουμ τελικά.

Να σταματήσει λοιπόν η τάχα ανθρωπιστική υποκρισία, που είναι τόσο ανθρωπιστική όσο εγω ειμαι καρδινάλιος.
Πολιτικάντικη σκοπιμότητα είναι και μάλιστα κατευθυνόμενη. Και αιτία ακόμα πιο μεγάλου πόνου και καταστρφής.

@Pleo, κράτα τα νούμερα της απογραφής και αγνόησε το υπόλοιπο κείμενο.
Εμένα άλλα μου λέει η απογραφή. Τελείως διαφορετικά από αυτά που σκέφτεσαι εσύ.
Για ξαναδιάβασε τα πιο καλόπιστα.

[edit]
Το ξαναδιάβασα το κείμενο (όχι τα comments απο κάτω). Δεν βρήκα κάτι "περίεργο" περί θρησκειών.

Last edited:
Ευτυχώς που προωθείς αλήθειες σ'αυτο το φόρουμ και αρχιζουμε να πιστεύουμε.

Πρώτον για μιά φορά που δεν μίλησα για ισλαμ αλλα για υπερπληθυσμο...βιάστηκες πάλι
Αλλα δεν πειράζει γιατι πάλι μέσα πέφετι.
Για ακρωτηριάσεις γεννητικών οργανων γυναικών εννοούσα, ετσι όπως το είπες ποιο κάτω. Στα Ελληνικά δεν τον ήξερα τον όρο ΔΕΝ τον είχα συναντήσει ποτέ πριν συναντήσω αυτον τον "εξωτισμό"

Α, ώστε έτσι ε; Ιδού λοιπόν η... ρόδος:

Για όσους λένε οτι ο αριθμός των παιδιών ειναι δικαίωμα της γυναίκας...και δεν θα κανουμε εμείς κουμάντο στο μ#$% της κάθε μίας...
Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.
Οταν βαλεις τον χαρτη της υπεργεννητικότητας συμπιπτει
πρώτον με τις γεννετικές ακρωτηριάσεις
δεύτερον με την κακομεταχείρηση εμποροποίηση της γυναίκας...

Δεν γνωρίζεις δηλαδή τη διαφορά της περιτομής της κλειτορίδας (που δεν είναι υποχρεωτική) από την κλειτοριδεκτομή, αλλά παρ' όλα αυτά μας λες για ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων.

Εάν δεν γνωρίζεις τη διαφορά, μη διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις λοιπόν. Γιατί το κάνεις συνεχώς! Παρ' όλο που σου έδειξα το μύθο, εσύ επιμένεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

@Pleo, κράτα τα νούμερα της απογραφής και αγνόησε το υπόλοιπο κείμενο.
Εμένα άλλα μου λέει η απογραφή. Τελείως διαφορετικά από αυτά που σκέφτεσαι εσύ.
Για ξαναδιάβασε τα πιο καλόπιστα.

[edit]
Το ξαναδιάβασα το κείμενο (όχι τα comments απο κάτω). Δεν βρήκα κάτι "περίεργο" περί θρησκειών.

Κατ' αρχήν μετά τους βαλκανικούς πολέμους υπήρξε ανταλλαγή πληθυσμών, οπότε τα δημογραφικά αυτά δεν ίσχυαν μετά. Εγώ δεν αναφέρομαι στο ίδιο το κείμενο. Λέω ότι με την ευκαιρία του κειμένου, έφερες στην επιφάνεια αυτό που λέω συνεχώς για την πολιτική σπέκουλα, και μας θύμισες πως αυτή η πολιτική σπέκουλα με βάση τη θρησκεία δημιούργησε το μακεδονικό ζήτημα.

Δεν νομίζω ότι στην περίπτωση του μακεδονικού είναι η θρησκεία που το δημιούργησε.
Χρησιμοποιήθηκε και αυτή, αλλά δεν ήταν η γενεσιουργός αιτία (απ'όσο γνωρίζω).

Δεν νομίζω ότι στην περίπτωση του μακεδονικού είναι η θρησκεία που το δημιούργησε.
Χρησιμοποιήθηκε και αυτή, αλλά δεν ήταν η γενεσιουργός αιτία (απ'όσο γνωρίζω).

Εγώ νομίζω ότι ξεκίνησε ως πρόβλημα έντονο με τη δημιουργία των εξαρχικών εκκλησιών. Δεν μιλάμε για τον Βουλγαρικό εθνικισμό που είχε ξεκινήσει από το 1870. Λέω πως χρησιμοποιήθηκε ο διαχωρισμός προκειμένου η Βουλγαρία να διεκδικήσει τη μακεδονία.
Το έντονο πρόβλημα αυτό φυσικά δεν οφείλεται στη θρησκεία αλλά στη χρησιμοποίηση της θρησκείας για το σκοπό αυτό.
Ό,τι κάνουν οι ιμάμηδες με το ριζοσπαστικό Ισλάμ δηλαδή.

Ναι, το ότι χρησιμοποιήθηκε είναι γεγονός.
Αλλά και τι δεν έχει χρησιμοποιηθεί όμως τελικά.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως μάλλον στον Βουλγαρικό εθνικισμό πρέπει να αναζητήσουμε την πραγματική αιτία.

Και το άλλο το ακούσατε μόλις σήμερα ; Ο Παπας μίλησε μόλις για αυτο που ξεκινησε το νήμα. Ακριβώς για την "απαγορευμένη λέξη" και κατά λέξη Σήμερα. Και απαίτησε μια υπεύθυνη πατρότητα.

Το ανεφερε ο Kosh, λιγες σελιδες πισω.

Παντως δεν μπορω να βλεπω μπαρες που αντιστοιχουν σε ψυχουλες (15 ετων) που βιαζονται
απο 50αρηδες. Μου ρχεται εμετος. Οκ, ειναι χρησιμο να ξερουμε σε τι κοσμο ζουμε αλλα ...
αντιλαμβανομαστε πληρως για το τι ακριβως μιλαμε ? Εγω το ξεκινησα το νημα, το ξερω.
Απλα μου ρχεται μια αηδια που δεν μπορω να ελεγξω. Θα χρειαστω λιγο χρονο !