iTunes 11

22 June 2006
35,790
NEO HRAKLEIO
H πρωτη εντύπωση πολυ θετικη.
ΤΑΧΥΤΑΤΟ .... και πολυ "μοντέρνο".
Θυμιζει πολυ ios .... η ενοποιηση προχωραει σταθερα.

Πολυ ωραιο και το mini player και πρακτικο, εχει μεχρι και search.

Πολυ ωραιο το album grid view , αντικαθιστα το cover flow... για οσους δεν θελουν να το χάσουν, μην αναβαθμίσουν !

Βγηκε και update για το remote se ios και apple tv.

Ειπα πως ειναι ΤΑΧΥΤΑΤΟ ?-bye-

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Software Updates

Ωραιο φαινεται.

Αλλα οχι cover flow; (αν και η αληθεια ειναι οτι ειχε αρχισε να παλιωνει λιγο....)

Na dω το grid πως ειναι...

Last edited:

Ασχετο (λιγο): Δεν ειναι βλακεια που τα playlist δεν ''τραβανε'' το αρχειο απο την υφισταμενη λιστα τραγουδιων;

Αν δλδ εχεις ενα τραγουδι σε καποιο album και το θες και σε playlist πιάνει το διπλάσιο χώρο (ειναι γραμμενο 2 φορες δλδ) στη μνήμη της συσκευής.

Χάνω κάτι;

Re: Απάντηση: Re: Software Updates

δεν σε πιανω δυστυχως.... και χρησιμοποιω αποκλειστικα icloud πια για να δοκιμασω !
Λεω βρε παιδι μου, οτι όσα τραγουδια ειναι στην playlist ξαναγραφονται στην μνημη της συσκευης (iphone / ipod κλπ) ανεξαρτητα αν υπαρχουν ηδη στο ''music''.

Ας πουμε δλδ ότι στο itunes (στο mac) εχεις μονο 1 CD που πιάνει ~100 MB.

Και φτιάχνεις και μια Playlist που περιεχει αυτό το CD.

Ο χώρος που θα χρειαστείς στο ipod που θα το συγχρονίσεις (δεν ξερω τί γινεται στον δισκο του mac - ελπιζω να μη γινεται κι εκει το ιδιο) ειναι 200 MB.

Ειναι βλακώδες να μην ''βλεπει'' οτι το χει ήδη και να πρεπει να το ''ξαναγράφει''.

Σε μεγαλες / πολλες playlists μπορει να ειναι θεμα.

Πχ το 16αρι nano μου ειναι παντα γεματο και θελω να προσθεσω κατι στις playlists (απο τραγουδια που ειναι ηδη μεσα σε αυτο!) και πρεπει να σβήσω κάτι για να ελευθερωσω χωρο!

Σαν λάδια μου φαίνονται... :silly:
Περιμενα κατι καλυτερο μετα απο τετοια πάσα, είσαι γελοίος! :p

Στον Mac υπαρχουν 2 τροποι που θα φτιαξεις τη βιβλιοθηκη σου , οπως στα περισσοτερα προγραμματα του OSX.

1) μπορεις να τραβηξεις τα τραγουδια στη βιβλιοθηκη σου, και αυτα να μεταφερθουν εσωτερικα στη βαση δεδομένων (δεδομενα + metadata μαζι).
Τα τραγουδια ετσι πιανουν διπλασιο χώρο και φυσικα μπορεις μετα να τα σβησεις απο την αρχικη τοποθεσια τους.
Αυτο εχει σαν πλεονεκτημα , οτι ολα τα δεδομενα σου ειναι σε ενα μερος και ειναι ευκολο να τα κανεις backup, να τα μεταφερεις αυτουσια (σαν ενα μεγαλο αρχείο ) κλπ.

2) Τα τραγουδια δεν τα κανεις copy στην εσωτερικη βιβλιοθηκη, αλλα μεσω reference , μενουν εκει που ειναι , και μονο ενα λινκ υπαρχει στο itunes.
Αν εχεις ηδη πολλα folder με μουσικη , αυτος ειναι ο τροπος που δουλευει καλυτερα και τον προτιμουν πολλοι.

Αυτο το καθοριζεις από τα Prefs του itunes.... Advanced-> copy files to itunes library when adding....

Aν στο δικο σου mac πιανουν διπλασιο χωρο , αυτο φταίει.... τσεκαρε το.

Το ιδιο ισχυει και για το iphoto , imovie , Aperture κλπ

Ναι, εγω το εχω στην επιλογη ''1'', το ξερω.

Αυτό ομως δεν αναιρει το παραλογο αυτου που λεω.

Αφου ολα (και τα data) ειναι στο library γιατι να ξαναγραφει τα data του ιδιου τραγουδιου οταν το κανεις add στην playlist;

Στην ουσια ειναι χαζος ο τροπος διαχειρησης των data των playlist - αυτό λεω (στην περιπτωση ''1'' παντα).

Mαλλον τα εχεις κανει σαλάτα ...-bye-

Αφου τα εχεις στο πρωτο, στο mac σου θα εχεις διπλα αρχεία (αν δε σβήσεις τα αρχικά) .
Αρα θα πιανουν και διπαλσιο χωρο στο σκληρο.

Στο δικο μου ipod nano, εφτιαξα μια λιστα , 90s πχ και εβαλα μερικα τραγούδια....
Αν μετα φτιαξω αλλη μια , πχ test , και παρω τα ιδια τραγουδια απο τη λιστα 90s και τα βαλω ολα στην test, δεν μου τα "διπλασιάζει".... δες τις φωτό.
Μια φορα υπαρχουν , και ειναι σε 2 λίστες...

Eπισης εγω δε κανω sync με το ipod, το εχω manual mode...για να μπορω να προσθετω και τραγουδια απο αλλους υπολογιστές .
Screen Shot 2012-11-30 at 1.10.25 μ.μ..jpg

Screen Shot 2012-11-30 at 1.11.15 μ.μ..jpg

Screen Shot 2012-11-30 at 1.24.36 μ.μ..jpg

Last edited:

Γιάννη, μια χαρά τα καταλαβαίνω, εσύ μαλλον δεν καταλαβαίνεις αυτό που σου λέω.

Δεν μιλαω για το ποσο χωρο θα πιανουν στον σκληρο αλλά στο ipod!

Και λεω ότι κάθε τραγουδι που υπάρχει στο music και σε μια playlist πιανει (στο ipod) τον διπλάσιο χώρο!

Τα αρχεία μου υπάρχουν μόνο μια φορά, locally στον δισκο mb pro (εκεί εχω το itunes).

Είναι από rips CD. Δεν τιθεται καν θεμα ‛’να υπαρχουν και αλλου’’.

Πάμε (για μια ακόμη φορα):

1. Ripαρω ένα CD.

2. Μπαίνει (αυτοματα) στο Music. Μειώνεται ο χωρος στον δισκο του Mac κατά 100 MB.

3. Συγχρονιζω με ipod. Μειωνεται ο χωρος στην μνημη του ipad κατά 100 MB.

Μέχρι εδώ καλά.

4. Φτιαχνω μια playlist και μεταφερω εκει (drag n drop από το music) τα τραγουδια του CD. Δεν εχω παρατηρήσει αν μειώνεται ο χώρος στον δισκο του mb pro (δεν με ενδιαφερει κιολας – εχω πολύ – δεν θα είναι πρόβλημα).

5. Συγχρονιζω με ipod. Μειωνεται ο χωρος στην μνημη του ipad κατά ΕΠΙΠΛΕΟΝ 100 MB (σύνολο 200 MB!). Αυτό λέω ότι είναι βλακώδες (αφου τα τραγουδια είναι ηδη στο Ipod – γιατι τα ξαναγραφει στην playlist; )!

Αυτό που έκανες εσύ είναι διαφορετικό.

Καταρχήν δημιούργησες την 2η λιστα από την 1η και είναι και ίδια. Δεν ξερω τι κανει στην περιπτωση αυτή. Μπορει εκεί να είναι στοιχειωδως ‛’εξυπνο’’ και να μην ξαναφέρνει τα data.

(επισης βλέπω ότι τα ‛’3.63 GB free’’ έγιναν 3,62 στο τέλος…)

Για δοκιμασε:

Σβησε τις 2 playlists

Φτιαξε μία με τα μισα τραγουδια από το music.

Και μια 2η με τα αλλα μισα.

Συγχρόνισε (music + playlists προφανώς).

Θα δεις ότι συνολικά ο χωρος στο ipod θα είναι μειωμενος κατά το διπλασιο του όγκου του συνόλου των τραγουδιών.

Απάντηση: Software Updates

Με τι ριπάρεις δε μας είπες :p XLD ?
Ή θα σε βάλω να τα ριπάρεις όλα από την αρχή ? :D

Re: Απάντηση: Software Updates

Με τι ριπάρεις δε μας είπες :p XLD ?
Ή θα σε βάλω να τα ριπάρεις όλα από την αρχή ? :D
Ασε αλλο θεμα αυτο...

Θελω να τα ξαναριπαρω ολα απο την αρχη σε lossless για να τα παιζω απο amarra / itunes.

Αν ριπαρω μεσω itunes (wav λογικα) εχω το πλεονεκτημα της απλοτητας / αμεσα εξωφυλλα κλπ αλλα δεν ξερω αν χανω κατι (ακουστο...) σε ποιότητα (bit perfect extract κλπ)

Αν παω σε EAC λύσεις δεν ξερω αν κερδίζω κατι σε ποιότητα αλλα η μεταφορα μετα στο itunes ειναι φασαρια απ οτι θυμαμαι.

Περιττό να σου πω οτι εχω παθει μινι εγκεφαλικό.... προσπαθωντας να καταλαβω τι θες να κανεις!!!:grinning-smiley-043

Στο ipod - ipad δε συγχονιζουμε ολη τη music, αλλα playlists.

Επισης, εγω δε συγχρονίζω... κανω drag n drop (manual mode), στο ipod δουλεύει... νομιζω και στο ipad (δε μπορω να δοκιμασω κατι στο ipad λογω icloud).

To λαθος που κανεις μαλλον, ειναι οτι οταν περνας το cd μεσα στον υπολογιστη σου, πρεπει να δημιουργειται αυτοματα μια πλαυλιστ... αν όχι, πρεπει να τη δημιουργησεις και να συγχρονίσεις - (ή me drag n drop αν εισαι σε manual mode ) να τη περασεις στο ipad-ipod.

Γενικα, οι λιστες που δημιουργούμε, ειναι απλα λιστες , δηλ. περιεχουν μονο τα λινκς σε καθε τραγουδι που εχουμε στη βιβλιοθηκη μας , στο itunes.
Δε πιανουν χώρο....

Μπορεις να εχεις δηλ. οσες λιστες θελεις ... δεν αυξανουν το χωρο της μουσικης σου.

YΓ... λες να υπηρχε τετοιο σοβαρο θεμα και ναμην το ειχανε παρει χαμπαρι οι haters ?:music-smiley-005:

Last edited:

οριστε κι αυτο που ζητησες....

στη βιβλιοθηκη του ipod υπαρχουν 253 τραγούδια, 1.42 GB συνολο.

Εφτιαξα 3 λιστες , μια 2000s με ολα τα τραγουδια και 2 ακομη που περιεχουν τα μισα σχεδον η καθε μια.

Οπως βλεπεις δεν αυξανεται το συνολικο μεγεθος....

ΥΓ... σβησε τα παντα και ξανακαντα απο την αρχή. Μην συγχρονίζεις, πήγαινε στα options και πατα manual manage music sto ipad-ipod.

Screen Shot 2012-11-30 at 3.04.07 μ.μ..jpg

Screen Shot 2012-11-30 at 3.04.11 μ.μ..jpg

Screen Shot 2012-11-30 at 3.04.13 μ.μ..jpg

Screen Shot 2012-11-30 at 3.04.15 μ.μ..jpg

Last edited:

Δλδ οταν του λες ''sync all music'' δεν συγχρονιζει όλη τη βιβλιοθηκη (το ''music'') δλδ αλλά μονο τα playlist;

Τωρα κατι αρχίζω να ψυλιάζομαι....

Οταν κανω import το CD μπαινει αυτόματα στο ''music''.

Αν καταλαβαινω τωρα καλα μπαινει αυτόματα και στο ''Syrios Music'' playlist που έχει δημιουργηθεί αυτόματα.

Σωστα;

Αν ναι, τότε εχει μια λογικη: Εγώ, νομίζοντας ότι ο συγχρονισμός γινεται από το ''Music'' και οχι το playlist, εκανα drag n drop στα νεα playlist που εφτιαχνα απο το music και οχι απο το playlist ''Syrios Music''. Οποτε λογικα τα ''ξανατράβαγε'';

Εγω προσθετω κατα καιρους νεα μουσικη στο itunes και ανα διαστηματα (ασχετα) συγχρονιζω και τα ipod / iphone. Δεν με βολευει το drag n drop απευθειας στο ipod.

Ειναι μεγαλη ζαλουρα αυτο το itunes ρε γμτ, παραδεξου το!!! :p :p :p

Απάντηση: Re: Software Updates

Δλδ οταν του λες ''sync all music'' δεν συγχρονιζει όλη τη βιβλιοθηκη (το ''music'') δλδ αλλά μονο τα playlist;

Τωρα κατι αρχίζω να ψυλιάζομαι....

Οταν κανω import το CD μπαινει αυτόματα στο ''music''.

Αν καταλαβαινω τωρα καλα μπαινει αυτόματα και στο ''Syrios Music'' playlist που έχει δημιουργηθεί αυτόματα.

Σωστα;

Αν ναι, τότε εχει μια λογικη: Εγώ, νομίζοντας ότι ο συγχρονισμός γινεται από το ''Music'' και οχι το playlist, εκανα drag n drop στα νεα playlist που εφτιαχνα απο το music και οχι απο το playlist ''Syrios Music''. Οποτε λογικα τα ''ξανατράβαγε'';

Εγω προσθετω κατα καιρους νεα μουσικη στο itunes και ανα διαστηματα (ασχετα) συγχρονιζω και τα ipod / iphone. Δεν με βολευει το drag n drop απευθειας στο ipod.

Ειναι μεγαλη ζαλουρα αυτο το itunes ρε γμτ, παραδεξου το!!! :p :p :p

Κατάλαβες τώρα γιατί προηγουμένως έριξα τόσο χαμηλά το επίπεδο; Είχε διαφανεί από νωρίς οτι δεν πολυκαταλαβαίνεις... :p