JBL studio monitors

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: JBL studio monitors

Δεν θα έλεγα ότι είναι απαραίτητο αυτό, τα καινούργια everest ας πούμε στο Μόναχο τα άκουσα με κάτι θηριώδεις Mark Levinson σε μία τεράστια αίθουσα. Παρόλα αυτά θα χαρακτήριζα το άκουσμα σκοτεινό, "μουσικό" αν θες, με λίγοτερη ενέργεια στις top οκτάβες και με περισσότερο μεσοχαμηλό.

Τα παραπάνω βέβαια σύμφωνα με τα δικά μου γούστα, για κάποιον άλλο αυτή μπορεί να είναι η ιδανική τονικότητα. Επίσης δεν είναι απαραίτητο ότι έφταιγαν απόλυτα τα ηχεία αλλά σίγουρα είχαν μεγάλη συνεισφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

Τα χαλάσαμε τα αυτάκια μας τελικά, έτσι?:flipout:

Το χαμηλό τους είναι κατά κάποιο τρόπο "ρυθμιζόμενο", όπως έκανε και ο φίλος πιο πάνω...
Επίσης με την τοποθέτηση παίζεις πολύ, ειδικά στις χαμηλές οκτάβες...
Σίγουρα δεν είναι ένα ηχείο που το πετάς σε μια γωνιά και παίζει!
Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο παράγοντας γούστο βέβαια, όπου δεν μπορεί να πει κανείς κάτι... Εδώ εσένα σου αρέσουν τα tidal!

:flipout::flipout::flipout:
Άντε να δούμε πότε θα χαλαρώσω να έρθεις από το σπίτι να σε βάλω στον σωστό δρόμο... :ADFADF1:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: JBL studio monitors

Τα χαλάσαμε τα αυτάκια μας τελικά, έτσι?:flipout:

Κάνω απεγνωσμένες προσπάθειες να μπω στον ίσιο δρόμο και δεν με αφήνετε...:flipout:

Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο παράγοντας γούστο βέβαια, όπου δεν μπορεί να πει κανείς κάτι... Εδώ εσένα σου αρέσουν τα tidal!

Άντε να δούμε πότε θα χαλαρώσω να έρθεις από το σπίτι να σε βάλω στον σωστό δρόμο... :ADFADF1:

Άντε να δούμε ρε φιλαράκι, χαθήκαμε!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: JBL studio monitors

Κάνω απεγνωσμένες προσπάθειες να μπω στον ίσιο δρόμο και δεν με αφήνετε...:flipout:

Άντε να δούμε ρε φιλαράκι, χαθήκαμε!

Εγώ; Εσύ φοβάσαι μη σε βάλω σε έξοδα και δεν έρχεσαι να ακούσεις το DacT... :flipout:
Anyway, στο θέμα μας...
Δεν είναι απαραίτητο να έπαιξαν σωστά στην έκθεση στο Μόναχο τα Everest γιατί απλά μεγάλο δωμάτιο δεν σημαίνει απαραίτητα και καλός ήχος... Συνήθως μεγάλο δωμάτιο = μεγάλα προβλήματα, οπότε αν βάλεις στην εξίσωση και το μεγάλο ηχείο = μεγάλα προβλήματα μιλάμε για πολύ δουλειά μέχρι να "φέρεις" το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: JBL studio monitors

Δεν θα έλεγα ότι είναι απαραίτητο αυτό, τα καινούργια everest ας πούμε στο Μόναχο τα άκουσα με κάτι θηριώδεις Mark Levinson σε μία τεράστια αίθουσα. Παρόλα αυτά θα χαρακτήριζα το άκουσμα σκοτεινό, "μουσικό" αν θες, με λίγοτερη ενέργεια στις top οκτάβες και με περισσότερο μεσοχαμηλό.

Τα παραπάνω βέβαια σύμφωνα με τα δικά μου γούστα, για κάποιον άλλο αυτή μπορεί να είναι η ιδανική τονικότητα. Επίσης δεν είναι απαραίτητο ότι έφταιγαν απόλυτα τα ηχεία αλλά σίγουρα είχαν μεγάλη συνεισφορά στο τελικό αποτέλεσμα.
Τα jbl6600 η τα 9800 οπως προειπα θελουν πολυ δυνατη ενισχυση κατι που οι mark levinson δεν εχουν π.χ με τον 336 η αισθηση που αποκομισα ηταν η ιδια με την δικη σου ποσο δε οταν οι mark levinson ειναι σκοτεινοι εκ κατασκευης,ακομα και οι 33 μονομπλοκ ειναι λιγοι,θελουν κιλοβατ και ανω, και θα καταλαβεις οχι σκοταδι αλλα τον ηλιο εμπρος στο προσωπο σου,αυτος ηταν και ο λογος που τα παιζω με bryston 28 και προ krell kct ολοι οι mark ειναι σκοτεινοι και μονο ενα ηχειο σαν το jbl βγαζει τοσο εντονα την σκοτεινη τους πλευρα.Να ξερεις οτι παιδευτηκα παρα πολυ στο ματσαρισμα συσκευων και καλωδιων.Οσο αφορα την τονικοτητα ο φιλος εχει δικιο αλλα οταν λεω ''απιστευτα ακουσματα''εννοω οχι στο φασμα των συχνοτητων αλλα παντου,και στεκομαι στην τονικοτητα γιατι αυτη, ειναι αυτη που πρεπει σε ολο το φασμα να ειναι σταθερη,και το βασικο σε εκωφαντικες εντασεις (125db)που ολα σχεδον τα ηχεια εκει απλα δεν παιζουν!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: JBL studio monitors

Τα jbl6600 η τα 9800 οπως προειπα θελουν πολυ δυνατη ενισχυση κατι που οι mark levinson δεν εχουν π.χ με τον 336 η αισθηση που αποκομισα ηταν η ιδια με την δικη σου ποσο δε οταν οι mark levinson ειναι σκοτεινοι εκ κατασκευης,ακομα και οι 33 μονομπλοκ ειναι λιγοι,θελουν κιλοβατ και ανω, και θα καταλαβεις οχι σκοταδι αλλα τον ηλιο εμπρος στο προσωπο σου,αυτος ηταν και ο λογος που τα παιζω με bryston 28 και προ krell kct ολοι οι mark ειναι σκοτεινοι και μονο ενα ηχειο σαν το jbl βγαζει τοσο εντονα την σκοτεινη τους πλευρα.Να ξερεις οτι παιδευτηκα παρα πολυ στο ματσαρισμα συσκευων και καλωδιων.Οσο αφορα την τονικοτητα ο φιλος εχει δικιο αλλα οταν λεω ''απιστευτα ακουσματα''εννοω οχι στο φασμα των συχνοτητων αλλα παντου,και στεκομαι στην τονικοτητα γιατι αυτη, ειναι αυτη που πρεπει σε ολο το φασμα να ειναι σταθερη,και το βασικο σε εκωφαντικες εντασεις (125db)που ολα σχεδον τα ηχεια εκει απλα δεν παιζουν!!

Eσύ τα ξέρεις καλύτερα! ;)

Άλλωστε όπως είπα και στο αρχικό μου post είναι πιθανό να μην φταίνε τα ηχεία.

Το 9800 εχει και 3 θεσεις ρυθμισης για τα υψηλα και τα χαμηλα με ξεχωριστους διακοπτες για το καθε ενα στο πισω μερος του ηχειου μεσα σε ενα πορτακι,οπου υπαρχει και μια 9βολτη μπαταρια για να κραταει το κροσοβερ συνεχει υπο ταση.Το ηχειο ειναι δυστροπο στην τοποθετηση θελει δουλιτσα.Οταν βρεις τη σωστη θεση σε ανταμοιβει πληρως.

Άντε να δούμε πότε θα χαλαρώσω να έρθεις από το σπίτι να σε βάλω στον σωστό δρόμο... :ADFADF1:[/QUOTE]

Παντως δεν βλεπω συμετοχη στο καλεσμα προς τους κατοχους ηχειων jbl να γραψουν ποιο μοντελο ηχειων(ας ειναι και τα φθηνα μοντελα) εχουν και τις εντυπωσεις τους!

Παντως δεν βλεπω συμετοχη στο καλεσμα προς τους κατοχους ηχειων jbl να γραψουν ποιο μοντελο ηχειων(ας ειναι και τα φθηνα μοντελα) εχουν και τις εντυπωσεις τους!
Απο οτι βλεπω συμετοχη 0.Λογικα οι κατα καιρους αντιπροσωποι jbl πρεπει να πεινανε!:worshippy::worshippy::worshippy:

Απάντηση: Re: JBL studio monitors

Απο οτι βλεπω συμετοχη 0.Λογικα οι κατα καιρους αντιπροσωποι jbl πρεπει να πεινανε!:worshippy::worshippy::worshippy:

Άντε ρε φιλαράκι να γράψω ελάχιστα να μην μείνεις μόνος και έρμος με τις παλιομπαχατέλες σου!

Έχω κάτι πανηγυρτζήδικα JBL EON 15G2.
Ενεργά.
Και 2 15ιντσες καμπίνες μπάσσου της Behringer τίγκα στην μοντιφιά.
Αυτές παιρνουν μέσω ενεργού κρος από έναν ενισχυτάκο 2,8KW.
Παίζουν σε χώρο 120τμ.

Έχω και άλλο ένα συστηματάκι στον χώρο για near field ακροάσεις.
Πουλές με το δεύτερο σύστημα απολάμβάνω... και με το πρώτο γουστάρω...!
Απλά πράματα.

Όσο για ντιμπιά και τα τοιάυτα τώρα που μεγαλώσαμε... καλά είναι να μην ασχολιόμαστε.
Άσε που χαλάνε και τα αυτιά...

Απάντηση: Re: JBL studio monitors

Μα παντα μετρηση εχουμε στο 1 μετρο.

Ναι έτσι είναι το σωστό, αλλά για καθημερινούς λόγους (να δεις πόσο ταλαιπωρούνται τα αυτάκια σου ας πούμε) καλό είναι να υπάρχει μία μέτρηση στη θέση ακρόασης.

Καλως ηρθες.Τα ΕΟΝ ειναι πολυ καλα για σαματα και για αυτα που προσφερουν ειναι τζαμπα.Τα ειχα οταν ειχαν πρωτοβγει τα μεγαλα ομως με τα 15ιντσα αν θυμαμαι καλα (δεν θυμαμαι το μοντελο καθολου) το 1993,πολυ καλα!!

Re: Απάντηση: Re: JBL studio monitors

Ναι έτσι είναι το σωστό, αλλά για καθημερινούς λόγους (να δεις πόσο ταλαιπωρούνται τα αυτάκια σου ας πούμε) καλό είναι να υπάρχει μία μέτρηση στη θέση ακρόασης.
θα το τσεκαρω με ντεσιμπελομετρο και θα σου πω,απλα να βρω την στιγμη που θα λειπει ο 4μηνος γιος μου.

Άντε ρε φιλαράκι να γράψω ελάχιστα να μην μείνεις μόνος και έρμος με τις παλιομπαχατέλες σου!

Ενεργά.
Παίζουν σε χώρο 120τμ.

Απλά πράματα.

Όσο για ντιμπιά και τα τοιάυτα τώρα που μεγαλώσαμε... καλά είναι να μην ασχολιόμαστε.
Τι ειναι το 2ο συστηματακι?τα ντιμπια ειναι η μαγεια των jbl εκει παιζουν μονα τους

Ενεργά.
Παίζουν σε χώρο 120τμ.

Απλά πράματα.

Δεν παιζει ρολο η ηλικια φιλαρακο η ψυχη μετραει και εμεις οι τζιμπιελακηδες εχουμε μεγαλη οπως και τα ηχεια μας ειναι μεγαλα!!!Ειμαι 43ετων ο καθηγητης μου των μαθηματικων με εβαλε στο hifi σε ηλικια 10 ετων αυτος μου εμαθε και τα jbl,οτυπος αυτος ,που μεχρι και σημερα εχω σχεσεις ,παιζει με 4 ζευγαρια jbl L100-4412 S/M-L40-EON 15''.Ειναι γυρω στα 68 και ακουει με πολλα γκαζια και ειναι μες την καλη χαρα!!