JBL studio monitors

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JBL studio monitors

Τι ειναι το 2ο συστηματακι?τα ντιμπια ειναι η μαγεια των jbl εκει παιζουν μονα τους

Το δεύτερο συστηματάκι είναι πρόσφατο και θα το δεις εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=58664

Περισσότερες λεπτομέρειες και για τα δύο στο προφίλ μου.

Καλές ακροάσεις και καλή συνέχεια.:ADFADF1:

Αντε να πω και γω. Ειχα τα 4425 το '96, με ενισχυτικα audio research.
Στις ροκιες ειδικα δεν παιζονται. Μετανιωσα παρα πολυ που τα εδωσα.

Ευτυχως εχω ενα ζευγαρι 4311 τωρα, για παρηγορια.

Attachments

• jbl 4425.jpg
    jbl 4425.jpg
    56.8 KB · Views: 52
Η δοκιμή του DD66000 από το HiFiChoice.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    46.5 KB · Views: 28
  • 2.jpg
    2.jpg
    95.7 KB · Views: 32
  • 3.jpg
    3.jpg
    115 KB · Views: 20
  • 4.jpg
    4.jpg
    81.7 KB · Views: 37
Καταπληκτικο ηχειο,ειχες προβλημα μετα φοαμ?και πως τα αντιμετωπισες?[/QUOTE Εχω αλλαξει και εγω πολλα φοαμ στον Πανταζοπουλο(τον πατερα),στον Σεντερη,στο κεντρο μεγαφωνου και στον Μυλανακη,ποιο καλη δουλεια εκανε ο Μυλανακης με μεγαλη διαφορα,αλλα το αποτελεσμα ηταν παντα μειον 25% απο την αρχικη αποδωση του ηχειου.Οταν αλλαξα κωνους τελικα με τεραστιο κοστος το ηχειο (4412)επαιζε σαν καινουργιο!!!Γιατι εδωσες τα διαμαντια 4425 δεν σε ικανοποιουσαν καπου?

Καταπληκτικο ηχειο,ειχες προβλημα μετα φοαμ?και πως τα αντιμετωπισες?[/QUOTE Εχω αλλαξει και εγω πολλα φοαμ στον Πανταζοπουλο(τον πατερα),στον Σεντερη,στο κεντρο μεγαφωνου και στον Μυλανακη,ποιο καλη δουλεια εκανε ο Μυλανακης με μεγαλη διαφορα,αλλα το αποτελεσμα ηταν παντα μειον 25% απο την αρχικη αποδωση του ηχειου.Οταν αλλαξα κωνους τελικα με τεραστιο κοστος το ηχειο (4412)επαιζε σαν καινουργιο!!!Γιατι εδωσες τα διαμαντια 4425 δεν σε ικανοποιουσαν καπου?

Και το δικο μου ο Πετρος Μυλανακης το εφτιαξε.
Δεν μπορω να πω για πριν και μετα την αλλαγη φοαμ, (και ακομα δεν εχω φτιαξει κουτι να το βαλω) γιατι οταν το πηρα ηταν ηδη κατεστραμενο το φοαμ.

Τα 4425 δεν ηταν το προβλημα. (εκτος του οτι πανω απο 15ΚΗΖ δεν....)
Το προβλημα ηταν ο αudio research (D-300), αλλα στερνη μου γνωση να σ' ειχα πρωτα.
Δεν εχω μετανοιωση για αλλο μηχανημα που πουλησα εκτος απ' αυτο.

Δεν μπορω να διακρινω τιποτα απο τα γραφωμενα,μηπως μπορεις με δυο λογια να μας πεις τι λει?

Φίλε μου, είναι ότι καλύτερο μπορώ να "σηκώσω", δεδομένων των περιορισμών του server :-)))

Attachments

Αντε να πω και γω. Ειχα τα 4425 το '96, με ενισχυτικα audio research.
Στις ροκιες ειδικα δεν παιζονται. Μετανιωσα παρα πολυ που τα εδωσα.

Ευτυχως εχω ενα ζευγαρι 4311 τωρα, για παρηγορια.

Platon

Επειδή είναι η 2η - 3η φορά που το γράφεις αυτό... και πραγματικά με "αγγίζει".
Αν το εννοείς, αν έχεις το χώρο, αν αντέχεις το κουβάλημα και φυσικά, αν μου το επιτρέπεις... μια που δεν σε ξέρω...
Τα 4430 μου είναι "παρκαρισμένα", - λόγω των 4435 - και επειδή είναι κρίμα να κάθονται... Μπας και θες να στα δανείσω, - μέχρι νεωτέρας? :-)

ΔΕΝ είναι έμμεση προσπάθεια πώλησης! Εχω ήδη αποφασίσει να τα κρατήσω, απλά ο χώρος που προορίζονται θα αργήσει να ετοιμαστεί.

Platon

Αν το εννοείς, αν έχεις το χώρο, αν αντέχεις το κουβάλημα και φυσικά, αν μου το επιτρέπεις... μια που δεν σε ξέρω...
Τα 4430 μου είναι "παρκαρισμένα", - λόγω των 4435 - και επειδή είναι κρίμα να κάθονται... Μπας και θες να στα δανείσω, - μέχρι νεωτέρας? :-)

ΔΕΝ είναι έμμεση προσπάθεια πώλησης! Εχω ήδη αποφασίσει να τα κρατήσω, απλά ο χώρος που προορίζονται θα αργήσει να ετοιμαστεί.
Ποσο θα τα κοστολογουσες αν τα πουλαγες τα 4430?

Ειναι πολυ δυσκολο ηχειο και ο ποιο πολυς κοσμος δεν το ξερει και το φοβαται.Ειχες προβλημα στο κροσοβερ?Τα στουντιο μονιτορ δεν κανουν βεβαια για χαι εντ συστημα γιατι το ευρος συχνοτητων ολων των στουντιο μον ειναι περιορισμενο λογω κορνας ,για αυτον τον λογω ειχα κρατησει τα 4412 που εχουν τουιτερ τιτανιου και κανονικο μιντ.Αλλα βεβαια για το ειδος που αντιπροσωπευει ειναι μακραν το καλυτεροτερο!!!!!

Last edited:
Ναι αλλα μεχρι εκει (15ΚΗΖ)τι εκανε?

Οπως ξερεις πολυ καλα..................γ@@@@σε κι εδερνε.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
@Modena
''Quote......
Platon

ΔΕΝ είναι έμμεση προσπάθεια πώλησης! Εχω ήδη αποφασίσει να τα κρατήσω, απλά ο χώρος που προορίζονται θα αργήσει να ετοιμαστεί.''''''''''

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δειτε τι μπορει να κανει ενα κοινο παθος σε ανθρωπους που δεν γνωριζονται.

Φιλε μου εισαι πολυ μεγαλη καρδια.:worshippy::worshippy::worshippy:

Η κινηση ειναι που μετραει. Πες οτι εγινε.......
Τι να πω, δεν εχω λογια..............

Δυστηχως ειμαι στην Ροδο..........
Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, τα σεβη μου.

Ειναι πολυ δυσκολο ηχειο και ο ποιο πολυς κοσμος δεν το ξερει και το φοβαται.Ειχες προβλημα στο κροσοβερ?

Τι εννοείς πολύ δύσκολο? Είναι 93db με αντίσταση που δεν πέφτει πουθενά κάτω από 6Ω. Παρ' όλα αυτά, λόγω 15", όσο πιό πολλά watt του δώσεις, τόσο καλύτερα παίζει. Το λεγόμενο headroom :-) Ξέρω και κάποιους που γενικά τα 44xx τα παίζουν με μικρούς Pass αλλά και με λάμπες.
Το xover ποτέ δεν με απασχόλησε. Χρησιμοποιούσα το εσωτερικό. - Για αυτούς που ίσως δεν γνωρίζουν, στο πίσω μέρος, ανάλογα με τις μπόρνες που χρησιμοποιείς, έχεις επιλογή ενεργής διενίσχυσης, χρησιμοποιώντας το 5532 εξωτερικό xover της JBL με αντίστοιχες κάρτες.

Τα στουντιο μονιτορ δεν κανουν βεβαια για χαι εντ συστημα γιατι το ευρος συχνοτητων ολων των στουντιο μον ειναι περιορισμενο λογω κορνας...

Χμμμ... μεγάλη κουβέντα. Define χάι εντ :-)))

Σίγουρα δεν μου έλειψαν τα πρίμα. H μονάδα των υψηλών φτάνει έως τα 16Khz. Τι υπάρχει από κει και πάνω? Και να υπάρχει, σίγουρα λόγω φύσης -47 γαρ - δεν θα το άκουγα. :coool:

Τι εννοείς πολύ δύσκολο? Είναι 93db με αντίσταση που δεν πέφτει πουθενά κάτω από 6Ω. Παρ' όλα αυτά, λόγω 15", όσο πιό πολλά watt του δώσεις, τόσο καλύτερα παίζει. Το λεγόμενο headroom :-) Ξέρω και κάποιους που γενικά τα 44xx τα παίζουν με μικρούς Pass αλλά και με λάμπες.
Το xover ποτέ δεν με απασχόλησε. Χρησιμοποιούσα το εσωτερικό. - Για αυτούς που ίσως δεν γνωρίζουν, στο πίσω μέρος, ανάλογα με τις μπόρνες που χρησιμοποιείς, έχεις επιλογή ενεργής διενίσχυσης, χρησιμοποιώντας το 5532 εξωτερικό xover της JBL με αντίστοιχες κάρτες.Ενοω οτι οι ποιο πολλοι δεν τα ξερουν σαν ηχεια και μολις ακουν την λεξη jbl stoudio monitor το μυαλο τους παει κατευθειαν στα επαγγελματικα μπαουλα της jbl αλλα δεν ξερουν οτι το φινιρισμα αυτου του ηχειου ξεπερνα πολλα ''καλοκατασκευασμενα''ηχεια,και επειτα οπως ειχα γραψει ποιο παλια τα ηχεια αυτα εχουν πολυ λιγους φιλους και σαν παραδειγμα δες ποσοι ιδιοκτητες εχουν παραθεσει στο καλεσμα μας τα ηχεια τους jbl!!Αλλα οποιος τα ακουσει δεν αλλαζει μαρκα ποτε!!!(παντα μιλαω για τα ακριβα μοντελα)Ειπαμε οταν αυτα ξεκινανε να παιζουν τα αλλα τελειωνουν!!!!
Ξερεις ποσοι φιλοι ηταν τελειως αρνητικοι και με κοροιδευαν με τα ηχεια που πηρα και οταν ηρθαν στο σπιτι για 15λεπτη ακροαση(τοσο προκατηλημενοι ηταν)εκατσαν ωρες ατελειωτες?Το αποτελεσμα ηταν πρωτογνωρο για αυτους,μου εδωσαν συγχαρητηρια οπως και ο εμπειροτατος Θεμις (Location)που οταν ακουσε οτι παιζω με κορνες στην αρχη απογοητευτηκε αλλα οταν ηρθε σπιτι και ακουσε το συστημα, μου εδωσε συγχαρητηρια(για τα jbl ποιο πολυ)δεν το περιμενε αυτο που ακουσε απλα η μονη του παρατηρηση ηταν οτι δεν κατεβαινει πολυ χαμηλα αλλα του εξηγησα οτι ειχα ταπωσει την μια εξοδο καθε ηχειου μπας ρεφλεξ για να αποφυγω τα μπουμαρισματα.Απο την στιγμη που αυτο το εμπειρο και καλλιεργημενο ατομο εκανε θετικοτατα σχολια αυτο μου αρκει!!

:drummer::drummer::drummer::drummer:

Χμμμ... μεγάλη κουβέντα. Define χάι εντ :-)))

Σίγουρα δεν μου έλειψαν τα πρίμα. H μονάδα των υψηλών φτάνει έως τα 16Khz. Τι υπάρχει από κει και πάνω? Και να υπάρχει, σίγουρα λόγω φύσης -47 γαρ - δεν θα το άκουγα. :coool:
ααααααααα.

ααααααααα.
Εαν εβγαιναν ακομη τα μεγαλα και καλα στουντιο μονιτορ δεν θα ειχα παρει τα 9800,θα επαιρνα αυτα!!!Ειχα παρει το μεγαλο s\m LSR 6332 καταπληκτικο αλλα με μικρη ισχυ και αναγκαστηκα να το δωσω γιατι δεν με καλυπτε.