JPlay

Ναι με πείραξε, διότι αυτοί που τον λένε απατεώνα έχουν κάτι να κερδίσουν... έλα τώρα,... τόσα χρόνια μέσα στα hiend και στα στερεοφωνικά είμαστε, να μην είμαστε αφελής... δεν είναι σωστό να κάνουμε τα παπαγαλάκια κάποιων που έχουν συμφέροντα...

Ούτε περιμένω να έχει την ίδια άποψη με μένα... άλλωστε αυτά τα χρόνια που είμαι μαζί σας έχω διαβάσει από τα εξαιρετικά και σωστά σχόλια, μέχρι τα πιο παλαβά βλακώδη και άσχετα... φόρουμ είναι...

Έχω σοβαρό πρόβλημα όμως όταν κάποιος δεν έχει προσωπική άποψη και γνώση να αναμασά πράγματα από άλλα φόρουμ ή άλλες πηγές και θέτοντας τα ως αλήθειες...

Προτιμώ να πει κάποιος ότι το δοκίμασε και δεν του άρεσε, διότι μέχρι εκεί, κατά την άποψη μου είναι το όριο αληθείας και άποψης από έναν απλό χρήστη, και άλλο να κάνει κρίσεις παραθέτοντας για επιχειρήματα άλλων τα σχόλια (χωρίς να γνωρίζει ή να υποπτεύεται τα παρασκήνια)...

Τέλος τα σχόλια από μένα για το plug in αυτό, για να μην δημιουργώ πρόβλημα ούτε στο φόρουμ ούτε σε κανέναν...

Στους άλλους φίλους έχω να πω ότι δεν έχετε σετάρει τα συστήματα σας με την βέλτιστη απόδοση... μόνο και μόνο ότι παίζεται από εξωτερικούς σκληρούς USB έχετε απώλειες...

Όπως τα λες φίλε economides... ακριβώς τα ίδια συμπεράσματα έχω αποκομίσει και εγώ...

Λες και ο πωλητής του JPlay δεν βγάζει λεφτά. Αυτός σίγουρα έχει συμφέρον.
Αντιθέτως δε βλέπω συμφέρον των μελών μας ή των μελών του hydrogen audio.
Η παράθεση Links και Quotes δε κάνει κανένα κακό.

Από εκεί και πέρα συμφωνώ ότι πολλά setup παίρνουν Optimization.

Re: Απάντηση: Re: JPlay

Ανοιχτό μυαλό έχουμε όλοι πιστεύω,μπορεί να τρέχει κάτι άλλο και να πρέπει να το κοιτάξω...

Το καζανάκι...
79988.gif

Two years ago in a AVClub meeting in my house with at least 30 participants we audiotioned 4 DACs (EmmLabs, Weiss, Wyred4sound and Antelope) and we experienced more differences when we changed players between Amarra and Pure Music than we experienced changing Dacs !! (Sonus Naturalis had made an extensive comment on that at the forum)

Ακριβώς για αυτή τη συνάντηση λέω κ εγώ στο post #7... άβυσσος το λοιπόν!!

Στο θέμα που προέκυψε σχετικά με το Jplay:

-Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Portioli, για τις πληροφορίες που μας μετέφερε και αποτελούν την αφορμή γι' αυτή τη συζήτηση.

-Επί της ουσίας τώρα:
Διάβασα επί τροχάδην (δεν έχω τελειώσει, έχει πολύ πράγμα) τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις εταιρείες και τα forum, με οπαδούς ένθεν και εκείθεν.

Στις συζητήσεις που αφορούν το θέμα με το Foobar δε βρήκα κάτι ουσιώδες και διαφωτιστικό μέχρι στιγμής, θα συμφωνήσω με το Χρήστο σ' αυτό, δεν έχω ολοκληρώσει πάντως τη μελέτη.

JRiver εναντίον Jplay. Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τις επίσημες τοποθετήσεις τουλάχιστον είναι ότι τα αίτια της διαμάχης είναι οικονομικά πρωτίστως. Ειδικά ως προς τη JRiver. Το Jplay είναι κατ' αρχήν ένα plug-in. Δήλαδή ένθετο πρόγραμμα που για να δουλέψει πρέπει να κάτσει πάνω σε κάποια πλατφόρμα που θα το φιλοξενήσει, όπως είναι το JRiver και το Foobar. Κανονικά τα plug-ins είτε φτιάχνονται με την άδεια και συγκατάθεση του δημιουργού της πλατφόρμας, είτε ακολουθούν κάποιο θεσπισμένο πρότυπο, στο οποίο έχουν συμφωνήαει όλοι οι κατασκευαστές, όπως γίνεται π.χ. με τα VST plug-ins, τα RTA κλπ. Τώρα συμβαίνει οι κατασκευαστές του Jplay νσ φτιάχνουν ένα plug-in για τα δύο προγραμματα πλατφόρμες και το πουλάει 99 Ευρώ, δηλαδή περίπου στο διπλάσιο απ' ότι κοστολογεί η JRiver το δικό της. Στον επαγγελματικό χώρο είναι πολύ συνηθισμένη κατάστση. Π.χ η Cubase, βασικό πρόγραμμα ηχογράφησης και επεξεργασίας κοστίζει περίπου 500 ευρώ, ενώ η μεγάλη συλλογή με τα plug-ins της Waves περί τα 4600 ευρώ. Αυτό είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση. Αν υπήρχε προηγούμενη συνεννόηση, ή διαπραγματεύσεις μεταξύ των κατασκευαστών που σήμερα αντιπαρατίθενται δημόσια δεν το ξέρουμε. Θα μπορούσαν να το κάνουν όμως κι' αν ήταν έξυπνη η εμπορική πολιτική της JRiver, θα έπρεπε να επιδιώκει τη στήριξη τρίτων κατασκευαστών μέσω plug-ins, που θα την καθιέρωνε ως βασική πλατφόρμα. Υποψιάζομαι ότι κάπου δεν τα βρήκαν.

Από την άλλη πλευρά στην ανακοίνωση της η JRiver ούτε λέξη για την ουσία της υπόθεσης. Ενώ οι κατασκευαστές του Jplay δεν χάνουν την ευκαιρία και το τονίζουν διαρκώς: Το Jitter. Δεν αρκεί να παίζουμε απλά bit perfet, απαιτείται και ο σωστός χρονισμός, δηλαδή ελαχιστοποιημένο Jitter. Αυτή είναι και η κύρια διαφορά ανάμεσα σε προγράμματα που κατά τα άλλα παίζουν bit perfet, διαφέρουν στο Jitter, γι' αυτό και ακούγονται διαφορετικά.

Από ποιούς και πόσους παράγοντες επηρεάζεται το Jitter στο Computer Audio αποτελεί ακόμα πεδίο έρευνας. Δεν εξαρτάται μόνο από τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε, αλλά και από το συγκεκριμένο set-up του καθενός μας. Η ποικιλία είναι ατελείωτη.

Ένας παράγοντας πολύ σημαντικός με βάση τη δικιά μου εμπειρία είναι το είδος των DAC/Interface που χρησιμοποιούμε. Εάν χρησιμοποιούν δικούς τους drivers μεγάλο ποσοστό της ποιότητας που θα λάβουμε εξαρτάται από εκεί. Για να το κάνω λιανά, όσο πιο καλογραμμένοι είναι οι drivers τόσο λιγότερο θα επηρεάζεται η αναπαραγωγή από τις αλλαγές στο Software αναπαραγωγής.

Θα αναφέρω ένα παράδειγμα: Δουλεύω κυρίως με επαγγελματικά interface με τους δικούς τους ASIO drivers κατά κανόνα. Όταν δοκίμαζα τον player του Ν. Πετραλιά είχα διαπιστώσει το εξής: Σε υπολογιστές με σε συνηθισμένα set-up οι ακουστές διαφορές ήταν μεγάλες. Σε υπολογιστές με επαγγελματικά interface και ASIO2 drivers ήταν στα όρια του διακριτού, δεν είμαι κάν σίγουρος ότι άκουσα διαφορές.

Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι διαφορές ανάμεσα στα Sofware αναπαραγωγής εξαρτώνται και από το δικό μας set-up. Το πράγμα είναι ακόμα πιο περίπλοκο δηλαδή.

Κατά συνέπεια θα συμφωνήσω με το Χρήστο. Οφείλουμε να δοκιμάζουμε κάτι πρώτα (το Jplay στην περίπτωση μας). Κι' αν μας κάνει το κρατάμε.

Θα συμφωνήσω και σε κάτι ακόμα. Έχει δίκιο όταν λέει ότι είμαστε πρόθυμοι να τα ακουμπήσουμε όταν πρόκειται για καλώδια, βύσματα και κάθε είδους αξεσουάρ που βλέπουμε μπροστά μας. Αλλά γκρινιάζουμε και δυσανασχετούμε όταν πρόκειται για Software. Όσον αφορά το Software είμαστε όλοι κακομαθημένοι. Και ο νοών νοείτω.

Έχει καταντήσει μονότονο να "ταπώνεις" νήματα βρε Μιχάλη.... αχχααχααχα...
Ένα like και στον Χρήστο όμως που εδώ και καμπόσα μυνήματα λέει το ίδιο πράμα...

Μιχάλη συγχαρητήρια :ernaehrung004:, είναι ακριβώς τα δικά μου ευρήματα ειδικά αυτό με τα ASIO drivers παρά το γεγονός ότι δεν έχω επαγγελματικά μηχανήματα... (στα τρία μηχανήματα που έχω δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς)...-bye-

ΥΓ... μην μου κάνετε like... αρκεί κανένα poke... -bye- (γειά σου ρε Αντώνη!!)

Κοίτα... Εγώ Μουτσουνοβιβλίο δεν έχω για ποουκ και πιουκ (αχαχαχ) οπότε βολέψου με κανά λαικ απο δώθε... :2thumb22sup:

Μιχάλη συγχαρητήρια :ernaehrung004:, είναι ακριβώς τα δικά μου ευρήματα ειδικά αυτό με τα ASIO drivers παρά το γεγονός ότι δεν έχω επαγγελματικά μηχανήματα... (στα τρία μηχανήματα που έχω δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς)...-bye-

ΥΓ... μην μου κάνετε like... αρκεί κανένα poke... -bye- (γειά σου ρε Αντώνη!!)
Ευχαριστώ! :blush:
Απλά τις εμπειρίες μας αθροίζουμε. Όσο για τα likes απονεμήθηκαν κατά πως πρέπει ...νομίζω.

Θα με κάνετε όμως να κατεβάζω και να δοκιμάζω το Jplay, που δεν το'χα σκοπό. Εδώ που τα λέμε, εκείνο που μου έκανε κλικ -διαβάζοντας- είναι το Signalyst. Αλλά κι' αυτό δεν είναι φτηνό, 120 Ευρώ.

Κι' αν πρόκειται να αγοράσω κάτι, έχω κατά νου εκείνο το μηχανάκι που κουβεντιάζαμε σε άλλο νήμα.
Ζόρικα πράγματα! :frown:

Στο θέμα που προέκυψε σχετικά με το Jplay:

Από την άλλη πλευρά στην ανακοίνωση της η JRiver ούτε λέξη για την ουσία της υπόθεσης. Ενώ οι κατασκευαστές του Jplay δεν χάνουν την ευκαιρία και το τονίζουν διαρκώς: Το Jitter. Δεν αρκεί να παίζουμε απλά bit perfet, απαιτείται και ο σωστός χρονισμός, δηλαδή ελαχιστοποιημένο Jitter. Αυτή είναι και η κύρια διαφορά ανάμεσα σε προγράμματα που κατά τα άλλα παίζουν bit perfet, διαφέρουν στο Jitter, γι' αυτό και ακούγονται διαφορετικά.

Από ποιούς και πόσους παράγοντες επηρεάζεται το Jitter στο Computer Audio αποτελεί ακόμα πεδίο έρευνας. Δεν εξαρτάται μόνο από τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε, αλλά και από το συγκεκριμένο set-up του καθενός μας. Η ποικιλία είναι ατελείωτη.

Ένας παράγοντας πολύ σημαντικός με βάση τη δικιά μου εμπειρία είναι το είδος των DAC/Interface που χρησιμοποιούμε. Εάν χρησιμοποιούν δικούς τους drivers μεγάλο ποσοστό της ποιότητας που θα λάβουμε εξαρτάται από εκεί. Για να το κάνω λιανά, όσο πιο καλογραμμένοι είναι οι drivers τόσο λιγότερο θα επηρεάζεται η αναπαραγωγή από τις αλλαγές στο Software αναπαραγωγής.

Μιχάλη μου όχι αλλάζοντας player δεν αλλάζει το jitter!
Το jitter είναι μετρίσιμο και έχουν γίνει μετρήσεις και πειράματα.
Το jitter είναι χαρακτηριστικό του hardware-audio interface, και δεν αλλάζει αλλάζοντας τον player.

O driver και το μονοπάτι ASIO/wasapi έχουν όνος σημασία, αλλά ούτε και αυτά αλλάζουν το jitter.

Εδώ είναι όλο το λάθος, αυτών που ισχυρίζονται ότι το bit perfect, είναι απόλυτα μηχανιστικό φαινόμενο, και έχει να κάνει μόνο με μετρήσεις και hardware.

Στο Hydrogen Audio Forum, είναι τόσο κολλημένοι με αυτό, που σβήνουν όλα τα ποστ που έχουν να κάνουν με υποκειμενικές εκτιμήσεις...

Όταν ο player έχει έλεγχο επί του hardware, σίγουρα μειώνετε το jitter.

Η ικανότητα να μειωθούν διεργασίες/να αυξηθούν πόροι/να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος της τροφοδοσίας έχει σαν αποτέλεσμα μείωσης jitter...

Το jitter όμως δεν είναι η πανάκεια, όπως αποδεικνύεται πια... ούτε το bit perfect... από μόνα τους ...υπάρχει στροφή επίσης προς την απομόνωση των θυρών USB πια, διότι έχει αποδειχτεί ότι και αυτό έχει σοβαρή επίπτωση...

Η σταθεροποιημένη τροφοδοσία του PC παίζει επίσης ύψιστο ρόλο (εννοώ custom σταθεροποίηση, με την οποία θα ασχοληθώ ελπίζω σύντομα καθώς μέσα στο νέο έτος θα αναβαθμίσω όλο το ψηφιακό μου σύστημα) αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, το αναφέρω απλώς για να μην το λησμονάμε...

Το Computer Audio είναι πιο περίπλοκη εν τέλη εφαρμογή... παρά το γεγονός ότι αρχικά νομίζαμε το αντίθετο...

Το θέμα μοιάζει λίγο με τα καλώδια... παρά το γεγονός ότι τα καλώδια μπορεί να τα μετρήσεις, δεν μπορεί από την μέτρηση να καταλάβεις πως θα ακουστούν, διότι η συμπεριφορά τους αλλάζει όχι μόνο από τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά τους αλλά και ανάλογα σε τι ενισχυτή και ηχείο τα συνδέσεις...

Πάντως είμαι γοητευμένος (και άλλοτε σε κατάσταση φρίκης) το πως επηρεάζεται ο ήχος pc audio, από τις μικρότερες αλλαγές.

Πιστεύω ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η μηχανιστική/ντετερμινιστική άποψη περί pc και μετρήσεων, διότι δεν ισχύουν ακριβώς έτσι στο κομμάτι pc audio... είναι σίγουρα απαραίτητες αλλά δεν ορίζουν το τελικό αποτέλεσμα...

Αν δεν κάνω λάθος,και με απλά λόγια,το jitter είναι μια μεταβολή,μια ανωμαλία σε μια συγκεκριμένη fixed περιοδικότητα.
Δηλαδή αλλοιώνει τον καθορισμένο χρόνο μεταξύ δύο δειγμάτων.
Κι έχει να κάνει φυσικά με τον χρονισμό,με τα ρολόγια που καθορίζουν αυτή την περιοδικότητα και τον σωστό χρονισμό.

Γι' αυτό και βλέπουμε κάποιες πανάκριβες λύσεις με εξωτερικά World Clocks,κλπ.
Αυτό,στην απλή λογική μου,δεν μπορεί να έχει να κάνει με το λογισμικό....
Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά όπως το έχω καταλάβει,αυτό μου λέει το μυαλό μου..

Ok... για εξήγησε μου λοιπόν πως μια σταθεροποιημένη τροφοδοσία πχ τύπου Salas έχει καλύτερο αποτέλεσμα επάνω σε ένα πχ xmos τσιπάκι USB/I2S σε σχέση όχι με την τροφοδοσία από το BUS, αλλά με μια άλλη σταθεροποιημένη όπως ας πούμε lm317...

Αν λοιπόν το λογισμικό πχ το fidelizer... (για να μην πω το Jplay, και νομίσετε ότι κάνω και διαφήμιση...) μειώνει κατανάλωση ρεύματος/αυξάνει πόρους/ σταματώντας διεργασίες του ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (οι οποίες έχουν ΑΜΕΣΗ επίπτωση στο HARDWARE)... πως να μην επηρεάζει το jitter...

Δεν μπορώ ούτε πρόθεσή μου να πείσω κανέναν... θέλω όμως να μην βλέπετε τα pc και τον ήχο μονοσήμαντα... όπως κάποιος σε ένα άλλο νήμα που μιλάγαμε για καλώδια usb, και νόμιζε ότι ο εκτυπωτής του και το DAC του δουλεύανε με τον ίδιο τρόπο...

Αν κάνεις αυτό που σου είπα πιο πάνω, και βάλεις τους σκληρούς σου στο δίκτυο θα δεις διαφορά... ΓΙΑΤΙ? τι έχει αλλάξει? αλλάξανε τα ρολόγια?

Απάντηση: Re: JPlay

Ok... για εξήγησε μου λοιπόν πως μια σταθεροποιημένη τροφοδοσία πχ τύπου Salas έχει καλύτερο αποτέλεσμα επάνω σε ένα πχ xmos τσιπάκι USB/I2S σε σχέση όχι με την τροφοδοσία από το BUS, αλλά με μια άλλη σταθεροποιημένη όπως ας πούμε lm317...

Αν λοιπόν το λογισμικό πχ το fidelizer... (για να μην πω το Jplay, και νομίσετε ότι κάνω και διαφήμιση...) μειώνει κατανάλωση ρεύματος/αυξάνει πόρους/ σταματώντας διεργασίες του ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (οι οποίες έχουν ΑΜΕΣΗ επίπτωση στο HARDWARE)... πως να μην επηρεάζει το jitter...

Δεν μπορώ ούτε πρόθεσή μου να πείσω κανέναν... θέλω όμως να μην βλέπετε τα pc και τον ήχο μονοσήμαντα... όπως κάποιος σε ένα άλλο νήμα που μιλάγαμε για καλώδια usb, και νόμιζε ότι ο εκτυπωτής του και το DAC του δουλεύανε με τον ίδιο τρόπο...

Αν κάνεις αυτό που σου είπα πιο πάνω, και βάλεις τους σκληρούς σου στο δίκτυο θα δεις διαφορά... ΓΙΑΤΙ? τι έχει αλλάξει? αλλάξανε τα ρολόγια?

Μα η σταθεροποιημένη τροφοδοσία που μου λες,hardaware είναι και μάλιστα ποιοτικό και σε ευαίσθητο σημείο.
Και φυσικά με τον τρόπο που το λες για το fidelizer έχεις δίκιο.
Πότε όμως;Όταν υπάρχει ένα μηχάνημα που ζορίζεται και αναζητά πόρους και ρεύμα.Όταν το έχουμε σε αφθονία ποιος ο λόγος;
Βεβαίως υπάρχουν πολλά να μελετηθούν ακόμα,δεν αντιλέγει κανείς,αλλά το ανοιχτό μυαλό πρέπει να το έχουμε σε όλες τις κατευθύνσεις.

Την έκανα την δοκιμή,την πόσταρα παραπάνω.
Βέβαια αυτό με τις διαφορές είναι τεράστιο θέμα απ' την στιγμή που δεν υπάρχει απόλυτη αναφορά και όλη η βιομηχανία ήχου έτσι δουλεύει,οπότε πια κοιτάζουμε το τι μας αρέσει και καθαρίζουμε,αυτή είναι η στάση μου,για να μην παρεξηγιέμαι κιόλας.

Μα η σταθεροποιημένη τροφοδοσία που μου λες,hardaware είναι και μάλιστα ποιοτικό και σε ευαίσθητο σημείο.
Και φυσικά με τον τρόπο που το λες για το fidelizer έχεις δίκιο.
Πότε όμως;Όταν υπάρχει ένα μηχάνημα που ζορίζεται και αναζητά πόρους και ρεύμα.Όταν το έχουμε σε αφθονία ποιος ο λόγος;
Βεβαίως υπάρχουν πολλά να μελετηθούν ακόμα,δεν αντιλέγει κανείς,αλλά το ανοιχτό μυαλό πρέπει να το έχουμε σε όλες τις κατευθύνσεις.

Την έκανα την δοκιμή,την πόσταρα παραπάνω.
Βέβαια αυτό με τις διαφορές είναι τεράστιο θέμα απ' την στιγμή που δεν υπάρχει απόλυτη αναφορά και όλη η βιομηχανία ήχου έτσι δουλεύει,οπότε πια κοιτάζουμε το τι μας αρέσει και καθαρίζουμε,αυτή είναι η στάση μου,για να μην παρεξηγιέμαι κιόλας.

Έδωσα παράδειγμα το πόσο παίζει ρόλο η τροφοδοσία... ακόμα και επάνω στα ΡΟΛΟΓΙΑ (διότι εσύ έκανες αναφορά σε αυτά θεωρώντας τα ξεχωριστό πράγμα και μέρος του hardware ανεξάρτητο από το λογισμικό)...

Αυτό συνέχισα να το συνδέσω με το πόσο ευαίσθητο είναι ένα pc από άποψη τροφοδοσίας,

και αυτό το συνέδεσα με το γεγονός ότι εάν το λογισμικό "κλείνει" εργασίες και εξοικονομεί ρεύμα (άρα και EMI/RFI) βελτιστοποιείται η απόδοση των επιμέρους harware...

Tο δυνατό μηχάνημα και πάλι δεν έχει να κάνει παρά στο μυαλό μας... ότι έχουμε τούμπανο pc και δεν χαμπαριάζει... κι όμως ακόμα και εκεί υπάρχουν διαφορές... διότι και αυτό ενδέχεται να ακτινοβολεί (EFI/RFI) ίσως και παραπάνω από ένα λιγότερο δυνατό άρα και λιγότερο ενεργοβόρο...

Δεν υπάρχουν κανόνες και δόγματα, χρειάζεται λίγο λογική, αλλά και βασικές γνώσεις αρχιτεκτονικής pc...

Ναι... Αντώνη ήταν ανέκαθεν στα σχέδια μου όχι το mini... αλλά ένα από τα μεγάλα, αλλά προτιμώ τα χρήματα αυτά να τα επενδύσω σε κάποιο πολύ καλό DAC, όπως ξέρεις... και μέσα στο 2014 ελπίζω να πραγματοποιήσω το pc audio που θέλω... προς το παρώ όμως όπως άλλωστε έχεις ακούσει και εσύ στο σπίτι μου... τα ψηφιακά είναι στημένα καλά, αλλά κυριότερα οικονομικά...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JPlay

Έδωσα παράδειγμα το πόσο παίζει ρόλο η τροφοδοσία... ακόμα και επάνω στα ΡΟΛΟΓΙΑ (διότι εσύ έκανες αναφορά σε αυτά θεωρώντας τα ξεχωριστό πράγμα και μέρος του hardware ανεξάρτητο από το λογισμικό)...

Αυτό συνέχισα να το συνδέσω με το πόσο ευαίσθητο είναι ένα pc από άποψη τροφοδοσίας,

και αυτό το συνέδεσα με το γεγονός ότι εάν το λογισμικό "κλείνει" εργασίες και εξοικονομεί ρεύμα (άρα και EMI/RFI) βελτιστοποιείται η απόδοση των επιμέρους harware...

Tο δυνατό μηχάνημα και πάλι δεν έχει να κάνει παρά στο μυαλό μας... ότι έχουμε τούμπανο pc και δεν χαμπαριάζει... κι όμως ακόμα και εκεί υπάρχουν διαφορές... διότι και αυτό ενδέχεται να ακτινοβολεί (EFI/RFI) ίσως και παραπάνω από ένα λιγότερο δυνατό άρα και λιγότερο ενεργοβόρο...

Δεν υπάρχουν κανόνες και δόγματα, χρειάζεται λίγο λογική, αλλά και βασικές γνώσεις αρχιτεκτονικής pc...

Ναι... Αντώνη ήταν ανέκαθεν στα σχέδια μου όχι το mini... αλλά ένα από τα μεγάλα, αλλά προτιμώ τα χρήματα αυτά να τα επενδύσω σε κάποιο πολύ καλό DAC, όπως ξέρεις... και μέσα στο 2014 ελπίζω να πραγματοποιήσω το pc audio που θέλω... προς το παρώ όμως όπως άλλωστε έχεις ακούσει και εσύ στο σπίτι μου... τα ψηφιακά είναι στημένα καλά, αλλά κυριότερα οικονομικά...-bye-

Σαφώς και έχει βάση αυτό που λες,και η γνώση του τι κάνει κάθε διεργασία σε έναν υπολογιστή είναι απαραίτητη.
Έχω χρησιμοποιήσει προγράμματα σαν το fidelizer σε πολύ πιο extreme μορφή παλιότερα (ήμουν τρελό overclockάκι,ακόμα κάπου πρέπει να έχω τα χωνιά του υγρού αζώτου) μέχρι που κατέληξα μοιραία όπως όλοι άλλωστε να τα κλείνω χειροκίνητα και όπως και όποια θέλω εγώ.
Και επίσης σαφώς πρέπει να κοιτάζουμε τον ενεργειακό σχεδιασμό και την διαχείριση ενέργειας μιας μητρικής.

Κι όμως,αυτό που λέει η λογική το οτι δηλαδή θα έπρεπε να ορίζουμε αυτή την ενέργεια στο ελάχιστο,αντιβαίνει εντελώς ότι κι αν έχω διαβάσει σε άρθρα και συζητήσεις.
Κι όλες οι ευκολίες που προσφέρουν οι σύγχρονες μητρικές που παραμετροποιούνται απολύτως στα γούστα μας όσον αφορά ενέργεια,τροφοδοσία υποσυστημάτων,κατανάλωση,κλπ,αποφεύγονται δια ροπάλου.
Πως να βρει άκρη κανείς;

Εγώ ξαναλέω, βρείτε εκεί έξω τα πειράματα που έχουν γίνει, και δείχνουν ότι το jitter δεν αλλάζει από απλή αλλαγή software player.
Από εκεί και περά διαφορές εφόσον υπάρχουν , υπάρχουν.
Δεν είναι ανάγκη κάθε πρόβλημα να το ονομάζουμε Jitter. Πείτε το Μπάμη Μήτσο Πέτρο Χατζιπτετρή που και αυτός φταίει :D

Ναι... Αντώνη ήταν ανέκαθεν στα σχέδια μου όχι το mini... αλλά ένα από τα μεγάλα, αλλά προτιμώ τα χρήματα αυτά να τα επενδύσω σε κάποιο πολύ καλό DAC, όπως ξέρεις

Γιατί τα μεγάλα και όχι το mini?
Και το mini το βρίσκεις με 3, βία 4 κατοστάρικα μτχ... του '10-'11...