Just been in concert.....

LEONARD COHEN

η set list
25 συναισθηματικες ταραχες

Dance Me to the End of Love
The Future
Ain't No Cure For Love
Bird On The Wire
Everybody Knows
In My Secret Life
Who By Fire
Hey That's No Way To Say Goodbye
Anthem
Tower Of Song
Suzanne
The Gypsy's Wife
Boogie Street
Hallelujah
Democracy
I'm Your Man
Take This Waltz
So Long Marianne
First We Take Manhattan
Sisters of Mercy
If It Be Your Will
Closing Time
I Tried To Leave You
Famous Blue Raincoat
Whither Thou Goest

thank you friends for the homecoming

για το 2008 εχουν τελειωσει ολα
καποιοι ειπαν Θα αντεξει το γεροντακι ?
και πηγαν για μπανιο
για ρωτηστε καποιον απο τους 4000 χιλιαδες αν σημερα τριτη ημερα εχει συνελθει .

.

Re: Απάντηση: Re: Just been in concert.....

To 2o του Saint-Saens μονον ο Gilels το έχει απογειώσει...Ουτε οι καλοι Γαλλοι πιανίστες κατόρθωσαν να τον πλησιάσουν..
Εδώ μαζι με ενα εξαιρετικό τριτο τού Ραχμανινοφ.

749677102920.jpg

Ευχαριστω Σπύρο... Ιδέα δεν είχα! Ο Ριχτερ είχε πεί για το 2ο ότι είτε θα το κατακτήσεις επι σκηνής είτε θα σε εξευτελίσει. Θα τσεκαριστεί άμεσα ο Gilels.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Just been in concert.....

Ευχαριστω Σπύρο... Ιδέα δεν είχα! Ο Ριχτερ είχε πεί για το 2ο ότι είτε θα το κατακτήσεις επι σκηνής είτε θα σε εξευτελίσει. Θα τσεκαριστεί άμεσα ο Gilels.

Σε προειδοποιώ πάντως πώς εσύ θα βρείς την ηχογράφηση ´ξερή´.
Ομως ο τρόπος τής Ορχήστρας αλλά και το παιξιμο τού Gilels κυριολεκτικά τού αλλάζουν μορφή..
Α ,απο τούς Γάλλους πάντως(Collard,Roge)προτιμώ την Βiret απο την Naxos(2o και 4ο παρέα).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Just been in concert.....

Σε προειδοποιώ πάντως πώς εσύ θα βρείς την ηχογράφηση ´ξερή´.
Ομως ο τρόπος τής Ορχήστρας αλλά και το παιξιμο τού Gilels κυριολεκτικά τού αλλάζουν μορφή..
Α ,απο τούς Γάλλους πάντως(Collard,Roge)προτιμώ την Βiret απο την Naxos(2o και 4ο παρέα).

Την Biret;;; Χμμμμ... Τον Collard τον εχω στην κορυφή σχετικά με τα κοντσέρτα του Ραχμανινοφ. Ισως φταίει οτι ηταν και ο πρώτος που άκουσα. Την Biret μονο σε Chopin την εχω ακούσει και δεν ήταν καθόλου άσχημη. Ηταν και μαθητρια του Kempff. Mάλιστα...Biret αντι για Collard...ε ρε ίντριγκες βραδιάτικα :flipout: :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Just been in concert.....

Την Biret;;; Χμμμμ... Τον Collard τον εχω στην κορυφή σχετικά με τα κοντσέρτα του Ραχμανινοφ. Ισως φταίει οτι ηταν και ο πρώτος που άκουσα. Την Biret μονο σε Chopin την εχω ακούσει και δεν ήταν καθόλου άσχημη. Ηταν και μαθητρια του Kempff. Mάλιστα...Biret αντι για Collard...ε ρε ίντριγκες βραδιάτικα :flipout: :flipout:

Xέχε.
Επειδή ,περιέργως μου αρέσουν τά κοντσέρτα γιά πιάνο του εν λόγω Κυρίου,τά είχα με Collard(τώρα για τα περι Rach+Collard γκουχ-γκούχ:flipout:),τά αγορασα με Roge-Dutoit είχα το 2ο με Gilels(οπου το 3ο του Rach για μενα,ειναι εξαιρετικό στον ιδιο δίσκο)και ανακάλυψα κάπου καταχωνιασμένα το 2ο και 4ο με Biret..
Tελική μου επιλογή:3o-5o:Collard
1o:Roge
2o:Mακράν Gilels
4oBiret-Roge..
Aντε βραδυάτικα με τον Γάλλο,:drummer::drummer::drummer:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Just been in concert.....

Xέχε.
Επειδή ,περιέργως μου αρέσουν τά κοντσέρτα γιά πιάνο του εν λόγω Κυρίου,τά είχα με Collard(τώρα για τα περι Rach+Collard γκουχ-γκούχ:flipout:),τά αγορασα με Roge-Dutoit είχα το 2ο με Gilels(οπου το 3ο του Rach για μενα,ειναι εξαιρετικό στον ιδιο δίσκο)και ανακάλυψα κάπου καταχωνιασμένα το 2ο και 4ο με Biret..
Tελική μου επιλογή:3o-5o:Collard
1o:Roge
2o:Mακράν Gilels
4oBiret-Roge..
Aντε βραδυάτικα με τον Γάλλο,:drummer::drummer::drummer:

Βήξε, βήξε...αμα γυρισει ο αρχηγός θα σε παραπέμψω :rifle:
:food-smiley-005:

Να δωσω μια πνοη σε αυτο το ξεχασμενο νημα.
Πριν μερικες εβδομαδες ηταν στο χωριο μια απο τους μεγαλυτερους και ποιο σεβαστους μουσικους. η Dame Gillian Weir.
Σαν προσκεκλημενη απο την ενορια του Αγιου Ιωαννη, που μολις ειχε ανακατασκευασει το εκκλησιατικο οργανο του ναου για 1.000.000 ΕΥ, η Gillian εδωσε ενα κονσερτο με εργα του Joseph Jongen, Franz Liszt, Maurice Duruflé, Healey Willian, Louis Vierne, Sergei Slonimsky και Marcel Lanquetouit

θα σταθω για λιγο στο εργο του Liszt, το βαδισμα του Αγιου Φρανζισκου στα κυματα, σε μετατροπη για οργανο απο τον Lionel Rogg.
Η ιστορια ειναι γνωστη, ο Αγιος Φραγκισκος δεν μπορεσε να βρει θεση σε μια βαρκα που θα τον περνουσε απεναντι στην Μεσσινα και σε κοροιδευτικη προτροπη του βαρκαρη "αφου ειναι Αγιος, γιατι τοτε δεν προχωραει πανω στα κυματα?" ο Αγιος Φραγκισκος δαμασε την θαλασσα και περασε το στενο περπατωντας. Το εργο ειναι απο τα ποιο πολυπλευρα που εχω ακουσει, απο γαληνιες, αρμονικες και αεηνες μεκωδιες, μεχρι σκοτεινα ξεσπασματα με κεραυνους και αερηδες και καταιγιδες. Η εκτελεση αυτου του απιθανου εργου απο την Dame καταπληκτικη και ανεπαναληπτη, μια μουσικη εμπειρια που δεν ξεχνιεται και τοσο ευκολα.
Η ζωντανη ακροαση της Dame ειναι μια απολαυση που κανεις δεν θα επρεπε να χασει. Αν σας δωθει η ευκαιρια απλα μην την χασετε.

Απαγωγή απ το Σεράι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (17-10-2008):
Τα θετικά: η μουσική και φωνητική πλευρά ως συνήθως. Η ορχήστρα και οι τραγουδιστές ήταν πάρα πολύ καλοί με καλό συντονισμό, ωραία ηχοχρώματα, ρωμαλέες φωνές.
Τα αρνητικά: πρώτα πρώτα η απόδοση στα ελληνικά των διαλόγων. Με ξένισε και μου χτύπησε άσχημα. Ακόμα και οι τραγουδιστές φάνηκε να έχουν πρόβλημα καθώς απέδιδαν τα μέρη με ξενική προφορά παρ' ότι Έλληνες άπαντες. Το αποτέλεσμα ήταν σαν να παρακολουθείς Θέατρο της Δευτέρας (έχω και ένα θέμα γενικώς με το θέατρο). Ακόμη τα σκηνικά ήταν χάλια με τεράστια ντουβάρια απλωμένα μετωπικά σε όλο το πλάτος της σκηνής, με αδιάφορους στατικούς φωτισμούς. Γενικά η (παραδοσιακή) σκηνοθεσία δεν έλεγε και πολλά πράγματα όπως και η υποκριτική των τραγουδιστών με την εξαίρεση των Μπλόντε (Βασιλική Καραγιάννη) και Μπελμόντε (Μάριο Ζεφίρρι).
Για τα δεκάδες άδεια καθίσματα στις μπροστινές σειρές εκεί που συνήθως κάθονται οι "γούνες" τα έχουμε ξαναπεί. Συνηθισμένο πια θέαμα...

Ιδρύθηκε πριν από 11 χρόνια από τον Claudio Abbado. Αποτελείται από 42 νέους μουσικούς από 21 χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδάς, Ισραήλ, Ην. Πολιτείες, Βραζιλία) που αποσπάστηκαν από την Ορχήστρα Νέων Gustav Mahler όταν έπιασαν το όριο ηλικίας. Ο μόνιμος αρχιμουσικός της είναι ο Άγγλος Daniel Harding. Δεν έχει μόνιμη έδρα και ως εκ τούτου δεν χρηματοδοτείται από κανένα κράτος ή άλλο δημόσιο φορέα. Οι μουσικοί της είναι ελεύθεροι να αχολούνται με οποιοδήποτε άλλο πρότζεκτ επιθυμούν χωρίς μα είναι υποχρεωμένοι σε αποκλειστική απασχόληση με την ορχήστρα. Έχει φανατικούς φίλους που την ακολουθούν όσο αυτό είναι δυνατό σε όλες τις χώρες και σε όλα τα θέατρα του κόσμου που παίζει. Οι μουσικοί της συνηθίζουν να ταξιδεύουν μαζί με τις οικογένειές τους και γι' αυτό φροντίζει η οργανωτική υποδομή της ορχήστρας. Έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές για τις ερμηνείες της σε έργα του κλασσικού ρεπερτορίου που τα παίζει με σύνθεση "ορχήστρας δωματίου".
Αυτή η περίεργη, πολυπολιτισμική, πολυεθνική και "νομαδική" ορχήστρα που ακούει στο όνομα Mahler Chamber Orchestra, εμφανίστηκε χτες το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Άρχισαν με ένα σύντομο έργο του Pierre Boulez για μικρό σύνολο εγχόρδων και πνευστών και σόλο φλάουτο. Ένα έργο άγνωστο σε μένα, τυπικό της ανανέωσης του 20ου αιώνα που κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμεύσει σαν σάουντρακ ταινίας επιστημονικής φαντασίας ή θρίλερ.
Ακολούθησε το κοντσέρτο για βιολί του Brahms με σολίστα τον Γερμανό Christian Tetzlaff.
Στο δεύτερο μέρος μας έπαιξαν την Συμφωνία αρ.2 πάλι του Brahms.
Το παίξιμο της ορχήστρας ήταν ιδιαίτερα αισθαντικό στα αργά μέρη ενώ δεν είχε πρόβλημα να εκτοξεύσει την ένταση στην στρατόσφαιρα όταν αυτό χρειαζόταν. Από την μικρή μου εμπειρία όμως με συμφωνικές ορχήστρες αυτού του επιπέδου αλλά και με τα συγκεκριμένα έργα του προγράμματος θα έλεγα ότι μου έλειψε η μετρονομική ακρίβεια των Γερμανικών ορχηστρών.
Εντυπωσίασε ο υπερκινητικός αλλά ακούραστος Tetzlaff στο βιολί ενώ απέδωσε υπέροχα την περίφημη καντέντσα στο κοντσέρτο. Εκτός προγράμματος μας έδωσε και ένα κομμάτι μάλλον του Μπαχ.
Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι τιμή για το κοινό της πόλης ή άφιξη μιας ορχήστρας αυτού του διαμετρήματος μια η δυο φορές τον χρόνο.
Στα αρνητικά το ότι δεν ξαναβγήκαν για encore.
Στην είσοδο μας έδιναν ένα καλαίσθητο φυλλάδιο με το πρόγραμμα της ορχήστρας για τους επόμενους μήνες και μια καλοτυπωμένη 20σέλιδη εφημερίδα με διάφορα στοιχεία για την ορχήστρα, συνεντεύξεις από μουσικούς και τραγουδιστές που έχουν συνεργαστεί μαζί της καθώς και κριτικές από εφημερίδες και περιοδικά για τις εμφανίσεις και τις ηχογραφήσεις της.
Εμφανίζονται σήμερα και αύριο και στην Αθήνα με το ίδιο πρόγραμμα.

Σήμερα θα πάω να τους ακούσω και εγώ. το ότι δεν βγήκαν για encore εγώ το βλέπω στα υπέρ. Ειδικά αν τελειώνουν με συμφωνία, δεν θέλω να μου παίρνουν την αίσθηση αυτή μακριά.

Snmera ntav o Bobo Stenson sto xwrio mou kai fysika nmouv kai egw ekei.
Htav eva poly omorfo kovserto, se evav poly omorfo prwnv cinema, avakaivismevo sav mikrn ai8ousa syvauliwv.
O Bobo molis eixe prolabei va er8ei me to aeroplavo, ntav stnv Roumania!
Zntnse sygvwmn, alla ta autia tou ntav akoma boulwmeva apo to ta3idi kai dev akouge kala.
Ta tragoudia ntav sxedov ola apo tov kaivourgio tous disko kai n live parousiasn kataplnktikn.
O nrwas tns nmeras ntav o Jon Falt, evas kataplnktikos kai efeuretikos vearos, o opoios 3erei pou kai pws 8a mpei me ta tympava kai ta krousta tou, merikes fores va symplnrwsei diakrntika auta pou loipouv n va pei dyvamika tnv gvwmn tou se alles stigmes!
O Andres Jormin opws pavta perfektiovistas, prwtotypos kai xwris va polylogei se syvarpazei me to pai3imo tou!
Logw xwrou, o nxos ntav apo megafwva, alla akougovtousav me megaln pistotnta, to katalaba kapou stnv mesn tou kovsertou oti ntav megafwva! O Anders epaize dia mesou evos Gallien & Kruegen, pou dev mou arese kai poly. Protimw evav Polytone sto kontrabaso.

Εχθές το βράδυ ήμουν καλεσμένος για φαγητό απέναντι από την Τεχνόπολη στο Γκάζι. Στην Τεχόπολη υπήρχε εκδήλωση κατά του AIDS και live…
Τελείως αποσπασματικά παρακολούθησα τρία συγκροτήματα – όλα αποτελούμενα από μουσικούς μικρής ηλικίας. School sound / school bands ή κάτι αντίστοιχο ήταν το concept. Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι οι νέοι καλλιτέχνες ήταν όλοι τους πάνω του μέτριου και μάλιστα ξάφνιαζαν με την ευκολία που έπαιζαν μουσική χωρίς κανένα άγχος για το κοινό (ελάχιστο ομολογουμένως).
Παρακολούθησα δύο τραγούδια από κάθε ένα από τα τρία συγκροτήματα που έτυχε να δω. Ένα ρόκ τρίο δυο ηλ. κιθάρες και drums, μια μπάντα με πλήκτρα, κιθάρες και δύο πνευστά! Και ένα νεαρό μουσικό που έπαιζε πλήκτρα, τραγουδούσε και είχε και μια μπότα ντραμς κάτω από τα πλήκτρα.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους και στην όλη διοργάνωση! Μακάρι να είχα παρακολουθήσει την όλο προσπάθεια ολοκληρωμένη. Θα χαρώ να μάθω κι άλλες πληροφορίες για τα συγκροτήματα αυτά. Τόπο στα νιάτα ;-) Μας χρειάζονται τέτοιες εκδηλώσεις!

Το περασμένο σάββατο είχα την τύχη να ακούσω ξανά το Borodin Quartet (με νέο τσελίστα καθώς το original μέλος απεβίωσε πέρσυ). Οι τυχεροί (στη μισοάδεια αίθουσα φίλων μουσικής) άκουσαν το 2ο κουαρτέτο του Prokovief. Ένα έργο καταπληκτικό που δεν είχα ξανακούσει με δυνατές μελωδίες και την χαρακτηριστική γραφή του συνθέτη. Σε όλο το έργο το ηχόχρωμα του κουαρτέτου έφτανε στα όρια του. Υπέροχοι συνδυασμοί και ήχοι που το έμπειρο κουαρτέτο απέδιδε άψογα. Ειδικά στο δεύτερο αργό μέρος του έργου η ερμηνεία ήταν συγκλονιστική.
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το κονσερτίνο για κουαρτέτο του Stravinsky. Ένα εξίσου απαιτητικό έργο για το σύνολο με βίαιες ρυθμικές αγωγές και αλλαγές. Δεύτερο μέρος και μεταφερόμαστε σε άλλο κόσμο με το πρώτο και σχετικά άγνωστο κουαρτέτο του Borodin. Έργο λυρικό με έντονο ρωσικό στοιχείο σε κλασσική φόρμα το οποίο παίχτηκε εξίσου άψογα με τα "πιο προχωρημένα" έργα του προγράμματος.

Με λίγα λόγια μια υπέροχη συναυλία από ένα σχήμα με ιστορία αλλά και μέλλον καταπώς φαίνεται. Η ενσωμάτωση του νέου τσελίστα στο σχήμα ήταν άψογη. Μάθημα για όσους ασχολούνται με τη μουσική δωματίου στο πως η σοβαρή επαγγελματική δουλειά σε συνδυασμό με το πολύ υψηλό επίπεδο μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Το σχήμα ελέγχει τις ισορροπίες μεταξύ των οργάνων με άριστο τρόπο αναδεικνύωντας τα σόλι τους ενώ την ίδια στιγμή διατηρούν ένα κρουστό, μονοδιάστατα ήχο με πλήρεις και χορταστικές δυναμικές.

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στη βιόλα. Πρώτη φορά ευχαριστιέμαι τόσο την ερμηνεία από το συγκεκριμένο όργανο το οποίο πολλές φορές είναι παραγκωνισμένο στην αντίληψη μας. Άψογος!

Και μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι έκανα μ@λ@κία και δεν πήρα το box set με τα κουαρτέτα του Shostakovich στην Melodia που το πουλούσαν 40 ευρώ στη συναυλία..

Σημερα ηταν στο χωριο ενα γκρουπ απο την Σαρδηνια και παρουσιασαν ενα ειδος μουσικης που δεν μου ειναι και πολυ οικειο. Πολυφωνικα τραγουδια απο το ομονυμο νησι και μαλιστα τραγουδια που τργουδουσαν οι γυναικες μια και το γκρουπ αποτελειται μονο απο γυναικες. Μαζι τους εχουν και εναν απιθανο μουλτιινστρουνταλιστα, μια αυθεντια στα παραδοσιακα μουσικα κυκλωματα της Σαρδηνιας. Ο Orlando Mascia επαιξε διαφορες φλογερες της εποχης και μαλιστα 3 ταυτοχρονα. Ενα εδος ακορντεον και Jew's harp.
Τα κοριτσια αποδωσανε με μεγαλη ευαισθησια τραγουδια απο τα βαθη του Μεσαιωνα μεχρι την συγχρονη εποχη, απο ερωτικα τραγουδια και θρησκευτικους υμνους μεχρι μοιρολογια και παιδικα τραγουδια.
Αν σας δωθει η ευκαιρια δειτε και ακουστε αυτο το γκρουπ. Συνησταται ανεπυφηλακτα

Attachments

• actoresalidos.jpg
    actoresalidos.jpg
    22.9 KB · Views: 14
Χθες το βραδάκι στο Μέγαρο της Αθήνας

Wayne Shorter

Shorted out…
Shorted us

11/04

Μέγαρο Μουσικής

Gustav Mahler - Τρίτη Συμφωνία
Ορχήστρα Νέων Gustav Mahler
Μουσική διεύθυνση: Ingo Metzmacher
Jane Irwin mezzo-soprano
Χορωδία της ΕΡΤ

Νεανικές ορμόνες στο φουλ. Τουλάχιστον στο πρώτο μέρος αλλά και στο τελευταίο. Αρκετές για να καλύψουν την έλλειψη ουσίας.
Η σοπράνο απο άλλο πλανήτη.

Το έργο ξεπερνούσε τις δυνατότητες μου αφήνοντας με πολλές φορές μετέωρο. Οι περισότερες φράσεις του έσπαγαν το φράγμα της ιδιοφυίας.
Θα δοκιμάσω να το χωνέψω απο κονσέρβα.

Last edited:
11/04

Μέγαρο Μουσικής

Gustav Mahler - Τρίτη Συμφωνία
Ορχήστρα Νέων Gustav Mahler
Μουσική διεύθυνση: Ingo Metzmacher
Jane Irwin mezzo-soprano
Χορωδία της ΕΡΤ

Νεανικές ορμόνες στο φουλ. Τουλάχιστον στο πρώτο μέρος αλλά και στο τελευταίο. Αρκετές για να καλύψουν την έλλειψη ουσίας.
Η σοπράνο απο άλλο πλανήτη.

Το έργο ξεπερνούσε τις δυνατότητες μου αφήνοντας με πολλές φορές μετέωρο. Οι περισότερες φράσεις του έσπαγαν το φράγμα της ιδιοφυίας.
Θα δοκιμάσω να το χωνέψω απο κονσέρβα.

Πρόεδρε
δεν το κάνεις και φραγκοδίφραγκα τώρα για να καταλάβουμε και εμείς οι θνητοί τι σε στεναχώρησε;