JVC 350, JVC HD750 ή Infocus in83

Απάντηση: Re: JVC 350, JVC HD750 ή Infocus in83

-ξερεις πως ειναι να εχεις δει το batman begins 50 φορες...αλλα να μην θυμασαι το σεναριο του?:ernaehrung004:

Ξέρεις τι είναι να έχεις δεί σκηνές απ' το Van Helsing πάνω από 300 φορές και να μην έχεις δεί την ταινία;
icon10.gif

Μην κοντραριζόσατε άδικα και μην μπλέκετε με μαθηματικά... Η πράξη από τη θεωρία κάποιες φορές είναι λιγάκι διαφορετική.
Αυτό το τεστάκι το κάναμε πρίν πολύ καιρό.
Δωμάτιο με αντανακλάσεις, ένας DLP με ψηλό Ansi κι ένας D-ILA με ψηλό On/Off.
Τι νομίζετε οτι έγινε;
icon12.gif

1-2.jpg

Re: Απάντηση: Re: JVC 350, JVC HD750 ή Infocus in83

Τι νομίζετε οτι έγινε;
icon12.gif

1-2.jpg
Ετσι όπως σε βλέπω, το πιθανότερο είναι απλώς να σου έπεσε ο Dila από τα χέρια και να εσκάσε σαν καρπουζι στο πάτωμα -> ''Μου αρέσει περισσότερο ο DLP''.
:p

Ο planar καλύτερος από τον 750....μετά πουλάει και τον Luma...ερχεται κι ο εταιρος Καπαδοκης (που δουλευει τους 36547 δίσκους του σε ATA 33 mode) να επιβεβαιωσει....

E αν δεν κολλάει εδώ το ''Ου(γ)κ γαρ έρχεται μόνον'' που κολλάει;

Απάντηση: Re: JVC 350, JVC HD750 ή Infocus in83

Ο planar καλύτερος από τον 750....μετά πουλάει και τον Luma...ερχεται κι ο εταιρος Καπαδοκης (που δουλευει τους 36547 δίσκους του σε ATA 33 mode) να επιβεβαιωσει....

:BDGBGDB55:

Ζορίζεσαι έ; :p Ηρέμησε... :ernaehrung004: Δέν υπάρχει "καλύτερος"... Ο καθένας στο είδος του.
Υπήρχαν διαφορές αλλά όχι τόσο μεγάλες όσο θα περίπενε κανείς διαβάζοντας απλά τα νούμερα. Σε άλλο χώρο, πλήρως ελεγχόμενο, τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά. Πάλι ο καθένας θα υπερείχε στον τομέα του αλλά με μεγαλύτερη διαφορά.

Γιατι δεν βαφει ολους τους τοιχους μαυρους?? :firstprize::firstprize::firstprize:

Ζορίζεσαι έ; :p Ηρέμησε... :ernaehrung004:
Αυτες ειναι ατάκες Κούλη, μην τις οικιοποιείσαι :p

Δέν υπάρχει "καλύτερος"... Ο καθένας στο είδος του.
Υπήρχαν διαφορές αλλά όχι τόσο μεγάλες όσο θα περίπενε κανείς διαβάζοντας απλά τα νούμερα. Σε άλλο χώρο, πλήρως ελεγχόμενο, τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά. Πάλι ο καθένας θα υπερείχε στον τομέα του αλλά με μεγαλύτερη διαφορά.
Ναι, βρε σε πιστεύω. Τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε.

Γιατι δεν βαφει ολους τους τοιχους μαυρους?? :firstprize::firstprize::firstprize:
Κάνει απεργία ο (μη οικιακός) ''βοηθός'' του (/σωφέρ / μεταφραστής) και δεν μπορεί μόνος του. :p

ΥΓ Θα πάρω ένα βαθύγαστρο 2χρονο του κερατά να σκάσεις από τη ζήλια σου! :p

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JVC 350, JVC HD750 ή Infocus in83

Αυτες ειναι ατάκες Κούλη, μην τις οικιοποιείσαι :p

Αυτός μ' έβαλε να γράψω... Και μου υπαγόρευσε και το λεκτικό...
icon10.gif

ΥΓ Θα πάρω ένα βαθύγαστρο 2χρονο του κερατά να σκάσεις από τη ζήλια σου!

Πάλι φιρί-φιρί το πάς να έχουμε δράματα.... :bigcry:

Last edited:

Ζορίζεσαι έ; :p Ηρέμησε... :ernaehrung004: Δέν υπάρχει "καλύτερος"... Ο καθένας στο είδος του.

Ένα μικρό αποσπασματικό off topic...

Μπάμπη αν θυμάμαι καλά στο μίνι συγκριτικό που κάναμε στο σπίτι του Τάκη μεταξύ του Planar - HD1 - HD100 υπήρχαν ψιλοδιαφορές με + και - στην κάθε περίπτωση υπέρ του ενός ή του άλλου.

Οπότε ουδείς κάτοχος ενός εκ των 3 προβολέων δεν θα αντικαθιστούσε τον προβολέα του για κάποιον από τους άλλους 2.

Όμως ο HD750 έχει σαφώς περισσότερο φως από τον HD100, ίσως και από τον HD1 αν όχι ίδιο, σίγουρα καλύτερο μαύρο, πλήρες CMS όπου υστερούσαν και οι 2, καλύτερα οπτικά και motorized focus - zoom - shift.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά δεν είναι λίγο 'άδικο' να τον συγκρίνουμε με τον Planar? Φυσικά ακόμη και με τα ως άνω που αναφέρω δεν εννοώ ότι ένας κάτοχος του Planar δικαιολογείται να τον αντικαταστήσει με τον HD750. Οι διαφορές είναι μικρές...

Όμως η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι αν κάποιος ξεκινούσε να πάρει σήμερα έναν προβολέα ο HD750 'φαντάζει' ως πιο ολοκληρωμένη λύση...:firstprize:

Φίλε auter όπως θα κατάλαβες και από το προηγούμενο post μου μεταξύ των 3 προβολέων που αναφέρεις πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι ο HD750 για να ζήσεις μαζί του για πολύ καιρό.

Άν όμως ψάχνεις μια καλή λύση και best value for money και κάνεις συχνά αλλαγές, τότε ο HD350 έχει μια άκρως δελεαστική τιμή και ποιότητα αναπαραγωγής που πλησιάζει πολύ τον μεγάλο του αδερφό...

Καλό βέβαια θα είναι να μπορούσες να τον δεις και δίπλα στον IN83 και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου με τα δικά σου μάτια και τη δική σου προτίμηση.

Last edited:

Η συνομοσια ειναι τεραστια. Και ναι κατι δε παει καλα με τους δισκους μου. Και ειμαι και σωφερ του Μπαμπη. Αλλα ο Planar παιζει καλυτερα απο τον 750.

Καθώς εχθές είδα επιτέλους τον Planar του Μπάμπη, μπορώ να σας πω πως είναι εκπληκτικός. Έχει εκπληκτική ευκρίνεια και οξύτητα, χωρίς καθόλου θόρυβο, εκτός εάν ο θόρυβος προέρχεται από την αρχική πηγή. Αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί σε DLP. Δυστυχώς για μένα το καταραμένο το rainbow effect το έβλεπα συνέχεια!!!

O Planar ειναι εξαιρετικο μηχανακι και, λογω της πολυ εξυπνης δυναμικης του ιριδας, των σωστων out-of-the-box χρωματων του και των δυνατοτητων sharpening σε στυλ lumagen, ειναι ο αγαπημενος μου DLP.
Πιστευω ομως, οτι σε εναν dedicated χωρο οπως του Τασου, θα υπολειπεται ελαφρως εναντι ενος καλορυθμισμενου 750.
Απο την αλλη, οι οικιακοι χωροι λογω μικρων ή μεγαλων ανακλασεων, τεινουν να μικραινουν το χασμα μεταξυ ενος καλου και ενος καλυτερου προβολεα, οποτε δεν μου κανει καθολου εντυπωση που ο Μπαμπης δεν "πειστηκε" για upgrade (ειδικα εφοσον πουλησε τον Lumagen)..
Αλλωστε, οπως εγραψα πριν και εγω οταν ειδα τον 750 στον χωρο μου σε σχεση με τον HD-1, διστασα να προβω σε αναβαθμιση και προτιμησα να περιμενω την επομενη γενια, αφου αφενος δεν χρειαζομουν τις δυνατοτητες CMS του προβολεα (λογω Lumagen) και αφετερου-στον δικο μου χωρο- η μικρη βελτιωση στο απολυτο μαυρο δεν με επεισε να επενδυσω αλλα 5-6 χιλιαρικα σε αυτη την φαση..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JVC 350, JVC HD750 ή Infocus in83

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά δεν είναι λίγο 'άδικο' να τον συγκρίνουμε με τον Planar?

Άδικο για ποιόν;
icon10.gif

Όμως η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι αν κάποιος ξεκινούσε να πάρει σήμερα έναν προβολέα ο HD750 'φαντάζει' ως πιο ολοκληρωμένη λύση...:firstprize:

Κώστα, εγώ δέν έχω κολλήματα...
Μου αρέσει πάρα πολύ το μηχάνημα που έχω και γι´αυτό βεβαίως το πλήρωσα. Γι αυτό άλλαξα και τον HD1. Γι' αυτό, όταν τους βάλαμε δίπλα δίπλα με τον ΙΝ83 πλήρωσα πάνω από ένα χιλιάρικο διαφορά στον ίδιο αντιπρόσωπο για να πάρω έναν προβολέα άγνωστο με αμφίβολη μεταπωλητική αξία, αντί τον ΙΝ83, επειδή στα μάτια μου ήταν πολύ καλύτερος και με εντυπωσίασε.
Αργότερα είδα (δίπλα-δίπλα στο σπίτι μου) και τον JVC 750 και τον SONY 80 και ομολογουμένως ο 750 με "ζόρισε". Μάλιστα στην ψηφοφορία που κάναμε στο Audiovideo για προβολέα της χρονιάς ψήφισα τον 750, αν και σε κάποια σημεία ο Planar είναι αρκετά καλύτερος, επειδή τον θεωρώ πιό ολοκληρωμένο μηχάνημα.
Όπως βλέπεις τη γνώμη μου τη λέω, αυτά που βλέπω τα γράφω,χωρίς βεβαίως να ισχυρίζομαι οτι επειδή το λέω εγώ είναι και έτσι.
Ο καθένας έχει τα δικά του - σεβαστά - κριτήρια και βάσει αυτών παίρνει και τις αποφάσεις του. Όταν μάλιστα έχει δεί πολλά μηχανάκια, και μάλιστα σε Α-Β αντιπαράθεση, και στο τέλος αποφασίζει να βγάλει απ' την τσεπούλα του 5,500 ζεστά-ζεστά ευρώπουλα μάλλον θα πάρει κάτι που του αρέσει πολύ, έτσι δεν είναι;

Πιστευω ομως, οτι σε εναν dedicated χωρο οπως του Τασου, θα υπολειπεται ελαφρως εναντι ενος καλορυθμισμενου 750.
Απο την αλλη, οι οικιακοι χωροι λογω μικρων ή μεγαλων ανακλασεων, τεινουν να μικραινουν το χασμα μεταξυ ενος καλου και ενος καλυτερου προβολεα, οποτε δεν μου κανει καθολου εντυπωση που ο Μπαμπης δεν "πειστηκε" για upgrade (ειδικα εφοσον πουλησε τον Lumagen)..
.

Μιά διόρθωση... Τον Lumagen τον πούλησα αφού πήρα τον Planar και είδα οτι δεν μου χρειάζεται πλέον αφού φοράνε το ίδιο τσιπάκι (ο Planar μιά γενιά νεώτερο).
Συμφωνώ για το χώρο. Γι' αυτό κι εγώ πρίν αποφασίσω θέλω να δώ τον υποψήφιο αντικαταστάτη στο χώρο μου, σε συγκριτικό Α-Β κι εκεί να αποφασίσω.
Δεν παίρνω μηχάνημα all around, ο χώρος μου είναι δεδομένος και συγκεκριμένος, κι αυτό που θα πάρω μ´ενδιαφέρει να παίζει καλά σ' αυτόν. Δεν ψάχνω το καλύτερο μηχανάκι γενικώς, ψάχνω το καλύτερο για το χώρο μου.
Στο χώρο του Τάσου σαφώς και θα φαίνεται πιό έντονα η διαφορά στο μαύρο αλλά, πιστεύω, οτι ούτε το τρισδιάστατο του Planar θα έχει, ούτε το clarity ούτε και το χρώμα.

Last edited:
Αν δεν κανω λαθος, τον ειχες πουλησει τον Lumagen πριν δεις τον 750 σπιτι σου, γι'αυτο το ανεφερα..
Συμφωνω οτι το ιδανικο ειναι να βλεπουμε τους προβολεις στον χωρο μας με τους οποιους περιορισμους τους. Και στον δικο μου, παροτι με σαφως λιγοτερες ανακλασεις απο τον δικο σου, οταν βαλαμε τον Planar διπλα στον (παλαιοτερο) HD-1 δεν ειδα ουτε περισσοτερο τρισδιαστατο, ουτε περισσοτερο clarity υπερ του Planar. Για το χρωμα, εφοσον υπαρχει σωστο CMS σε εναν προβολεα (απο μαμα ή μεσω scaler), ρυθμιζεται. Και φυσικα ο Planar μπορει να εχει out-of-the-box αριστο χρωμα, ομως επειδη δεν εχει CMS με την παροδο του χρονου ενδεχεται να εχει προβλημα στον τομεα αυτο..

Last edited:
Μιά διόρθωση... Τον Lumagen τον πούλησα αφού πήρα τον Planar και είδα οτι δεν μου χρειάζεται πλέον αφού φοράνε το ίδιο τσιπάκι (ο Planar μιά γενιά νεώτερο).

Μια διορθωση :D
Και οι δυο φορουν το ιδιο τσιπακι (Gennum GF9450) απλα ο Lumagen το χρησιμοποιει για συγκεκριμενες εφαρμογες (image enchantment, de-interlacing).Για οτιδηποτε αλλο (scaling, color correction) εχει δικους αλγοριθμους).