JVC 350, JVC HD750 ή Infocus in83

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JVC 350, JVC HD750 ή Infocus in83

Άδικο για ποιόν;
icon10.gif

Κώστα, εγώ δέν έχω κολλήματα...
Μου αρέσει πάρα πολύ το μηχάνημα που έχω και γι´αυτό βεβαίως το πλήρωσα. Γι αυτό άλλαξα και τον HD1. Γι' αυτό, όταν τους βάλαμε δίπλα δίπλα με τον ΙΝ83 πλήρωσα πάνω από ένα χιλιάρικο διαφορά στον ίδιο αντιπρόσωπο για να πάρω έναν προβολέα άγνωστο με αμφίβολη μεταπωλητική αξία, αντί τον ΙΝ83, επειδή στα μάτια μου ήταν πολύ καλύτερος και με εντυπωσίασε.
Αργότερα είδα (δίπλα-δίπλα στο σπίτι μου) και τον JVC 750 και τον SONY 80 και ομολογουμένως ο 750 με "ζόρισε". Μάλιστα στην ψηφοφορία που κάναμε στο Audiovideo για προβολέα της χρονιάς ψήφισα τον 750, αν και σε κάποια σημεία ο Planar είναι αρκετά καλύτερος, επειδή τον θεωρώ πιό ολοκληρωμένο μηχάνημα.
Όπως βλέπεις τη γνώμη μου τη λέω, αυτά που βλέπω τα γράφω,χωρίς βεβαίως να ισχυρίζομαι οτι επειδή το λέω εγώ είναι και έτσι.
Ο καθένας έχει τα δικά του - σεβαστά - κριτήρια και βάσει αυτών παίρνει και τις αποφάσεις του. Όταν μάλιστα έχει δεί πολλά μηχανάκια, και μάλιστα σε Α-Β αντιπαράθεση, και στο τέλος αποφασίζει να βγάλει απ' την τσεπούλα του 5,500 ζεστά-ζεστά ευρώπουλα μάλλον θα πάρει κάτι που του αρέσει πολύ, έτσι δεν είναι;

Μα Μπάμπη μου δεν είπα ποτέ κάτι το αντίθετο.

Απλά ανέφερα το γεγονός του μίνι 'συγκριτικού' και επειδή όπως γνωρίζεις έχω και εγώ πολύ καλή εμπειρία με τους προβολείς της JVC, θεωρώ τον HD750 σαφώς καλύτερο προβολέα και από τους 2 προκάτοχους, γιατί πολύ απλά συνδυάζει τις 'αρετές' τους χωρίς να πάσχει από τις ασθένειες αυτών.

Εκείνη τη χρονική στιγμή αν δεν είχα τον HD1 θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά την αγορά του Planar.
Αν δεν ήταν και τόσο 'καλαίσθητος' θα ήταν μια σίγουρη επιλογή.

Τώρα αν στα παραπάνω που αναφέρω προσθέσεις και το CMS, τη βηματική ίριδα, την ευκολία τοποθέτησης, τις motorized παροχές, το μοναδικό native contrast του, την πολύ καλή συμπεριφορά out of the box, την άριστη σύγκλισή του, το όμορφο design του:D κ.α. δεν έχεις, πιστεύω, κάτι άλλο να ζητήσεις από έναν προβολέα αυτής της κατηγορίας τιμής.

Και συμφωνώ ως πρόταση μεταξύ των 3 που θέτει ο φίλος μας να βάλει στη λίστα του και τον Planar αν δεν τον ενοχλεί η αισθητική του...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JVC 350, JVC HD750 ή Infocus in83

Και συμφωνώ ως πρόταση μεταξύ των 3 που θέτει ο φίλος μας να βάλει στη λίστα του και τον Planar αν δεν τον ενοχλεί η αισθητική του...

Εγώ δεν θα το πρότεινα.
Κι όχι επειδή το μηχάνημα δεν είναι καλό, όπως είπα και παραπάνω το θεωρώ κορυφαίο.

Γιατι οχι Μπαμπινο; Αν θελει DLP σημερα, νομιζω οτι ο Planar ειναι η καλυτερη λυση! Σιγουρα ειναι πολυ καλυτερος απο τον Infocus...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JVC 350, JVC HD750 ή Infocus in83

Εγώ δεν θα το πρότεινα.
Κι όχι επειδή το μηχάνημα δεν είναι καλό, όπως είπα και παραπάνω το θεωρώ κορυφαίο.

Μα είναι κορυφαίο...

Αλλά γιατί δεν θα τον πρότεινες?:huh2:

Γιατι οχι Μπαμπινο; Αν θελει DLP σημερα, νομιζω οτι ο Planar ειναι η καλυτερη λυση! Σιγουρα ειναι πολυ καλυτερος απο τον Infocus...

Τάκη, το είπα, δεν έχει να κάνει με το μηχάνημα.

Re: Απάντηση: JVC 350, JVC HD750 ή Infocus in83

Δεν ταιριαζει με τα υπολοιπα σκευη; :D
Μαλλον το ακριβώς αντίθετο :p

Παντως δεν καταλαβα κι εγω γιατι δεν θα τον προτεινε ο Μπάμπης.

Φίλε auter όπως θα κατάλαβες και από το προηγούμενο post μου μεταξύ των 3 προβολέων που αναφέρεις πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι ο HD750 για να ζήσεις μαζί του για πολύ καιρό.

Άν όμως ψάχνεις μια καλή λύση και best value for money και κάνεις συχνά αλλαγές, τότε ο HD350 έχει μια άκρως δελεαστική τιμή και ποιότητα αναπαραγωγής που πλησιάζει πολύ τον μεγάλο του αδερφό...

Καλό βέβαια θα είναι να μπορούσες να τον δεις και δίπλα στον IN83 και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου με τα δικά σου μάτια και τη δική σου προτίμηση.

Χαιρομαι για αυτο το γονιμο διαλογο που ανοιχτηκε.

Πραγματικα εμαθα πολλα πραγματα για τους εν λογω προβολεις και τις αδυναμιες του καθ´ενος..

Τελικα αγορασα τον HD350 πριν λιγες μερες και απ´οτι μου ειπαν θα περιμενω περιπου κανα 10ημερο (αν ειμαι τυχερος) για να τον παραλαβω σε μαυρο χρωμα, μιας και ειχαν μονο ασπρους ετοιμοπαραδοτους.

Η επιλογη εγινε με τα εξης κριτηρια:
1) ειναι ο πρωτος μου προβολεας και μου προτειναν να μην ξοδεψω πολλα (τα 3400ε δεν ειναι και λιγα αλλα ηθελα καλο μαυρο, ετσι ισως αποφυγω και το masking στην οθονη για τα διαφορετικα format εικονας)
2) Δεν μπορουσα να τοποθετησω DLP λογω αποστασης (σκεφτομουν πολυ σοβαρα να αγοραζα τον in83 που ειχα βρει στο ebay αρκετα φτηνο, για τον Planar δεν ηξερα την υπαρξη του τοτε..)
3) Ο Planar ειναι λιγο ασχημος αισθητικα
4) Ειμαι ηδη παρα πολλη περιεργος να δω τα επομενα μοντελα της JVC για το αν θα εχουν το memory lens και Intelligent frame creation που εχει ο Panny Ae3000 και τα θεωρω, ειδικα το memory lens, πολυ πρακτικο.Φυσικα και το CMS που ηδη εχει ο HD750..Οποτε δεν θα ειχε και πολυ λογικη να παω στο πιο ακριβο μοντελο. Νομιζω οτι αν ενα μηχανημα θα εχει και αυτα δεν θα θελω κατι αλλο για αρκετα χρονια.

Αν εχετε τον χρονο και την διαθεση παρακαλω καταθεσετε την γνωμη σας και για το ακουστικο τμημα στο ποστ που εχω ανοιξει εδω Επιλογη μηχανηματων για dedicated αιθουσα Home Cinema

Αντε με τους προτζεκτορες και τους ενισχυτες τα καινουργια μοντελα ειναι παντα καλυτερα...αλλα οχι και με τα ηχεια που ηδη εχεις παρα πολλες επιλογες και η τεχνολογια δεν ειναι τοσο ραγδαια...

Last edited by a moderator:
Να είσαι καλά φίλε auteur και καλορίζικος.

Είμαι σίγουρος ότι θα τον κατευχαριστηθείς...

Σύμφωνα με τα κριτήρια και τη λογική της αγοράς σου, έκανες την καλύτερη κίνηση.

Χαίρομαι που βοηθήσαμε.

Θα περιμένουμε εντυπώσεις σου και ίσως κάποιες φωτο.

Καλές θεάσεις.

Απάντηση: Re: JVC 350, JVC HD750 ή Infocus in83

Πραγματικα εμαθα πολλα πραγματα για τους εν λογω προβολεις και τις αδυναμιες του καθ´ενος..

Τελικα αγορασα τον HD350 πριν λιγες μερες και απ´οτι μου ειπαν θα περιμενω περιπου κανα 10ημερο (αν ειμαι τυχερος) για να τον παραλαβω σε μαυρο χρωμα, μιας και ειχαν μονο ασπρους ετοιμοπαραδοτους.

Η επιλογη εγινε με τα εξης κριτηρια:
1) ειναι ο πρωτος μου προβολεας και μου προτειναν να μην ξοδεψω πολλα (τα 3400ε δεν ειναι και λιγα αλλα ηθελα καλο μαυρο, ετσι ισως αποφυγω και το masking στην οθονη για τα διαφορετικα format εικονας)
2) Δεν μπορουσα να τοποθετησω DLP λογω αποστασης (σκεφτομουν πολυ σοβαρα να αγοραζα τον in83 που ειχα βρει στο ebay αρκετα φτηνο, για τον Planar δεν ηξερα την υπαρξη του τοτε..)
3) Ο Planar ειναι λιγο ασχημος αισθητικα
4) Ειμαι ηδη παρα πολλη περιεργος να δω τα επομενα μοντελα της JVC για το αν θα εχουν το memory lens και Intelligent frame creation που εχει ο Panny Ae3000 και τα θεωρω, ειδικα το memory lens, πολυ πρακτικο.Φυσικα και το CMS που ηδη εχει ο HD750..Οποτε δεν θα ειχε και πολυ λογικη να παω στο πιο ακριβο μοντελο. Νομιζω οτι αν ενα μηχανημα θα εχει και αυτα δεν θα θελω κατι αλλο για αρκετα χρονια.

Αν εχετε τον χρονο και την διαθεση παρακαλω καταθεσετε την γνωμη σας και για το ακουστικο τμημα στο ποστ που εχω ανοιξει εδω Επιλογη μηχανηματων για dedicated αιθουσα Home Cinema

Αντε με τους προτζεκτορες και τους ενισχυτες τα καινουργια μοντελα ειναι παντα καλυτερα...αλλα οχι και με τα ηχεια που ηδη εχεις παρα πολλες επιλογες και η τεχνολογια δεν ειναι τοσο ραγδαια...

[FONT=&quot]Καλορίζικος και καλές θεάσεις. Είναι σίγουρο πως θα τον ευχαριστηθείς γιατί είναι ένας πολύ καλός προβολέας.
Σίγουρα όλοι εμείς οι τρελαμένοι ξέρουμε καλά τι αγοράζουμε, ανάλογα τα γούστα και την τσέπη μας.

Και επειδή ο τέλειος ΒΠ δεν υπάρχει , ούτε σε επίπεδο ενός Christie 40-70.000 ευρώ, πάντα βάζουμε αξιολόγηση ανάλογα με τις δικές μας προτεραιότητες, στα προτερήματα και μειονεκτήματα του καθενός.

Και πάλι καλορίζικος ολόψυχα.[/FONT]:ernaehrung004:
[FONT=&quot]
Μιχάλης.[/FONT]

Αυτό το memory lens, αν ειναι αυτό που καταλαβαίνω, έχει πολύ ενδιαφέρον γενικά.....

Απάντηση: Re: JVC 350, JVC HD750 ή Infocus in83

Πραγματικα εμαθα πολλα πραγματα για τους εν λογω προβολεις και τις αδυναμιες του καθ´ενος...

auteur καλορίζικος και καλές θεάσεις. Άριστη επιλογή. :ernaehrung004:
Αφού κατέφερες μέσα από ένα θέμα που στο κάναμε κ.λο να βγάλεις συμπεράσματα και να καταλήξεις σε αγορά σου βγάζω το κάπέλο, είσαι ήρωας. :worshippy:

Ναι, ευχαριστουμε για την ανοχη! :D
Kαλοριζικος και καλες θεασεις! Για εμενα, η καλυτερη επιλογη στα λεφτα του (και οχι μονο..).

α ρε κατι τυχεροι ανθρωποι :grinning-smiley-043, ο 350 πρωτος προβολεας,εμεις τι ειχαμε παρει για πρωτο προβολεα...αστο καλυτερα.......:flipout:
καλοριζικος φιλε........

Νομίζω ότι έκανες την πιο "λογική" επιλογή. Είναι εγγυημένη η ευχαρίστησή σου!

Ας ελπίσουμε ότι όντως θα περιμένεις μόνο για 10 ημέρες. Εγώ (που περίμενα για άσπρο...) ξεκίνησα με 10ήμερη θεωρητική αναμονή και τελικά μας πήρε κοντά στις 40 ημέρες. Μακάρι να έφταιγε ότι ήταν πολύ νέος τότε!

Οπότε κράτα και μία πισινή για το χρόνο παραλαβής.

Μας εβαλες να 'σφαχτουμε´και μετα μας ευχαριστεις κιολας!!χιουμορ κανω...
καλοριζικος φιλε μου και καλες θεασεις!!:ernaehrung004::ernaehrung004::ernaehrung004:

Νομίζω ότι έκανες την πιο "λογική" επιλογή. Είναι εγγυημένη η ευχαρίστησή σου!

Ας ελπίσουμε ότι όντως θα περιμένεις μόνο για 10 ημέρες. Εγώ (που περίμενα για άσπρο...) ξεκίνησα με 10ήμερη θεωρητική αναμονή και τελικά μας πήρε κοντά στις 40 ημέρες. Μακάρι να έφταιγε ότι ήταν πολύ νέος τότε!

Οπότε κράτα και μία πισινή για το χρόνο παραλαβής.

Καλορίζικος κι από εμένα. :music-smiley-005:
Είναι πράγματι πολύ καλή επιλογή. Εγώ τον έχω ένα μήνα και είμαι πολύ ευχαριστημενος. Εχει πολυ φως πραγμα που ελειπε με το Epson 700 που ειχα πριν.
Πρόσεξε ομως το θεμα των παραδόσεων απο τη JVC. Εγω ηθελα ασπρο και αφου περιμενα 2 μηνες τελικά πηρα μαυρο γιατι ο ασπρος θα αργούσε κι άλλο.

Οσο για το οτι ο 750αρης εχει καλυτερο μαυρο, πιστευω οτι σε συνθηκες σαλονιου (ασπρο ταβανι, ανοικτοχρωμοι τοιχοι) η διαφορά ειναι ελάχιστη.

Απαξ και ο φίλος δεν πήρε Infocus ή Planar (φτου κακα) το θέμα θεωρείται άκρως επιτυχημένο (και φυσικά ένα ακόμη παράσημο που έφυγε απο τον Στρατηγό για να πάει στον Τάκη) :p

Λυπάμαι μόνο που με αυτά και τα άλλα (βλ. δίχρονα μοτέρ) χάλασαν οι, κατά τα άλλα άριστες, σχέσεις μας με τον Μπάμπη και τους ''συνεργάτες'' του (βλ. σωφέρ, θυρωρό, συντηρητή καυστήρα κλπ). :p

Σοβαρά πάντως, έκανες την καλύτερη (all around) επιλογή.