JVC DILA- HD750 Ήρθε κι άναψε φωτιές...

Re: Απάντηση: JVC DILA- HD750 Ήρθε κι άναψε φωτιές...

Δεν πειράζει, άσε να ρωτάω, θέλω straight απαντήσεις για να μην ανακαλύψουμε στον 850 ότι ο προκάτοχός του ο 750 δεν είχε αναλυτικό CMS.....-bye-

Eτοιμαζεις τις περιγραφες για τις προθηκες του μουσειου της JVC? :grinning-smiley-043

Πρεπει να παρεις και τον 100αρη για να εισαι πληρης.

Eτοιμαζεις τις περιγραφες για τις προθηκες του μουσειου της JVC? :grinning-smiley-043

Πρεπει να παρεις και τον 100αρη για να εισαι πληρης.
Δηλαδή τον 750 τον έκλεισε?????

και σε ασπρο

attachment.php

πηγη
Akihabara News

Attachments

• D_ILA_JVC_005.jpg
    D_ILA_JVC_005.jpg
    39.4 KB · Views: 202
Παιδιά μπράβο σε όλους σας γιά αυτη την παρουσίαση που μας κάνατε εδω ,και μάλιστα γιά ένα μηχάνημα που μέχρι στιγμής παγκόσμια ελάχιστα μάτια είχαν την χαρά να απολαύσουν...
Κατάλαβα απο τα γραπτά σας ότι πρόκειται γιά ένα καταπληκτικό προβολικό που όσοι το αποκτήσουν γιά αρκετό καιρό..(δεν τολμώ να πω χρόνια!!!) θα έχουν ήσυχο το κεφάλι και την τσέπη τους.
Χαίρομαι ακόμη που η JVC επιμένει στην δική της φιλοσοφία ,κάτι που μέχρι στιγμής και με αρχή τον hd1 δικαιώνεται συνεχώς....

Σημ....όχι δεν λυπάμαι που θα κρατήσω γιά καιρό ακόμη τον HD1....ίσως γιατί δεν είδα τον 750...αν και εδω που τα λέμες έχω υποσχεθεί να αλλάξω ξανά προβολέα ΜΟΝΟ όταν κάποιος δώσει στα μάτια μου το σόκ που τους έδωσε, ο HD1.

Παιδιά μπράβο σε όλους σας γιά αυτη την παρουσίαση που μας κάνατε εδω ,και μάλιστα γιά ένα μηχάνημα που μέχρι στιγμής παγκόσμια ελάχιστα μάτια είχαν την χαρά να απολαύσουν...
Κατάλαβα απο τα γραπτά σας ότι πρόκειται γιά ένα καταπληκτικό προβολικό που όσοι το αποκτήσουν γιά αρκετό καιρό..(δεν τολμώ να πω χρόνια!!!) θα έχουν ήσυχο το κεφάλι και την τσέπη τους.
Χαίρομαι ακόμη που η JVC επιμένει στην δική της φιλοσοφία ,κάτι που μέχρι στιγμής και με αρχή τον hd1 δικαιώνεται συνεχώς....

Σημ....όχι δεν λυπάμαι που θα κρατήσω γιά καιρό ακόμη τον HD1....ίσως γιατί δεν είδα τον 750...αν και εδω που τα λέμες έχω υποσχεθεί να αλλάξω ξανά προβολέα ΜΟΝΟ όταν κάποιος δώσει στα μάτια μου το σόκ που τους έδωσε, ο HD1.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Τελικά Μπάμπη, μάλλον είχα δίκαιο. Θα ξαναγυρίσεις στην οικογένεια του JVC. :firstprize:

Απάντηση: Re: JVC DILA- HD750 Ήρθε κι άναψε φωτιές...

Τελικά Μπάμπη, μάλλον είχα δίκαιο. Θα ξαναγυρίσεις στην οικογένεια του JVC. :firstprize:

Πούλα, πούλα λέμε... Τι να τον κάνεις τον 100 όταν υπάρχει ο 750;
icon10.gif

Εγω λεω τι να τον κανεις τον 750, σε λιγο που θα ερθει ο 900αρης ??-bye-

Τοτε θα ψωνισουμε :grandpa:

Εγω λεω τι να τον κανεις τον 750, σε λιγο που θα ερθει ο 900αρης ??-bye-

Τοτε θα ψωνισουμε :grandpa:

Σωστός ο παίχτης !!!!! :grinning-smiley-043

Οντως το μηχανημα δεν κανει τρελη εντυπωση, και overall ειναι οπως το περιεγραψαν τα παιδια παραπανω.
Ενας hd100 με περισσοτερο φως και λιγο εως ελαχιστα καλυτερο μαυρο.

Βεβαια τα καλουδια που τον πλαισιωνουν δινουν μεγαλο + .

H σταθερη ρυθμιζομενη ιριδα δινει επισης μεγαλυτερη ''διαρκεια ζωης'' στη λαμπα, εαν κι εφοσον βεβαια, δεν παραηρηθει καποιο παρομοιο φαινομενο της περιεργης μεταβολης του gamma μετα απο καποιες ωρες.
Βεβαια κι αυτο διορθωνετε εφοσον υπαρχουν τα ρυθμιστικα, απλα ξαναθες ρυθμιση.

Overall μου αρεσε που ειδα ενα βελτιωμενο μηχανημα σε παρα πολλα σημεια σε σχεση με τους προκατοχους του.

Αυτο που δεν μου εκανε και καλη εντυπωση , ηταν οτι παρολο τη κλειδωμενη ρυθμιση του THX , που υποτιθετε οτι ειναι σχετικα καλα by the book, ακομα και σε αυτην τα χρωματα ειχαν χροια hd1 .
Σαφως και δεν μπορουν να βγουν συμπερασματα με αρυθμιστο χρωματικα μηχανημα, οποτε και θα περιμενουμε οσν αφορα το χρωμα, να δουμε μεχρι που ερχετε !

Τωρα οσον αφορα τις αλλαγες/αναβαθμισεις, θεωρω αναβαθμιση τον 750 οταν παρει τη θεση του hd1 σε συστημα χωρις scaler . Σε συστημα ομως που υπαρχει δεν το θεωρω αναβαθμιση. Ειδικοτερα οταν εχεις ενα χωρο σαν του Τασου με συγκεκριμενες απαιτησεις σε φως.

Αναβαθμιση ειναι σιγουρα οταν παρει τη θεση του hd100 εφοσον αυτο που ψαχνει ο χρηστης ειναι το φως .

Τελος δεν νομιζω καπου να αναβαθμιζει μια εικονα ενος 8150 (μιας κι αναφερθηκε κι αυτο).

Σαφως κι ολα τα παραπανω ειναι προσωπικες μου εκτιμησεις , χωρις να εχω δει τα μηχανακια διπλα διπλα !

ΥΓ

Ξεχασα να αναφερω την πολυ καλη του κινηση και συγκλιση (τουλαχιστον το συγκεκριμενο κομματι)

Επισης, εν θυμαμαι καλα, οι 15 θεσεις της ιριδας δεν ηταν ολες ''ενεργες''. Νομιζω οτι μεταβολη στο φως βλεπαμε σχεδον ανα δυο βηματα.

Τελος, δεν υπηρχε και καθολου το φαινομενο το οποιο βλεπαμε στον hd1 με τις φωτεινοτερες γωνιες !

Last edited:

Ε, ο planar δεν νομίζω οτι είναι και κανα θαύμα της τεχνολογίας.

Και φυσικά, όπως ήδη έγραψα, ο 750 είναι το καλύτερο για εμένα all around μηχανάκι.

Ο μόνος λόγος για να πας από τον 100 στο 750, κατά τη γνώμη μου, είναι αν θες το παραπάνω φως (κάτι το οποίο εξαρτάται από πολλά πράγματα όπως ο χώρος σου κλπ). Γιατί καλύτερο μάυρο δεν νομίζω ότι έχει (και εάν έχει θα είναι τόσο οριακή η διαφορά που δεν νομίζω ότι αξίζει να το συζητάμε).

Ακόμα και έτσι πάντως, αν το δεις ψυχρά (με νούμερα / κόστος) η λογική λέει ότι δεν αξίζει η μετάβαση από τον 100 στον 750.

Από εκεί και πέρα βέβαια η τρέλα να του αλλάζεις μηχανάκια είναι άλλη ιστορία...:p

Χωρις καμμια διαθεση αντιπαραθεσης, απλα αναφερω οτι η λειτουργια της αυτοματης ιριδας στο συγκεκριμενο μηχανημα, μαλλον θαυμα τεχνολογιας εχει χαρακτηριστει απο πολλους.
Περισσοτερο αυτο και λιγοτερο η υλοποιηση συγκεκριμενων τεχνολογιων που μονο στη θεωρια εχουμε διαβασει, εχουν ακουστει, οπως η μεταβολη της φωτεινοτητας της λαμπας αναλογα ποιο τμημα του χρωματικου τροχου περνα απο μπροστα της, το negative & maintenanse pulse modulation, η συγκεκριμενη εφαρμογη του dynamic black κι αλλα ! -bye-

Όπως έχω ήδη πει, συμφωνώ με τον Χρήστο όσον αφορά την overall αίσθηση σε σχέση με την ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με τους HD-1 / 100.

Να σημειώσω επίσης ότι το θέμα των φωτεινών γωνιών είχε λυθεί (εφόσον καταρχήν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρό πρόβλημα από κάποιον) από τον HD-100.

Το θέμα με τα βήματα της ίριδας σωστά επισημάνθηκε από τον Χρήστο (μιας και είναι κάτι που ξεχάστηκε να αναφερθεί). Θα ήθελα πάντως να το ξαναδώ από κοντά (προέχοντας πχ στον φακό) για να δω αν είναι θέμα ‛μούφας’ ή πχ πολύ μικρών αποκλίσεων ή ακόμα και firmware.

Toν Planar δεν τον έχω δει από κοντά οπότε τα συμπεράσματά μου βασίζονται σε όσα μου έχει μεταφέρει ο Τάκης (τον οποίο πλέον θεωρώ ότι ‛αποκωδικοποιώ’ σε πολύ μεγάλο βαθμό – εξ’ ου και θεωρώ τα συμπεράσματά μου σχετικά ασφαλή).

Με αυτή την, ‛’επαγωγική’’ λογική (με την οποία άλλωστε συγκρίναμε και τον 750 με τον 100 – μιας και δεν τους είχαμε Α-Β), θεωρώ ότι ο 750 έχει σημαντική διαφορά από τον Planar.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τεχνολογίες που φέρνει ο τελευταίος και είναι υλοποιημένες πολύ καλά, θα ήθελα πολύ να τις δω στον 750 (γι’ αυτό πχ ‛γκρίνιαζα’ – μέχρι σημείου παρεξηγήσεως :p - από την αρχή για την έλλειψη της αυτόματης ίριδας στον 750).

Κατά τα άλλα, γενικά να διευκρινίσω ότι τα παραπάνω αφορούν την ποιότητα εικόνας και μόνο.

Γιατί υπάρχει και το θέμα των δυνατοτήτων (με πρώτη και καλύτερη αυτή του CMS), οι οποίες, εφόσον βέβαια είναι χρήσιμες στον τελικό χρήστη (προσωπικά πχ το CMS μου είναι αδιάφορο λόγω Lumagen), αλλάζουν σημαντικά την συνολική εικόνα του μηχανήματος.

Τι να πουλήσω βρε Μπάμπη, εγώ δεν έχω τον 100, έχω τον RS που ανήκει στην επαγγελματική σειρά και έχει διαφορετικό φακό και επιπλέον διόρθωση χρωμάτων σε κρυφό menou στο οποίο μπαίνεις μέσω PC. Άρα τα έχω όλα.
Δε μου είπες ακόμη πόσο πουλάς τη φριτέζα.

Last edited: