JVC DILA RS2/HD100 first review!

Φίλε DimA τι crt έχεις? εγώ σκοπεύω τον G70 όταν (και όποτε) δώ πως παίζει HD!! Μου αρκούν 1080i, γιατί στα μάτια μου τώρα 576p με
576i δεν βλέπω διαφορά, ´και ο SONY G70 έχει 2000000 pixel σχεδόν όλη η ανάλυση των 1920Χ1080!

Last edited:
Re: Απάντηση: JVC DILA RS2/HD100 first review!

Φίλε DimA τι crt έχεις? εγώ σκοπεύω τον G70 όταν (και όποτε) δώ πως παίζει HD!! Μου αρκούν 1080i, γιατί στα μάτια μου τώρα 576p με
576i δεν βλέπω διαφορά, ´και ο SONY G70 έχει 2000000 pixel σχεδόν όλη η ανάλυση των 1920Χ1080!

τον G70 εχω,αλλα δυστυχως δεν μπορω να σε διαφωτισω καθως δεν εχω ακομα HD!!!!:sleep:o G70 ειναι 1700Χ1200,.....παντως με εκπλησεις που θελεις να πας σε CRT την σημερον ημερα,εγω πιστευω οτι ακομα εχουν μοναδικες αρετες,αλλα να σου πω την αληθεια θα το συστηνα μονο σε πολυ ειδικες περιπτωσεις ατομων αφου τον γνωρισω και ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινει τι θελει........-bye-.

Απο ότι κατάφερα να καταλάβω Τάκη, με 18% λιγότερη φωτεινότητα απο τον HD1 ,μπορεί να παίξει και 160 διαγώνιο οθόνη!!!
Προσωπικά με λιγότερη φωτεινότητα απο τον προκάτοχό του, το θεωρώ λίγο υπερβολικό και εαν επαληθευτώ θα ησυχάσω λίγο ,μιά και έχω 135 ίντζες!!!
Πάντως γενικά γράφονται πολύ καλά πάγματα και μακάρι να είναι έτσι, ώστε η προσωπική βιντεοπροβολή να πάει ένα ακόμη βήμα παραπέρα.

Την Κυριακή που μας πέρασε κάναμε εδώ στην Κρήτη (υπάρχει θρεντ στο άλλο site) ένα συγκριτικό HD1 Vs in82 και για 4 ώρες παίζαμε σε οθόνη 140 ιντσών πάνω από 3μ.
Ο JVC έπαιζε άνετα σε τόσο μεγάλη οθόνη και μάλιστα στο Low. Καλά για τον in82 δεν το συζητώ ήταν πιό φωτεινός είχαμε βάλει και την ίριδα στο τέρμα.
Κάποια στιγμή που ανοίξαμε απέναντι και έναν όπτομα 70 εκείνος φαίνονταν σαν καντηλάκι μπροστά στον JVC λες και είχε το μισό φως παρόλο που έπαιζε σε μικρότερη οθόνη γιατί δεν άνοιγε παραπάνω ο φακός του.

Last edited:
Καλα, αυτο το 160 το θεωρω τρομερη υπερβολη! Εδω εγω, στις 200 ωρες που εχει πεσει η λαμπα, αρχιζω να αναζητω περισσοτερο φως στις 110 ιντσες που προβάλει ο HD-1..
Φαντασου δηλαδη αν ειχε λιγοτερη φωτεινοτητα...:chinscratch:

Έχεις την αίσθηση Τάκη οτι μειώθηκε πολύ η φωτεινότητά του μετά από 200 ώρες;-bye-

Έχεις την αίσθηση Τάκη οτι μειώθηκε πολύ η φωτεινότητά του μετά από 200 ώρες;-bye-

Οντως Θωμα επεσε η φωτεινοτητα, μετρημενη περιπου στο -30%...
Παντως σε καμια περιπτωση δεν ειναι σκοτεινη εικονα..Απλα εχει χασει το εντονο punch που ειχε τις πρωτες ωρες.
Παντως, για να λεμε και τα πραγματα με το ονομα τους, αυτο συμβαινει με σχεδον ολους τους προβολεις.Η λαμπα πεφτει ως ενα σημειο και μετα σταθεροποιεται. Αυτο ομως σημαινει οτι, αν η φωτεινοτητα ενος νεου προβολεα ειναι απλα ικανοποιητικη στην αρχη της ζωης του, τοτε μετα απο 200-300 ωρες θα του λειπει φως...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JVC DILA RS2/HD100 first review!

Α, οκ, νομιζα οτι μιλουσαμε γενικως περι τεχνολογιων..
Οντως ο 100ρης επεσε στα lumens..Υποθετω οτι πρέπει να ειναι side-effect του βελτιωμενου coating στο πανελ του HD-100..
Για να δουμε τι θα δουμε...

Αν αναλογιστούμε ότι με 18% μείωση του lumen output πέτυχαν 100% αύξηση του native contrast, μάλλον δεν μας δουλεύουν τα παλληκάρια.. Έκαναν δουλειά!

Μισό λεπτό. Αν υποθέσουμε όπως λέει στα χαρτιά ότι διπλασιάστηκε το native contrast και έπεσε η φωτεινότητα, αντίστοιχα θα πρέπει και το μαύρο να έγινε πιό μαύρο ούτως ώστε το gap μεταξύ 0 και 100 ire να είναι πιό μεγάλο. Σωστά;

Ο JVC έπαιζε άνετα σε τόσο μεγάλη οθόνη και μάλιστα στο Low. Καλά για τον in82 δεν το συζητώ ήταν πιό φωτεινός είχαμε βάλει και την ίριδα στο τέρμα.

Μήπως θυμάσαι Θωμά τι γραφόταν για τον JVC και τη φωτεινότειτά του όταν κυκλοφόρησε στην Ελλάδα;
Μήπως θυμάσαι μέχρι πόσες ίντσες, κατά τα γραφόνενα, έπρεπε να παίζει; :bang:

Απάντηση: Re: JVC DILA RS2/HD100 first review!

Αμε, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για 124"
(Τριχες)

Ακόμα χειρότερα.... "Όχι πάνω από 100"...."
icon6.gif

Re: Απάντηση: JVC DILA RS2/HD100 first review!

Μισό λεπτό. Αν υποθέσουμε όπως λέει στα χαρτιά ότι διπλασιάστηκε το native contrast και έπεσε η φωτεινότητα, αντίστοιχα θα πρέπει και το μαύρο να έγινε πιό μαύρο ούτως ώστε το gap μεταξύ 0 και 100 ire να είναι πιό μεγάλο. Σωστά;

Φυσικά! Δεν γίνεται διαφορετικά. Τη στιγμή που μετριέται contrast κοντά στο 30.000:1 και λιγότερα lumens από τον HD1, έχουμε σίγουρα ακόμα καλύτερο μαύρο!

Σκούρα τα πράγματα για τους μαυράκηδες του avclub.. (pun intended!! :flipout: )

Πόσα μετρημένα Lumens δίνει ο RS1 καλιμπραρισμένος στις 100" και πόσα στις 124"? Έχουμε μετρήσεις?

Οντως ο 100ρης επεσε στα lumens..Υποθετω οτι πρέπει να ειναι side-effect του βελτιωμενου coating στο πανελ του HD-100..

Δηλαδή, βελτιώνοντας την επιστρωση του πανελ και τις διαχύσεις δεξιά αριστερά για να καλυτερέψεις τη φωτεινότητα, έχεις παραπλευρες απώλειες που τελικά χάνεις σε φωτεινότητα?
Εμένα αυτό-αν ισχύει και το καταλαβα σωστά αυτο που λεει ο Τακης- μου φαίνεται για αποτυχημένη υλοποιηση...

Δηλαδή, βελτιώνοντας την επιστρωση του πανελ και τις διαχύσεις δεξιά αριστερά για να καλυτερέψεις τη φωτεινότητα, έχεις παραπλευρες απώλειες που τελικά χάνεις σε φωτεινότητα?
Εμένα αυτό-αν ισχύει και το καταλαβα σωστά αυτο που λεει ο Τακης- μου φαίνεται για αποτυχημένη υλοποιηση...

Η πτώση της φωτεινότητας σίγουρα δεν οφείλεται στη βελτίωση του πάνελ.

Το πιο πιθανό είναι η ίδια η JVC να επέλεξε αυτόν τον δρόμο για να δώσει προσοχή σε πιο σημαντικούς, για αυτή βέβαια, τομείς...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JVC DILA RS2/HD100 first review!

Το ποσο αποτυχημενη ή επιτυχημενη ειναι θα το δουμε στην πραξη...
Παντως, αν κρινουμε απο τον HD-1 βρισκονται σε πολυ σωστο δρομο...

Απάντηση: Re: JVC DILA RS2/HD100 first review!

Πόσα μετρημένα Lumens δίνει ο RS1 καλιμπραρισμένος στις 100" και πόσα στις 124"? Έχουμε μετρήσεις?

Δεν το έχω σε καμία εκτίμηση το projecrorcentral αλλά σε αρκετά από αυτά που λέει έχει δίκιο.

JVC publishes very conservative specs when it comes to ANSI lumens--700 lumens on the RS1 and 600 on the RS2. JVC would probably better off not publishing a lumen spec at all, as a few other vendors have done. The reason is that the lumen specs as published by the various projector manufacturers are based on different operating assumptions, and they cannot be used for "apples to apples" comparisons. However, the consumer has no way to know that. So many buyers might reasonably infer that a projector rated at 1200 ANSI lumens is brighter than one rated at 600. In theory that is the case, but in actuality, once most projectors are set up for optimal video performance, their real lumen output is only a fraction of the theoretical rating. In JVC's case, the brightest video optimized operating modes will produce very close to the rated specification. Thus, despite carrying the lowest lumen specification among home theater projectors, the RS1 is in reality one of the brighter of the home theater projectors under $10,000 on the market, and the RS2 is not that far behind it. On our test units, in an optimized mode in which the RS1 is producing 550 ANSI lumens, the RS2 delivers about 450 ANSI lumens in the same configuration. So in comparing these two particular test units, the RS2 is less bright by about 18%. Nevertheless, due to its extreme contrast and excellent color saturation, the RS2 is still plenty bright enough to successfully light up a 160" diagonal screen with an HD DVD, Blu-ray, or HDTV source in a dark viewing environment. As one would expect, standard definition materials look relatively dull by comparison. So if you are going to view a lot of SD material, we'd suggest keeping the screen size to about 120" for best results.

Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC DILA RS2/HD100 first review!

τον G70 εχω,αλλα δυστυχως δεν μπορω να σε διαφωτισω καθως δεν εχω ακομα HD!!!!:sleep:o G70 ειναι 1700Χ1200,.....παντως με εκπλησεις που θελεις να πας σε CRT την σημερον ημερα,εγω πιστευω οτι ακομα εχουν μοναδικες αρετες,αλλα να σου πω την αληθεια θα το συστηνα μονο σε πολυ ειδικες περιπτωσεις ατομων αφου τον γνωρισω και ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινει τι θελει........-bye-.

Έχεις δίκιο εν μέρει, θα σου πω που κολλάω λοιπόν, έχω τον SELECO HT400 crt φυσικά! εδώ και 9 χρόνια και ακόμα βλέπω ικανοποιητικά, εάν δεν ανέβαιναν οι αναλύσεις δεν θα τον άλλαζα ακόμα! είναι βλέπεις 640Χ480! έχει γράψει 14000 ώρες, τώρα πες μου πόσο θα μου είχε στοιχίσει ένας ψηφιακός αυτά τα χρόνια, με αλλαγές στις λάμπες? αυτά από θέμα αντοχής, από θέμα εικόνας τώρα όλου οι ψηφιακοί λίγο η πολύ μου φαίνεται η εικόνα τους ψεύτικη σαν κινούμενα σχέδια, ξέρεις με έντονα χρώματα και περιγράμματα !! να μην συζητήσουμε για σκοτεινές σκηνές, Αυτά με το δικό μου μάτι. ελπίζω να κατάλαβες γιατί G70. Ο δικός σου πόσες ώρες έχει? γιατί δεν έχεις δεί HD? μην με παρεξηγήσεις ρωτάω εντελώς φιλικά, έχω 30 ..... HD και άλλα τόσα ντοκυμοντέρ στον σκληρό μου, έ ρε και να τον είχα εγώ, της πόπης θα γινότανε!!!! 1700Χ1200 είναι σχεδόν όλη η ανάλυση HD, δηλ. 2040000 pixel!! να τον χαίρεσαι φίλε, τυχερέ!!!

Last edited:
φιλε hvoul πηγαινε "συζητησεις -τελος των CRT" να συνεχισουμε.......-bye-