JVC DLA-X500R

Εμένα πάντως στον Πλανάρ, μου άρεσε πραγματικά η δυναμική του ίριδα. Ίσως ό,τι καλύτερο έχω δει στον τομέα αυτόν..

Είπαμε, δεν έχει το μαύρο του D-ILA, αλλά στο μαύρο του δεν είναι "έμας ακόμα DLP" σε καμία περίπτωση.
Η ίριδα του Planar, μακράν η καλύτερη απ´όσες έχεις δεί, το Brilliand Color και το Dynamic Black δουλεύουν άψογα και το αποτέλεσμα είναι - τηρουμένων των αναλογιών - υπέροχο.
Θα σου έλεγα οτι αν μπεί και το Adaptive Contrast στο παιχνίδι έχουμε "άλλα κόλπα" αλλά είναι πολύ επιθετικό και θέλει προσοχή.

Re: Απάντηση: JVC DLA-X500R

Εμένα πάντως στον Πλανάρ, μου άρεσε πραγματικά η δυναμική του ίριδα. Ίσως ό,τι καλύτερο έχω δει στον τομέα αυτόν..

Εσενα τωρα θα σου αρεσουν όλες οι ιριδες εκτος του 700αρη :p

Περαν της πλακας, δεν το χα δει το μηχανακι live (ειχα αρκεστεί στις ''φωτο / κατσαρόλα'' από το Μπικοταβάνι :p) αλλά κανω τις εξής σκέψεις:

1. ''Αρεσε'' πριν καιρο - με αλλα δεδομενα αποδοσης (όχι ότι εχουν αλλαξει δραματικα βεβαια)

2. Ειχε εντυπωσιασει το sharpening του (το οποιο πλεον βρίσκεις ευκολα αλλου)

3. Άρεσε το φως του (το οποιο πλεον βρίσκεις και αυτό ευκολα αλλου)

4. Αρεσε η καλή (όπως λες) ίριδα. Δεν εχω μετρο σύγκρισης στον τομεα αυτό (γενικα παντα jvc ειχα - aka no iris) αλλά έχω την εξής υποψία:

Ότι φαινοταν εντυπωσιακή λόγω του συνδυασμού ''πολύ φως'' και ''μέτριο μαύρο'' (λόγω εγγενής αδυναμίας του DLP).

Ξέρεις τι μαχανάκια έχω δοκιμάσει στο σπίτι... Πότε με είδες να μιλάω έτσι για ένα μηχάνημα;

Δεν ειναι τυχαιο που δεν υπαρχει ουτε ενας planar για πωληση μεταχειρισμενος. Ουτε ενας, πουθενα εδω και 1.5 μηνα που ψαχνω- χαζευω. Και επιτρεψτε μου να εχω τις ενστασεις μου για το μαυρο.

Χμ, δεν νομίζω ότι συμφωνώ σε ολα.. Ο planar δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο σε θέμα οξύτητας (με το sharpness απενεργοποιημένο). Είμαι σίγουρος πως ο 55αρης του ρίχνει στα αυτιά στον τομέα αυτό. Όσο για τα χρώματα της xenon με δεδομένα τα τρέχοντα πρότυπα (Rec 601/709), για εμενα ψυχαναγκαστικό ήταν το θέμα, κάτι σαν την βελτίωση του ήχου με τραπουλόχαρτα! :p

Ποτε μας δεν συνφωνησαμε σε ολα και το θεωρω υγειεστατο :ernaehrung004:.
Οσο για τη xenon, και για να μην πεσουμε παλι σε κουβεντες που εχουμε κανει 6 χρονια πριν - ισως και πανω απο 1-2 φορες - βγαλε τη xenon απο τη φραση μου και κρατα τα χρωματα του ρουμπι, του 200αρη κτλ , (που κατεμε ηρθαν απο τη xenon, και κατα αλλους απο αλλους λογους) Εγω παντως, αυτα τα χρωματα θα ηθελα να ειχα σπιτι μου :ernaehrung004:

ΕDit, δε ξερω μπορει να κανω και λαθος, αλλα θεωρω τον εαυτο μου, και νομιζω οτι το εχω δειξει αυτο κατα καιρους, οτι δεν ειμαι ανθρωπος του τραπουλοχαρτου και του πλασιμπο :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: JVC DLA-X500R

Αν τον δείς τώρα πως παίζει στον Αλέξη θα βάλεις τα κλάματα... :ernaehrung004:

Του Συριου τι του το λες? Αλλος τον ειδε και δακρυσε :flipout:

Είπαμε, δεν έχει το μαύρο του D-ILA, αλλά στο μαύρο του δεν είναι "έμας ακόμα DLP" σε καμία περίπτωση.
Η ίριδα του Planar, μακράν η καλύτερη απ´όσες έχεις δεί, το Brilliand Color και το Dynamic Black δουλεύουν άψογα και το αποτέλεσμα είναι - τηρουμένων των αναλογιών - υπέροχο.
Θα σου έλεγα οτι αν μπεί και το Adaptive Contrast στο παιχνίδι έχουμε "άλλα κόλπα" αλλά είναι πολύ επιθετικό και θέλει προσοχή.

Συνφωνω. Ολο το σετ των παραπανω στον πλαναρ , δουλευε υποδειγματικα !

Για το adaptive contrast δεν ξέρω, αλλά συμφωνώ πως στην περίπτωση του planar "έδεσε ωραία η μανέστρα" και το overall αποτέλεσμα ήταν πολύ πάνω από όσα αλλα DLP μηχανάκια είχαμε δει....

Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC DLA-X500R

Εσενα τωρα θα σου αρεσουν όλες οι ιριδες εκτος του 700αρη :p

Περαν της πλακας, δεν το χα δει το μηχανακι live (ειχα αρκεστεί στις ''φωτο / κατσαρόλα'' από το Μπικοταβάνι :p) αλλά κανω τις εξής σκέψεις:

1. ''Αρεσε'' πριν καιρο - με αλλα δεδομενα αποδοσης (όχι ότι εχουν αλλαξει δραματικα βεβαια)

2. Ειχε εντυπωσιασει το sharpening του (το οποιο πλεον βρίσκεις ευκολα αλλου)

3. Άρεσε το φως του (το οποιο πλεον βρίσκεις και αυτό ευκολα αλλου)

4. Αρεσε η καλή (όπως λες) ίριδα. Δεν εχω μετρο σύγκρισης στον τομεα αυτό (γενικα παντα jvc ειχα - aka no iris) αλλά έχω την εξής υποψία:

Ότι φαινοταν εντυπωσιακή λόγω του συνδυασμού ''πολύ φως'' και ''μέτριο μαύρο'' (λόγω εγγενής αδυναμίας του DLP).

Ο 700 δεν θελει ιριδα. Παιζει παρα πολυ καλα χωρις αυτην. Νομιζω στο ειπα κι επι τοπου,οτι εγω δεν θα την χρησιμοποιουσα.
Στον 500 που ειδα, ναι, θα την εβαζα.

Οσο για την ιριδα του πλαναρ, παιζει τρομερα και δεν ειναι το θεμα οτι δεν εχει καλο μαυρο και τον "διευκολυνει". Ουτε εγω εχω καλο μαυρο και τη δουλευω την ιριδα. Αλλα δεν εχω το αποτελεσμα που εδειχνε αυτη του πλαναρ.

Κι επειδή μιλάμε για Xenon λάμπες και για χρώματα...

Την πρώτη φορά που είδα τη διαφορά έπαθα πλάκα... Το αστείο όμως είναι οτι ακόμα και σήμερα τα χρώματα του Ruby δεν τα έχω δεί πουθενά αλλού, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι αυτά ήταν τα σωστά και τα άλλα τα λάθος.
Τι εννοώ... Δείτε ένα παράδειγμα.

Οι πρώτες είναι από τον HD1, οι δεύτερες απ´το Ruby. Ποιό είναι το σωστό; Πιθανώς απόλυτα σωστό κανένα, είναι και θέμα ρύθμισης (ο HD1 είναι σίγουρα λάθος, φαίνεται εύκολα). Όλες οι φορές που έχω δεί τις συγκεκριμένες σκηνές, τα χρώματα είναι πολύ πιό κοντά στον HD1 παρά στον Ruby (μιλάω κυρίως για την πρώτη εικόνα που κάνει "μπάμ").

Attachments

• q.jpg
    q.jpg
    49.7 KB · Views: 133
  • qq.jpg
    qq.jpg
    38.8 KB · Views: 133
  • L.jpg
    L.jpg
    76.8 KB · Views: 133
  • L1.jpg
    L1.jpg
    83.6 KB · Views: 133
Last edited:
Οι πρωτες 2 εικόνες ρε Μπαμπη δεν εχουν καμία σχεση μεταξύ τους χρωματικα

Είναι τοσο μεγαλη η διαφορα που με κανει να τεινω στο ότι κατι δεν παει καλά στην δευτερη...

Α, τι ωραία...λέμε τα αγαπημένα μας Φρανκενστάιν προβολάκια??:Banane0:

Το φακό του Sharp
Την ίριδα του Planar
Τα ρυθμιστικά του Sony (πλην cms)
Τα χρώματα και το skintone του Infocus
Το off του 900άρη
Το φως του Sim
Το ansi και το σασί του Marantz.

Αν δεν γίνονται αυτά...παίρνετε έναν Benq και ξεμπερδεύετε!!:Banane0:

Βρε Γιαννη, εσυ μας εχεις βαφτισει ολους anti-dlpακηδες.

Οι περισσοτεροι εδω μεσα πιστευω θα θελαμε εναν "φρεσκο" dlp.

Tωρα αν ο καθενας απο μας, για τους οποιους λογους του επεβαλαν η τον εκαναν να παρει εναν lcd dila sxrd κτλ, δε σημαινει καταναγκη αυτο που μας "χρεωνεις" καθε φορα.:ernaehrung004:

Βρε Γιαννη, εσυ μας εχεις βαφτισει ολους anti-dlpακηδες.

Οι περισσοτεροι εδω μεσα πιστευω θα θελαμε εναν "φρεσκο" dlp.

Tωρα αν ο καθενας απο μας, για τους οποιους λογους του επεβαλαν η τον εκαναν να παρει εναν lcd dila sxrd κτλ, δε σημαινει καταναγκη αυτο που μας "χρεωνεις" καθε φορα.:ernaehrung004:

Που σας βάφτισα και που σας χρέωσα? Και κάθε φορά μάλιστα...