JVC DLA-X55

Χθες είχαμε την ευκαιρια να φαμε γαλακτομπουρεκο στου Μπαμπη.

Με την ευκαιρια ειδαμε και το μηχανακι (το βεσπάκι toy εννοω).

Στο τελος που βαρεθηκαμε, ειπαμε να δουμε λίγο και τον JVC :p

Ως ανεμενετο, το μηχανακι ζωγραφίζει.

Είχε το γνωστο μαυρο των JVC και (απ όσο μπορεσα να εκτιμησω λόγω συνθηκων (μεγεθος οθόνης / χωρος / ανακλάσεις)) αρκετό φως.

Στα σκοτεινά ήταν πραγματι απολαυση (είχε βάλει και το χεράκι του Μανώλης ο Καστρουνής :) (με νέο πιεσόμετρο που έμαθε ότι αγόρασε :p))

Στα φωτεινα το ''εριχνε'' (σε σχεση με το τι μπορεί - όχι προφανώς με άλλα μηχανάκια) ο χωρος (ανακλάσεις / ελλειψη masking κλπ).

Το 4K ''τρικ'' μου εκανε σχετικα καλή εντυπωση. Σε συνδυασμό με λίγο ''enhance'' (1 απο τις 3 παραμέτρους που μπορεις να πειράξεις) έδινε πολύ καλο αποτέλεσμα (ώστε να μου λείπει ελάχιστα το sharpening του Lumagen).

Οπως είπα και στον Μπαμπίκο, το επομενο βήμα ειναι masking ή / και μεγαλύτερη οθόνη και το όλο setup θα απογειωθεί.

:)

ΥΓ Ο ροφός όλα τα λεφτά :p

Re: Απάντηση: JVC DLA-X55

Ωραία νέα.. Για να ακουσουμε ρεπορτάζ και απο τους υπολοιπους!
Οι υπολοιποι ήταν άσχετοι.

Δεν ειχαν δει ποτε προβολέα ή είχαν κάτι Epson, BenQ κλπ (δεν ξερω ποιο απ τα 2 ειναι χειρότερο).

:p :p :p

Απάντηση: Re: JVC DLA-X55

Οπως είπα και στον Μπαμπίκο, το επομενο βήμα ειναι masking ή / και μεγαλύτερη οθόνη...

Μου "χτυπάς" εκεί που πονάει τώρα...
Πολύ καιρό το σκέφτομαι αλλά... Σίγουρα χρειάζομαι μια οθόνη, αρκετά χρόνια την "εβγαλα" μ´αυτή, σκέφτομαι για μια 120".
Masking; Εννοείται, ή μάλλον επιβάλεται. Τι να το κάνεις όμως; Ημίμετρα... Το σαλόνι παραμένει σαλόνι ό,τι και να κάνεις. Πάλι θα πηγαίνω στον Χρήστο και στον Τάσο και θα κλαίω...:bigcry:

Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC DLA-X55

Οι υπολοιποι ήταν άσχετοι.

Δεν ειχαν δει ποτε προβολέα ή είχαν κάτι Epson, BenQ κλπ (δεν ξερω ποιο απ τα 2 ειναι χειρότερο).

:p :p :p

:p a shitstorm is coming to you!

Re: Απάντηση: Re: JVC DLA-X55

Μου "χτυπάς" εκεί που πονάει τώρα...
Πολύ καιρό το σκέφτομαι αλλά... Σίγουρα χρειάζομαι μια οθόνη, αρκετά χρόνια την "εβγαλα" μ´αυτή, σκέφτομαι για μια 120".
Masking; Εννοείται, ή μάλλον επιβάλεται. Τι να το κάνεις όμως; Ημίμετρα... Το σαλόνι παραμένει σαλόνι ό,τι και να κάνεις. Πάλι θα πηγαίνω στον Χρήστο και στον Τάσο και θα κλαίω...:bigcry:
Δεν χτυπαω ρε, απλως σκεφτομαι ότι μπορείς να πάρεις τρελή επιπρόσθετη αποδοση απο το μηχανακι.

Πέρα των 120'', οπου καταλαβαινω ότι παίζουν ρολο και αλλοι ''παραγοντες'', το masking στην περιπτωση σου ειναι πανευκολο, με ελαχιστο κοστος (max 100 ) και θα κάνει τρελή διαφορά ακόμα κι αν δεν αλλαξεις τπτ αλλο στο σαλόνι (κουρτίνες κλπ).

ΥΓ Ευχαριστώ που ο δικός μου χωρος δεν περιλαμβάνεται στα μέρη σου για μοιρολόι :p

σιγουρα το masking θα βοηθησει... αυτο εκανα κι εγω στο σαλονι μου που ειναι καταλευκο!
Δε λυνει το προβλημα, αλλα βοηθαει αρκετα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JVC DLA-X55

Δεν χτυπαω ρε, απλως σκεφτομαι ότι μπορείς να πάρεις τρελή επιπρόσθετη αποδοση απο το μηχανακι.

Πέρα των 120'', οπου καταλαβαινω ότι παίζουν ρολο και αλλοι ''παραγοντες'', το masking στην περιπτωση σου ειναι πανευκολο, με ελαχιστο κοστος (max 100 ) και θα κάνει τρελή διαφορά ακόμα κι αν δεν αλλαξεις τπτ αλλο στο σαλόνι (κουρτίνες κλπ).

ΟΚ, μάλλον πρέπει ν´αρχίσετε, οι πιο έμπειροι στο masking, να λέτε καμιά καλή ιδέα... Να το ξεκινήσω σιγά-σιγά...

ΥΓ Ευχαριστώ που ο δικός μου χωρος δεν περιλαμβάνεται στα μέρη σου για μοιρολόι :p

Έχω χάσει τις τελευταίες εξελίξεις τις δικές σου, θυμάσαι από πότε έχω να έρθω; Μ´έχει απογοητεύσει ο Τάκης.
- Και να έρθεις τσάμπα θε έρθεις, μου λέει, δεν πρόκειται να δουλεύει τίποτε... :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JVC DLA-X55

ΟΚ, μάλλον πρέπει ν´αρχίσετε, οι πιο έμπειροι στο masking, να λέτε καμιά καλή ιδέα... Να το ξεκινήσω σιγά-σιγά...
Νομιζω ειναι σχετικα απλα τα πραγματα.

Καταρχην αποφασιζεις αν θα το κανεις στην υφισταμενη οθόνη ή σε νεα.

Στην υφισταμενη, γινεται απλουστατα οπως ειπαμε χθες με μαυρο υφασμα / βελοδου και πηχακι / βελκρο.

Οταν δεν χρησιμοποιείται, το πανω μερος θα το ''πετας'' απο πισω και το κατω ή θα βγαινει ή θα ''κρεμεται'' απλως προς τα κάτω ''επεκτείνοντας'' το μαυρο border.

Το κατω μερος σκεφτομαι οτι μπορεις να το αφηνεις και "'default'' στη θεση του (μιας και οι περισσότερες ταινίες ειναι 2,35).

Αν η μετακινηση του πανω σου κανει μανουρα, μπορεις να βαλεις ενα πολυ λεπτο ρολακι (σαν τον Χρηστου) στερεωμένο στην κάσα της οθόνης.

Αυτα, σαν πρωτες σκεψεις.

Έχω χάσει τις τελευταίες εξελίξεις τις δικές σου, θυμάσαι από πότε έχω να έρθω; Μ´έχει απογοητεύσει ο Τάκης.
- Και να έρθεις τσάμπα θε έρθεις, μου λέει, δεν πρόκειται να δουλεύει τίποτε... :grinning-smiley-043
Ο μονος λόγος που μου λειψε ο Τακης χθες ηταν για να σε εβλεπε να παλευεις με το HTPC και να μπορουσα να του πω επιτόπου ότι δεν νοιωθω πλεον μοναξια :p

Re: Απάντηση: JVC DLA-X55

Σωστο και αυτό.. Το πολυ πολυ να δεις τον προβολεα αναμμένο! :p
Ψιτ, εσύ όταν σε μερικους μήνες πάρεις την αδεια ορκομωσίας, να πας στου Ντιμη να δεις ταινία στον BenQ, μη μου αρχίσεις τα κλαψουρίσματα να δούμε το Star Trek 2, Iron Man 3 κλπ νταξ; :p :p :p

Ψιτ, εσύ όταν σε μερικους μήνες πάρεις την αδεια ορκομωσίας, να πας στου Ντιμη να δεις ταινία στον BenQ, μη μου αρχίσεις τα κλαψουρίσματα να δούμε το Star Trek 2, Iron Man 3 κλπ νταξ; :p :p :p

Τα βλεπω και σπιτι μου ρε κοπρίτη....

απλα σε βουβό κινηματογράφο

:p

133to1.jpg

Ετοιμος εισαι και περιποιημενος. Για διαστασεις αποφασιζεις μονος σου. :ernaehrung004:

ΥΓ. Λαβε υπ οψιν σου, οτι ολα τα 3d ειναι 16/9, αν σου λεει κατι αυτο -bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JVC DLA-X55

133to1.jpg

Ετοιμος εισαι και περιποιημενος. Για διαστασεις αποφασιζεις μονος σου. :ernaehrung004:

Πολυ βιτσιοζος αυτος που αποφασισε να αφησει το ασπρο μπαουλάκι CRT στο ρακ :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JVC DLA-X55

Αν η μετακινηση του πανω σου κανει μανουρα, μπορεις να βαλεις ενα πολυ λεπτο ρολακι (σαν τον Χρηστου) στερεωμένο στην κάσα της οθόνης.

Το πιο δύσκολο, ή μάλλον το πιο μανουριάρικο, κομμάτι στο βάλε-βγάλε είναι αυτό και λύση του Χρήστου με το ρολάκι νομίζω είναι πολύ καλή.
Το κάτω μέρος βολεύεται σχετικά εύκολα...

Ειναι τα περισσότερα, αλλα οχι ολα..

Δεν εχω υποψιν μου κανενα, αλλα αφου ειναι ετσι οπως το λες, αυτος που αποφασισε να κανει 3d ταινια σε 2.35 ...... epic fail !

133to1.jpg

Δεν καταλαβαίνω τι μου λές γιατί δεν βλέπω την εικόνα... Θα τη δώ το βράδυ στο σπίτι.