Στις πόσες ώρες ρυθμισες Μπαμπη;
Δεν ειναι πολύ νωρίς;
Καλα, δεν εχεις κι αδικο.Λες να επρεπε να καλιμπράρει μετα τις 150?Με αυτά που διαβάζω εδω , μπορει και να πέρναγαν 2 χρόνια![]()
Καλα, δεν εχεις κι αδικο.
Αλλα παλι, να καλιμπράρεις στις 10-20 (τοσες εχω την αισθηση οτι ειχε) και στις 80 πχ να σαι παλι off;
Δεν ξερω....
Ρωταω γιατι με απασχολεί κι εμενα αυτο:
Λεω να παρω νεα λαμπα και αν ρυθμισω στις 80 θα ειμαι αρυθμιστος για το 1/4 της ''καλης'' ζωης της λαμπας (300 ωρες).
Αν παλι ρυθμίσω στις 10 πχ, πόσο off θα μαι από τις ~80 μέχρι τις 300;
Μανώλο;
Περαν του οτι αυτο δεν παιζει και πολυ (για διαφορους λογους), δεν απαντα στο ερώτημα του τι ισχύει τελικά (κατι στο οποιο μαλλον η εμπειρία του Μανώλη ειναι η καταλληλοτερη να απαντήσει).Worst case scenario να ξανατραβηχθει ο Μανώλης στις 100+ ώρες..
Ναι, αυτο λεμε, αν και ποσο χρειάζεται να στρωσει.Εγώ θεωρω πως όντως πρεπει λιγο η λαμπα να στρωσει για να ρυθμιστεις για βαθος χρονου.
Δεν εννοω ότι δεν γινεται.Αλλα απο την άλλη, μπορει ο Μανωλης να εκανε μια πρωτη ρυθμιση ωστε να φερει σε σωστη βαση την εικόνα και να επανελθει για συμπληρωματικη ρύθμιση..
Γιατι δεν παίζει αυτο το σεναριο;
Καλα, αυτο με τα θεματακια στις λαμπες γενικα ειναι μια πονεμενη ιστορια που την ακουμε χρονια για πολλα μοντελα και ειναι δυσκολο να ξες τι παιζει γενικα.
Μιλαω γενικα για το θεμα της ρυθμισης παντως.
Γενικα, επικρατει η αποψη οτι η λαμπα ''στρωνει'' στις ~50-80 ωρες οποτε καλό ειναι να γινεται τότε η ρυθμιση.
Σε DLP κλπ που η λαμπα ''κραταει'' πολλες ωρες, δεν υπαρχει προβλημα.
Αλλα σε Dila που η λαμπα πέφτει αρκετα από τις 300 και μετα ειναι θεμα να εισαι αρυθμιστος στις πρωτες 50-80 (το 1/4 δλδ χοντρικα).
Οποτε το ερωτημα ειναι ποσο ισχυει οτι η λαμπα στρωνει στις 50-80 και τελικα ποσο ''χανεις'' αν ρυθμισεις στις 10 (και οχι στις 50-80).
Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το μηχανημα πρεπει να καλιμπραρετε καπου στις 150 ωρες και μετα θελει μια περιποιηση καθε 200 εαν θελεις να εχεις σχεδον παντα τα μεγιστα απο αυτο.
Στις πόσες ώρες ρυθμισες Μπαμπη;
Δεν ειναι πολύ νωρίς;
Κι αυτό πάλι δεν είναι απόλυτο. Οι 200 ώρες μπορεί να έχουν γραφτεί με τελείως διαφορετικό τρόπο από τον έναν χρηστη στον άλλον.
Αλλη φθορά στην λάμπα οι 200 ώρες με 10 ώρες την μέρα (χοντρικά 20 on/off) και άλλο με 1 ώρα (200 on/off)
Οπότε όλα σχετικά είναι.
Υ.Γ. εννοείται ότι θα μας διαβάζει τώρα κόσμος και θα λένε "τι λένε ρε αυτοί οι ψυχάκηδες.... "![]()
Από την μεχρι σημερα εμπειρια μου παντως, ολοι οι Dila (HD 1, 100, 750, X9) μετα τις 300 ωρες ειχαν πεσει πολύ.To ποιας τεχνολογιας προβολεας ειναι , dlp-dila-lcd, δεν εχει να κανει με το αν η λαμπα του πεφτει η οχι και μετα απο ποσες ωρες. Εχει να κανει καθαρα με την ποιοτητα της λαμπας και την τροφοδοσια της.
Αυτο που περιγραφεις οτι η λαμπα του dila πεφτει αρκετα μετα τις 300 ωρες πιστευω οτι ειναι θεμα των προηγουμενων μοντελων, κι οχι της νεας σειρας, που οπως ξαναειπα εχει αλλαξει τη λαμπα και το κυκλωμα τροφοδοσιας. Αλλα αυτη μου η υποθεση πρεπει να επιβεβαιωθει και πιστευω θα γινει με τον καιρο οταν ξαναμετρηθει το μηχανημα του Μπαμπη μετα απο καποιες ωρες.
Από την μεχρι σημερα εμπειρια μου παντως, ολοι οι Dila (HD 1, 100, 750, X9) μετα τις 300 ωρες ειχαν πεσει πολύ.
Τωρα αν εχει αλλαξει κατι στα νεα μοντελα (που σε ολα τα προηγουμενα ηταν λαθος), τί να πω...
Και γενικα από γνωστους με DLP (BenQ συνηθως) βλεπω οτι οι λαμπες γραφουν και χιλιάρικα ωρες.
Φυσικα, ειναι και θεμα απαιτησεων του καθενος.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.