JVC DLA-X55

Αυτη τη ζαχαρωνα πολλα χρονια.. Ειναι ομως φαρμακείο..
Καλο πασχα Μπαμπινο & λοιποί!
Να κανονισουμε προβολη με την επιστροφη του Μπαμπη, τωρα που ειναι και καλιμπραρισμενος...

Στις πόσες ώρες ρυθμισες Μπαμπη;

Δεν ειναι πολύ νωρίς;

Λες να επρεπε να καλιμπράρει μετα τις 150?Με αυτά που διαβάζω εδω , μπορει και να πέρναγαν 2 χρόνια :p
Καλα, δεν εχεις κι αδικο.

Αλλα παλι, να καλιμπράρεις στις 10-20 (τοσες εχω την αισθηση οτι ειχε) και στις 80 πχ να σαι παλι off;

Δεν ξερω....

Ρωταω γιατι με απασχολεί κι εμενα αυτο:

Λεω να παρω νεα λαμπα και αν ρυθμισω στις 80 θα ειμαι αρυθμιστος για το 1/4 της ''καλης'' ζωης της λαμπας (300 ωρες).

Αν παλι ρυθμίσω στις 10 πχ, πόσο off θα μαι από τις ~80 μέχρι τις 300;

Μανώλο;

Απάντηση: Re: JVC DLA-X55

Καλα, δεν εχεις κι αδικο.

Αλλα παλι, να καλιμπράρεις στις 10-20 (τοσες εχω την αισθηση οτι ειχε) και στις 80 πχ να σαι παλι off;

Δεν ξερω....

Ρωταω γιατι με απασχολεί κι εμενα αυτο:

Λεω να παρω νεα λαμπα και αν ρυθμισω στις 80 θα ειμαι αρυθμιστος για το 1/4 της ''καλης'' ζωης της λαμπας (300 ωρες).

Αν παλι ρυθμίσω στις 10 πχ, πόσο off θα μαι από τις ~80 μέχρι τις 300;

Μανώλο;

H καινουργια σειρα εχει καινουργιες λαμπες και καινουργια τροφοδοσια. Οποτε δεν νομιζω ακομα να εχει κανεις αποψη για την πορεια της με το περασμα των ωρων. Στα παλαιοτερα μοντελα, υπαρχει θεματακι οπως γνωριζετε.

Καλα, αυτο με τα θεματακια στις λαμπες γενικα ειναι μια πονεμενη ιστορια που την ακουμε χρονια για πολλα μοντελα και ειναι δυσκολο να ξες τι παιζει γενικα.

Μιλαω γενικα για το θεμα της ρυθμισης παντως.

Γενικα, επικρατει η αποψη οτι η λαμπα ''στρωνει'' στις ~50-80 ωρες οποτε καλό ειναι να γινεται τότε η ρυθμιση.

Σε DLP κλπ που η λαμπα ''κραταει'' πολλες ωρες, δεν υπαρχει προβλημα.

Αλλα σε Dila που η λαμπα πέφτει αρκετα από τις 300 και μετα ειναι θεμα να εισαι αρυθμιστος στις πρωτες 50-80 (το 1/4 δλδ χοντρικα).

Οποτε το ερωτημα ειναι ποσο ισχυει οτι η λαμπα στρωνει στις 50-80 και τελικα ποσο ''χανεις'' αν ρυθμισεις στις 10 (και οχι στις 50-80).

Worst case scenario να ξανατραβηχθει ο Μανώλης στις 100+ ώρες..
Περαν του οτι αυτο δεν παιζει και πολυ (για διαφορους λογους), δεν απαντα στο ερώτημα του τι ισχύει τελικά (κατι στο οποιο μαλλον η εμπειρία του Μανώλη ειναι η καταλληλοτερη να απαντήσει).

Εγώ θεωρω πως όντως πρεπει λιγο η λαμπα να στρωσει για να ρυθμιστεις για βαθος χρονου.
Αλλα απο την άλλη, μπορει ο Μανωλης να εκανε μια πρωτη ρυθμιση ωστε να φερει σε σωστη βαση την εικόνα και να επανελθει για συμπληρωματικη ρύθμιση..
Γιατι δεν παίζει αυτο το σεναριο;

Re: Απάντηση: JVC DLA-X55

Εγώ θεωρω πως όντως πρεπει λιγο η λαμπα να στρωσει για να ρυθμιστεις για βαθος χρονου.
Ναι, αυτο λεμε, αν και ποσο χρειάζεται να στρωσει.

Και τελικα, ακομα κι αν δεν στρωσει ποσο off θα σαι (αν κανεις την ρυθμιση στην αρχη).

Anyway, ας μας πει ο Μανωλης την εμπειρια του (η οποια μπορει να ειναι και διαφορετική ανα μηχανημα φυσικα οποτε τρεχα γυρευε...:p)

Αλλα απο την άλλη, μπορει ο Μανωλης να εκανε μια πρωτη ρυθμιση ωστε να φερει σε σωστη βαση την εικόνα και να επανελθει για συμπληρωματικη ρύθμιση..
Γιατι δεν παίζει αυτο το σεναριο;
Δεν εννοω ότι δεν γινεται.

Λεω απλως οτι ειναι πρωτον λίγο μανούρα και 2ον μπορει να σημαινει και προσθετη οικονομική επιβάρυνση για καποιον.

Καλα, αυτο με τα θεματακια στις λαμπες γενικα ειναι μια πονεμενη ιστορια που την ακουμε χρονια για πολλα μοντελα και ειναι δυσκολο να ξες τι παιζει γενικα.

Μιλαω γενικα για το θεμα της ρυθμισης παντως.

Γενικα, επικρατει η αποψη οτι η λαμπα ''στρωνει'' στις ~50-80 ωρες οποτε καλό ειναι να γινεται τότε η ρυθμιση.

Σε DLP κλπ που η λαμπα ''κραταει'' πολλες ωρες, δεν υπαρχει προβλημα.

Αλλα σε Dila που η λαμπα πέφτει αρκετα από τις 300 και μετα ειναι θεμα να εισαι αρυθμιστος στις πρωτες 50-80 (το 1/4 δλδ χοντρικα).

Οποτε το ερωτημα ειναι ποσο ισχυει οτι η λαμπα στρωνει στις 50-80 και τελικα ποσο ''χανεις'' αν ρυθμισεις στις 10 (και οχι στις 50-80).

To ποιας τεχνολογιας προβολεας ειναι , dlp-dila-lcd, δεν εχει να κανει με το αν η λαμπα του πεφτει η οχι και μετα απο ποσες ωρες. Εχει να κανει καθαρα με την ποιοτητα της λαμπας και την τροφοδοσια της.
Αυτο που περιγραφεις οτι η λαμπα του dila πεφτει αρκετα μετα τις 300 ωρες πιστευω οτι ειναι θεμα των προηγουμενων μοντελων, κι οχι της νεας σειρας, που οπως ξαναειπα εχει αλλαξει τη λαμπα και το κυκλωμα τροφοδοσιας. Αλλα αυτη μου η υποθεση πρεπει να επιβεβαιωθει και πιστευω θα γινει με τον καιρο οταν ξαναμετρηθει το μηχανημα του Μπαμπη μετα απο καποιες ωρες.
Στο δικο μου μηχανημα που εγινε μια πρωτη ρυθμιση στις 20 ωρες και μετα ξαναμετρηθηκε στις 90, εδειξε μια αρκετη διαφοροποιηση στο κοκκινο, αλλα οχι στη φωτεινοτητα. Αυτο δεν ξερω εαν οφειλεται στη λαμπα η στα πανελ. Στις 90 ωρες εγινε δευτερη ρυθμιση και τωρα που ειμαι στις 150 βλεπω οτι θελει παλι. Με το ματι δεν νομιζω οτι εχει πεσει το φως, αλλα δεν ειμαι κι 100% σιγουρος.
Παντως σε αρθρο του Μανωλη στο perfectimage.gr που μετρησε μηχανημα σταδιακα απο τις 200 μεχρι τις 450 ωρες, κατεγραψε μια πτωση φωτεινοτητας 5% κι αναφερει οτι περαν του οτι ειναι μικρη , χρωματικα ηθελε και παλι λιγο δουλεια για να ρυθμιστει.

Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το μηχανημα πρεπει να καλιμπραρετε καπου στις 150 ωρες και μετα θελει μια περιποιηση καθε 200 εαν θελεις να εχεις σχεδον παντα τα μεγιστα απο αυτο.

Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το μηχανημα πρεπει να καλιμπραρετε καπου στις 150 ωρες και μετα θελει μια περιποιηση καθε 200 εαν θελεις να εχεις σχεδον παντα τα μεγιστα απο αυτο.

Κι αυτό πάλι δεν είναι απόλυτο. Οι 200 ώρες μπορεί να έχουν γραφτεί με τελείως διαφορετικό τρόπο από τον έναν χρηστη στον άλλον.
Αλλη φθορά στην λάμπα οι 200 ώρες με 10 ώρες την μέρα (χοντρικά 20 on/off) και άλλο με 1 ώρα (200 on/off)

Οπότε όλα σχετικά είναι.

Υ.Γ. εννοείται ότι θα μας διαβάζει τώρα κόσμος και θα λένε "τι λένε ρε αυτοί οι ψυχάκηδες.... " :flipout::flipout::flipout:

Στις πόσες ώρες ρυθμισες Μπαμπη;

Δεν ειναι πολύ νωρίς;

Καλημέρα σας. Οι ώρες ήταν αυτές που έπρεπε. Μπορείς να ρωτησεις τον Μπάμπη γι´αυτό. Καλό θα ήταν η όποια ρύθμιση να ´γίνεται μετα τις 80 ώρες και πλαί αυτό είναι σχετικό όπως ανέφερε και πιο πάνω ο Τάσος.

Re: Απάντηση: Re: JVC DLA-X55

Κι αυτό πάλι δεν είναι απόλυτο. Οι 200 ώρες μπορεί να έχουν γραφτεί με τελείως διαφορετικό τρόπο από τον έναν χρηστη στον άλλον.
Αλλη φθορά στην λάμπα οι 200 ώρες με 10 ώρες την μέρα (χοντρικά 20 on/off) και άλλο με 1 ώρα (200 on/off)

Οπότε όλα σχετικά είναι.

Υ.Γ. εννοείται ότι θα μας διαβάζει τώρα κόσμος και θα λένε "τι λένε ρε αυτοί οι ψυχάκηδες.... " :flipout::flipout::flipout:

Όντως ισχύει αυτό που λέει ο Τάσος. Η μεγαλύτερη φθορά στην λάμπα γίνεται την ώρα που ανάβει. Οπότε 2 λάμπες με την ίδια συνολικά χρήση σε ώρες, μπορεί να έχουν τελείως διαφορετική φθορά ως προς την απόδοσή τους, λόγω της διαφοράς των συνολικών "ανοιγμάτων".

Re: Απάντηση: Re: JVC DLA-X55

To ποιας τεχνολογιας προβολεας ειναι , dlp-dila-lcd, δεν εχει να κανει με το αν η λαμπα του πεφτει η οχι και μετα απο ποσες ωρες. Εχει να κανει καθαρα με την ποιοτητα της λαμπας και την τροφοδοσια της.
Αυτο που περιγραφεις οτι η λαμπα του dila πεφτει αρκετα μετα τις 300 ωρες πιστευω οτι ειναι θεμα των προηγουμενων μοντελων, κι οχι της νεας σειρας, που οπως ξαναειπα εχει αλλαξει τη λαμπα και το κυκλωμα τροφοδοσιας. Αλλα αυτη μου η υποθεση πρεπει να επιβεβαιωθει και πιστευω θα γινει με τον καιρο οταν ξαναμετρηθει το μηχανημα του Μπαμπη μετα απο καποιες ωρες.
Από την μεχρι σημερα εμπειρια μου παντως, ολοι οι Dila (HD 1, 100, 750, X9) μετα τις 300 ωρες ειχαν πεσει πολύ.

Τωρα αν εχει αλλαξει κατι στα νεα μοντελα (που σε ολα τα προηγουμενα ηταν λαθος), τί να πω...

Και γενικα από γνωστους με DLP (BenQ συνηθως) βλεπω οτι οι λαμπες γραφουν και χιλιάρικα ωρες.

Φυσικα, ειναι και θεμα απαιτησεων του καθενος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JVC DLA-X55

Από την μεχρι σημερα εμπειρια μου παντως, ολοι οι Dila (HD 1, 100, 750, X9) μετα τις 300 ωρες ειχαν πεσει πολύ.

Τωρα αν εχει αλλαξει κατι στα νεα μοντελα (που σε ολα τα προηγουμενα ηταν λαθος), τί να πω...

Και γενικα από γνωστους με DLP (BenQ συνηθως) βλεπω οτι οι λαμπες γραφουν και χιλιάρικα ωρες.

Φυσικα, ειναι και θεμα απαιτησεων του καθενος.

Σωστα. Γιαυτο και η εταιρια αλλαξε το "εργο" στα νεα :a0210:

Χρηστο, κρατα μικρο καλάθι μεχρι να δουμε τι παίζει..
Και αν θυμαμαι καλα, μονο για την γενια Χ3/Χ9 υπηρχε το θεμα της λαμπας και οχι σε ολους.
Αλλωστε, ολοι οι προβολεις πεφτουν σε φωτεινοτητα και χαλανε χρωματικά, αλλοι λίγο, αλλοι πολυ, ανεξαρτητως τεχνολογίας, ΙΜΟ..

Καμμια αντιριση. Οντως, πρεπει να δουμε τι κανει η νεα λαμπα. Εννοειται !

Μια και η συζητηση εχει να κανει με την χρηση της λαμπας . Εχω ακουσει οτι το on / off πριν περασουν 20 λεπτα χρησης της λαμπας δημιουργει προβλημα ισχυει ?
Οταν ειναι να μεινει 6 με 7 ωρες ανοικτος ο προβολεας ειναι καλυτερο να μην σβησει καθολου η να σβησει στις 3 ωρες και να ανοιξει αφου κρυωσει η λαμπα ?