JVC DLA-X55

Πρέπει να είναι πολύ καταθληπτικος ο artist για να κάνουμε δουλειά :p
Και έτσι, αξίζει να βλέπεις την μαυρίλα και την ημέρα; Μήπως μια κουρτίνα είναι καλύτερη λύση;

Ο ανθρωπος πηρε το προβολι σε ασπρο χρωμα, τι μου λετε τωρα...:p

Ο προβολεας ειναι πισω απο τις θεσεις των θεατων και δεν ενοχλει. Προβλημα ειναι ο τοιχος δεξια. Για το τραπεζακι ισως να εχει περισεψει λιγο black rihtari του Συριου, η να μας πει που το ειχε παρει. Μια εξαιρετικη καλαισθητη creepy λυση :p .

σως να εχει περισεψει λιγο black rihtari του Συριου, η να μας πει που το ειχε παρει. Μια εξαιρετικη καλαισθητη creepy λυση :p .

loooool

Απαξ και αποφασισει να κανει κατι, λυσεις υπαρχουν πολλες (Καλαμιώτου, Μαναστηράκι).

Αριστερα ανετα μπαινει μια μικρου μηκους κουρτινα - μεχρι την μπαλκονόπορτα.

Δεξια που ειναι όλο τοιχος δεν ξερω τι τον ''παίρνει'' να κάνει.

Απάντηση: Re: JVC DLA-X55

Ο προβολεας ειναι πισω απο τις θεσεις των θεατων και δεν ενοχλει. Προβλημα ειναι ο τοιχος δεξια. Για το τραπεζακι ισως να εχει περισεψει λιγο black rihtari του Συριου, η να μας πει που το ειχε παρει. Μια εξαιρετικη καλαισθητη creepy λυση :p .

Lool @ creepy λύση!

Ρε τι παληκάρια είστε εσείς; :worshippy:

Πήκα ν´αγοράσω σερβιέτες και θα φύγω μέ κότερο; :bang:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JVC DLA-X55

Γιατί αυτός είναι νόμος της φύσης Αλεσάντρο... Η ανθρωπότητα προοδεύει επειδή κάποιοι "τρώγονται" ;)

Πέρα απ´την πλάκα τώρα... Αν συνυπολογίσεις οτι το 3D θέλει μέγεθος, η οθόνη μου είναι αρκετά παλιά κι έχει κιτρινίσει, χώρο έχω, κι επειδή μια σταθερή 120" δεν κάνει και τα χίλια γρόσια, είναι σχετικά φτηνή, τη σκέφτομαι σοβαρά την αλλαγή.
Επειδή όμως πραγματική αλλαγή είναι το masking κι όχι η οθόνη σκέφτομαι μήπως ξεκινήσω απο εκεί.
Κι εδώ σε θέλω μάστορα....
Κάνω το masking στην ήδη υπάρχουσα οθόνη με πολύ λίγα λεφτά ή θα είναι πεταμένα λεφτά αφού - τελικά - θα την αλλάξω την οθόνη και θάχουμε "φτου´κι απ´την αρχή;"

Φοβερά διλήμματα έ; :flipout:

Κάποιες σκέψεις. (μπορεί φυσικά κάπου να κάνω λάθος)

Έχω και εγώ την εντύπωση ότι η οθόνη είναι σχετικά ψηλά συνεπώς θέλει κατέβασμα κάτω η εικόνα (mpc - προβολέας αυτό θα το δείς εσύ).

Λογικά το masking στο επάνω μέρος θα γίνει με κάποιο ρολερ (κάσα - μαύρο ύφασμα που θα κατεβαίνει και θα έχει μια ατσαλίνα στο κάτω μέρος).

Μπορείς να φτιάξεις το ρόλερ με μεγαλύτερο πλάτος (όσο αυτό της 120άρας). Στην 100άρα θα εξέχει. Το μήκος δεν σε ενδιαφέρει μιας και θα τυλίγεται. Θέλει κάποιο υπολογισμό να καλύπτει το ύψος του masking της 120άρας.

Αν προχωρήσεις θέλει κάποια προσοχή στο που θα τοποθετηθεί. (η τοποθέτηση θα γίνει με βάση την μελλοντική τοποθέτηση της 120άρας). Και πιο ψηλά να είναι από την κατοστάρα το βάζεις στο μήκος του ρόλλερ (απλά θα μασκάρει και ένα κομμάτι του τοίχου)

Όπως το σκέφτομαι, βασική προυπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο είναι να ξεκινήσεις την 120άρα από το ίδιο ύψος της 100άρα και να πάει πιο ψήλα. Αν όχι τότε είναι μπέρδεμα και μπορεί σε αλλαγή οθόνης να ξανατρυπάς τον τοίχο για να βάλεις αλλού το ρόλλερ.

Η πιο σωστή λύση είναι βέβαια να γίνει μια και καλή αυτή που λέω εγώ είναι μεσοβέζικη δουλειά. Απλά καθυστερεί λίγο την αγορά 120άρας, κάνεις masking στην 100άρα (οκ ένα κομμάτι θα εξέχει δεξιά και αριστερά - αντιαισθητικόν του πράγματος) και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να έχει πάει στραβά κάτι στους υπολογισμούς και στην 120άρα να υπάρχει πρόβλημα.

Αν είσαι ζεστός για την αγορά 120άρας αλλάζεις τότε οθόνη και μετά κάνεις το ρόλλερ.

Επαναλαμβάνω ότι είναι σκέψεις. Για τα θέματα αντανακλάσεων και λοιπών προβλημάτων του χώρου δεν έχω γνώμη.

Βασίλη το ύψος είναι καθορισμένο, δεν μπορώ να πάω πιο κάτω απ´το σημείο που τερματίζει το lift της τηλεόρασης (περίπου 95 Cm απ´το έδαφος.)
Η εικόνα κατεβαίνει με το MPC-HC.
Το ρολό βιδώνεται με λαμάκια στο πάνω πλαίσιο της οθόνης.
Αυτά και τελειώσαμε... Στους πλαϊνούς τοίχους δεν θα κάνω τίποτε, δυστυχώς είναι το σαλόνι του σπιτιού και δεν μπορώ να το κάνω τσαντίρι.

Το ''συμβατο'' και με τις 2 οθονες ρολερακι ειναι μανουρα, μπορει τελικα να αποδειχθει κακή τεχνικά λύση και σίγουρα με την παρουσα οθόνη, ασχημο.

Η γνωμη μου ειναι να το ξεχασει ως dual λυση και να αποφασισει τι θα κανει με νεα οθόνη πρωτα.

Αντε και γρήγορα, γιατι μας τα πρηξε ηδη....:p

Βασίλη το ύψος είναι καθορισμένο, δεν μπορώ να πάω πιο κάτω απ´το σημείο που τερματίζει το lift της τηλεόρασης (περίπου 95 Cm απ´το έδαφος.)
Η εικόνα κατεβαίνει με το MPC-HC.
Το ρολό βιδώνεται με λαμάκια στο πάνω πλαίσιο της οθόνης.
Αυτά και τελειώσαμε... Στους πλαϊνούς τοίχους δεν θα κάνω τίποτε, δυστυχώς είναι το σαλόνι του σπιτιού και δεν μπορώ να το κάνω τσαντίρι.

Αποψη μου τότε ειναι να μην κανεις τιποτα, γιατι με την μεγαλυτερη οθόνη θα τρως πολυ αντανακλαση απο δεξια..

Αποψη μου τότε ειναι να μην κανεις τιποτα, γιατι με την μεγαλυτερη οθόνη θα τρως πολυ αντανακλαση απο δεξια..

+1

(ασε που εμας με τις κουρτινες, μας ειπε τα σπιτια μας "τσαντιρια" :furious3:)

Last edited:
Με μεγαλη ομολογουμένως καθυστέρηση, μαζευτηκαμε προχθες στου Μπάμπη, ο Δημητρακούδης και εγώ για να δούμε απο κοντά το νέο του απόκτημα. Παρών φυσικά και ο μαστρο-Καστρουνης.
Δεν θα μιλήσω για την απολαυστική παντα παρέα ή την εξίσου απολαυστική dominos :p, αλλα για τον 55αρι.
Με μια λέξη: ισορροπημένος, απόλυτα, σε ολους τους τομείς. Δεν αισθανόσουν να σου λείπει τιποτα απο την εικόνα.
Μαυρο; κορυφαιο. Δυναμικη περιοχη; Τεραστια. Ευκρίνεια; ξυράφι (με ή χωρίς τα ψηφιακά βοηθήματα του προβολέα). Φωτεινότητα; Υπεραρκετη για τις ιντσες του Μπάμπη. Χρωματικη απόδοση/ gamma/ grayscale? Υποδειγματική (να ναι καλα ο Μανώλης αλλα και ο 55ρης με τα "καλουδια" του).
Είναι προβολεας που σε παροτρύνει να.. σταματησεις να ασχολεισαι με το χομπυ της βιντεοπροβολής και να δεις καμια ταινια, αφου δεν εχει μεινει και τιποτα να σκαλισεις στην εικόνα! :p
Καλοριζικος Μπαμπινο και καλες θεάσεις!