Καλημέρα σε όλη την παρέα.
Όπως σας υποσχέθηκα ανέβασα φωτογραφίες και από τα δυο συστήματα καθώς και από τα βανίλια μου.
Πάμε λοιπών κατευθείαν στο ψητό, οι δύο αντιπρόσωποι έφτασαν ακριβώς στην ώρα τους με 5 λεπτά διαφορά. Τα πικάπ που έφεραν ήταν το Gold Note Valore 425 Plus με το βραχίονα τον B-5.1 της ιδίας εταιρείας και το clearaudio Concept wood με το βραχίονα τον Satisfy Alu Black.
Εντυπωσιακό ήταν πόσο plug and play είναι το clearaudio στο οποίο ξοδεύτηκε ο λιγότερος χρόνος για να φορεθεί η κεφαλή να στηθεί και να παίξει, με δεύτερο λιγότερο χρονοβόρο το valore και τελευταίο και καταϊδρωμένο το lurne μου. Και τα τρία συνδέθηκαν σε ένα switch ιδιοκατασκευή με δυνατότητα εναλλαγής με διακόπτη 1,2,3
Ξεκινήσαμε με ελαφριά jazz και γυναικείες φωνές, κλασσική, όπερα, ποπ, classic rock, και τέλος λίγο hard rock για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα του μουσικού προγράμματος.
Αυτό που αποκόμισα από αυτές τις 2 ώρες ακροάσεων είναι τα εξής.
Το Gold Note ξεχωρίζει με τη φινέτσα του σχεδίου του (όπως πάντα). Ηχητικά βγάζει την περισσότερη λεπτομέρεια αλλά και χρώμα από όλους και στήνει μια πολύ σταθερή σκηνή στο όριο των ηχείων. Δεν τα πάει πολύ καλά αν ο δίσκος δεν είναι σε τέλεια κατάσταση.
To clear audio είναι ένα πικάπ φτιαγμένο για το χρήστη που δεν θέλει να ξέρει από ρυθμίσεις. Το αποσφραγίζεις το ακουμπάς στη θέση του και βάζεις δίσκο. Ηχητικά φτιάχνει τη μεγαλύτερη σκηνή και οριοθετεί στο χώρο τους μουσικούς καταπληκτικά. Παίζει πολύ καλά και δίσκους λίγο στραβωμένους καθώς και λίγο φθαρμένους.
Νομίζω ανάμεσα στα δύο θα διάλεγα το clearaudio.
Αλλά δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να αποχωριστώ το Lurne μου, όχι τουλάχιστον για κάποιο από τα δύο παραπάνω. Σίγουρα η σκηνή του δικού μου δεν έφτανε σε καμία περίπτωση τις διαστάσεις του clearaudio ούτε μπορούσε να φτάσει τη μικρολεπτομέρεια του Goldenote αλλά υπάρχουν άλλες δυο πολύ σημαντικές παράμετροι.
Το timing αυτός ο άτιμος ο ρυθμός που κάνει τη μουσική μουσική όπως και η μουσικότητα αυτή η μαγική μεσαία περιοχή του φάσματος που γεμίζει το χώρο αρμονικές, εκεί και τα δυο παραπάνω πικάπ υστερούν.
Αυτά τα ολίγα.