JVC Z-1s + JICO SAS

Έγραψα για ένα Ιταλικό της Golden Note, ότι ο κάτοχος ήθελε να τσεκαρει,λόγω μετακόμισης στο Εξωτερικό,
Το αγόρασε καινούργιο,αλλά με τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας,πήρε απόφαση να φύγει..
Είχαμε κοινή γνωριμία τον πωλητή αντιπρόσωπο,που μεσολάβησε ώστε να είναι σίγουρος για την καλή λειτουργία...
Δεν θυμάμαι το μοντέλο,για αυτό γράφο το δερμάτινο, επειδή ήταν επενδυμένο με δέρμα.
Τσεκαρα τις στροφές, βραχίονα , κεφαλή ακούσαμε 3-4 δίσκους και το πακεταρε..
Αυτά με το ιταλικό πλατό.

Τελεια σε ευχαριστω.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση απέχω πολύ απο το -αγοραστής- μιας και πάρα πολές φορες είπα οτι θα αλλάξω πικάπ αλλα δεν βρήκα αξιο αντικαταστάτη στο οικονομικο πλαισιο που ορίζω.
Κεφαλές εχω αρα απλα οικοδεσποτης και οι καλεσμένοι το γνωρίζουν εκ τον πρωτέρων.
Θυμησε με τι πικαπ εχεις ; .................. γηρατειά ............. :LOL:

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Φίλε analog-jimaras
Καποια στιγμη οταν εχεις χρονο στις παρουσιάσεις συστήματος, φτιάξε εκεί ποστ και ανεβασε το συστημα σου να χαζεψουμε λιγο φωτο, εντιτ έχεις ανεβάσει το χαζευω τωρα

Last edited:
Καλημέρα σε όλη την παρέα.

Όπως σας υποσχέθηκα ανέβασα φωτογραφίες και από τα δυο συστήματα καθώς και από τα βανίλια μου.

Πάμε λοιπών κατευθείαν στο ψητό, οι δύο αντιπρόσωποι έφτασαν ακριβώς στην ώρα τους με 5 λεπτά διαφορά. Τα πικάπ που έφεραν ήταν το Gold Note Valore 425 Plus με το βραχίονα τον B-5.1 της ιδίας εταιρείας και το clearaudio Concept wood με το βραχίονα τον Satisfy Alu Black.

Εντυπωσιακό ήταν πόσο plug and play είναι το clearaudio στο οποίο ξοδεύτηκε ο λιγότερος χρόνος για να φορεθεί η κεφαλή να στηθεί και να παίξει, με δεύτερο λιγότερο χρονοβόρο το valore και τελευταίο και καταϊδρωμένο το lurne μου. Και τα τρία συνδέθηκαν σε ένα switch ιδιοκατασκευή με δυνατότητα εναλλαγής με διακόπτη 1,2,3

Ξεκινήσαμε με ελαφριά jazz και γυναικείες φωνές, κλασσική, όπερα, ποπ, classic rock, και τέλος λίγο hard rock για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα του μουσικού προγράμματος.

Αυτό που αποκόμισα από αυτές τις 2 ώρες ακροάσεων είναι τα εξής.

Το Gold Note ξεχωρίζει με τη φινέτσα του σχεδίου του (όπως πάντα). Ηχητικά βγάζει την περισσότερη λεπτομέρεια αλλά και χρώμα από όλους και στήνει μια πολύ σταθερή σκηνή στο όριο των ηχείων. Δεν τα πάει πολύ καλά αν ο δίσκος δεν είναι σε τέλεια κατάσταση.

To clear audio είναι ένα πικάπ φτιαγμένο για το χρήστη που δεν θέλει να ξέρει από ρυθμίσεις. Το αποσφραγίζεις το ακουμπάς στη θέση του και βάζεις δίσκο. Ηχητικά φτιάχνει τη μεγαλύτερη σκηνή και οριοθετεί στο χώρο τους μουσικούς καταπληκτικά. Παίζει πολύ καλά και δίσκους λίγο στραβωμένους καθώς και λίγο φθαρμένους.

Νομίζω ανάμεσα στα δύο θα διάλεγα το clearaudio.

Αλλά δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να αποχωριστώ το Lurne μου, όχι τουλάχιστον για κάποιο από τα δύο παραπάνω. Σίγουρα η σκηνή του δικού μου δεν έφτανε σε καμία περίπτωση τις διαστάσεις του clearaudio ούτε μπορούσε να φτάσει τη μικρολεπτομέρεια του Goldenote αλλά υπάρχουν άλλες δυο πολύ σημαντικές παράμετροι.

Το timing αυτός ο άτιμος ο ρυθμός που κάνει τη μουσική μουσική όπως και η μουσικότητα αυτή η μαγική μεσαία περιοχή του φάσματος που γεμίζει το χώρο αρμονικές, εκεί και τα δυο παραπάνω πικάπ υστερούν.

Αυτά τα ολίγα.

Στις καλές εποχές προ κρίσης τοτε που περνούσαν πολλα λεφτά απο το αγαπημένο μας χόμπι, καποιοι αντιπρόσωποι διάλεγαν το δικό μου σύστημα για τις επιδειξεις των ακριβών μηχανημάτων τους και για αυτό το λόγο το συστημα αυτό ηταν σε άλλο χωρο και οχι στο σαλόνι μου.

• Like
Reactions: mparaxir
jim... διευκρίνισέ μου κάτι.. μία κεφαλή ακούσατε και στα 3 πικάπ ή είχατε 3 ίδιες ;; (μία στο καθένα);;
και ποιά ήταν αυτή τελικά;;
κάτι έγραψες για zyx R100

jim... διευκρίνισέ μου κάτι.. μία κεφαλή ακούσατε και στα 3 πικάπ ή είχατε 3 ίδιες ;; (μία στο καθένα);;
και ποιά ήταν αυτή τελικά;;
κάτι έγραψες για zyx R100
Ειχαμε 3 ίδιες zyxr100 που ηταν στρωμένες σε 3 demo χωρους με πάνω απο 500ωρες έκαστη.

• Like
Reactions: vlad66
Καλημέρα σε όλη την παρέα.

Όπως σας υποσχέθηκα ανέβασα φωτογραφίες και από τα δυο συστήματα καθώς και από τα βανίλια μου.

Πάμε λοιπών κατευθείαν στο ψητό, οι δύο αντιπρόσωποι έφτασαν ακριβώς στην ώρα τους με 5 λεπτά διαφορά. Τα πικάπ που έφεραν ήταν το Gold Note Valore 425 Plus με το βραχίονα τον B-5.1 της ιδίας εταιρείας και το clearaudio Concept wood με το βραχίονα τον Satisfy Alu Black.

Εντυπωσιακό ήταν πόσο plug and play είναι το clearaudio στο οποίο ξοδεύτηκε ο λιγότερος χρόνος για να φορεθεί η κεφαλή να στηθεί και να παίξει, με δεύτερο λιγότερο χρονοβόρο το valore και τελευταίο και καταϊδρωμένο το lurne μου. Και τα τρία συνδέθηκαν σε ένα switch ιδιοκατασκευή με δυνατότητα εναλλαγής με διακόπτη 1,2,3

Ξεκινήσαμε με ελαφριά jazz και γυναικείες φωνές, κλασσική, όπερα, ποπ, classic rock, και τέλος λίγο hard rock για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα του μουσικού προγράμματος.

Αυτό που αποκόμισα από αυτές τις 2 ώρες ακροάσεων είναι τα εξής.

Το Gold Note ξεχωρίζει με τη φινέτσα του σχεδίου του (όπως πάντα). Ηχητικά βγάζει την περισσότερη λεπτομέρεια αλλά και χρώμα από όλους και στήνει μια πολύ σταθερή σκηνή στο όριο των ηχείων. Δεν τα πάει πολύ καλά αν ο δίσκος δεν είναι σε τέλεια κατάσταση.

To clear audio είναι ένα πικάπ φτιαγμένο για το χρήστη που δεν θέλει να ξέρει από ρυθμίσεις. Το αποσφραγίζεις το ακουμπάς στη θέση του και βάζεις δίσκο. Ηχητικά φτιάχνει τη μεγαλύτερη σκηνή και οριοθετεί στο χώρο τους μουσικούς καταπληκτικά. Παίζει πολύ καλά και δίσκους λίγο στραβωμένους καθώς και λίγο φθαρμένους.

Νομίζω ανάμεσα στα δύο θα διάλεγα το clearaudio.

Αλλά δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να αποχωριστώ το Lurne μου, όχι τουλάχιστον για κάποιο από τα δύο παραπάνω. Σίγουρα η σκηνή του δικού μου δεν έφτανε σε καμία περίπτωση τις διαστάσεις του clearaudio ούτε μπορούσε να φτάσει τη μικρολεπτομέρεια του Goldenote αλλά υπάρχουν άλλες δυο πολύ σημαντικές παράμετροι.

Το timing αυτός ο άτιμος ο ρυθμός που κάνει τη μουσική μουσική όπως και η μουσικότητα αυτή η μαγική μεσαία περιοχή του φάσματος που γεμίζει το χώρο αρμονικές, εκεί και τα δυο παραπάνω πικάπ υστερούν.

Αυτά τα ολίγα.
Αν θυμάσαι καλά σου είπα απ την αρχή να 'κάτσεις' επί των ωών σου ,και να αναβαθμίσεις την κεφαλή ,που προσωπικά δίνει την μεγαλύτερη διαφορά συσχετιζόμενη με βραχίονα, phono και τροφοδοτικό.

Οπως εσυ τοποθετηθηκες πολυ σωστά σε ερωτηση μου ετσι κι εγω το εχω γραψει πολλές φορές -- και πραγματικά μου κανει εντύπωση που κανείς δεν το λαμβανει υποψην -- οτι ηταν μια επίσκεψη φίλων που μοιράζονται την ίδια τρέλλα. Σε καμια περίπτωση δεν υποσχέθηκα σε κανέναν οτι θα αγοράσω κάτι.
(Μαλλον δεν ανεφερα το φαγοπότι που ακολούθησε).

• Like
Reactions: mparaxir
Ιδού και το εν λόγω... View attachment 181686
Επανέρχομαι μετά από κάμποσο καιρό: τα headshell leads ήρθαν
Ιδού και το εν λόγω... View attachment 181686

Λοιπόν, πέρασε αρκετός καιρός, τα καλώδια ήρθαν και μονταριστηκαν. Τελικά το καλωδιακι αυτό επηρεάζει αρκετά τον ήχο, ακόμα και μιας φτηνης κεφαλής - ξέρω, κομιζω γλαυκας στας Αθήνας. Ο ήχος μαλάκωσε αρκετά, και μαλακώνει όσο πιο πολύ παίζει η κεφαλή. Υπάρχει περίπτωση να σκληρυναν οι αναρτήσεις από την αχρησία και η κεφαλή να στρώνει από την αρχή; IMG_20210626_135829.jpg

Έτσι πίστεψα ότι συνέβη με μια MC ONE κάποτε και νομίζω πρέπει να είχα δίκιο, καθώς όσο έπαιζε τόσο βελτιωνόταν ο ήχος.

Οπως εσυ τοποθετηθηκες πολυ σωστά σε ερωτηση μου ετσι κι εγω το εχω γραψει πολλές φορές -- και πραγματικά μου κανει εντύπωση που κανείς δεν το λαμβανει υποψην -- οτι ηταν μια επίσκεψη φίλων που μοιράζονται την ίδια τρέλλα. Σε καμια περίπτωση δεν υποσχέθηκα σε κανέναν οτι θα αγοράσω κάτι.
(Μαλλον δεν ανεφερα το φαγοπότι που ακολούθησε).
Βέβαια το καταλαβαίνω και με τον ένα έχω πάρει μέρος σε πολλές συγκριτικές και μετά ψαροφαγία, χωρίς ν αγοράσω κάτι,παρά μόνο να βελτιώσω.