JVC Z-1s + JICO SAS

Ποιος κανει retip μια sas για 100 ευρω ; Και με τι ακιδα ;
την φθηνότερη πάντως.
Πιστεύεις ότι αλλαγή ακίδας σε Exact θα έχει διαφορά απ την μαμίσια? Ίδωμεν.

Οι δοκιμες και καποιες αγορες φθηνων ή σχετικα φθηνων κεφαλων εχουν και την εξηγηση τους. Εαν καποιος εχει για παραδειγμα εναν βραχιονα με αποσπωμενο κελυφος, αυτος του παρεχει και την ευκολια να εχει και να αλλαζει κεφαλες ευκολα και για διαφορους λογους. Καποιες απο αυτες μπορει να ειναι φθηνες καποιες οχι και τοσο, καποιες ακριβες.
Στην περιπτωση της ΑΤ , η εταιρεια απο την στιγμη που παρουσιασε την σειρα VM95 , εχει κανει κατι πρωτοφανες , ειδικα με τις δυο , ML & SH , αλλα και την ΕΝ.
Οι 95 ΕΧ & Ε και οι 91R / 3600 συμπληρωνουν τη σειρα προς τα κατω , και οσον αφορα εμενα οι επιλογες μεχρι και τα 250 ευρω (τουλαχιστον) φανταζουν σχεδον μονοδρομος.
Κατι σαν................. "game over" ???
pm.

Οι δοκιμες και καποιες αγορες φθηνων ή σχετικα φθηνων κεφαλων εχουν και την εξηγηση τους. Εαν καποιος εχει για παραδειγμα εναν βραχιονα με αποσπωμενο κελυφος, αυτος του παρεχει και την ευκολια να εχει και να αλλαζει κεφαλες ευκολα και για διαφορους λογους. Καποιες απο αυτες μπορει να ειναι φθηνες καποιες οχι και τοσο, καποιες ακριβες.
Στην περιπτωση της ΑΤ , η εταιρεια απο την στιγμη που παρουσιασε την σειρα VM95 , εχει κανει κατι πρωτοφανες , ειδικα με τις δυο , ML & SH , αλλα και την ΕΝ.
Οι 95 ΕΧ & Ε και οι 91R / 3600 συμπληρωνουν τη σειρα προς τα κατω , και οσον αφορα εμενα οι επιλογες μεχρι και τα 250 ευρω (τουλαχιστον) φανταζουν σχεδον μονοδρομος.
Κατι σαν................. "game over" ???
στο 2μερο που είχα και άκουσα το NVO SPA ONE με κάποιες κεφαλές, είδα ότι οι φθηνές μόνο φθηνό ήχο δεν έχουν.
κάτι που εσύ το διαπιστώνεις καθημερινά.. με το δικό μου phono το άκουγα σε καλό βαθμό, με το SPA άκουσα όλη την αλήθεια.
παρά το ότι έχουμε εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας ενισχυτές, πιστεύω ότι αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα.
στο phono κατά την γνώμη μου πρέπει να δοθεί η μεγάλη προσοχή, εξίσου με το να είναι άψογα στημένο και ρυθμισμένο το πικάπ και η κεφαλή του.
φτάνουμε φυσικά σε σημείο να έχουμε ένα "πακέτο" headshell, wires, βίδες κλπ, ακριβότερο από την κεφαλή που "φιλοξενούν".. αλλά πραγματικά αξίζει μιας και όλα αυτά δεν έχουν φθορά και τα έχουμε άψογα για δεκαετίες σε αντίθεση με την ακίδα της κεφαλής που αργά ή ..λιγότερο αργά θα μας αφήσει χρόνους.
προσωπικά ευχαριστήθηκα περισσότερο τις VM, την 91R και την 3600 από τις ακριβές... όχι γιατί οι ακριβές δεν παίξανε ανάλογα (σε κατάθληψη κόντεψα να πέσω όταν άκουσα τις 2 κορυφαίες μου), αλλά γιατί ο κίνδυνος της ζημιάς δεν με αφήνει να τις ευχαριστηθώ όπως πρέπει..
ειδικά αυτές οι τρεις (SH, ML, EN) ακόμα και με το δικό μου phono όταν τις ακούω έχω την εντύπωση ότι μου λένε,
..τι σκ@τ@ ήθελες και αγόρασες τις άλλες;;
όταν δε τις άκουσα με το SPA, ήταν σαν να πήρε ένα τηγάνι το πικάπ και μου το έσκασε στο κεφάλι! -ξύπνα μλκ.. ξύπνα!!

Καμια κεφαλη οσο φθηνη η ακριβη ειναι , δεν μπορεις να την κρινεις απολυτα αν δεν τις ακουσεις μεσα απο ενα phono που να μπορει να δειξει και τα καλα και τα κακα στοιχεια της. Προσωπικα καμια απο τις φθηνες κεφαλες που εχω , δεν την αγορασα (μονο) διοτι ειναι φθηνη , αλλα διοτι μου αρεσουν. Και σαφως οι ακριβες μου, ειναι ολες ακομη καλυτερες οσο ανεβαινουν σε τιμη.

• Like
Reactions: vlad66
Καμια κεφαλη οσο φθηνη η ακριβη ειναι , δεν μπορεις να την κρινεις απολυτα αν δεν τις ακουσεις μεσα απο ενα phono που να μπορει να δειξει και τα καλα και τα κακα στοιχεια της. Προσωπικα καμια απο τις φθηνες κεφαλες που εχω , δεν την αγορασα (μονο) διοτι ειναι φθηνη , αλλα διοτι μου αρεσουν. Και σαφως οι ακριβες μου, ειναι ολες ακομη καλυτερες οσο ανεβαινουν σε τιμη.
από τις 14 κεφαλές που έχω "ετοιμοπόλεμες" , για 3 φοβάμαι πολύ από τότε που κούρεψα την προηγούμενη sas..
μέσα σε αυτές τις 3 είναι και η Denon DL160 που δεν υπάρχει πια και η αποστολή στην Ιαπωνία για retip είναι ασύμφορη εντελώς.
παίζει φανταστικά από τότε που έβγαλα από πάνω της το ακριβό ξύλινο headshell και έφτιαξα την ΣΣ εκεί που πρέπει.
δυστυχώς δεν πρόλαβα να την ακούσω στο SPA γιατί 2 μέρες δεν είναι αρκετές ..ούτε για 4 κεφαλές εδώ που τα λέμε...

Οι βραχιονες μου ειναι σε πικαπ. Μονο ο Grace ψαχνει................. πικαπ :LOL:

από τις 14 κεφαλές που έχω "ετοιμοπόλεμες" , για 3 φοβάμαι πολύ από τότε που κούρεψα την προηγούμενη sas..
μέσα σε αυτές τις 3 είναι και η Denon DL160 που δεν υπάρχει πια και η αποστολή στην Ιαπωνία για retip είναι ασύμφορη εντελώς.
παίζει φανταστικά από τότε που έβγαλα από πάνω της το ακριβό ξύλινο headshell και έφτιαξα την ΣΣ εκεί που πρέπει.
δυστυχώς δεν πρόλαβα να την ακούσω στο SPA γιατί 2 μέρες δεν είναι αρκετές ..ούτε για 4 κεφαλές εδώ που τα λέμε...
Γυρω στα 150 μπορείς να την επισκευάσεις..ώστε να σε βγάλει άλλη μια τριετία, υπάρχει περίπτωση και στα 100....
Επίσης μπορεί να γίνει έλεγχος ανάρτησης,σε βάθος καθάρισμα...και μετατροπή φυσικά.

Γυρω στα 150 μπορείς να την επισκευάσεις..ώστε να σε βγάλει άλλη μια τριετία, υπάρχει περίπτωση και στα 100....
Επίσης μπορεί να γίνει έλεγχος ανάρτησης,σε βάθος καθάρισμα...και μετατροπή φυσικά.
καλέ μια χαρά παίζει η κεφαλή ακόμα.
η "κακή συνήθεια" να έχω κάμποσες (από το 1ο μου πικάπ ακόμα) την έχει σώσει.
ακίδα/ανάρτηση είναι άψογες.
υπήρξε μια εξαετία σε μια δύσκολη περίοδο στην ζωή μου όπου δεν άγγιζα τίποτα από τα μηχανήματα και δεν άκουγα καθόλου μουσική.
σε αυτό το διάστημα η Denon μπήκε στο κουτί της, (ευτυχώς που το έκανα τότε), η shure M97 ήταν ακόμα σφραγισμένη στο δικό της, η ΑΤ95Ε πάνω στο πολύ φρέσκο (τότε) SL μου και μια shure M70BX οπλισμένη σε headshell technics αλλά καλά φυλαγμένη σε κουτάκι και μέσα σε συρτάρι με πολλά ανάλογα συμπράγκαλα.
σε αυτό το συρτάρι πάντα είχα σακουλάκια με τζελ πυριτίου για την υγρασία, όπως και διάσπαρτα στα μηχανήματα.
όλα ήταν σκεπασμένα εκτός την τιβί που είχα τότε.
έληξε η "ιστορία" και έγινα μέλος στο κλαμπ που είμαστε.
στην ουσία όλα τα μηχανάκια μου έχουν ένα 6ετές "pause" στην χρήση τους εκτός το 2ο phono μου και καμιά 10ριά κεφαλές που πήρα μετά..

θα σε πίστευα αν είχες "πάρε-δώσε" εδώ με τους φωτογράφους του κλαμπ.. αλλά ξέρω ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα από αυτά όπως και γω... 🤣 🤣 🤣
Κατάντησα κουρέας της .. Σεβίλης.
Έμειναν 16 αλλά οι 10 με κουρεμένες τις ... μασχάλες..(το θέμα της εβδομάδος).
Μου έπεσε το ηθικό...

την φθηνότερη πάντως.
Πιστεύεις ότι αλλαγή ακίδας σε Exact θα έχει διαφορά απ την μαμίσια? Ίδωμεν.
Η EXACT ηδη εχει πολυ καλη line contact ακιδα.

Κατάντησα κουρέας της .. Σεβίλης.
Έμειναν 16 αλλά οι 10 με κουρεμένες τις ... μασχάλες..(το θέμα της εβδομάδος).
Μου έπεσε το ηθικό...
τέτοια λέγε μου και πάω να βγάλω την sas από το πικάπ... πολεμάω να την στρώσω...

• Haha
Reactions: mparaxir
φεύγει από κει για να μπει σε "θυρίδα ασφαλείας" όσο είναι το boron στην θέση του...
δεν θέλει πολύ να πέσει ακόμα περισσότερο και το δικό μου ηθικό...

Attachments

• IMG_20210606_183719[1].jpg
    IMG_20210606_183719[1].jpg
    1.5 MB · Views: 11
Η EXACT ηδη εχει πολυ καλη line contact ακιδα.
Φαίνεται να έχει φθαρεί σε βαθμό ,που οι ψηλές δεν αποδίδονται όπως θα έπρεπε,δεν περνά τα τεστ που την υποβάλλω παίζοντας κάποια κομμάτια..
Περίπου στην τιμή που είπα,μου είπε ότι θα παίξει το ίδιο..ενώ καινούργια κοστίζει 388 η 1.
Είπα να δοκιμάσω.

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
τέτοια λέγε μου και πάω να βγάλω την sas από το πικάπ... πολεμάω να την στρώσω...
Ακομα πολεμας; εμ στο ειπα φερτην σε εμενα να στην στρώσω παιδιά ότι θέλετε στρωνω κεφαλές για πλάκα διοτι ακουω συνεχώς χεχε